Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Blizzardking

    őstag

    válasz zsozsoooooo #6512 üzenetére

    Igen, de nem mindegy az áram iránya. Az Ampere nevű appot nem ismerem, de amit linkeltem, az megmutatja, hogy milyen előjellel folyik az áram az aksiba/aksiból.
    Ezt úgy kell elképzelni, hogy az akkuba befelé- és kifelé is folyik áram, és a kettő előjelhelyes összege adja meg, hogy éppen merül vagy töltődik az aksi. Ha úgy töltenéd, hogy közben nem használod, akkor csak befelé folyna áram. Ha csak használod, de nem töltöd, akkor meg csak az aksiból kifelé, a fogyasztó felé.
    Mivel a telefont töltés közben használod is egyszersmind, a két hatás aránya a döntő. Például nekem most ebben a pillanatban 345mA-t eszik a teló (nincs a töltőn), azaz ha egy töltő mondjuk 700mA-t tud tolni bele, akkor az aksiba megy 355, 345 pedig fedezi a fogyasztását. Ha a töltő pont 345mA-t tudna leadni, akkor pont fedezi a teló áram igényét, és az aksi nem fog töltődni, de nem is merül. Ha gyengébb cuccal töltöd, ami pl csak 200mA-t ad le, akkor az aksiból is kell szittyóznia, mégpedig 145-öt.
    A Battery widget megmondja, hogy összességében az akkuból kifelé folyik az áram (merül) vagy befelé (töltődik).
    Én azt tudom elképzelni, hogy az USB portod elég kevés áramot tud leadni, ami a kezdetekben picivel töb volt, mint a telód fogyasztása. Emiatt lassan bár, de töltődött. Azóta feltettél ezt-azt, "éhesebb" lett a telód, és többet vesz ki az akkuból, mint amit az USB port bele tud pumpálni. A gyári töltő a maga ~2 Amperével szarik mindenre, tölti mint az atom.
    Ha a gyári töltővel töltöd, milyen értéket mutat? A töltésvezérlő elektronika nagyobb áramot nem tud előállítani mint amit kívülről kap. Ha egy gyengusz töltő csak 400mA-t tud kierőlködni magából, abból egy töltésvezérlő se csinál többet, viszont ha a telót ennél többet fogyaszt (mert pl navigálsz a kocsiban) akkor merülni fog, hiába van rádugva a töltő.
    A töltésvezérlő egyrészt ott kap szerepet, hogy figyeli a feszültségeket és lekapcsolja a töltést ha kell, másrészt ha a töltő bírná a bika áramot, akár a 2 A-t is, akkor korlátozza az áramot, hogy óvja az akkumulátort.

    Kelly - Én a Titanium backuppal szoktam fagyasztani, az olyan, hogy Solo Kapitány karbonit figurája autogrammot kérne tőle... :DDD

    "Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

Új hozzászólás Aktív témák