Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • taip

    senior tag

    válasz Mr Dini #3201 üzenetére

    Köszi, mondtam, hogy még kezdő vagyok a témában. :)

    Azért gondolkodtam samba-ban, mert ugye nekem az volt az alap elképzelésem, hogy (akár az eredeti szerveren) tudjam 2 felé választani a cuccaimat: az egyik rész ami elérhető kell legyen kívülről (erre jó a beépített ftp szerver, illetve könyvtármegosztás), illetve egy másik rész, ami kifejezetten nem szabad, hogy látszódjon kívülről, viszont belülről minél kényelmesebben lehessen elérni Windows alól. És itt jön elő, hogy nem ideális, ha az internetre nem publikált adatokat csak ftp-n keresztül tudom kezelni. Arra gondoltam, hogy erre jó lenne a samba. De cáfolj meg, ha ez nem célszerű. :)

    Illetve te, ha jól értem, a beépített ftp-t akarnád csak bent használni, az újonnan létrehozottat kipublikálni internetre. Nem tudom, ez miért jobb, mint fordítva.

    Amúgy az jó, ahogy most elérem a szervert, mert ssh-val sokkal többet látok, mint eddig, ha a beépített ftp-re léptem be (ami mellesleg per pillanat nem is sikerül).

    Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák