Új hozzászólás Aktív témák
-
dobost
senior tag
válasz
kali8n #24066 üzenetére
Én is nézegettem, köszi.
Céges teló, úgyhogy nem feltétlenül ér meg ennyit. Ha szervizben kell csináltatni, akkor ott tényleg 20-30at nyúznak le az emberről.
Mostanában egyébként is szívesen látnám a földön darabokban, nagyon hajlamost beakadni. Nem 4.X-re tervezték ezt a vasat, na. -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Létezik, hogy a rom befolyásolja a kijelző érzékenységét?
Helly Bean-t használok, de már vagy fél éve ugyan az a rom van rajta, eddig tökéletesen működött, viszont pár hete elkezdett vacakolni a kijelző jellemzően az alsó részen (bal).
Pl nem hajlandó érzékelni a "billentyűzet" "gombját" többszöri érintésre sem, még azt se lehet mondani, hogy melléütöttem, mert semmit nem ír. Ez azért is idegesítő, mert a bal alsó sarokba van száműzve a tárcsázó app a launcheren, így néha egy szimpla tárcsázás is nagy bénázással jár.Lehet rom probléma vagy kezdi a kijelző megadni magát?
Kb 2.5 éves a teló, egyszer már volt garban javítva bekapcsoló gomb körüli kijelző sárgulás miatt, elvileg akkor kalibrálták is a kijelzőt...Üdv,
Tamás -
dobost
senior tag
Tapasztalt valaki olyat HellyBean alatt, hogy a naptárban hiába be lett kapcsolva a magyar névnapok, mégsem jeleníti meg? Már a Google naptárt is leszedtem, de ott sincs változás.
Érdekes, mert a megjelenítésnél be van pipálva ez a naptár is. -
dobost
senior tag
Én még csak most kezdem, bár már több, mint két éve vagyok Androidos.
Eddig jól elvoltam a gyárival, de sajna a 4.1.2 gyárinak sztem kicsit gyenge a hardver... sokszor belassult. -
dobost
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek, sikerült feltenni életem első custom romját!
Anno galaxy spica nekem is volt sokáig szervizben, de erre legalább a T adott határidőt, hogy 2 héten belül megvan. (gondolom egyébként pénz vissza) -
dobost
senior tag
válasz
s3nsitivity #23057 üzenetére
Én mindenképpen a T-n keresztül akartam a javítást, mert legalább adtak cseretelót, ami a szervizpontnál nem biztos...
HellyBean-nél még mindig recovery-be kell bootolni install után?Szmoki: HellyBean help
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Végre megjött a telefonom a szervizből és szeretnék tenni rá egy custom rom-ot, ebben kérném a segítségeteket.
A HellyBean-t néztem ki magamnak.
Ha letöltöm a ROM-ot a honlapról, akkor jó lesz a i9023-amhoz is (természetesen CWMből)? (különböző kijelzők)Root nélkül működik a BLN control? Igazából a root-ra nincs szükségem még.
Köszi!
Üdv,
Tamás -
dobost
senior tag
válasz
Pistabaaa #23013 üzenetére
Én múlt hét kedden adtam be a T-hez a szeretett Nexusomat kijelzősárgulás miatt, de még nem jött meg... azért reménykedtem, hogy 1 hét alatt visszajön.
Március 20ig szól a határidő, amit a szerviz adott, gondolom ha addig nincs meg, akkor levásárolhatom az árát. (Bár kicsi az esélye... arról nem beszélve, hogy nincs olyan teló jelenleg a Tnél, amit elfogadnék... esetleg egy SIII de csak nagy duzzogva, inkább egy Nexus 4, de az még nincs a kínálatban, csak a Telenornál)
-
dobost
senior tag
válasz
lord.lakli #22958 üzenetére
Mire kell vigyázni, hogy ne legyen ilyen gondunk?
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Hosszú idő után úgy döntöttem, hogy ledobom a jó öreg Nexus S-emről a stock romot.
Ahogy olvastam a korábbi hozzászólásaitokban Slukk romjait ajánljátok a legtöbben...
Esetleg CM 10.1?
A Slukk-féle TSM 17est próbálta valaki? Tulajdonképpen milyen módosítások vannak a gyári 4.2.1-hez képest? (azon kívül, hogy Nexus Sre már nem adták ki, illetve ami le van írva a blogon.)
BLN control benne van esetleg? (nem fogadott hívás esetén a gombsor villogjon)Amikor még Spica-m volt pár éve, akkor pár ember pórul járt, hogy az IMEI szám elszállt romolgatás közben.
CWMnél ezzel tudom téglásítani a telómat vagy csak az ODINtól kell tartanom?Köszi!
Üdv,
Tamás -
dobost
senior tag
válasz
forintuser #13465 üzenetére
Nekem is ez van, csak a másik oldalon...léci szólj majd, h mit mondott a samu... :-)
-
dobost
senior tag
válasz
FőDudu #11221 üzenetére
Szerintem a két legjobb a Juice Defender és a Green power.
Én a Juice Denfenderről tudok nyilatkozni... még év közepe fele megvettem az ultimate-et, azóta használom, tényleg sokat dob az akksiidőhöz, nagyon jól konfigurálható és folyamatosan kerülnek bele az új funkciók. (Most pl olyan jött, hogy alapból ha feloldod a képernyőt, akkor nem engedélyezi az wifi-t vagy 3/2G-t, hanem mindezt külön lehet megtenni egy kattintással. Ez azért is jó, mert így pl telefonálás közben nem húzza az akksit a WIFI/3G/2G... ha lezárod a telót, akkor azonnal bont minden kapcsolatot ha engedélyezve volt átmenetileg és folytatja az ütemezés szerint... korábban írtam, hogy milyen időközönként lehet engedélyeztetni vele az adatkapcsolatot...)
Mindkét alkalmazásból van free verzió, így ki tudod próbálni, hogy tetszik-e. -
-
dobost
senior tag
-
dobost
senior tag
válasz
Nundee K. #11206 üzenetére
Igazán nincs mit... segítünk egymásnak, ha tudunk... én is Google support fórumból túrtam
Nálam is segített a megoldás, habár most 22%on van az Android OS - valszeg a WIFI vagy mobilnet miatt.
1n 4ó 13p üzemidőnél tartok és még van 36% kakaó az akksiban úgy, hogy netezés is volt benne kb 2-3 óra.
Eddig ez jobbnak tűnik, mint a GB alatt, már alig várom a javításokat... hátha még több kakaót tudnak spórolni optimalizálással... -
dobost
senior tag
válasz
FőDudu #11148 üzenetére
Ez itt a reklám helye: lehet 5m,15m,30m,1h,2h időközt választani... nem maradsz le 1 levélről sem...
Na de ez itt a Nexus S topic és nem az Android alkalmazások, remélem hamar jön a fix az akksihasználati problémára... már csak azt nem értem, hogy miért vannak ilyen hatalmas különbségek egyes emberek telefonjai között.
Nekem tökéletesen működik, valakinek meg állandóan FC-zik... -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatva az android support fórumot állítólag van egy workaround a gyors merülésre:"This workaround (disabling auto rotation) significantly helped reducing cpu load level to a 'normal' value (15min average gone from 3.3 to 0.6): http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=22878#c100
I have no clue why that helps..."
Kapcsoljátok ki a képernyő automatikus forgatását a megjelenítés menüben...
-
dobost
senior tag
Kívánok mindenkinek nagyon kellemes Karácsonyi ünnepeket! (Ics frissítésben gazdagat
)
-
dobost
senior tag
válasz
bandigyerek #10984 üzenetére
Érdekes a dolog, mert nekem stock van mindenből és flottul működik, nincsnek fagyások, egyedül az akksi bírja kevesebb ideig. Még a gyári üzenetküldőt se cseréltem le, mert a handcent nem ICS ready... Próbáljatok gyári beáll. visszaállítását csinálni és csak olyan appot használni, ami tuti ICS ready...
-
dobost
senior tag
-
dobost
senior tag
válasz
hallerlaller #10941 üzenetére
Én stock 4.0.3at használok. (OTA manuálisan felrakva, előtte és utána gyári beállítások visszaállítása...)
-
dobost
senior tag
Kár, hogy nem fér bele az S2 akksija...
Még megkérdezem majd a gyorsboltot, hátha van valamilyen megoldás rá. (Mugennek van 1600as, ami nem vastagabb, de az a +100 nem sokat ér.)Én azt vettem észre, hogy ha kikapcsolt állapotban van a mobil és megnyomom röviden a bekapcsoló gombot, villan egyet, de szerintem egy feature inkább, mint bug.
-
dobost
senior tag
válasz
hallerlaller #10933 üzenetére
Hivatalos Samsung által forgalmazott akksit akarok venni majd (nem ebay-ről rendelt kétes állapotút...
, van egy olyan érzésem, hogy az SII akksija is belemegy, de hátha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban.
1500as akksi elég gyenge sajnos okostelefonhoz... -
dobost
senior tag
Tudja valaki, hogy mekkora az a legnagyobb akksi, amit még hátlap cseréje nélkül bele lehet gyömöszölni a Nexus S-be?
Egy 1700as jobban esne neki... esetleg a Galaxy SII akksija? -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mi történt, de az Androis OS fogyasztása lecsökkent 13%-ra.
Ez lehet a Juicedefender jótékony hatása...
Gyanítom, hogy a WIFI elalvással van valami gondja a 4.0.3-nak és az zabálja le az akksit.
Ettől függetlenül nagyon meg vagyok elégedve a jégkrém szendviccsel, ennyire zökkenőmentes még egy stock Android OS se volt nekem... piszok gyors minden...
Köszönjük Google... -
dobost
senior tag
válasz
jackbacsi87 #10819 üzenetére
Engem is ez húzott fel... teljesen lehúzták az Androidot... mindenhol becsúszhatnak hibák, ezt jól megértheti az, aki szoftverfejlesztésben dolgozik
Mivel ez egy teljesen új/átszabott verzió, így természetes, hogy becsúsznak hibák, a különbség a Google és egyéb gyártók között, hogy ők már el is kezdtek dolgozni a problémán és szerintem max 1 héten belül itt a 4.0.4 -
dobost
senior tag
válasz
jackbacsi87 #10813 üzenetére
Nevezhetnék az oldalt akár iCompuputerworld-nek is.
Azért ennyire nem gáz a helyzet. Az akkumulátor üzemidejének csökkenésén kívül csak apró kis bugok vannak. Van egy olyan érzésem, hogy a wifi használ túl sok (többet, mint a Ginger alatt) kakaót, mert mióta élesítettem a Juicedefenderemet azóta nem merül annyira...4 óra ~ 10% kevés használattal
-
-
dobost
senior tag
Szerintem neked valami android 4el nem kompatibilis app okozza az FC-ket, ami fut a háttérben...
Próbáld meg esetleg csupaszon hagyni és úgy próbálni.
Nekem nem FC-zik a market, igaz nem laktam még be teljesen a telót. Gyári launchert használtad?Eddig csak a pixeles contact illetve a gyorsan merülő akksi a problémám...
Amit még észrevettem, hogy a 2.3.6ot rendre megakasztották az olyan oldalak (gyári böngészőt és a Dolphin-t is), melyek tele voltak képpel és/vagy flash-el, (boon.hu, szon.hu) viszont 4.0.3-al mintha megszűnt volna ez a probléma... -
dobost
senior tag
válasz
tome0001 #10707 üzenetére
Szerintem két ünnep között kidobnak valami fixet (vagy még a héten), mert ez elég nagy bibi (az akksi ilyen mértékű merülése - már akinek...), nem hagyhatják, hogy heteken keresztül naponta kétszer töltsék az emberek. (ugye azt a Google oldaláról meg nem feltételezhetik, hogy mindenki visszadobta gyorsan a 2.3.6ot
)
-
dobost
senior tag
Akinek rohamosan merül: nézzétek meg, hogy van-e google books alkalmazás, mert az hajlamos beragadni és megenni az akksit.
Nekem szerencsére nem rohamosan merül, de érezhetően kevesebbet bír, mint a 2.3.6al.
~5% óránként úgy, hogy nem olyan sokat nyomogatom...Remélem hamar jön a fix rá...
Galaxy Nexus-t majd akkor éri meg venni, amikor leesik az ára 70-80 körülre jövő nyáron, mint most a Nexus S-é. (bezzeg én még 115ös előfizus áron vettem)
-
dobost
senior tag
Úgy látszik, hogy sajnos nem egyedi az akkumulátor gyors merülése ICS alatt.
[link]
Remélem hamar jön rá a 4.0.4, addig meg naponta tölteni kell, nincs mese. (bár eddig is naponta lógattam a töltőre)
Visszaváltani már nem akarok, mert nagyon bejön az ICS, nagyon "smooth". -
dobost
senior tag
válasz
molnarpeter #10670 üzenetére
Nem hiszem, hogy a másik akksi vastagabb lenne, mert a GN összességében vékonyabb, mint az NS, ha jól tudom... a hangsúly inkább az érintkezőkön van, hogy ugyan ott vannak-e...
-
dobost
senior tag
Az akksi zabálásról jut eszembe... nem lehet a nexus S-be belepaszírozni a Galaxy Nexus akksiját?
Látta már valaki élőben? -
dobost
senior tag
Nekem az a fura, hogy az akkinál Android OS és Android Rendszer is jelen van 24 illetve 17%-al...
Megpróbáltam a háttérben futó folyamatokat 3ra korlátozni, lehet az zabálja az akksit, hogy minden a memóriában van és hajtja a procit továbbra is... -
dobost
senior tag
válasz
DonMedve #10611 üzenetére
Bocsi, nem bírtam várni... legalább így nem én lettem az utolsó...
Érdekes dolgot tapasztaltam...amíg nem volt rajta semmilyen app, addig néha a menü beakadt, most hogy belaktam egy kicsit akadás nélkül megy.
Nagyon nagyot alkotott a gugli szerintem az android 4el, eszméletlen szép lett, csak a profilképek ne lennének olyan pixelesek...
Alig várom, hogy a transformeremre is megérkezzen.
-
dobost
senior tag
válasz
mrfire08 #10608 üzenetére
Na feltettem én is, nem bírtam kivárni, amíg megjön az OTA!
mrfire08: ICS Én ez alapján tettem fel és minden úgy volt ahogy írták.
Megelőztek!Update előtt és után is csináltam factory resetet. Tetszik eddig az ICS, bár azért vannak akadások néha. Ettől függetlenül
a Google-nak...
-
dobost
senior tag
Check for updates
Találtam egy linket, ami alapján rá lehet erőltetni a telóra, hogy nézze meg a frissítéseket, hogy elérhetők-e.
Kipróbáltam, de nem találta meg az ICS-t
Gyanítom, hogy a Google régiónként tolja az OTA-t és most pont nem mi vagyunk...
Tovább próbálkozom majd óránként/fél óránként aztán hátha bejön.tdk.112: Az lehet, amit írtam... régiónként push-olja a Google OTA-t, így ha valaki pont lekéste, akkor csak a következő "ablakban" lehet frissíteni (ha jön értesítés)...
Toobee: Lustaság illetve egy kis para is...
Bár lehet az lesz a vége...
-
dobost
senior tag
válasz
vamosip #10568 üzenetére
Legalább neked már feldobta... én már szombat óta folyamatosan bekapcsolt WIFI-vel működök, de semmi... igaz éjszakára kikapcsolom a mobilt...
[Úgy látom nem csak Ti vettétek észre a hibákat...
]
Még egy kicsit foltozgatni kell rajta, de szerintem nagyon jó kezdet az új irányvonalnak.
Nem várhatjuk, hogy minden tökéletes legyen, a 2es széria is 2.3tól volt már stabil és élvezhető. -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Én se kaptam még meg a frissítést, viszont a hozzászólásokat olvasva nem is baj egyelőre, hátha addigra már a 4.0.4-est kapom...
Biztos vagyok benne, hogy januárban jönni fognak majd a fixek a jelenlegi problémákra. (de már lehet két ünnep között...)
Szerintetek érdemes factory resetet csinálni majd? Kitakarítani a sok szemetet... -
dobost
senior tag
Erre vártam már rég!!!
Ha végignyomogattátok léci írjátok majd le, hogy milyen stabilitás szempontjából...
Remélem reggelre megérkezik az OTA frissítés is. -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan megkapjuk szerintem mi is, mert egyes hírek szerint már google alkalmazottak telefonján tesztelik az ICS-t... -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Nagy meglepetésemre nekem is megjött a 2.3.6 ma reggel... úgy tudtam, hogy nexus S-re már nem jön, csak a 2.4es.
(Mellesleg hova tűnt a 2.3.5?)
Nekem gyorsabbnak tűnik a menü... (beállítások)
Remélem a GPS pontosságán is reszeltek egy kicsit... -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Igencsak tágra nyitott szemekkel figyeltem a Nexus árát a T-nél, mert én még 115ért vettem.
Szerintem itt valami gikszer van, nem hiszem, hogy olcsóbb lenne, mint a Galaxy S, hisz ez mégiscsak független ill. Google referenciakészülék.Szerintem már csak pár darab van belőle a T-nek és attól megszabadul akciós áron. (esetleg összerúgta a port a Google-al?
)
Egyébként a mai napig nem bántam meg a vásárlást... minden egyes fillérjét megéri a teló...
Gyors, stabil, teszi a dolgát... -
dobost
senior tag
Szerintem mindenképpen ajánlott a teló.
Gyors, stabil, teszi a dolgát...
Egyetlen hibájának a GPS gyengeségét rónám fel, de ez Samsung betegség sajnos, amit a Galaxy S-től örökölt meg, de az újabb romokkal határozott javulást értek el...
Néha lassan lockol illetve 10m-es a hiba. -
dobost
senior tag
Sziasztok! Gyári böngészőben ki lehet valahogy kapcsolni a flash-t? Kerestem már, de nem találtam sehol... :-(
-
dobost
senior tag
Kapcsoljátok ki és be a telót és jön a 2.3.4.
Már a 9X Mb-os...
-
dobost
senior tag
válasz
DonMedve #633 üzenetére
Sziasztok!
Úgy jártam, mint rerros kolléga.
Reggel kérdezés nélkül elkezdte letölteni az OTA frissítést (12mb), majd installáltam és 1 óra 40 percig volt a kis android figurás felkiáltójeles kép, majd restart és még mindig 2.3.3...Természetesen a system updates menü azt állítja, hogy nincs frissítés hozzá...
Itt valamit a google nagyon elreszelt.@rerros: hogy oldottad meg?
-
dobost
senior tag
válasz
DonMedve #610 üzenetére
Nekem még mindig nem jött meg...
Nem lehet valahogy manuálisan triggerelni, hogy nézze meg van-e új verzió?
Eddig valszeg a Juicedefender akadályozta meg, mert fél óránként csak 1 percre kapcsolta be a mobil netet, de már kilőttem...Köszi az előző választ, így már nyugodtam teszem fel, hogy nem csinál soft resetet.
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Jött már valakinek OTA KB3-ra? -
dobost
senior tag
Na ez jó hír... nekem azt mondták, hogy soft reset lesz...
Néztem mellesleg a rootolást is, nem nagy dolog, csak idő nincs illetve a lustaság fél egészség... (megjegyzem én teljesen egészséges vagyok), persze azért az is benne van, hogy egy 100e forintos teló testi épségét nem akarom kockáztatni.
Szerintem pár napon belül megjelenik a frissítés nekünk is, ha nem akkor majd downgrade + 2.3.4
-
dobost
senior tag
Nekem ez jobban bejönne, de itthon még nem láttam... lehet ebay lesz belőle...
2.3.4:
XDA
"GRI54, KB3: Not Released"
Egy kicsit késni fog a mi OTA frissítésünk, de én biztos vagyok benne, hogy hétfő-kedd körül megjelenik...Pénteken jelentették be a többit és hétvégén ugye nincs meló a Gugliéknál sem, így a jövő hét folyamán várható szerintem...
Nekem ezzel csak az a bajom, hogy olyan jól belőttem már a telót az alkalmazásokkal, viszont a frissítés nyom egy soft resetet...
Root nélkül meg tudjuk oldani valahogy, hogy az appok adatait is lementsük? -
dobost
senior tag
-
dobost
senior tag
Én nem vagyok abban biztos, hogy az új frissítéssel nem jön magyar nyelv...
Az elmúlt hetekben megjelent magyarul is a telefon honlapja, szerintem ez egy égi jel. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest