- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
Tehát ahogy ígértem:
Veszélyesnek tartom, hogy egy teljesen kezdő az első munkájában rögtön a 230V-ban turkáljon, márpedig ennek a tápegysége ilyen.
Szerintem az egész cikket újra kellene írnod.
Az első három oldal mehet a kukába, egy rövid bevezető elég lenne helyettük, amiben a szokásos dolgokat kellene leírni: miről szól a cikk, teljesen kezdők ne fogjanak bele, a 230V életveszélyes, stb.
A 2. oldalon mutasd be az erősítőt a "rádiótechnikás" sorrendben:
- a kapcsolás elvi működése
- megépítés
- élesztés, beállítás
- egyéni tapasztalatok
- módosított változatok (FET, fülhallgató erősítő, stb)
A 3. oldalon pedig a tápok, de elsősorban az általad megépített változat(ok) és a gyakorlati tapasztalataid ismertetése kellene. Honnan lehet beszerezni a trafókat például. (24V 10A-es trafót használsz-e, vagy 12V-osat kettős, egyutas egyenirányítással?)És akkor ismét a meglévő cikk:
Igazából nem tudtam meg, pedig érdekelne, hogy nálad hány V-ról működik az erősítő, és hogy mekkora nyugalmi áramra van beállítva."Opcionálisan beépíthető még az 1 mikrofarados kondi után egy 1K Ohm-os ellenállás is így egy felülvágó szűrőt képezve, ami nem engedi a 20KHz-nél nagyobb jelek erősítését."
- A rajzon nincs 1uF-os kondi
- az 1 uF és 1 kohm vágási frekije 158 Hz (ilyet én nem akarok a Hifi erősítőmben tudni)"Az erősítő főbb paramétereiről diagram:"
Ez csak egy körzővel-vonalzóval előállított elméleti diagram lehet. Hihetetlen, hogy a kapcsolás erősítése 50 Hz alatt esni kezd, míg a frekiátvitele csak 20Hz alatt."A kapcsolás sajátossága, hogy nem szükséges párba válogatni a két végtranzisztort."
Az alatta lévő táblából viszont nekem az jön le, hogy a torzítás 10-edére esik, ha azonos erősítési tényezős tranyók vannak beépítve, ezért én egy marék végtranyóból műszerrel válogatnék."Ennek a típusnak ~100W maximális terhelhetősége, viszont a kristályhőmérséklete 200 fok is lehet! ... Itt jegyezném meg, hogy sokan ajánlanak őrült méretű bordákat, és a 45-55 fokos bordák mellett papolnak. Én viszont egy rendkívül jó tulajdonság kihasználatlanságát látom ebbe."
Ha melegebb a félvezető, akkor több termikus zaj keletkezik. Mi az a kedvező dolog, ami miatt mégis érdemes ezt bevállalni?
(Tényleg: ennek az erősítőnek mennyi a jel-zaj viszonya?)Ui: az ultrahangos jeladó adatlapja milyen célt szolgál az 5. oldal utolsó ábrájaként
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs