- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Mobil flották
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
pampika
őstag
Vagy részt veszünk az évenkénti gmail security check-en, amiért 2 gb-ot szoktak adni (örökre), illetve a maps local guide programban való csatlakozással a 4-es szint elérésével 100 gigát 2 évre.
-
mg1992mg
senior tag
Ki akkora - már bocsánat- baromállat, hogy kiad 108 ezer forintot érte? Tudom, hogy az a legnagyobb csomag, de akkor is...
-
janeszgol
félisten
Mostanában kezdtem el használni a Google Drive-ot. (Az OneDrive-ot mellőzöm miatta, amit sokat használtam. A Dropbox marad még viszont.) Ha 4.1-től lehet frissíteni, az király.
-
anulu
félisten
válasz tibcsi0407 #4 üzenetére
beszélgettünk velük nem olyan rég. de, rossz. fix, h nagy ívben kerülném.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
pampika
őstag
nyilván nagy csomagban olcsóbb, de egy átlagembernek a 100gb bőven elég lehet és a 2 dolcsi sem megterhelő. 30tb-ra meg nem feltétlenül van szüksége.
@modd3r
az általam vázolt lehetőségek bárki számára elérhetőek pár kattintással(security check)/némi munkával(maps töltögetés).nyilván, a google-höz is be lehet kerülni, bár nem épp arról híresek, hogy olyan könnyű lenne átmenni a 6-8 körös interjú sorozaton.
-
félisten
válasz tibcsi0407 #9 üzenetére
Mega: 50 GB ingyen.
Flickr: 1 TB fotóknak ingyen.Persze kérdés, hogy milyen szintű adatvédelem kell.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Kasya
nagyúr
Tiltva van és igy is marad. Skydrive és Flickr az etalon nálam. Persze ahány user annyi szolgáltató.
-
Kékes525
félisten
Szerintem jó, hogy vannak ilyen tárhelyek. Fényképek, dokumentumok, konfigurációk, beállítások mentésére magánszemélyeknek kiváló.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
16 megapixelig bezárólag a Google Photos korlátlan tárhely nagyon-nagyon jó alternatíva! Múltkor az LG G4 topikban is előkerült a téma, talán még fotókat is dobtam be, de a lényeg, hogy a Google saját fejlesztésű tömörítése baromi jó, egyszerűen észrevétlen* és harmadolja a fájlméretet.
*= Photoshopban a difference layer móddal sikerült kiderítenem, hogy hol van az eredeti Jpeg és a Google tömörített Jpeg között a különbség, mert a before-after összehasonlításon nem láttam semmi különbséget. Ráadásul ez is csak nagyon halvány pacákat mutatott elvétve a képen (értsd: szemmel gyakorlatilag nem látható a különbség).
---
Frissítésre visszatérve: Toszódjon meg a Google, hogy az Androidos Drive még mindig nem tudja a PIN-kódos védelmet! Az iOS-es verzióban évek óta benne van. Meg az ÖSSZES LÉTEZŐ többi felhő appban.
-
TeeJay
félisten
LG G4-hez kaptam +100GB-ot 2 évig. Már most azon agyalok ha lejárt mit csináljak mert olyan kényelmes fullHD videókat küldeni ismerősöknek rajta
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
NandorHUN
addikt
Igen, ezt ki lehet választani. Viszont én legutóbb összehasonlítgattam a képeket és gyakorlatilag semmi különbség nem volt, ellenben az amúgy se hátrány mobilon se ha ugyanaz a minőségű kép fele akkora.
Képeket egyébként 13Mp gépemmel lőttem. 16 Mp fölé amúgy is felesleges, max profiknál számít, de azok meg úgyse csak felhőben tárolnak.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
válasz NandorHUN #22 üzenetére
2 kép egyik tömörített másik nem, épület elég erősen rázummolva (13Mp).
Szerintetek melyik a jobb? A kettő közül az egyik kép fele annyit SE foglal mint a másik.
[https://drive.google.com/file/d/0B3CSUBhw4ZccbEYxQkJ5bTYwNTQ/view?usp=sharing]
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
félisten
válasz Stauffenberg #20 üzenetére
Köszönöm, köszönöm!
Ezek szerint tekinthetek úgy a Google áttömörítésére, mint ami pusztán a jobb hatékonyságával csökkent a képek méretén.
Az nagyon hülye kérdés, hogy a Google felismeri-e az általa már "kezelt" képeket, és nem akar továbbtömöríteni rajtuk?
Mi történik, ha több gép között szinkronizálnám őket?Köszönettel: MaCS
-
Keem1
veterán
Szerintem érdemben nem tömörít rajta, mivel a JPEG tömörítés nem úgy működik, hogy adott egy input és az output ennek bizonyos százaléka lesz
Hanem úgy, hogy az algoritmus blokkokra bontja, és azon belül tömörít. De ha érdemben nincs mit, akkor nem romlik tovább a minősége (ugyanannál az algoritmusnál, természetesen). Az más kérdés, hogy valószínűleg változik tartalmilag a fájl (egy MD5 valószínűleg kimutatná), de szinte biztos vagyok benne, hogy egy áttömörített képet újra feltöltve nem fog tovább romlani a képminőség, még kismértékben sem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, ez rendben is lenne.
Csakhogy egy fájlszinkronizálós eljárásnál igencsak fontos, hogy azok a fájlok,amiken nem változtatok, változatlanok is maradjanak, bitről bitre.
Tehát úgy működhet a rendszer, ha a Google már tudja, hogy az adott képpel nem kell foglalkoznia, és ezért "kicsit sem" nyúl hozzá.MaCS
-
félisten
válasz Stauffenberg #27 üzenetére
Mert mondjuk áthelyezem vagy módosítok az EXIF-adatain. Ilyenkor nincs más választása, mint újra feltölti -- de ne akarja áttömöríteni.
MaCS
-
Keem1
veterán
Na álljunk csak meg, szerintem fogalomzavar áll fenn.
Az említett áttömörítős-ingyenes történetnek alapvetően nincs köze a Drive-hoz. Ez a Google Fotók nevű szolgáltatás, ami egyirányú szinkron: a windowsos kliens a megadott mappákból feltölteni tud csak, lefelé nem. Tehát ha te a figyelt mappába teszel egy képet, az felmegy. Ám ha webes felületen viszel fel, az nem töltődik le a windowsos kliens által.
Ha egy már áttömörített képet te letöltesz kézzel, majd módosítasz rajta (EXIF) és újra fel, szerintem abból még észre fogja venni, hogy az ugyanaz a kép (és nem fogja újra feltölteni, hiába módosult az EXIF). Kísérleteztem régen ilyennel, de nagyon nem mélyedtem bele. Egy szintig fel tudja ismerni, hogy ugyanaz a kép. Ha téved, akkor feltölti újból és az előzőleg feltett kép is fennmarad (ilyenkor a fájlnévnek nincs jelentősége).A Google Fotók kicsit másképp működik, mint a Google Drive!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Na, ez az, ami számomra nem egészen tiszta.
A Google Drive mappában létrejön ugye egy Google Fényképek nevű almappa, amiben a Google szépen időrendben rendezi a fotóimat, amiket a Google Photos program gyűjt össze. Ez az almappa viszont teljesen a Google Drive része, azaz két irányban szinkronizál, amúgy mindenképpen van két irányú szinkronizálás, mert ha feltöltök valamit a webes felületen, az igenis azonnal megjelenik fizikailag is a Google Fényképek mappában.
Most belemásoltam egy 4,3 MB-os képet, ami azonnal meg is jelent a másik gépem azonos mappájában, de már csak 3,9 GB méretben.
Ezt kimozgattam onnét (az első gépről azonnal el is tűnt), majd visszamozgattam -- a visszaszinkronizálás meg is történt, de a fájlméret már nem változott, sőt, a fájl bitről bitre azonos maradt.
A Google a saját maga által méretoptimalizált képhez tehát a jelek szerint másodjára már nem nyúlt hozzá.Valahogy mégis tisztább a Flickr, ami nem variál a fájlokkal...
MaCS
-
Keem1
veterán
Igen, ez azért van, mert azt a mappát a Fotók hozta létre, amíg nem írtad le a tapasztalataidat, addig azt hittem, az csak egy read-only mappa, hogy a Drive is hozzáférjen a Fotókban tárolt képekhez (egyfajta kapcsolatnak képzeltem el).
Így viszont fogalmam sincs, hogy mit tesz a Google az oda-vissza másolgatás esetén.A Google se variál a fájlokkal, ha a tárhelybe beleszámító használatot állítod be, de ahhoz biza elég tárhely is kell.
[ Szerkesztve ]
-
Kisgaben
újonc
Sziasztok
Van egy Huawei P8 lite készülékem. S valahogyan véletlenül kitöröltem az smseket róla. Olvastam h visszalehet állítani de nem tudom hogyan. Próbáltam utána keresni, próbáltam az sms backup-al, meg próbáltam a gt recovery-t amiről kiderült h csak root-t készüléken lehet.
Az elsőt mikor elindítottam s végig próbáltam játszani, kiírta h nincs mentés. De a telon be van állítva az automatikus mentés.S azt is olvastam h a készülék alapból készít mentést, s hogy bármikor visszalehet állítani a kitörölt smseket, videókat, fotókat. Mit csinálhattam rosszul?
Az egyik ismerősöm mondta h neki nem olyan rég visszaálltak a kitörölt sms-i, de hogy hogy azt nem tudja.
Valaki tudna segíteni? -
Ricardo
titán
A DNG képeket hogy kezeli a drive?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Háztartási gépek
- Formula-1
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Spórolós topik
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl