Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi A2 Lite - annyira nem lite
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate_1146
csendes tag
Ha ki szeretnénk számolni mi mennyi, nézzünk egy egyszerűsített példát: van egy nettó 1000 dolláros termék, a viszonteladó nem jut hozzá 900 alatt. El kell juttatni Európába, a szállítási költséget régen "elengedték" USD-EUR 1:1 váltással, most túl kicsi a különbözet a két pénznem között, hogy ezt megtegyék, így van szállítási költség, legyen a termék ára +3%. Ott tartunk, hogy haszon nélkül hozza egy EU depóba a cég a cuccát, ahol jóval kisebb piacon kevésbé nagy tételszámban tárolja (drágábban). A tárolás egy termékre jutó költség különbözete már rátesz hasracsapva 3%-ot az árra. Tehát az US ár a viszonteladó számára 900 USD, EU ár 900+3%+3%, azaz 954 EUR. Ez a termék eljut a viszonteladóhoz Magyarországon, nem vad elképzelés, hogy az 5-10% profitot felül egy 5-10% kockázati felárat is számolnunk kell, tekintettel a forint gyengeségére. Itt az átváltása megtörténik mondjuk 15% viszonteladói árréssel, azaz 954+15% lesz itthon a nettó ár, mai árfolyamon 437e Ft. Erre jön az áfa, azaz a végösszeg 554.990 Ft.
Nem számoltunk vámot, termékdíjat, Magyarországon belül szállítási költséget, esetleges második árfolyam kockázati tényezőket, beszerzési szerződésben fellépő fizetési késleltetésre felárat, stb stb... Én őszintén szólva nem lepődtem meg az áron, kb erre számítottam. -
Kanczy
veterán
Nekem ugyanez volt a konklúzióm. Számomra semmi értelmes extra funkciót nem hoz az új SE... nagyobb kijelző, hosszabb üzemidő, AOD közül bármelyik selling point lenne számomra, de ez így abszolút felesleges termékfrissítésnek tűnik számomra.
1. balesetérzékelés - ehh
2. 20% gyorsabb proci - de minek? mire kell?
3. környezetbarátabb anyagösszetétel - ennek örülök, de nem +30%-ért -
nozs23
addikt
válasz
ForRedGlory #46 üzenetére
ha a forint erősödik, ugye?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Kevin8997 #42 üzenetére
Mondom, emeljenek árat, ha gyengül a forint. Feltételezem, hogy volt már ilyen a történelemben. Így még azt az extrát is beszedi, ami lehet be sem következik. Gondolom nem fognak árat csökkenteni, ha a forint erősödik, ugye?
Egy hülye vicc, hogy feltételeznek valamit, és függetlenül attól, hogy lehet be sem következik, szépen beépítik az árba.
-
7Heads Drago
veterán
Tim Cook köszöntötte a nézőket és elmondta, hogy csak az Apple képes tökéletes összhangot kicsiszolni eszközeiből és azok együttműködéséből
A pofám leszakad.
- Itt mindenki hülye? - Itt? Itt mindenki!
Nem vékony bőr van azon az arcon. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Linkin1994 #17 üzenetére
Hát azt benézted. 448.800x1,27 az lesz 570.000 kb. A dollár meg tudtommal nem 448-on áll.
-
Sawe1989
friss újonc
Üdv!
Az első generációs SE 112.000 Ft, az új generációs 145.000 Ft.
Jól gondolom nem ér ennyivel többet az SE2? -
Kevin8997
tag
válasz
ForRedGlory #35 üzenetére
Előre egy évre kötik le az árfolyamot forwardként. Kb 448as árfolyamra jöttek ki az árak, hiába a forint 30% feletti volatilitása ijesztő, lehet még jövőre 500as árfolyamnál még olcsó is lesz a mostani árfolyammal
-
Egyre jobban érdekel az új SE variáns . Lehet beneveznek egyre. De előtte megvárom a teszteket.
-
Felesbandi
senior tag
Az új szamlapokat megkapjak a régebbi órák is frissítéssel?
-
Hát nem mondanám, hogy jól néz ki a kerek óralap a négyszögletes óratesten...
-
ShadowX
őstag
49mm?
A betyárját, hát ehhez már kell csukló rendesen. A keynote-on is batár nagynak nézett ki a csuklókon.
-
S7 marad egy ideig nálam úgynézem.
-
Kanczy
veterán
Nagyon vártam az SE-t, hogy belekóstoljak az Apple Watchok világába, de ez semmivel nem tud többet, mint az előző generáció, kb. +50%-ért. Megnézek egy régit
-
válasz
Linkin1994 #17 üzenetére
Persze tudom
meg az artisjus sarc -
M3aN
senior tag
W8 225e, szép...
Pesszimistán számított 210e-re a nagyobb méretben, de még így is csalódnom kell. -
GeoJoe
senior tag
Az EN13319-ért jár a keksz, kövibe átvehetné a samsung.
Az üzemidő kicsit meglep, az almás termékeknek nem kellene sokáig húznia? Na majd a teszteken. -
zsolidodd
senior tag
Pont a hétvégén teszteltem túrázás közben egy Garmin Fenix 6 Prot és nekem túrázáshoz, edzéshez, hétköznapi dolgokhoz sokkal jobban bevált az Apple Watch, pedig szerettem volna Garminra váltani.
Amúgy nagyon durvák az árak idén, én 2 éve feleennyiért vettem az S6-ot, mint amennyiért most megy az S8. -
zsolidodd
senior tag
Az a durva, hogy az Ultra 420.000, a rozsdamentes acél, 45 mm Series 8 395.000.
Ausztriában 1000 € az Ultra, ha jól vált az ember, az 400.000 Ft-ban. Svájcban 850 CHF, ami kb. 350.000 Ft.
Az Ultrára kíváncsi vagyok, S8-re nem hiszem, hogy váltok S6-ról... -
sfefe
addikt
Gyenge fos a forint amcsik meg felpumpálták a dolcsit azt csá...
Apple is vicc az árazásával.. -
ddjtomyy
tag
Temperature sensor-on meg ez a safety cuccon kívül van más külömbség a 7 és a 8 között?
-
Sza_Sa
senior tag
570 a pro, kinek mit intézett a kormánya, ugye.
Most erősen lenne kedvem elköltözni innen...
-
törölt tag
Azért arra kíváncsi lennék, hogy a nettó pl 1100 dodó hogyan lesz bruttó 630 ezer Ft. 400-as árfolyam és 27% ÁFA mellett az 560. De jófejek voltak mert a korábbi modellek árait is emelték. 335 ezer volt a tavalyi bemutató után a 13, ez most 390 ezer.
Utóbbi esetben értem az átárazást mert azóta gyengült sokat a forint, de az új modellek árai akkor sincsenek rendben.
-
zunga
tag
válasz
viragdani01 #7 üzenetére
Én már ránéztem, nagyon brutális áremelkedés lett a magyar piacon.
-
nozs23
addikt
Nagyon optimista vagy. 420, mar fent van. Foshalmaz forint es rohadt eros dollar kombinaciojanak koszonhetoen. 13 Pro 425 volt, a dollarban valtozatlan aru 14 pro 570-ert nyit nalunk.
-
Tetszenek, de az ultra meretre hatalmas. Nem gondolnám túl sok női kézen lesz majd látható. Még en se hordanám akkora batár. Nem is értem egy kisebbel miert nem jöttek ki
-
ForRedGlory
félisten
Az az üzemidő szánalmas az Ultrában (is).
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
A magyar árakat beírom majd a cikkekbe, amint vége a bemutatónak, én megírtam a hírt, és frissül az Apple hazai weboldala az official magyar árakkal.
-
joey04
titán
Faszák lettek, de nem bánom, hogy pár hónapja vettem hetet.
-
Sajnos az sima 8 az nem hoz semmi extra újdonságot az ultra meg olyan dolgokat tud, amire nincs szűkségem. Aod nélkül éjszaka 22-6 között alvás fókusszal tudna 3-4 napot a sima nyolc egyből megvenném, így hogy ugyan annyit tud, mint egy 6, vagy 7 nem cserélek.
-
Ricardo
titán
Ez a baleset észlelés, egy nagyon hasznos dolog.
Valami hasonlót eddig is tudtak az Apple watch-ok. Ha jól tudom az esésészlelés néven futott.
[link]
[link]
Ez miben tér el?
A járműtipusok felismerése tuti új, de tulajdonképpen ez is a mozgásérzékelő szenzorok, és a giroszkóp segítségével érzékeli balesetet. -
kiezTe90
senior tag
Azért az ultra itthon tuti 300.000-nél nyit. Az meg azért kicsit sok(k)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megérkezett az új Apple Watch SE, új Apple Watch Series 8 és az eddigi legkomolyabb, legtöbbet bíró modell, az Apple Watch Ultra.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Videó stream letöltése
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Telefonosok figyelem! Telefon tartozék kb 350db
- Apple MagSafe Charger töltőkábel - Új, csomagolásbontott
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest