- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Hirtelen persze minden lehetsegesse valt, eloleptetes, fizuemeles, minden, de akkor mar mindegy volt."
Respect neki, mert elég kemény volt, hogy meglépje@tserrof77 : És kontakthibák bármilyen mennyiségben...
(Csomó gép javult már meg attól, hogy meghúztam az alaplapot felfelé. Most ez mi.)@opr : "HR-es, aki értelmez? "
Kajak van nálunk 1 vagy 2... Meg is lepődtem, hogy itt vannak aggyal rendelkező HR-esek Mondjuk ezek toborzó kicsajok, de ritka jó fejek.Mutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #22448 üzenetére
Ilyenkor nem is szabad felülni az ígérgetésnek. Mert még ha lenne is belőle valami, az ilyen helyeken évekig azzal takaróznak majd, hogy "azért nincs bónusz, hiszen most kaptál emelést! (2éve) "
Meg ugyanúgy szarba néznék az embert.#22449 opr : Akkor én csak azért nem láttam ilyen HR-est, mert nem élek ilyen cuccokal
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #22434 üzenetére
Nekem is volt régen - olyan 28 éve - programozás első félév, Modulo 43 képzés vonalkódhoz.
Tankérem felírj, én nyúlok, hogy nem jó, de igen, de nem, de igen. Ok, akkor gépelje be valaki a gépbe, nem jó, ok, akkor menjek ki és javítsam ki. Akkor minek járok ide? Mert papír kell...
Félév végén mondják, hogy számtech versenyre kéne menni, ilyen főiskolák közötti. Én, meg a Pali meg egy harmadikos srác. Miért nem megy 3 harmadikos? Ja, hogy mi Palival többet tudunk? Bocsika, én már voltam, országos első 10-ben, kaptam oklevél meg doboz floppy, kösz még egyszer nem."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #22441 üzenetére
Mi programozás dolgozatokat javítottunk, rendszeresen, az osztálytársainkét.
Egyszer osztálytársam Fecónak sikerült összehoznom egy kettest. Rondán írt, én is, fel sem tűnt, hogy a felét én írtam"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Egy régebbi helyemen állítólag szarul csináltam a dolgokat. Elhívtak egy céget, hogy átnézze és véleményezze a munkámat és a körülményeket. Olyan IT audit formában. Mindenhová bemehetnek, mindent megnézhetnek, nekem mindent adni kell Nekik.
Eredmény: kb. ami lehet mindent jól csináltam, DE kellene némi segítség, mert ez nem egy emberes munka, kellene némi költés IT-re, mert nincs tartalék switch, gép, monitor, alkatrészek és kéne új szerver + backup. Ezeken kellene javítani.
Ja és írtak egy számlát.
Én előtte egy évig mondtam, hogy kellene segítség, mert azért vagyok elmaradva dolgokkal, meg kellene pótalkatrész, meg gépcserék, új szerver... mindezt elmondtam sokszor, ingyen.
Már nem dolgozom ott."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
törölt tag
akkor most mar erted miert vagyok csalodott az uj supermicro alaplapommal: van rajta szpiker, de b*szik megszolalni pedig nekem megnyugtato a bekapcsolaskori egyszeri pitty.
mintha regebbi lapon lattam volna meg BIOS menut is arra h csippanjon-e v sem, de itt nem talalok olyat. -
-
koby11h
őstag
válasz #25954560 #22457 üzenetére
Feleségem velemi is ki akarja kapcsoltatni... az az egy dolog, amit hall a gépből, a többi néma csönd.
Azt próbáltad már - feltéve, hogy nem ráültetett "hangszóró" van rajta - hogy egy másik csipogót rádugni?
Volt nálunk is egy HP ami gyárilag néma volt. Kicseréltem, azóta csipog."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Nekem két főnököm volt, a legelső, Zsuzsa, aki tudta azt mondani, hogy na ezt elszúrtam, igazatok volt, bocsánat!
És a mostani főnököm, akitől szintén hallottam már azt, hogy ez nem épp úgy sikerült, ahogy akartuk, szóval bocs!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
válasz koby11h #22461 üzenetére
Mostani melohelyem ilyen, nincs hatbadofkodes, hibaztatas meg semmi hasonlo baromsag, ha valami felremegy, aki elrontotta, szol, hogy igen, En szabtam el, javitom. Akkor is, ha ez a fonok, de volt mar ra pelda, hogy a fonok fonoke jott oda a csapathoz kozolni, hogy xy dolog el lett basszarintva, az O hibaja, elnezest ker, javitja amint tudja, termeszetesen a deadline ennek megfeleloen arrebb lesz tolva, stb stb stb.
Eleinte konkretan furcsa volt, hogy mire jatszanak ezek.
Mostanra olyan szinten szoktam es szerettem meg a dolgot, most mar nem lennek hajlando egy percet sem olyan helyen dolgozni, ahol ez nem igy megy. Bonusz, hogy nyilvan nincs boszorkanyuldozes sem, hibazni emberi dolog, ha meg elkerulheto lett volna, tanulunk belole, max valtoztatunk a folyamatokon ugy, hogy legkozelebb ilyen ne legyen, ennyi. Imadom.
Reszemrol ezert van az, hogy ugyan kereshetnek jobban mashol, de nincs az az isten, hogy felmondjak, ilyen helyet nem hagyunk ott, ha nem muszaj, annyira meg azert jol fizet, hogy relative kenyelmesen meg lehessen belole elni."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz #25954560 #22457 üzenetére
Abszolút meg tudom érteni mindkét álláspontot. Nálunk csipog bekapcsoláskor, de ez teljesen mindegy, mert újraindítva is csak akkor van, ha update vagy áramszünet van.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
koby11h
őstag
Igen, nekem is ez eddig a leghosszabb munkaviszonyom, szeretem a kollégáimat, segítjük egymást és senki sem sunnyog. Ha gáz van, akkor őszinte beszéd és megoldás kell, nem bűnbak keresés! Szeretem!
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Előző helyen és a mostanin is ez a legnagyobb pozitívum. Mondjuk előtte eggyel is ez volt, csak nem kimondva, meg egyedül voltam, tehát nem volt ki szívasson
Az első nagyobb munkahelyemen viszont szétszívattak bármi apróságért
@koby11h : Komoly kincs!
@fatpingvin : A mostanin nincs, de mindig voltak olyan dolgozók, akik soha nem hibáztak
(Pl. olyan sysadmin, akinek szinte soha nem láttam terminált a képernyőjén, csak Youtube-t )Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
válasz F.E.K.. #22428 üzenetére
Nagyon hamar gyanakodnék a tápra, csakhogy sajnos nincsen másik tápom (volt, de eltűnt valahová).
Ami meg van Athlon XP szintű gépekhez is épp elég, meg nem akarok egy 360 ezer ft-os gépet egy 20 éves Codegennel tesztelni...Tápteszter? Az meg? mennyiért?
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz fatpingvin #22473 üzenetére
Nem, nem volt az Egy csapatban dolgoztunk, tudom, mit csinált...
@KROK640 : "Nagyon hamar gyanakodnék a tápra, csakhogy sajnos nincsen másik tápom"
Hm, a saját gépedből? Egy "képet ad-e" tesztre nagyjából bármi jó. Mármint ami nem 20 éves CodegenMutogatni való hater díszpinty
-
fatpingvin
addikt
akkor nem szóltam nekem van egy rendszergazda cimborám aki az ideje nagyrészét szépirodalmi művek olvasásával tölti munkaidőben, mégse panaszkodnak a munkájára. "a rendszereket scriptek felügyelik, a scripteket meg én"
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #22476 üzenetére
én szoktam mondogatni, hogy olyan vagyok, mint a háziorvos: addig örülj, amíg nem látsz. először mindig röhögnek...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
-
vince
őstag
válasz bambano #22478 üzenetére
Másik évfolyam? Nem egy másik osztály dolgozatai voltak ott az évfolyamodból?
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
válasz fatpingvin #22476 üzenetére
Ez a normális Nekünk is ez volt az előző helyen. Az összes baromságot, amit tudtunk lescripteltünk, hogy normálisan lehessen létezni.
Amikor odakerültem, úgy nézett ki a meló, hogy minden idióta kérésre kézzel mentek be a 80-sokszáz (kinek mennyi volt) szerverre, egyenként.
1-2 év múlva egy paranccsal toltuk ezeket, és a patchelés csak azért nem volt automata, hogy lehessen hétvégén kézzel indítani túlóráért@bambano : "volt ott egy rakás másik évfolyamos, már kijavított dolgozat..."
NeeeeMutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #22474 üzenetére
Mit fizetnek ki utólag?
Asszonynak nem fizetnek a 60óra tréningért, szabadidős foglalkozás. Végülis tényleg ráér, hiszen ugye soha nem javít dolgozatokat estébe nyúlóan vagy készül másnapra.A bútort a home office feltételek javításához? Nem, nem fizetik ki. Van egy keretösszeg (300eur), amiből vehetsz új bútort egy kiszemelt partnertől. Persze túlárazottan.
Szóval csupa olyan dolgot, amit végülis 2 éve már megoldottál.
És nem, nem lehet elkölteni monitorra, hogy az ember fullHD fölé tudjon menni. -
bambano
titán
volt, hogy mi toltunk ki vele... hangsúlyozom: kémia tanárnő volt...
kísérletes óra, valami rózsaszín löttyöt kellett kémcsőben forralni és attól színtelenné vált vagy valami ilyesmi. normálatlan kolléga talált két, egymásba tökéletesen passzoló kémcsövet, amiből a kisebb vagy 2 centivel rövidebb volt. egymásba tolta, beleöntötte a löttyöt és elkezdte forralni. a dupla kémcső miatt úgy nézett ki, hogy alul két centi átlátszó, fölötte két centi rózsaszín. jött az okos kémiatanár, kézzel megfogta azt a kémcsövet, amit a haver kémcsőfogóval tartott a lángban, majd rámarkolt.azon az órán tanultunk néhány kifejezést, ami nem tartozott a kémia szakszótárba...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
KROK640
nagyúr
válasz fatpingvin #22446 üzenetére
Nos, erről az egyik munkahelyem jut eszembe. Első nap a webáruházba feltoltam 70 terméket. Erre szóltak a kollégák, hogy maradjak a napi 20nál, mert ha nem, egyrészt tőlük is ennyit fognak elvárni és az nem fog menni, másrészt ne ugráljak mert úgyis órabér van ... Végül felvettem az ő tempojukat. Végülis egyrészt nem volt rossz munkaidőben fórumozgatni is, másrészt tény és való, hogy nem kerestünk annyira kiemelekedően azért. (nekem más szerződésem volt és később kiderült számomra, hogy én azért jobban keresek mint ők, de erről nem szóltam nekik).
-
KROK640
nagyúr
Most mesélek két példát :
Egyhaverom kint melózik Franciaországban. 2019-ben a céges karácsonyi bulin belengette közepesen ittas fejjel, nem is igazán komolyan a főnöknek, hogy úgy érzi nincs eléggé megbecsülve a cégnél, és lehet, hogy januárban új meló után kéne nézzen?
Januárban egy azonnali komoly (50%-os) fizetésemeléssel indítottak nála, meg kapott mindneféle vállveregetést is gyorsan, csak ne akarjon lelépni. Valójában nem is akartVolt kint egy kollégám Ausztriában a Poti. Ő 20 évet lehúzott a Csaba Metálnál, és kapott valami fecnit, hogy gratulálunk, és egyszeri(!) tíz(!)ezer ft-os juttatást. Ő meg ennek ünnepére nem sokkal ksőbb felmondott, kisétált a cégajtón 20 év után, és elment Ausztriába, ahol friss belépőként némileg jobb munkakörülmények között (nem volt akkora zaj és nem volt éjszakai műszak) négyszer(!) akkora kezdő fizuval kezdett dolgozni, mint amit az előző helyen kapott a végén. (egyébként elvált az asszonytól is, azt mondta utlag, mind a munkahely mind az aszsony váltást már évekkel korábban, megkellett volna csinálnia!)
Na, ez remek példa arra, hogy a két ország, hogyan kezeli az embereit, és miért vándorolnak ki sokan.
-
KROK640
nagyúr
Egyrészt ez most valamiért eléggé hangos, kb mint a 2009-es Phenom 9500-asom (Az Athlon XP meg egy működő porszívó hangerejével bírt); másrészt baromi szép kis RGB fényeket vetít a falra, ami tök szépen néz ki, meg minden, de éjszaka azért szerintem zavarna. Főleg a zúgásával kombinálva, Éjszaka úgysem használom, a torrent arányok rendben vannak, szal nincs oka menni
-
KROK640
nagyúr
A jólműködő főgépemet (aminek most tartalékja sincs), nem fogom szétbarmolni egy ügyfél gép miatt, még akkor sem, ha ez az ügyfél történesen csinos és bejövős
Remekül bonyolítja a dolgokat, hogy minden amit viszek azt 25km-t kell mozgatnom, autó nélkül.
(Valahol lennie kellene egy amúgy 0km-es 400W-os Corsairemnek, de hónapok óta nem találom az a szörnyű gyanúm h öcsém sok más dologgal együtt kipakolta lomtalanításkor)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
törölt tag
válasz fatpingvin #22468 üzenetére
allat?! en?! nezd mar meg az avatarodat
-
KROK640
nagyúr
Na mondjuk az eléggé gané, hogy nem fizetik ki...
(Emlékszem, az egyik cég (egy nyomda) anno úgy tette vonzóvá a nyelvoktatást a dolgozóinak, hogyha bejártak az órákra, akkor az órák idejére túlórapénzt fizettek nekik. Telis-tele voltak az angol órák, nem győztem küldeni tanárokat, meg csinálni a csoportokat - mondjuk valahol jogos volt szerintem, mert munkaidő után kezdődtek az órák). Aztán egyszercsak gondolt egyet a vezetőség és kitalálta, hogy nincs pénz az angol órákra, csak ingyenes marad a képzés, önkéntes alapon : 90%-a a résztvevőknek, egy hónapon belül lemorzsolódott. 3 hónapon belül nem volt kinek tartani angol órát...Bútor story : Ez bejött a franciaországi haverál is. Minden évben kapott "otthoni infrastruktúra fejlesztéséhez" alapot, de ezt már a covid előtt is kapta, évente egyszer egy bizonyos összeget (300 eur). Ebből különféle hardvereket vagy bútorokat lehetett venni (persze meghatározott forrásból), rendszeresen ebből oldotta meg az éves aktuális gépfejlesztést, majd 2020-tól mikor komolyabb összeg jött, akkor inkább bútorokat vett belőle, mondván azoknak az ára lassabban zuhan mint a hardvereké (akkor még nem tudtuk, hogy a VGAk mit fognak művelni). Majd miután bevásárolt bútorokból a helyi lófogáson eladta azokat! így kvázi kivéve minimális buktával, KP-re váltotta a támogatást, amire kvázi nem volt szüksége elvégre már fel volt szerelve HO-hoz. Ezt csak úgy elmeséltem, hátha elindít nálatok egy gondolatmenetet...
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #22490 üzenetére
Valószínűleg a HR-nél is elindított már egy gondolatmenetet.
A bútor nem lesz a dolgozóé, a cégé marad papíron. (2 okból: 1.ne a fenti példát kövessék a népek 2. adózásilag kedvezőbb, ha csak bérbead, nem juttatásként adja).
Hosszútávú bérletként fut a dolog. Szóval ha felmondasz, vissza kell adni, stb.
(más kérdés, hogy pár év múlva senkit se fog érdekelni, milyen leharcolt bútorok vannak nálad, ami papíron a cégé) -
válasz KROK640 #22486 üzenetére
Na, ezt minden haladó rohadék főnök úgy tolerálta volna, hogy még ki is rúgja
Mondjuk mostani melóhely úgy teper mint állat, hogy ne lépjenek le az emberek (Amúgy nem is szoktak, de valamiért most prioritás a dolgozók megtartása.)
A jól működő főgép, hát vagy, vagy.
És nem érdemes házhoz menni, pont ezért Otthon van minden."nincs pénz az angol órákra, csak ingyenes marad a képzés"
Pedig az se volt úgy rossz biznisz, hiszen elég drága, és a nyelvtudással jobban lehet kérni...@BiP : A bútor nem lesz a cégé -> Franciaországban?
Itt is volt amúgy az előző helyen költözési támogatás (és full HO is, sok-sok évvel 2020 előtt), amiből anyámnak is lett kanapé Ugyanis elvileg pár évig tényleg ellenőrizhették, hogy mit csináltál a vett cuccokkal, de senki nem nézte.
Mondjuk 2007-ben az első nagyobb munkahelyemen is volt költözési. Amíg valaki nem akarta igénybe venni. Akkor megszűntMutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
Hát itt kanapé nem lesz, az biztos. Csak ilyen ergonómikus irodai dolgokat lehet majd venni elvileg. (íróasztal, forgószék, támla, ülőpárna, ilyenek), szóval erősen szűkített (várhatóan túlárazott) kínálat. Elvileg 1-2 nagyobb bútorcéggel le lesz beszélve, és lesz egy cégen belül kialakított Marketplace, ahol elköltheted a virtuális pénzt. (és persze az, hogy veszel magadnak a kedvenc helyeden, és hozol számlát, az nem játszik)
De mindegy is, mert 2 évet megkésett a projekt, és a Február 15-ei határidőt sem sikerült tartani. Most a "majd jelentkezünk, ha kész van" státuszban áll a dolog. Ciki.Franciaország? nem tudlak követni.
Otthon szerelés vs. kimenni témában egyetértek.
Otthon van minden, főleg idő, kitesztelni a dolgokat, nem liheg a nyakadba a másik, hogy mikor lesz kész, nem stresszel, és nem ég az arcod, ha elsőre nem akar összejönni.
(meg addig se a megrendelő kóláját iszod , így ez nem lehet tárgyalási alap )
Most nem követtem végig KROK esetét (de mindjárt elolvasom), elsőre annyira hosszú/zavaros volt, hogy mi működik, mi nem. De tényleg egyszerűbb otthon a saját desktop gépet (ha nincs másik) tesztalkatrésznek használni ilyen esetekre, ha már a kényszer ráviszi az embert és nincs dedikált cucc a dologra.
És egy új gépnél gyakorlatilag minden kicserélhető/próbálható. Táp, vidkártya, ram, (azonos platform esetén alaplap, proci is), esetleg még a ház bekötései is, monitor, stb.
Tehát teljesen kizárható, ha van egy hibás alkatrész, ha az új gép diagnosztikai eszközeiből (speaker hiánya vagy nincs az alaplapon digitális vagy ledes status, hogy hol akad el)
Elbuszozgatni máshoz ilyenkor csak szívás és extra költség. Mert mindig csak 1 dolgot tud kipróbálni az ember, ha nem készül fel minden eshetőségre.[ Szerkesztve ]
-
Tízen éve nem szerelek, nem telepítek senkinek semmit. De előtte az volt nálam a legfontosabb szabály, hogy "hozd a gépet, tápkábelt, billentyűzetet, egeret, majd itthon (valamikor) megcsinálom". Aki itt elkezdett vakarózni, az mehetett máshoz segítségért.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz KROK640 #22486 üzenetére
Az a baj, hogy a magyar vállakozó meg meg van győződve, hogy ez így jó és így is túl sok a bére, lehetősége és szabadsága a munkavállalónak...
Amúgy motiválni nem lenne drága a magyar munkavállalót sem, ha jól megválasztják, mire van épp igénye (valamit bérbeadni, munkaeszközt felújítani/frissíteni, munkához kötődő de nem csak ahhoz használható juttatásokat adni szvsz egy jó könyvelővel sokkal olcsóbban meg lehetne oldani, mint a nyugati bérezés, de az alkalmazott is jobban érezné magát és jobban dolgozna). Ezek felmérésére lenne jó a kisfőnök/közvetlen felettes mellett HR, ha nem csak a bérügyintézőt csúfolnák annak.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
KROK640 írta : "Bútor story : Ez bejött a franciaországi haverál is."
Amúgy tényleg ciki, hogy nem tudják megoldani
Mondjuk sok helyen most kezd kialakulni a HO támogatása, mi is adunk haza régebbi monitorokat (azt' van, aki 27-est rinyál )@Cs1csó : "Ezek felmérésére lenne jó a kisfőnök/közvetlen felettes mellett HR, ha" nem valami libát vesznek fel HR-es címén...
Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest