Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • F4ther

    tag

    válasz Csabroncka #80 üzenetére

    Na megvolt a hétvégi próba üzem.

    Nehezebb mint gondoltam :N

    Szóval, első körben próbáltam futtatni egy jó adag szénnel 30 percet. Első észrevételem az volt, hogy sok apró darab van ebbe a 10 kilós weber zsákban, és kiszóródik a gril kéményem alján. Nem baj összeszedtem feldobáltam a tetejére.
    Elkezdtem begyújtani, minden probléma nélkül szépen beizzott, meggyulladt. Vártam amig ugy gondoltam hogy már elég jól izzik, áttöltöttem a grillbe.
    Itt óvatosan kellett mozogjak, mivel az apró darabok potyogtak az alján. De számítottam erre, ezért a talajon kísérleteztem.
    Első betöltés után, az összes szellőzőt teljesen nyitva hagytam, a belső hömérsékletre 240 fokot mértem.
    Vissza jöttem fél óra múlva, és hideg volt, belső léghőmérséklet 70fok. Levettem a tetejét, ki volt aludva a szén.
    Ismét begyújtottam a kéménnyel, meg hozzáadtam még egy kevés "friss szenet" tovább izzítottam mint korábban, betöltöttem, elkezdtem sütni.

    Amint rátettem a tetejét, elkezdett esni a hőmérséklet, mint ha nem kapna elég oxigént a szén, hiába vannak nyitva a szellőzők teljesen.

    Ha kinyitottam, általában visszaizzott, meg begyulladt, de sajnos voltak olyan helyek, ahol teljesen kialudt, ezért ott kevésbé adott le hőt.

    Ez azt eredményezte, hogy fedővel alacsony volt a hőmérséklet, sütésre kevésbé alkalmas, ha levettem, akkor meg megégtek a húsok.

    Nem igazán tudom, hogy mit csináltam rosszul.

    Arra gondoltam, hogy a következő alkalomkor kevesebb szenet teszek bele, és jobban felizzítom az elején. De lehet nem ez a jó stratégia nem tudom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák