Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Blizzardking

    őstag

    A Téglasszörny és Qfil Kapitány

    Az alábbi leírás azoknak készült, akik sikeresen megfektették a telefonjukat, és SDfuse mappa (és annak tartalma) híján mármár a "tégla" szót formálnák ajkukkal.
    Szerencsére a Qualcomm beleépített egy nagyon okos biztonsági protokollt a készülékeibe. Ez pedig nem más, mint a kényszerített flashelést segítő üzemmód. (QDLoader mód) Emiatt gyakorlatilag téglázhatatlan a telefon, csak rá kell erőltetni a megfelelő romot.

    Az első 2 lépést mindenkinek ajánlom, függetlenül attól, hogy akarja-e mókolni a telefonját a későbbiekben vagy nem, ugyanis ha működő telefonnal kipróbálja módszert, nem kell kapkodni ha beüt a gebasz.

    1 - Driver telepítése: Innen a Driver mappából, a Qualcommdrv_Luissimo.zip-et kell feltenni, Luissimo ezen hozzászólása alapján.
    2 - Meg kell nyitni a számítógépen az eszközkezelőt, kikapcsolt állapotban nyomva tartani a hangerő fel gombot, és úgy csatlakoztatni az USB kábelt. Ha a portok között megjelenik egy Qualcomm QDLoader port, akkor sínen vagyunk. Ilyennek kell lennie ha jó. Ha nyomva tartjuk a hombot, és megfigyeljük mi történik, azt látjuk, hogy a telefon ciklikusan le- és újra csatlakozik. Ez így normális, nem kell megijedni. Egyelőre az előkészítés frontján nagyot léptünk előre, nézzük a továbbiakat;
    3 - Le kell szedni a fenti linkről a Qpst_Qfil mappából magát a flashelő programot (Qfil), és feltelepíteni a PC-re.
    4 - Le kell szedni az unbrick romot innen: Lenovo Vibe Z2 Pro unbrick KK Rom és kicsomagolni.
    5 - El kell indítani a Qfil-t, amit feltelepítettünk, és betallózni a fenti "Programmer path" résznél Browse-zal (ez de szép volt) a ROM mappájából azt a fájlt amit felajánl (amúgy a neve: prog_emmc_firehose_8974.mbn)
    6 - Rá kell kattintani lejjebb a "Load XML" gombra, és a felajánlott "rawprogram0.xml" és "patch0.xml" fájlokat megnyitni. Ezen a ponton kész a rendszer a flashelésre, most jön az okosság, ugyanis a "Download" gomb még nem megnyomható, csíkos.
    7- a teló kikapcsolt állapotában nyomva kell tartani a hangerő fel gombot (ha meg van nyitva közben az eszközkezelő, az nem egy hülye ötlet), és szépen megfigyelni mi történik, ugyanis minden a gomb elengedésén és a download megnyomásán múlik. Ameddig nyomjuk a hangerőt, nem tudunk flashelni, ha rosszkor engedjük el, akkor sem. Rá kell vinni az egeret a download gombra, és (még mindig kitartóan nyomva a hangerőt) figyelni hogy mikor van QDloader módban. Ha az eszközkezelőben megjelenik a port, és a Qfil is kiírja a portot fölül, akkor engedjük el a hangerőt, és rögtön nyomjuk meg a Downloadot.
    Ha nem sikerült, akkor kábel ki, telefon kikapcs, és újra.
    8 - Ha sikerült, kb 3-4 perc alatt rátölti az Unbrick romot (ami amúgy egy ősi KK rom amivel megjelent a Z2 Pro). Innentől
    - Bootloader zárva
    - Nincs root
    - Lehet feltenni az OTA frissítéseket

    Magánvéleményem, hogy ha valaki ezt végig tudja csinálni, akkor semmi nem állhat az útjába, hogy legyen egy rootolt TWRP-vel megspékelt tuti telója, amiben akkor csinál mentést amikor csak akar.

    Forrás:
    Luissimo által túrt driver, a hsz-t most nem találom, de azt mentettem le
    Leírás 1
    Leírás 2

    "Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

Új hozzászólás Aktív témák