- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacis
nagyúr
Nem a legjobb de legalább kiáll mocskosul a hátlapból. Okos döntés volt a gyártótól.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Schuler888
senior tag
Micsoda meglepetes... [link]
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Juhaszatti
addikt
DxOMark.. Értem én, hogy nincs nála mérvadóbb kameraösszehasonlító oldal a piacon (vagy csak nem ismerek), de a DxOMark sem az, nem hiteles a legkevésbé sem. Nem lehetne inkább elfelejteni?
Ez az oldal, és Zack Nelson a JerryRig-el valamiért nagyon fel lett kapva, de utóbbi legalább tud szórakoztató is lenni. -
joey04
titán
tényleg ott spórol a samu ahol tud. ez a hír azt jelenti, hogy a marketingköltéseken is faragtak. magyarul: nem szántak annyi pénzt lefizetésre, mint a kínaiak.
-
törölt tag
válasz Schuler888 #2 üzenetére
Azért érdemes megnézni a dxo képeit, mellé van rakva az S20Ultra és Mi 10 Ultra is. Nem csak egyféle stúdió környezetben, nem csak az egyik kamerával.
A Donki Hóte által linkelt gsmarena tesztképhez még két dolgot hozzátennék: iso 400 vs 1708 és direkt a kép sarkából kiragadott részlet, ahol valóban puhább rajzolatú a Mi 10, ez az egyik hibája.
Szintén gsmarena, csak egyforma beállításokkal készült, teljes méretű, kültéri képek: Mi 10 Ultra vs S20 Ultra
És ez még csak a főkamera, ahol a legkisebb a különbség a kettő között.Szerintem még hízelgő is az a 10. helyezés, jobbat semmiképp nem érdemel.
-
Schuler888
senior tag
"A Donki Hóte által linkelt gsmarena tesztképhez még két dolgot hozzátennék: iso 400 vs 1708"
Ergo egy kalap sz@r az automatika vagy az AI, tokmindegy mire van fogva, a vegeredmeny ugyanaz.
Azert azt megneznem ha se a sony, se a samsung(se az omnivision) nem adnak szenzort a kinaiaknak vajon hany pontot ernenek el"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
TODI1111
veterán
Az a baj, hogy amit linkeltél az is egy lólány álma összehasonlítás. Gondolom tudod, hogy egy összehasonlításhoz legalább meg kellene próbálni ugyan onnan, egyforma magasságban és szögben tartani a két készüléket. Ha már teljesen más a szög akkor teljesen más lesz a kép is hiszen a fényhatás sem ugyan olyan.
-
törölt tag
Gsmareénán ilyet találtam, azért onnan linkeltem, mert elvileg az "hiteles".
Amúgy elég egyforma fények között készültek ahhoz, hogy mondjuk a részletességet ne befolyásolja, max a színeket lehetne erre fogni.De mint mondtam, a dxo tesztjében is ott van mindkettő, egyidőben, egyforma szögben fényképezve. Ajánlom figyelmetekbe a zoom, ultraszéles és éjszakai produkcióit is a két készüléknek.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Schuler888 #6 üzenetére
Azt a kamerát a Samsung és a Xiaomi együtt fejlesztette...
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
janeszgol
félisten
válasz Schuler888 #6 üzenetére
A kinaiaknal gyartjak le. Matt.
Szoval a Samsung is azokat hasznalja, mint a robbiek. Szoftver. Ezen mulik. -
TODI1111
veterán
Én nem akarom védeni egyiket sem. Nekem teljesen megfelelő a note 20 ultra. Az S20+ csak 118 pontot kapott azzal ilyen képeket tudtam csinálni. ( teljesen laikus vagyok fényképezés terén) Mivel én nem nagyítgatom a képeket és tévén megnézve is elfogadható minőségű nekem már elég. Nálunk a fénykép nézegetés nem abból áll, hogy a hibákat keressük nagyítgatás közbe hanem jókat beszélgetünk az emlékek felidézése közben.
-
Segal
veterán
A marketing így is eladja. Oda kell írni 108 megapixel meg 8K meg 5G és kész.
A hozzá nem értő vásárló meg
Itthon nagyon bele lett égetve az emberek agyába hogy kínai=gagyi."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
BusinessGuy
őstag
válasz Schuler888 #2 üzenetére
Úgy bullshit amit összehord ahogy leírta....Eleve a xiaomi képe 1700 fölötti iso és 50es zár míg a samu 400 iso 20as zár.....Ilyen iso különbségnék kb nincs semmi különös a képekre nézve. A samu spórol ahol tud, az exynosos látványosan gyengébb a,snaposnák fotók terén is, a kamerát a xiaomival fejlesztették ki, a sony pedug szimplán nem bír egy rendes software-t írni és ez neg is látszik a csúcskészülékeinek kamerás tudásán ami jóindulattal rakható 3-4 évescsúcs készülékek mellé.
[ Szerkesztve ]
-
adamklark
senior tag
elég bullshit oldal, teljesen jók a képek amiket Samsung telefonnal csináltam, de megint embernek magának kell eldöntenie
-
HELLAFLUSH
őstag
Szerintem semmi gond nincs vele....a MediaMarktban lőttem vele pár képet és valami brutál jó lett szerintem
(üdv. egy Huawei tulaj) -
Teal'C
veterán
Az egész dox egy vicc a véleményük évek óta egyre $€£$€£
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
Schuler888
senior tag
válasz janeszgol #10 üzenetére
Akkor fogjak es atszervezik a gyartast mashova, jelenleg eleg sokan ezt teszik, es a samsung eleve mar a legtobb cuccot vagy otthon vagy vietnamban gyartja..
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Tewe013
őstag
válasz BusinessGuy #15 üzenetére
Pont azért nem bullshit amit ír, mert Xiaomi ennyire szarul lövi be az ISO-t és zársebességet automatán, teljesen jogos kritika.
-
bbendre
őstag
Sok gondolatom van, de röviden:
- A helyezést a DxO Mark-on az összpontszám adja és nem a "low light" kép jobb felső 10%-a
- Kiragadni egy példát és azzal érvelni ... nem helyes. Amúgy is mindenki tudja, hogy a legjobb kamera a Google Pixel 3-ason van mert az astrophotography módban a sivatagban simán lefényképezi a tejútrendszert, tiszta páramentes időben... komolyan ?
- A legtöbb teszben ez szerepel: "The camera firmware used for the DXOMARK tests is not yet currently available to consumers" ... VW effect?
- A DxO Mark igyekszik "profi" méréseket végezni. A legtöbb fotográfus kizárólag retus/utómunka után adja ki a képeket. Én a DxO Mark képekre úgy tekintek, hogy mennyire jó alapanyag utómunkára nem mint elkészült remekművekre
- A Kínai gyártók és programozók jók.
- A Kínai gyártók kínai picra szánják elsősorban a kamerát. (ott szebb a fehér arc, A kínaiak kevésbé ráncosak, stb... stb...) Ami nekünk erős post process addig ott az a szép...
- A Xiaomi éjszakai képe lehet ott ennyit tudott, de ennyit hibázik a S20/Note20 is sötétben éles helyzetben...[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
doooo
veterán
Lol. Erre nem lehet mást mondani. Az S20 Ultra-hoz képest nyilván a 100-szoros digitális zoom 50-re cserélése miatt kapott kevesebb pontot. Mert ezen kívül más indok aligha lehet (igen, ez az indok is borzasztó szánalmas lenne, de mivel azt nézik, hogy papíron mit tud, mást nem tudok elképzelni).
Ez az oldal már rég lejjebb ment a "nevetséges" kategóriánál, de ez mindenféleképp új mélység. -
doooo
veterán
"- A Xiaomi éjszakai képe lehet ott ennyit tudott, de ennyit hibázik a S20/Note20 is sötétben éles helyzetben..."
Akkor nem csinálunk 10 helyet a szereplők között, hanem azt mondjuk, hogy nagyjából megegyeznek a képességeik. Mert az a valóságot tükrözné, ez a mostani valami meg egy szánalmas vicc.
"- A Kínai gyártók és programozók jók."
Na erre meg jobb ha nem mondunk semmit... és nem azért, mert ez esetleg nem igaz, hanem azért, mert úgy mondod, mintha csak ők lennének a jók. Sőt, a legjobbak. Ez meg nyilván nem igaz.
"- A Kínai gyártók kínai picra szánják elsősorban a kamerát. (ott szebb a fehér arc, A kínaiak kevésbé ráncosak, stb... stb...) Ami nekünk erős post process addig ott az a szép..."
Ebből meg akkor az következik, hogy tényleg egy lefizetett -gyakorlatilag kínai- reklámoldal a DxO? Mert akkor végre egyetértünk valamiben. Csak akkor minek beszélni róla, ha úgyis teljesen értelmetlen ebbe az egészbe valami mást belelátni? -
bbendre
őstag
1. Szerintem sem helyes rangsort felállítani. Félrevezető és totál érthetetlen
2. Nem gondolom, hogy ezt mondtam volna, hogy ők a legjobbak. Bocsánat, ha így hangzott. Nem is értem, de ok. A lényeg, csak azért mert Kínaiak még nem "kínai piacos" programozók akik után ősszeomlik a rendszer. Sokan lenézik a kinai software-ket, kódokat és fejlesztőket pedig okos fejlesztők vannak ott is. (APT41, APT10, stb..)3. Szerintem igen és teljesen egyetértünk. Talán nekem nem ennyire erős a véleményem.
Megnézem a DxO Markot mert érdekelnek a teszt képek de a rangsor számomra totálisan érdektelen. Nem is foglalkozom vele fizetett hirdetés szaga van.iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
Soleco
tag
Jó kis lista. Top 10-ben felháborodást vált ki mindenkiből, az alatt meg abszurd a sorrend és kevés a tesztelt készülék.
-
-
7Heads Drago
veterán
Az S20 Ultra-hoz képest nyilván a 100-szoros digitális zoom 50-re cserélése miatt kapott kevesebb pontot.
Ezt is csak te állítod. Az oldal nem ezt írja. Szinte majdnem minden részpontszám kevesebb, mint az S20U-nál. Biztos az őszi fények miatt[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
doooo
veterán
válasz 7Heads Drago #28 üzenetére
Mégis csak 1pont a különbség közöttük összesítésben...
Abszolút logikus, igaz? Ja nem. -
doooo
veterán
Most látom... az angol mellett csak kínai nyelven elérhető az oldaluk...
Micsoda váratlan fordulat... -
hemaka
nagyúr
Vesz meg valaki samsungot?🤦🏻♂️😂
-
Mercel
senior tag
"Vesz meg valaki samsungot?🤦🏻♂️"
Igen, péládul azok akik nem akarnak kínai átjáróházas mobilt maguknak és kiegyensúlyozott készülékre vágynak , elfogadható biztonsági szint mellett azok nem kizárólag, de többek között Samsung mobilokat vesznek.
Igazság szerint választ sem érdemelne a trollkodásod, de még nem ittam meg a második kávém és ilyenkor ingerel ha azt reklámozza valaki ami nincs neki..
Marcel
-
.Szaki.
addikt
Pontosan. Apple, Samsung, Google Pixel. Utóbbi itthon sajnos nem kapható, ezeken kívül pedig nem tudok említésre való márkáról. Bár el kell ismerni, hogy az S9+ óta a Samsungnál - a Foldon kívül - nem látom azt a hatalmas fejlődést, amit pár éve tapasztaltam, cserébe elképesztő áremelkedésen mentek keresztül.
-
7Heads Drago
veterán
[link]
Mellesleg franciáknak tartják magukat.
A csapatról készült kép:
Másik képet is találtam... Talán 3-4 fő lehet kínai, de az se biztos. [link]
Az oldal leírása alapján 2008 óta létezik a cég. A kínai weboldal pedig csak 2017 óta létezik mivel a olvasóik nagy része kínai.
Szóval utánuk se nézel és csak vádaskodsz.[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
őstag
válasz 7Heads Drago #37 üzenetére
Mit vársz egy sértődött habzószájú samsung fantól aki azt sem látja hogy az exynos verzió a note 20u és s20u esetében az isocell egységgel netszerte elismerten gyengébb fotók terén mint a snap mellé rakott sony egység?
Minden mögött csak a gonosz kínaiak állhatnak.
Egyébként úgy csinálnak egyesek mintha ezzel le lenne szarozva bármely telefon holott ilyen 5-10 pontos különbségeknél elhanyagolható különbségekről van szó, és mind kiváló mobilos fotózásra....
[ Szerkesztve ]
-
adamklark
senior tag
válasz BusinessGuy #39 üzenetére
azért tagadhatatlan hogy elég szánalmas ami kínai hátterű dolgok körül vannak mostanában, hol jogos hol nem.
maga a kamera lista is elég kérdéses.. , meg a kavar a legtöbb felhasználó fejében hogy juj exynos kb 2 pixeles szar képeket csinál, egyáltalán nem.
szerintem Samsung top 5 között lebeg, de előtte is vannak márkák, nem csak apple
-
7Heads Drago
veterán
Hát szerintem ha valaki az első 20-ból, de még ha 30-ból választ az is nagyon jó.
Itt inkább sztem az egyéb paraméterek döntenek a telo vásárlásnál.
Pl a Huaweieknél hiába jók itt pontban ha nincs rajtuk gms.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Igazabol ezen a listan csak ragodunk. Tobben vesznek arra ilyen kategoriaju telot, hogy a gyereket lefotozzak a jatszoteren, otthon a lakasban valtozo fenyviszonyok kozott, es teljesitenek.
Itt inkabb szakmai alapon vannak bemutatva, de nem gondolom azt, hogy valamelyik ne teljesitsen a hetkoznapokban hetkoznapi szemlelettel. -
doooo
veterán
A Vakok és Gyengénlátók Egyesülete várja jelentkezésedet. A mai teljesítményed után ideje eleget tenned ennek. Nincs benne szégyen, melletted állunk.
-
forgonati
őstag
Pontosan ezt látom én is. Az S9+-om az utolsó olyan telefon amiben még minden megvan ami nekem kell, a mai napig bőven elég mindenre, és kb. az utolsó Samu amire azt mondom megérte az árat amit kiadtam érte. Utána csak rondábbak és drágábbak jöttek, mindenféle kiálló asztalon billegő kamerákkal meg lyukas képernyőkkel. Úgy néz ki, maradok ennél még vagy 2 évig mert épkézláb telefon nincs már 1000 Eur alatt.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
zsolt501
nagyúr
Kezd érződni, hogy ez a megapixel hajhászás a gyártóktól kezd egyre marketing szagú lenni, bármennyire is erőlködnek ezzel az egyre nagyobb megapixelekkel a végeredmény köszönő viszonyban sincs attól amit normálisabb érzékelővel el lehetne érni.
Le lehet hurrogni a véleményemért, de a tények makacs dolgok.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
bbendre
őstag
Miért szólnánk le? A megapixelek semmit sem jelentenek a 108 megapixel nem váltotta meg a világot ez tisztán látszik. Elég megnézni a Pixel telefonokat öreg és elavult szenzorok mire képesek ha jó mögötte a software
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
adamklark
senior tag
emlékszem hogy anyámnak vettem buta telefont, a több mint 10 éves 2.4 megapixeles telefon telibe verte az új 5 megapixeles telefont (tegyük hozzá hogy buta telefonra szarnak a gyártók)
-
h4h01
senior tag
Hátha majd jövőre a kisebb szenzorméretekkel..
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen monitort vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SkyShowtime
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest