Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz taip #3200 üzenetére

    Akkor leírom részletesebben! :U

    Tehát van egy ftp szerver alapból a nasban. Ez megy a 21-es porton, ezt azért hagytuk meg, h ha kell, akkor belső hálóról maradjon meg az eredeti.

    És van ez a 2. ftp kiszolgáló, amit azért hoztunk létre, hogy ennek beállítsuk gyökérnek mondjuk a /i-data/md0/admin/kulso/ mappát és akkor azon az ftp-n csak a kulso mappában lévő fájlokat fogod tudni elérni. Ezt átteted egy tetszőleges portra. A portnak javaslom, h 5 sz.jegyű legyen, illetve ne legyen foglalt, majd ezt a portot forwardolhatod a routerben, ha kell állíthatsz noip-t és már kész is a távoli ftp elérés!

    Jogos kérdés, hogy hogy lehet megváltoztatni az ftp gyökerét, de erre majd csak holnap tudok ránézni.

    Ja és még valami, mert úgy látom picit kevered a dolgokat. :) A samba-t (CIFS) a Windows használja, h az egy hálón lévő gépek között lehessen egyszerű és mondjuk, h biztonságos adatmozgatást indítani. Ezzel tudsz hálózati meghajtókat is létrehozni, de a sambát őrültség kirakni a world wide webre, 2 pedig hogy fogod kívülről használni? :D Ha sambát akarsz használni, akkor csak a vpn a járható, ami nem szakszerűen megfogalmazva olyan, mintha a belső hálón lenne a pc/telefon, csak közbe bárhol lehetsz. Ez az, amit linkeltem Neked, illetve ez az, amit ajánlottunk Neked a routeren is.

    Viszont az ftp is bőven jó fájlmozgatásra, ha a biztonság nem szempont. Illetve elvileg a netdrive nevű programmal ezt is fel lehet csatolni hálózati meghajtónak.

    Nem, nem fontosak a csomagok, ha már sikerült a konfigot elérni és nem kell fájlkezelő a nasra ssh-n.

    [ Szerkesztve ]

    Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

Új hozzászólás Aktív témák