- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
No-kia
addikt
Kiváncsi vagyok az új navigombokra. nekem nagyon bejön a külseje. A hátulja meg nagyon király lett.
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
Rent
senior tag
lassan egy canon ixus 10megas objektivet raknak a telefonokba.
-
Dr.Anonymus
addikt
ez a 130as induló ár kicsit soknak tűnik...
addigra már egy n95 is olcsóbb lesz amire kiadják...
de bízom benne, hogy gyorsan esni fog az ára...
már csak azért is mert jelenleg néztem meg, egy márkás (olympus, samsung,..) 7 megapixeles, 3 X optikai zoomos digifotogép ajándék 1 gigás memokarival 35 ezerért kapható...
addigra meg még ennyi se lesz
(persze lehet hogy lesz ennyi sőt több is, mert az EU pont most készül megadóztatni az idáig adó mentes digifotogépeket ) -
AS
félisten
Én már tudom mi a 3 bütyök
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
rauschie
senior tag
és hol az a xenon vaku?
mod. hoppá....asszemofbateszem sürgősen ,...., viszont a vaku alatt az a 3köröcskéből álló izéke azmiaz??
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
AS
félisten
Ezt AMD powernek!
Magyaroszágon a mobil piac:
Nokia, Sony Ericsson Samsung,
Többi maradék 20 % ithonNubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
eddie17
addikt
Nagyon jó ez a telefon, nekem nagyon tetszett. Még az érintőgombok sem vészesek. Szerintem nem kell elásni a K850-t.
[Szerkesztve] -
joey04
titán
Én gombnak éreztem őket
de én nem tudtam velük megbarátkozni.
[Szerkesztve] -
AS
félisten
w850 bol valo gomb tecnika...
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
ent
őstag
Léci, akkor lőjétek le a poént végre... Gomb vagy szenzor?
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
fotel
aktív tag
Az objektiv és a felbontás közt semmi összefüggés nincs.
Egyébként megosztanám itt is, amit a képekhez írtam: ''Egy gyűszűnyi optikán át nem tudsz részletgazdag gépeket csinálni. Soha nem lesznek olyan részletesek a képeid, nem azért, mert kevés a mpixel, hanem azért, mert nem tud az optika az érzékelőre elég finoman rajzolni.
Én egy Fuji 9500-at használok, aminél kb annyi jobb fényképező van, ahány rosszabb, szóval mondjuk ez a középkategoria teteje, és ezt a szintet _nem_ érik el a mobilos fényképezők soha. Nagyon nagy butaság azt állítani, hogy a mobilos képek már most megütik a középkategória szintjét. A Canon powershot A széria is kenterbe veri ezeket vagy akár a mi 5 éves Olympus C700UZ-nk is, pedig az csak 2Mpixel.
Egyébként az érzékelőlapka mérete nem nagyon változik a mobilokban és a fényképezőkben sem, és mivel az optikák felbontása is véges egy idő után az effektiv felbontás nem növelhető tovább több képpontot tartalmazó lapkákkal. Kb most értük el ezt a pontot. Ami mostantól a mpixelek növelésével növekedni fog, az a képzaj, minél kisebb egy lapka, annál zajosabb azonos pixelszám mellett. A tükörreflexesek nem azért nagyságrendekkel jobbak sötétben, mert tükrösek, hanem mert baromi nagy bennük az érzékelőlapka a kompakt gépekhez viszonyítva így egy pixelre több foton tud beesni. A mobilos érzékelők mérete meg a kompaktokéhoz viszonyítva sokkalta kisebb, mint a kompaktoké a tükrösökhöz. Legalábbis én így tudom, ha bárki másképp tudja, az osszam eg az info-t velem, mert nem akarok senkit sem félrevezetni.''
Miért vagytok így elájulva a mobilos fényképezéstől? -
Dr.Anonymus
addikt
''Miért vagytok így elájulva a mobilos fényképezéstől?''
csak azért mert egy mobil mindig ott van nálad, egy fényképezőgépet meg szinte mindig alkalmakra tartogatod
így a legjobb - váratlan - helyzetekről lemaradsz...
amit írsz az biztos így van, de nézd meg a mobilarena telefon kamera tesztjét
az n93 veszített -csúfosan, pedig nagyobb lencséje, és érzékelő lapkája van mint egy mai digi fotogépnek
a d900 nyerte a mecset, holott annak a legkisebb mind a lencséje, és feltehetőleg az érzékelője is..
egyszerűen a d900-asom élesebb képeket készít sok esetben (pl. makró) mint apám olympus gépe -
AS
félisten
U600 am is jobb makrot készit mint bátyám HP -ja.
Szoval..Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
fotel
aktív tag
válasz Dr.Anonymus #273 üzenetére
N93: A méret felülről korlátozza a teljesítményt, de önmagában nem jelent jobbat.
Egyébként az igaz, hogy a telefon mindig nálad van, de azért a megfelelő helyen kell kezelni a mobilos fotózást. Nem váltják ki a mobilok a dedikált gépeket, engem az zavar csak, hogy sokan mégis ezt hiszik. Ettől függetlenül van látjogosultsága a mobilos fényképezésnek, de nem kell elájulni tőle. -
Dr.Anonymus
addikt
el én sem ájulok tőle...
tudom hogy egy hátsó paktum miatt fejlődik ''csak'' ennyire a mobil fényképezőgépek piaca..
pl. sem a sony sem a samsung nem akarja, hogy akárcsak az alsó szegmens szerepét is átvegyék a mobilok, mert azzal jelentős bevételtől esnének el..
így mindig az aktuálisan eladhatatlanná váló szenzorokat teszik a mobilokba
tavaly ez a 3 mpx volt, idén az 5 mpx
nézzétek csak meg, már az alap 20-30 ezres gépekbe is 7 mpx-es szenzor van
szóval nem hogy nem vagyok elájulva, de kicsit ki vagyok akadva azon, hogy 130 ezerért egy máshonnan már ''kiszuperált'' terméket kapunk...
de ez van... -
fotel
aktív tag
válasz Dr.Anonymus #276 üzenetére
Nem minden a megapixel, ha tovább növelik a kompaktokban a megapixelszámot, akkor elérik a telefonok a kompaktok minőségét, de csak azért, mert azok fognak leesni, nem pedig a telefonok lesznek annyival jobbak.
-
macikos
addikt
Amúgy meg 10x15-ös nyomatokon senki nem fog észrevenni semmi hibát.
-
AMD Power
titán
Várom a tesztet. Remélem a tesztelt példány 100%-s lesz.
-
Integra
titán
gratulálok a bogyó gombokhoz....
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
nemma
addikt
Hoppá, ezt most olvastam, csak nekem új?
''While viewing photos or videos in the Gallery, turning the handset sideways automatically switches the screen into landscape mode'' -
Dr.Anonymus
addikt
ha ez tényleg ilyen jó képeket készít akkor meg van a következő mobilom,....
iszonyat emberek, ez simán leveri apám digifotogépét... -
joey04
titán
Ez túl szép h igaz legyen!Ha tényleg ilyen képeket csinál... hát kitett magáért az SE!
-
Thom!
veterán
fake sajnos
-
Thom!
veterán
[link]
ezek a képek valóban K850i készültek -
Apollyon
Korrektor
Megnéztem a fényképek metadatáját. (Jobb klikk a képre, tulajdonságok)
Rajta van hogy a gyártó Sony Ericsson, a készülék típusa K850i, a létrehozó szoftver (a telefon sw-e) R9JA001 prgCXC1250400127. (Csak hogy pontosak legyünk )
ISO 400 érzékenységgel csinálták pl az utolsó, kutyás képet, de fura módon nincs közte hogy ott lenne-e a vaku, valamint a fénykép készítésének időpontja sincs ott... Pedig amiket én csináltam a W610i-vel, ennél azért több adat is ott van...
De te miből gondolnád hogy fake?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Thom!
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest