- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
fotel
aktív tag
Az objektiv és a felbontás közt semmi összefüggés nincs.
Egyébként megosztanám itt is, amit a képekhez írtam: ''Egy gyűszűnyi optikán át nem tudsz részletgazdag gépeket csinálni. Soha nem lesznek olyan részletesek a képeid, nem azért, mert kevés a mpixel, hanem azért, mert nem tud az optika az érzékelőre elég finoman rajzolni.
Én egy Fuji 9500-at használok, aminél kb annyi jobb fényképező van, ahány rosszabb, szóval mondjuk ez a középkategoria teteje, és ezt a szintet _nem_ érik el a mobilos fényképezők soha. Nagyon nagy butaság azt állítani, hogy a mobilos képek már most megütik a középkategória szintjét. A Canon powershot A széria is kenterbe veri ezeket vagy akár a mi 5 éves Olympus C700UZ-nk is, pedig az csak 2Mpixel.
Egyébként az érzékelőlapka mérete nem nagyon változik a mobilokban és a fényképezőkben sem, és mivel az optikák felbontása is véges egy idő után az effektiv felbontás nem növelhető tovább több képpontot tartalmazó lapkákkal. Kb most értük el ezt a pontot. Ami mostantól a mpixelek növelésével növekedni fog, az a képzaj, minél kisebb egy lapka, annál zajosabb azonos pixelszám mellett. A tükörreflexesek nem azért nagyságrendekkel jobbak sötétben, mert tükrösek, hanem mert baromi nagy bennük az érzékelőlapka a kompakt gépekhez viszonyítva így egy pixelre több foton tud beesni. A mobilos érzékelők mérete meg a kompaktokéhoz viszonyítva sokkalta kisebb, mint a kompaktoké a tükrösökhöz. Legalábbis én így tudom, ha bárki másképp tudja, az osszam eg az info-t velem, mert nem akarok senkit sem félrevezetni.''
Miért vagytok így elájulva a mobilos fényképezéstől?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest