- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
******** Huawei P10 Összefoglaló ********
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdész85
csendes tag
válasz alratar #13776 üzenetére
A helység ahol a hiba előjön egy vasbeton vázszerkezetű szendvics burkolatos csarnok, amin belül van egy fém vázszerkezetű szintén szendvicspaneles építmény külső oldalain sok ablakkal (mintha egy állatkerti bemutató terem lenne J ) és ebben az épületben van az irodám. Amikor beköltöztünk egymás után jött a jelzés, hogy egyik szolgáltatónak sincs stabil hálózata. Mivel a cég a telenorral van szerződésben, egy antennát szereltek be, amivel a Vodafone kivételével megszűnt a probléma.
Felvettem a kapcsolatot a vodafonenal a megjelent hiba miatt, hátha náluk van valami gond. Elmondtam nekik, hogy a hiba csak nagyon gyenge, térerőnél jön elő ahol egyszerre érhető el ugyan olyan szinten az összes hálózat emiatt a telefon hívást és sms-t fogadni nem tud sem indítani/ küldeni, minden más, amihez net kell az működik és a szolgáltatói adatok is jól jelennek meg.
A vizsgálat eredménye az lett, hogy nem náluk van a hiba, hanem az android rendszerrel. Felajánlották a lehetőséget, hogy ha nem hiszem el akár naponta cserélnek sim kártyát, valamint adtak 1Gb/hó netet a szolgáltatás kiesés okozta kellemetlenségért.
Ezek után a huaweihez fordultam, ahol először lepattintott az ügyintéző, hogy ilyen nem létezik.
Volt egy utam pestre és úgy döntöttem személyesen is elmondom a problémát. Mind addig lekezelően beszélt velem az eladó, amíg a kijelző képet nem látta. Ezután sokkal kedvesebb lett és megkért, hogy engedjem meg, hogy megmutathassa a szervizes kollégáinak. Felajánlották a teljes újra telepítést viszont akkor vissza kell jönni érte, mert nem küldik ki. Mivel 200 Km-re lakok ez a megoldás szóba sem jöhet, meg amúgy is ez rendszer hiba, ami nem egyedi eset.
Következő rendszerfrissítéssel annyi változás lett ezügyben, hogy nem kellett újraindítani a telefont, elég volt a repülő mód be / kikapcsplása és a hiba alig jött elő. 9-es androiddal ismét heti rendszerességgel előjött a hiba, amit újra jeleztem. Chat beszélgetésből az jött le, hogy az ügyintéző annyira nem ért a telefonok és a hálózat működéséhez, hogy sikerült ismerősöknek egy boldog napot okoznom. Leírtam a fenti problémát és megkért, hogy próbáljam ki telenoros kártyával. Elmagyaráztam neki, hogy a hibát nem lehet előhozni, ha stabil jó minőségű a hálózati kapcsolat. Leteszteltem nekik úgy, hogy felhívtam a telefonba rakott telenoros kártyával. Elmondta a problémát és azt is, hogy ha nem képesek a dokumentált hibákat kiküldeni javításra, akkor egyenesen a kínai központtal veszem fel a kapcsolatot, hogy itt nem hajlandóak foglalkozni a problémával. Azonnal fel ajánlotta a 3 napos javítást, de arra már nem tudott válaszolni, hogy fog felhívni, ha ott a telefon és a kártya meg az asztalon pihen.
A héten sikerült szerezni 3 telefont tesztelésre, az egyiken 4-es a másikon 5-ös a harmadikon pedig 6-os droid van. Első kettővel nem sikerült a hibát előhozni, utóbbival 3 órán belül sikerült amiből az jött le, hogy 6-os droid óta van jelen a hiba. -
DessertFox
aktív tag
Sziasztok. Ha esetleg valaki közületek is használja bringázás közben útvonal rögzitésre a telefont kérem segítsen. A frissités óta kb húsz perc használat után elveszti a gps jelet. Három különböző programmal is próbáltam, mindegyiknél ez van. A gps - m nincs jól beállitva vagy valami frissítéssel jött bug ? Köszönöm az időtöket és a segitséget.
-
xcsabo
senior tag
válasz DessertFox #13803 üzenetére
Az akku beallitasnal kell egyénre nyomni. Akkor nem lövi ki.
-
xcsabo
senior tag
válasz DessertFox #13806 üzenetére
Nincs mit. Az akkukimélés miatt mindent kilövöget egy idő után.
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van ugye a P10 Plus készülékem! Kijött a kijelző a tokból. Garancia van rá a HiCare szerint 2020.05.26ig.
Felhívtam a Huawei-t, de kell nekik, vagy a számla, vagy a hologrammos gari papír... Kérdezem én(!) IMEI szám alapján nem tudják beazonosítani? Illetve HiCare-ban van ugye vonalkód is,amit le tudnak csippantani. Azt mondták, hogy ezek nélkül a papírok nélkül be sem fogadják a telefont. Ez tényleg így van?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
josik
aktív tag
Sziasztok. P 10- en hol található a karbantartási üzemmód? Egy huawei hírlevélben írták, hogy így védjem az adataim, ha szervízbe adom a telefont. Mostanában nem szeretném, de érdekel ez az üzemmód.
Te is fiam Bluetooth...
-
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Független P10 Plusom van, de még se híre, se hamva a 9.1es EMUI-nak... Jelenleg a 9.0.1.185(C432E4R1P9) van fent
Ma vettünk édesapámnak egy Mate 20 Lite-ot, az már délbe frissítette magát 9.1re.
[ Szerkesztve ]
-
BlackLamb
tag
Szerintem nagyon ne várjátok a 9.1-et. Feleségem P Smartját rendesen belassította FR után is. Én tuti maradok 9-en.
-
cellpeti
nagyúr
Miert kellett kockásítani az ikonokat?
-
tobias88888
őstag
Sziasztok! Most tettem szert egy P10re, gondoltam hogy frissitem mert látom csak 5.1-es EMUI-val volt. A frissitésre nem dobott fel semmit, de a teljes csomag letöltésével eljutottam egészen 8.0.0-ig (vtr-l29 8.0.0.376(c432)). Innen viszont sehogy sem megy tovább, próbáltam már PC-ről is frissiteni, de nem dobja fel a 9-est. Hogyan tudom feltenni a legújabbat?
Vodafone-os készülék, de a cikk alapján már a következő 9esre kellene várni, nem erre: [link]
Eddig Oneplus-om volt, most lett P30 Pro-m meg ugye a P10. Ez Huawei-nél normális dolog, hogy több hónapos csúszás van? Azért is kérdem mert a régi Oneplus-omnál 1 hete jött meg az augusztusi biztonsági frissités -
benfolds
őstag
válasz tobias88888 #13826 üzenetére
biztos vagy benne, hogy kell neked a 9-es?
-
tobias88888
őstag
válasz benfolds #13827 üzenetére
Visszaolvastam, és nem biztos, de azt azért szeretném hogy feldobja. Ha majd jön a 9.1, arra jó lenne váltani.
Nem mellesleg azért itt biztonsági frissitésekről is beszélünk, vagy tévedek? Azok nem ennek a csomagnak a részei, nem OTA-n kapja őket? Mert a 8.0.0 az még tavaly februári ahogy nézem, azóta nem kapott a telefon biztonsági frissitést, ami azért nem ideális
-
válasz tobias88888 #13828 üzenetére
Havi frissitest kapott az elejetol kezdve (van akinek ugyan kesessel, vagy nemi buggal a B151-es romnal) egeszen a piteig ami aprilisban kezdett jonni, arra viszont csak egy patch jott, majusi biztonsagi szinttel. Itt tartunk most.
Másolat_eredetije
-
tobias88888
őstag
Rendben, not great, not terrible (2 éves csúcskészülékhez azért még most is illene gyorsan frissitést kiadni szerintem). A gondom az, hogy erre a P10re még a Pie sem érkezett meg, nem hogy a patch, miközben sokan már a 9.1ről beszélnek, hogy szeptember elején érkezik (P30 Pro-mra az már megérkezett).
Manuálisan ahogy nézem már nem lehet letölteni a rom-ot, legalábbis ilyen cikket találtam csak. Van valami egyéb módszer? Oneplushoz ott volt az Oxygen Updater. Láttam van ez a Firmware Finder for Huawei, de a 3.3as értékelés eléggé elriasztott
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nektek működik a térképben a sebességmérő? Nekem egy pár frissítés óta előjött, de hamar el is tűnt. Másik telefonjaimon működik mindegyiken csak ezen nem...
-
tobias88888
őstag
válasz tobias88888 #13830 üzenetére
Sikerült megoldani az update-t, gondolom majd a 9.1hez is menni fog ha feldobja: [link]
-
Lacika678
újonc
Igen, P10 DS, telekomos kártyával.
-
senkyse
csendes tag
Sziasztok!
9.1 es frissítés után működik a videónál a képstabilizátor 1080P 30FPS el?
Válaszokat előre is köszönöm. -
qltsar
veterán
Sziasztok!
Ti hogy alltok 9.1-re dark temakkal? H9-re nem tul jo a helyzet. Ha jol tudom a system-wide dark mode-ot ti sem kaptatok meg?!?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz qltsar #13839 üzenetére
Hi! Nálunk éppen csak megjelent (eddig 1 tulajnak) a 9.1, szóval nincs tapasztalat.
Én egyébként kb. arra számítok, mint a 9.0 esetén. Nagy kínkeservesen talán lesz 1 olyan téma, ami mondjuk 95%-ban jó. Vesszek meg, nem értem, hogy a Huawei miért tiltja le a dark mode-ot a nem OLED-es készülékein
Themes Manager-t nézted? Elvileg tele van "9.1 only" témákkal.[ Szerkesztve ]
-
Lacika678
újonc
9.1 en nincs system-wide dark mode P10 en.
-
qltsar
veterán
válasz <Adamsky> #13840 üzenetére
Termeszetesen igen, nem jo egyik sem. 1db temat talaltam, ami hasonlokeppen nem jo, mint a tobbi, pedig 'LCD' verziora keszitette a fejleszto, ahol nincs dark mode, a leiras ugy kezdodik a 9.1-es temak tobbsegenel (ahogy lentebb a kepen is lathato), hogy kapcsold be a dark mode-ot a settingsben, illetve a tobbseg AMOLED-re 'optimalizalt'.
Mivel kb. 1db fejleszto csinal jelenleg 9.1-re temakat, gondolom ez nem is lesz javitva:
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz tobias88888 #13830 üzenetére
P10 Plusomon már augusztus eleje óta hivatalos 9.1 fut, HiSuite-n érkezett.
Nem, nem működik 30FPS-nél a képstabilizátor.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Lacika678
újonc
https://play.google.com/store/apps/details?id=themes.huawei.dark91emui
Nincs nálam sem sötét mód, ezt a témát használom. -
Tressy
senior tag
Tudja valaki hogy az Emui 9.1, 3.6gigás frissitésétől hogy lehet megszabadulni?
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz qltsar #13842 üzenetére
Pff... jó nagy kalap kaki ez a témázhatóság.
Azt próbáltad, amit Lacika678 használ? -
Franky74
tag
Hali! Nekem most tölti a 3,63Gb-os frissítést (9.1) a P10-em.
Telenor, független, DS.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest