- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia XZ3 - egy lencséből főzelék?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
válasz Fancy-boy #50 üzenetére
Nem pont most kell neki utod, hanem mire a Win10 Mobile megjelenik Az pedig boven az iden osszel lesz, legalabbis ha lehet hinni a pletykaknak. Ne erts felre, semmi bajom a 830-cal, sot, a 930-cal sem, de nagyon sokan szeretnenek mar egy nagyobb "buzz"-t a felso(bb) kategoriakban is. Egy ido utan unalmassa valik me'g a hardcore WP-sek szamara is, ha "tonnaszamra" jonnek ki az olcso, egyszeru Lumiak, es semmi nem tortenik a felsohazban. Kulonosen azert problemas ez, mert pl. a 1520 forgalmazasat mar egy ideje befejeztek, es ezzel keletkezett egy eleg komoly "lyuk" a Microsoft portfoliojaban
[ Szerkesztve ]
-
marc.loedi
csendes tag
Nagyon várom már a Win 10-zel együtt, lesz mire cserélni az Androidot.
-
enginev3.0
félisten
válasz marc.loedi #52 üzenetére
Azért volt eddig is
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
marc.loedi
csendes tag
válasz enginev3.0 #53 üzenetére
Volt, de az Apple-t nem szeretem, WP meg jelenlegi állapotában még nem tűnik olyan kiforrottnak, legalábbis nekem nem volt olyan az élmény, bár tény, hogy nem használtam huzamosabb ideig. Minden esetre az olvasottak alapján a WP10 bejövős lesz nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
gabancs
addikt
válasz marc.loedi #54 üzenetére
Miért, mi olyat látsz benne, ami annyira vonzóvá teszi a 8.1-hez képest?
-
drfedayn
tag
Aaaaaaaa Móóni ez meg mi? Qhd telefonba mi a f...... kell akkuzabalo felesleg. Igy szepen az üzemidő maradni fog a mostani 930 szintjén (vagy alatta) hiaba a 3000 telep. A 810 se kellene gofrisuto van otthon.
Egyedül a ram ami tetszik az sose árt ha van enni meg nem kér 32 Giga a másik dolog amibol 8at minimum enni fog a rendszer. Inkabb lenne 64. (ha lesz sd bővíthetőseg akkor nem szóltam)Nem vagyok rasszista, mindenkit egyformán utálok
-
ryori
senior tag
Csak 3300mah-t tud a legnagyobb? 4000re számitottam minimum, 2015ben?!
-
marc.loedi
csendes tag
Korszerűbb felület például, de a PC-telefon teljes egysége fogott meg a legjobban, amit azóta olvastam, hogy a többi mobil platformra is kiterjesztik. Bár abban biztos vagyok, hogy a Windows Phone lesz a leghatékonyabb a Desktoppal együtt. (javíts ki, ha tévedek)
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
Akkor neked a 735 való, nem ez.
Szerencsére annak is van választék, aki nem akar komolyabb mobilt venni, fordítva viszont ez feltétlen nem igaz, legalábbis WP-vel.
Most végre ezt próbálják pótolni.
Bár a 930 után én nem tudok nem szkeptikus lenni, azzal kapcsolatban, amit korábban is írtam.
marc.loedi:
Mit terjesztenek ki?
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
marc.loedi
csendes tag
válasz sz.balazs.95 #59 üzenetére
Android és iOS-t is lehet majd bizonyos szinten PC-n keresztül kezelni... De csak átfutottam a cikket, ezért írtam, hogy javítsatok, ha nincs igazam
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz marc.loedi #60 üzenetére
na ez nekem új, azért is kérdeztem rá.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Fiery
veterán
válasz marc.loedi #58 üzenetére
Windows Phone-on nem lesz Windows Desktop. Az uj univerzalis appokat tudod majd futtatni nagymeretu kijelzon (monitor, TV) is, de a hagyomanyos Win32 szoftvereket nem.
A tobbi mobil platformon egyelore szo nincs Continuum for Phone-hoz hasonlo megoldasrol.
[ Szerkesztve ]
-
marc.loedi
csendes tag
válasz sz.balazs.95 #61 üzenetére
A WP és PC közti gördülékeny átmenetre gondoltam, amiben elvileg az alma és droid is teret kap, bár gondolom limitáltan. Úgy is kiderül majd milyen lesz valójában, csak kicsit unom már a régi androidom (s3) és ígéretesnek tűnik ez a Win 10, mind mobil, mind desktop formájában.
szerk: Fiery: igazad van, valóban nem voltam elég egyértelmű, semmi ilyenre nem gondoltam. Egyszerűen gördülékenyebb az eszköz kezelése számítógépen, jobban össze lesz hangolva, legalábbis az eddigi infók alapján úgy tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz marc.loedi #63 üzenetére
ja úgy.
Technológiailag amúgy nekem sincs bajom a 10-zel.
Inkább csak az zavar, hogy jelen formájában egy feldarabolt 8.1.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Burt1793
veterán
válasz marc.loedi #63 üzenetére
Már most megmondom neked, ez a continuum nem lesz nagy szám, ezért biztosan nem lesz felkapott a WP.
-
takacsbotond
őstag
Minek 3gb ram wp alá?!
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
törölt tag
Én is a 840-740-re leszek kíváncsi, nincs igazán szükségem a felső kategóriára, csak a 830-930 közt annyira kicsi volt az árkülönbség, hogy inkább ez utóbbit választottam. Remélem a következő generációnál jobban pozícionálják majd a telefonok mind ár, mind hardver szempontjából.
-
ldave
félisten
925 után nem tudom adjak-e majd egy újabb esélyt a WP-nek, eléggé felemás a véleményem róla így lassan két év után.
A Slime draws near! Command?
-
PetX
aktív tag
Engem megint csak a kijelző mérete zavar, egyszerűen nagy, nem hogy az XL variáns, de még a normál is. Legalább követnék a Sony Z1 Compact sémáját, azonos hardver kisebb kijelzővel. Mindenki azt puffogtatja, hogy WP alá nem kell erős hardver, én ezzel csak azért nem értek egyet, mert ha kijön 1-2 év múlva egy upgrade akkor meg azt fogják az arcunkba tolni: "vegyé új telefont", de miért is??
Ja, hogy már mindenki beletörődött, hogy évente, két évente cseréli kell a telefont.... akkor bocs....Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
Lycan85
csendes tag
Én is kipróbálnám több év Android és IOS használat után, nagyon várom
-
jacis
nagyúr
válasz takacsbotond #66 üzenetére
Mert manapság csak úgy lehet csúcstelót eladni ha mindenből a legjobb van benne még ha nincs is rá szükség. Ez alól az Apple csak a kivétel mert ott a név az ami inkább számít.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
.LnB
titán
Ezek csak pletykák, de olyan és akkora kijelzővel a 940XL nekem kellene. Majd ha lejár a hűség a 930-ra.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
sz.balazs.95
veterán
WP alá valóban nem kell hardver, mint ahogy egyébként semelyik másik OS alá sem.
(Szép is lenne, hogyha már maga az alap feladatokat ellátó OS is vinné a hardvert, úgy, hogy se app, se semmi nem megy pluszban)De könyörgöm, felejtsük már el ezt a balf*szságot, hogy WP alá nem kell hardver, mert hülyeség.
A hardver az appokhoz kell, azon belül is főleg a játékokhoz.
Ott pedig egy fa vagy 100 fa renderelése nem jelent számottevően alacsonyabb terhelést WP alatt, sőt...Kíváncsi leszek, mi lesz, ha nyakunkon lesznek az Androidról portolt játékok, és sokkal gyengébben fognak futni, mint droidon, mert még az "eredetinél" is gyengébb lesz alatta a hw.
Kb. mint Wii-n futtatni PS4 játékokat.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
tomboy0013
veterán
válasz sz.balazs.95 #75 üzenetére
Az, hogy nem kell hardver mára már legalább olyan mint a "szaracsempe" meg a "kevés alkalmazás". Nehezen kopik ki a köztudatból, holott baromság.
-
DaveJr
őstag
Remélem nem költöznek a "gombok" a kijelzőbe. Szeretem a 930-on az alsó gombokat
[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
no1r
őstag
én meg erre csak annyit mondok: optimalizáció.
amire szarnak magasról, mert van kismillió mag kismillió rammal. így könnyű kihasználni a csúcshardvert, és így sosem lesz elég ami van.a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
Fiery
veterán
Manapsag mar nem draga a RAM, nem nagy cucc berakni 3 gigat egy felsokategorias telefonba. En inkabb a RAM boviteset gondolnam ertelmes lepesnek, mintsem a csillio magot.
Optimalizaciora pedig nincs ido, sajnos. Regen volt, ma mar nincs. Orul a fejleszto, ha idoben elkeszul a takolt sz*rral, nem hogy me'g nekialljon optimalizalgatni. Ha sokat tökölsz, a konkurencia beeloz.
-
no1r
őstag
nem arról van szó, hogy drága vagy nem drága. az árát nem vitatom. de ettől függetlenül mégis rajtunk csapódik le, sok kicsiből lesz sok.
btw, ez lehet, hogy a hardvergyártásnak jót tesz piaci szempontból, de az appok-programok minőségének pedig rohadtul nem. és nekünk usereknek sem felhasználói élmény szempontjából.
a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
sz.balazs.95
veterán
Én meg azt mondom, hogy annyi hardverre, amennyi ma van, nehéz optimalizálni, tehát a fejlesztőknek mindenképp kompromisszumot kell kötni, mert vagy optimalizált lesz, de csak bizonyos hardvereken megy, vagy optimalizálatlan lesz, de cserébe nagy százalékát lefedi a készülékeknek, vagy arra megy, hogy a maximumot hozza ki a hw-ből, de akkor csak a csúcskategórián megy.
(Az első és a 3. nem feltétlen azonos. Előbbi a kompatibilitásról, utóbbi pedig a teljesítményről szól)
Így pl. az Androidról portolt appok biztos nem fognak futni olyan szépen, mint natív környezetben. De pl. már BB10-en is van különbség az Androidhoz képest, pedig ott a komplett Dalvik portolva lett.
[ Szerkesztve ]
-
David75
őstag
Ne haragudj de szerinted az a fejlesztő aki eddig leszarta a platformot, most az ms adta átgányolási lehetőség mellet optimalizálni fog? Vagy csak minél kevesebb erőbefekteéssel akarja portolni egy olyan platformra a szarját, ahol nem sok embert ér el viszont azok nagyrészt, jóindulattal is csak alsóközépppkategóriás telefonokat használnak. Kiből nézed ki, hogy fizet az alkaklmazásodért egy l520tulaj vagy egy i6 tulaj?
Szerintem inkább támogatni kéne w10-be az mtk procikat és kidobni jóárú telefonokat mt6595,2gb ram, fhd 5,5", 32gb-> felső kategória lumia 840, MT6752, 2gb ram,fhd 5",16gb-> felső közép lumia740. MT6732,1gb ram, 720p 4,7',8gb+micro sd-> belépő szint lumia 550. Mindjárt vonzóbb lenne a platform...
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Fiery
veterán
Biztos vagyok benne, hogy a Microsoft nem veletlenul ragaszkodik a Qualcommhoz. Nem veletlen, hogy semmilyen mas markaju SoC nem kerulhet WP telefonba. Ha masert nem, akkor a Continuumhoz szukseges egyedi SoC dizajn okan maradni is fognak a Qualcommnal. Es -- bar ez sci-finek tunik jelenleg -- en amondo vagyok, ha valamire at fog allni a Microsoft a Lumiak kapcsan, az inkabb az Intel (es az x86) lesz, mintsem MediaTek vagy barmilyen mas ARM SoC gyarto. Az univerzalis appok ugyanis a "nagy" (desktop) Win10 tamogatas miatt szuksegszeruen tartalmazni fognak ARM es x86 kodot is. Ha elterjednek az univerzalis appok, akkor minden tovabbi nelkul lehet csereberelni a procit WP10-es telefonokban, akár x86-ra is. Persze a klasszikus WP8.x appok futtatasaval gond lehet, de a lassu ARM binary emulacioval egy reszuk kezelheto.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
-
törölt tag
Mondjuk nincs is nagyon sok lehetőség a piacon jelenleg. Van a Qualcomm, meg az MTK, amit lehet használni. Az Exynos az utóbbi években már kb csak saját használatra van a Samunál, a Kirin saját használatra a Huaweinél, a Tegra meg minden egyes generációval bebizonyítja, hogy miért nem akarja senki használni. Az Intel meg egyelőre még olyan van is, nem is, néha feltűnik egy-egy készülékben, de igazán nem tudtak még alkotni a telefonos piacon. Pedig azért egyre jobbak lesznek, és ők már 14nm-en vannak egy ideje.
-
Burt1793
veterán
És azt se felejtsük el, hogy már alapból a QHD-s kijelzőhöz tis több ram kell és erősebb processzor. A WP alá nem kell hardverezők remélem az 520, 530 topikban is ezt mondják azoknak, akik szenvednek a lassú animációk és betöltés feliratok miatt.
-
Fiery
veterán
válasz #16820480 #86 üzenetére
Az Intellel az a legnagyobb baj, hogy nem tud arban es teljesitmenyben egyarant jobb alternativat kinalni, mint a Qualcomm, es egyuttal a teljes mobiltelefonos SoC spektrumot lefedni. Vannak jo termekeik, de vagy tul dragak, vagy nem kinalnak semmivel sem tobbet, mint egy hasonlo aru Qualcomm SoC.
"és ők már 14nm-en vannak egy ideje"
Nem igazan, ugyanis telefonba passzolo SoC-ot me'g mindig 22 nanon gyartanak csak
-
Воланд
titán
nincs, a feneket nincs. 2015-ben meg mindig ott tartanak, hogy nem tudjak a megfelelo tamogatast nyujtani az altaluk kiadott izekhez, a kutyu megvasarlasa utan egy evvel meg csak pislog a user, hogy miert nincs frissites.
meg lenyegesen egyszerubb egy gyartotol szarmazo soc-okra fejleszteni, mint beengedni ilyen hulladekokat.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
chipesz
őstag
Egy másik szivárgás. Ez inkább 840 lehetne.
Samsung Galaxy S22 Ultra 256 GB
-
Fiery
veterán
Nem tudhatod, a Microsoft az exkluzivitasert csereben milyen aron kapja a Qualcommtol a procikat. A MediaTek SoC-ok jelentos reszeben hasznalt Mali-4xx GPU-khoz pedig -- ha jol tudom -- nincs Direct3D driver, tehat eleve keptelenseg lenne azokat berakni egy WP-s telefonba. Sz'al tobb sebbol is verzik az elmeleti lehetoseg
-
törölt tag
Ja, azt nem tudtam, hogy mobilon még csak 22nm-en vannak. Viszont most láttam valahol, hogy valamelyik új Asus tabletbe valami elég ütősre sikerült Intel SoC-ot tettek, hátha ezzel beindul valami. Nem vagyok oda az Intelért, de ahogy most áll a piac, nagyon egyeduralkodó lesz a QC, ami nem igazán jó.
-
benjonino
tag
Ha ez igaz, akkor minden érdeklődésemet elveszítettem a WP iránt. Telefonvásárlással pont azért várok, mert a continuum mód érdekel a legjobban, és azt mondogatják, hogy csak a jövőben megjelenő telefonok lesznek képesek erre a funkcióra. Számomra ez a continuum mód és az a propaganda ami azt mondja, hogy minden platformra ugyanaz az oprendszer kerül azt jelentené, hogy a telefonom bedugom egy dokkolóba, és hipp-hopp van egy desc-top-om! Félreértés ne essék, nem játszani szeretnék ezzel a desc-top--pal, hanem az irodai alkalmazásokat kihasználni, különböző adatbázisokhoz, szerverekhez kapcsolódni, egyszóval dolgozni vele. Egy olyan számítógépem lenne, ami mellesleg telefonként is üzemel, apró, mindig nálam van! A win10-ben én ezt vizionálom, lehet, hogy csak vágyálmom kivetülése, de ettől a hittől csak a megjelenése által bizonyított valóság tántoríthat el. De akkor jó messzire annyit megígérhetek!!!!!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3820
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 79%/p3819
- Bontatlan független Honor 200 Pro White 12/512GB + Bontatlan FeketeHonor 200 Lite 8/256GB
- Vivo V40 Se 8/128gb eladó új
- Iphone 11 128 Gb Független
- ÚJ, bontatlan iPhone 16 PRO MAX 256GB black titanium notebook.hu számla! 1 év Apple garancia!
- ÚJ, bontatlan iPhone 16 PLUS 128GB pink kártyafüggetlen! 1 év Apple garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest