- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
******** Huawei P10 Összefoglaló ********
Új hozzászólás Aktív témák
-
emeritus
tag
Nincs miért, annál is kevésbé, mert az info nem volt fals. Sajnos jogosultak számára sem elérhetők a Szervíz Napok, főleg az utazási távolság/költség, illetve a szűk időintervallum miatt. Az én telefonom franciaországi garanciás, a márkaszervíz fizetősen sem akarta vállalni az akkucserét, míg a Vevőszolgálat rájuk nem szólt. Addigra viszont megoldottam magam..
[ Szerkesztve ]
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
karburátor
tag
válasz karburátor #14655 üzenetére
És természetesen helyreállt a régi, megszokott üzemidőm. Meló végén 70% 35% helyett.
-
emeritus
tag
válasz karburátor #14654 üzenetére
A sajátkezű csere méltánylandó, a készülék "felnyitása" a munka neheze, ez láthatóan sikeres, remélem az akku beválik. (A súly, illetve az AccuBattery által számított kapacitás azonos?)
-
emeritus
tag
válasz karburátor #14659 üzenetére
Másoknak még hasznos lehet a tapasztalatod az Emag akkuról, remélve, hogy állandó a beszerzési forrása. Alkalmas app, pl. az AccuBattery töltés/kisütés alapján kalkulálja a "valós" kapacitást. Ez az utángyártott, a gyárival azonos méretű akkuknál általában 3200 mAh alatt marad. Az "öregedést" is kalkulálja az akku százalékos állapotának "mérésével".
-
xcsabo
senior tag
Szerintetek van esély a dupla koppos felebresztes elocsalogatasara root nélkül?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz xcsabo #14661 üzenetére
Root-al, van?
Illetve - úgy általában - kérdezném, hogy mire is lenne ez jó egy olyan készüléknél, aminek az előlapján van az ujjlenyomat-olvasója, és ami köztudottan villámgyors. A "dupla kopp" ehhez képest egy örökkévalóság lenne. Pláne, ha zárva van a készülék (és, miért ne lenne?). -
-
Shade45
senior tag
Használ valaki vezeték nélküli fülhallgatót a telefonhoz?
Ha igen, milyen modellt?Én a hetekben vettem egy Sabbat E12 ultrát, de sajnos zsebben hordva a telefont szakadozik a jelátvitel, olvastam, hogy nem egyedi jelenség más márkánál is előfordul, és lehet, hogy a telefon bluetooth jelátvitele gyenge.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Shade45 #14665 üzenetére
Nekem egy 1More Stylish-al hibátlan. Sportolás miatt vettem (mert nem vagyok nagy bt. fan), és eddig tökéletesen bevált. A gyúróteremben ami bőven 10+ méter, nem tudok olyan messzire menni, hogy akadozzon. Zsebben tartva sem volt sose "akadás".
Más telefonnal (vagy eszközzel: PC, tablet) nem próbáltad a Sabbat-ot?(#14663) xcsabo
Ha, lejár a gari, én lehet majd bepróbálkozok a root-al. Előtte persze jól át kell majd gondoljam a lépéseket, mert házi restore megoldás nincs (én legalábbis nem tudok róla), és friss leírást (amiben a 9-es droid szerepel) sem láttam eddig.[ Szerkesztve ]
-
-
Erdész85
csendes tag
Sziasztok!
Hétvégén este le akartam fényképezni éjjeli módban a teraszt, de az elkészült képek kritikán aluliak lettek. Ma este egy P30 pro-val készítettem képeket, melyek kb olyan minőségűek lettek, mint amit újkorában csináltam P10-el. Az elkészült képeket meg akartam nézni pc-n, de nem tudom. Nem látom fájlkezelőbe a telefont annak ellenére, hogy fájl átviteli módot választottam. USB kábellel van összekötve, mert a vezeték nélküli megoldások nem jöttek be, plusz nincs wifi modul az asztali gépben. Hol lehet visszaállítani a megjelenítést?
Továbbá a HiSuite frissítés nélkül nem volt hajlandó elindulni uh engedtem neki. Frissítés után el sem indul felh. fiók felügyeleti jóváhagyás nélkül. (Ezt hol lehet kikapcsolni, úgy hogy ne kelljen a teljes felügyeletet kikapcsolni?) Valamint a telefonra is települt egy kódgenerátor, ami nélkül végképp nem tudom normálisan használni a fájl kezelést. Hogy lehet ettől a rendkívül bosszantó megoldástól megszabadulni? Samsung telefonoknál is ilyen körülményes lett a fájl kezelés? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Erdész85 #14669 üzenetére
A fotós részhez nem tudok hozzászólni mert nem igazán fotózok a telefonnal, az éjszakai módot pedig egyszer sem használtam.
"Nem látom fájlkezelőbe a telefont ... "
Milyen fájlkezelőben? Így - kábelen keresztül - csak a Windows beépített fájlkezelőjében a File Explorer-ben fogod látni a telefont. Pl.: Total Commander-ben nem." ... a vezeték nélküli megoldások nem jöttek be ... "
Csodálom, pedig annál kényelmesebb és gyorsabb nem létezik (ehhez a készülékhez)." .. plusz nincs wifi modul az asztali gépben."
Az enyémben sincs. Router-ed van, nem? Telefonon elindítasz egy ftp share-t, oszt' helló."... a telefonra is települt egy kódgenerátor..."
Jó rég nem indítottam el a HiSuite-ot, így én is csak most estem át a frissítésen.
HiSuite-al történő csatlakozáskor most már nekem is be kell írni egy - azt hiszem - 6 jegyű kódot. Nem hiszem, hogy ezt ki lehet kapcsolni ...... de nem is kell. Ha csak fájlokat akarsz másolni, akkor nem kell a HiSuite.
-
Erdész85
csendes tag
válasz <Adamsky> #14670 üzenetére
Windows saját fájlkezelőjében nem jelent meg. Érdekes módon amint töröltem a hisuite által telepített kód generátort a P10-et újra láttam a fájl kezelőben. P30 pro továbbra sem látható.
"...Telefonon elindítasz egy ftp share-t, oszt' helló."
Ezzel futottam jó pár kört eredménytelenül, uh ezt a vonalat feladtam. Egyedül az airdroid működik, viszont a jó öreg kábeles megoldás még mindig a legegyszerűbb megoldás. (Ha nem rondít bele a gyártó ) Melóba is ez az egyetlen megoldás email-en kívül, a feladatok gyors elvégzéséhez, mert az usb használat erősen korlátolt."Jó rég nem indítottam el a HiSuite-ot..."
Biztonsági mentéshez használom, csak. Viszont a P30 pro mappája valamiért fálj átviteli módban nem jelenik meg a win fájl kezelőben, csak a hisuite meghajtója. Ezért kénytelen vagyok használni.Ma rákérdeztem a huawei-nél is az észlelt hibákra, de konkrét válasz nem kaptam. Gondolom vakarják a fejüket a küldött képek miatt. (pl.:Lime zöld színből vanília sárgát csinál a telefon automata módban ) A hisuite kapcsolatban meg "továbbítják" a fejlesztőknek az észrevételeket. (Biztonságra hivatkoztak a kód miatt, de amikor feltettem két nagy kérdést, már válaszolni sem tudtak.)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Erdész85 #14671 üzenetére
De, erre a "kódgenerátorra", - ami tulajdonképpen szerintem a HiSuite telefonos fele - újra szükséged lesz, ha használni szeretnéd a HiSuite-ot.
" ... a P10-et újra láttam a fájl kezelőben. P30 pro továbbra sem látható."
Ott valami más gikszer lesz. Ahogy írtam, ennek mindenféle trükközés nélkül működnie kellene. Más gépen nem tudod megpróbálni? Mérget vennék rá, hogy mindkét telefon látszódni fog." ... pár kört eredménytelenül ... " - mi volt a gond?
"Melóba is ez az egyetlen megoldás (...) mert az usb használat erősen korlátolt."
Akárcsak nálunk. Itt jön képbe a jó öreg ftp (vagy sftp)
Ha, van céges wifi (és gondolom van), és rá tudsz csatlakozni a telefonnal, akkor ott is tudnád használni azt, amit otthonra ajánlottam. -
xcsabo
senior tag
Nem tudjátok van már működő gcam a telóra? Ami tudja portrét meg az éjszakai módot.
-
Erdész85
csendes tag
válasz <Adamsky> #14672 üzenetére
Nem fogom sűrűn használni így, max minden alkalommal írok nekik, hogy mikor kerül ki, vagy opcionálissá. Az ilyen újításoknak semmi értelme, max a szándékos kitolás a felhasználókkal.
"...ennek mindenféle trükközés nélkül működnie kellene...."
Működnie kellene, de már megszoktam, hogy az IT iparban csak feltételes módban lehet mondani. Anno az ügyfélszolgálatos mondta, hogy minden frissítés okoz hibát, csak nem mindig lesz észrevehető.
Talán a következő frissítéskor működni is fog."- mi volt a gond?"
Telefon - telefon között részben működik, nem lehetett minden tárhelyet egyszerre látni. Külön ki kellett választani a megosztandó meghajtót és úgy indítani az ftp-t. Asztali gép és a noti nem találta, se fájl kezelőből, se böngészőből és nem is tudott még rá senki megoldást mondani."Akárcsak nálunk. Itt jön képbe a jó öreg ftp..."
Csak néhány hordozható eszköz miatt van jelszó nélküli wifi hálózat, amire lehetne csatlakozni, de 1-2 perc után úgy is ledob a rendszer. Előre regisztrált eszközökkel lehet a munkahelyi hálózathoz csatlakozni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Erdész85 #14674 üzenetére
" ... mikor kerül ki, vagy opcionálissá."
Ez max. opcionálissá fog válni. Bár ebben sem hiszek. Annyira benne vagy a gyártókba a biztonsági a para, hogy sokszor a felhasználót is meg akarják védeni saját magától.
Persze van ennek némi alapja is, de a túlzott "bezárkózás" sokszor kötelező jelleget ölt, így olyanok is szívnak miatta, akik azért értenek hozzá (mert mondjuk az okostelefon náluk nem egyenlő a facse, instagram, tiktok szentháromsággal). Mind1, hosszú sztori...
Ez a kódgenerátoros HS-es kapcsolódás pedig azért kellett, hogy ne lehessen mindenféle interakció nélkül - csak úgy - összedugni a telefont a PC-vel és lementeni róla mindent.
Most már pl. a mentett tartalomnál a jelszó megadása is kötelező." ... nem lehetett minden tárhelyet egyszerre látni."
Hmm... hát azt - sd-kártya híján - nem tudom, hogy az "ext. storage" hogyan jelenik meg a telefonon, de szerintem a /storage/emulated/ -et is ki lehetne ajánlani az ftp-nek (nálam most a /storage/emulated/0 van, ami a belső tárhely)Mindegy, nem akarlak - tovább - győzködni, de ha gondolod, akkor tegyél majd egy próbát a MiXplorer (én most ezt használom, és szvsz. nagyon rendben van). Az ftp-s elérés mellett ismeri a nagyobb felhőszolgáltatókat, így pl. klasszul kezeli a Drive-ot és a Dropbox-ot.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
két SIM kártyát használok, az egyik 4G mobilnetre, a másik pedig csak telefonálásra. Sokszor mondták, hogy nem vagyok elérhető, ha hívnak, foglaltat jelez, gondolom a dual sim miatt.
1. SIM: mobilnet
2. SIM: hívásCseréljem fel a kettő SIM-et?
-
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Erdész85 #14679 üzenetére
A MiXplorer-t? Ugye, hogy kényelmesebb és - megfelelő kapcsolat mellett - gyorsabb, mint a kábellel vacakolni (sőt, ugye közben töltőn is lehet a telefon ...)?
Majd, ha kicsit több időt eltöltesz vele, rá fogsz jönni, mennyire tuti kis fájlkezelő.
Skin-ezhető, "témázható": [link] és van pár beépülő plugin-je is: [link] -
Erdész85
csendes tag
válasz <Adamsky> #14680 üzenetére
Egyelőre a Mixplorer-t nem csak a másikat próbáltam, de ez is sorra kerül hamarosan. MiFileExplorer is jó progi, így legalább távolról (50Km) is elérem a tárhelyet. Viszont van egy hibája, ha a mappába túl sok fájl van (pl.: DCIM-camera kb 2000 képpel), akkor nem tudja a számítógép megnyitni. Ennél még a kábeles kapcsolat esetén is küzd a gép. Viszont a lényeg, hogy végre működik ez a fajta kapcsolat.
Itt merült fel a következő, dolog. Telefonról tudom irányítani a pc-t TeamViewer-el, de fordítva nem. Erre létezik megoldás?
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Erdész85 #14681 üzenetére
" ... csak a másikat próbáltam ... " - én csak a MiXplorer-t ajánlottam (ha jól emlékszem, de mind1 is )
" ... de fordítva nem. Erre létezik megoldás?"
Persze! Tedd fel a QuickSupport-ot (ott írja is a Teamviewer-en belül, alul). Aztán a Huawei / Emui miatt fel kell tenni még egy add-on (QuickSupport Add-On Huawei 2), és utána menni fog. -
-
Veron
addikt
Mivek tudnék gyorsan és hatékonyan valami statisztikát kinyerni a hanghívásokról (pl. Summa kimenő hívás havi bontásban) ?
Kösz."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
xcsabo
senior tag
Fent van a telón a gpay. Fizetek fizetek..... Fizetnék.... Nézem mi van. Hát eltűnt az app. Valaki hasonlót?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz xcsabo #14688 üzenetére
Fizetni sem tudtál, vagy csak az alkalmazás tűnt el?
Elvileg maga az app. (a GPay) nem kell az érintéses fizetéshez. Az csak a regisztrációhoz (hogy felvedd a kiszemelt kártyát contactless payment-hez) kell. Egyébként én ma is használtam, többször. Működött, és az app is fenn van.Más: nem először futok bele abba, hogy felhívok egy számot és ott egy központ irányítana el a megfelelő mellékre: nyomja az 1-es számot, ha ide, 2-est, ha oda, stb.
99%-ban működik, de volt már olyan, hogy bármit nyomtam, nem történt semmi. Először nem foglalkoztam vele (hívtam vonalasról), legutóbb ezen annyira felidegeltem magam, hogy kicsit elkezdtem gondolkozni ... hmm... csak nem a VoLTE? De. Kikapcsoltam és működött. Aztán persze visszakapcsoltam ...
Szóval hasonló esetben a VoLTE lehet a ludas. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz xcsabo #14691 üzenetére
Ugyanilyen értetlenül kérdeztem én is vissza, mikor erről először hallottam, aztán egy fórumtárs elmagyarázta, és rakott is be egy elég beszédes screenshot-ot.
Ettől függetlenül szerintem jó, ha fenn van a GPay is, mert ott is láthatod a költéseidet, de pl. kártyát ugye csak ott tudsz felvenni. -
emeritus
tag
válasz <Adamsky> #14690 üzenetére
Ma reggelre nekem is eltűnt a GPay alkalmazás és nem is tudtam fizetni. A Google szolgáltatások között fiókszolgáltatásként ott maradt és működőnek is látszott. Nem működött. Némi otthoni fiókszolgáltatás-bökdösésre megjelent egy engedélykérés, azt megadva bejött a Google Play és felkínálta a GPay letöltést(!), rábökve azonnal megnyílt az app és visszajött az ikon is. Most olyan, mint volt, de újra vásárolni nem próbáltam. Hümm...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz emeritus #14695 üzenetére
"Némi otthoni fiókszolgáltatás-bökdösésre megjelent egy engedélykérés... "
Ezt kifejtenéd kérlek?
"... azt megadva bejött a Google Play és felkínálta a GPay letöltést(!)... "
Az meg, hogy a bánatba lehet? Nálunk ugye hivatalosan nincs GPay. Esetleg trükköztél (angol cím, régió átállítás, 2nd Google acc.) valamit?
Nálam még mindig minden a helyén.(#14696) xcsabo
"A covid kitettseg sem kapcsolható be a telefonomon."
A micsoda?Melyik verzió volt venn nektek? Nem lehet, hogy régi, és így "force"-olták ki a frissítést?
Nekem a 2.116.328438545 -ös (elvileg legfrissebb)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest