Hi​rdet​é​s

2018. április 24., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) 7Heads Drago


7Heads Drago
(PH! addikt)

És ebben mi a hír? Olyan szinten tolja az arcomba az ios a frissitést, hogy nem győzőm ki ikxelgetni.
Nekem teljesen megfelel a 9.4 is, és tartok tőle, hogy már ez nekem nem ad, hanem elvesz.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#2) leslieke


leslieke
(Jómunkásember)

Már a 10.2 sem béta, az a legfrissebb elérhető verzió.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#3) blagolf


blagolf
(senior tag)

Jujj de jóóó!

Üdv, Zoli

(#4) wesder


wesder
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Semmi extra.

Bring us the girl and wipe away the debt.

(#5) #Chris válasza 7Heads Drago (#1) üzenetére


#Chris
(tag)

Nyilvánvalóan azért ölnek a rendszerbe sok ezer embermunka órát, hogy a felhasználóiknak rosszabb OS-t adjanak. Logikus...

(#6) r3dsnake válasza 7Heads Drago (#1) üzenetére


r3dsnake
(PH! nagyúr)

9.4 mondjuk pont nincs.

(#7) GeryFlash válasza #Chris (#5) üzenetére


GeryFlash
(PH! addikt)

Nem, de simán lehet hogy az új OS a régi hardverre már nem ideális, lásd anno amikor talán az iOS 7-nél tömegesen szopták be a 4-4S userek iOS 7-tel, mert az bizony már nem 512MB-re lett optimalizálva. Persze után downgradelték ;]

Több mindent, kevesebb semmit!

(#8) andreas9109 válasza GeryFlash (#7) üzenetére


andreas9109
(kvázi-tag)

Jepp, az iOS 10 nem fut rendesen 1gb rammal, értsd SE kell minimum ahhoz, hogy pörögjön döcc nélkül.

AMD Ryzen 1500x + ASUS Strix RX 480 8gb/SC2: zerg player

(#9) arminlok


arminlok
(senior tag)

Egyre több piros krumplit adott el józsibácsi a sárgákkal ellentétben. Ez szerintem egyedül józsibácsinak mond valamit. Ugyanígy ez a hír az érintett feleknek, mond bármit is.

(#10) no more válasza #Chris (#5) üzenetére


no more
(PH! addikt)

Te láttál már 4S-t működni? :DDD Kb. mint egy Galaxy Mini csak rosszabb.

Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx

(#11) func93 válasza andreas9109 (#8) üzenetére


func93
(senior tag)

iPhone 5s és i6-om van, mindkettőn hibátlanul megy a 10, döccenés nélkül eddig... :O

"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs

(#12) Herreløse


Herreløse
(PH! addikt)

Erre iszunk!...

Meg arra is.

Norsk kriger

(#13) Juhaszatti


Juhaszatti
(senior tag)

Páromnak 6S-e van. Mióta frissített 10-re nagyon instabillá vált. Fagyogat, van mikor a GPS vacakol, az üzemidővel is vannak gondok.. Pedig a korábbi verziókkal tökéletesen működött.

(#14) skitter válasza andreas9109 (#8) üzenetére


skitter
(fanatikus tag)

Mondjuk 5s-en pont nincs semmi gond vele, de mindegy.

Az ember már nyugodtan idegeskedni se tud.

(#15) btudos válasza Juhaszatti (#13) üzenetére


btudos
(PH! nagyúr)

Főverzió frissítés után ajánlott egy visszaállítás. Backup készítésével együtt adatmennyiségtől függően max. 30-60 perc, de bőven megéri, ha anomáliákat hozott a frissítés.

Az igazi pultos a hosszúból csak a lépést érti.

(#16) #Chris válasza GeryFlash (#7) üzenetére


#Chris
(tag)

Inkább legyen lassú, mint biztonsági szempontból egy szita. Telefonon van a legtöbb személyes dolog. Azt érdemes a legjobban védeni. A minimum a legfrissebb OS.

(#17) zombinyul válasza skitter (#14) üzenetére


zombinyul
(PH! addikt)

Nekem is tökéletesen gyors, és stabil a 6-tal.
Anyum 5s-én is hibátlan.
Továbbmegyek: nekem kevesebb az anomália, gyorsabb, és stabilabb a működés, mint 9-en volt...

 iPhone 7 Black......... iPhone 3gS......... Lumia 735......... Lumia 800

(#18) Hallosz


Hallosz
(fanatikus tag)

Nekem pusztán annyi a gondom, hogy a névjegyzékben, és a fényképező indításánál, nagy ritkán, kifagy.
10-15 másodperc múlva, vissza ugrik a főképernyőre, és onnan megint működik.
i7-128

tkkt.hu

(#19) leslieke válasza Hallosz (#18) üzenetére


leslieke
(Jómunkásember)

Nálam nem csinál ilyeneket. Ugyanaz a telefon.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#20) Roadhammer


Roadhammer
(tag)

Azért váltottam tavaly márciusban iPhone 6-ra, Galaxy S5-ről, azok után, hogy párhuzamosan használtam a két telefont egy ideig, mert azt vettem észre, hogy az iPhone 6 egyszer sem idegesített fel semmilyen összeomlással, azzal, hogy nem fókuszált rendesen a kamerája, csak sokadik próbálkozásra. Szóval márciusban úgy döntöttem, hogy váltok iPhone-ra, és eladom az androidos telefonom. Előtte próbálkoztam 5S-sel is az S5 mellett, de az nekem túl kicsi volt. Szóval iOS 9 volt tavaly a telefonon, az volt a legfrissebb szoftver, jól is működött, én azt használtam. Közben a telefont lecseréltem 6S Plusra, és úgy éreztem, hogy végre megtaláltam életem telefonját, semmi szükségem nincs többé másra.
Aztán jött az iOS 10.
Feltettem a telefonra, és előjött egy nagyon bosszantó hibája, amit azóta se javítottak ki, sőt, csak egyre több lett. Ha a bluetooth headsetem használom (Plantronics E50), néha hívás után közvetlenül elkezdi nem érzékelni a headsetet, közben a vonal túlsó végén fogadják a hívást, de én semmit nem hallok az egészből, amíg egyszer csak olyan 20-40 másodperc között - mikor hogy -, egyszer csak "phone one disconnected, phone one connected", majd végre hallom akivel beszélnék. (Ekkor visszatettem az iOS 9-et, és megint boldog voltam, csak aztán vettem egy Apple Watch-ot, ami követelte az iOS 10-et, úgyhogy kénytelen voltam feltenni azt, amit azóta is nagyon bánok.) Az iOS 10.2-vel megjelent egy újabb nagyon bosszantó hiba. Ha headsettel, vagy kihangosítva beszélek, és megnyomom a power gombot, hogy lezárjam a képernyőt, nem zárja le, csak az hívás képernyőre ugrik, majd onnan ismételt power gombbal záródik le. Ezután meg olyan 10 másodpercig sehogy se lehet feloldani, akármit nyomkodok. Ez 10.1.1-gyel még nem így volt, de 10.2-vel már igen. Akkor úgy döntöttem, hogy nem teszem vissza a 10.1.1-et, hanem inkább 10.2.1 bétára lépek, mert nagyon kíváncsi voltam, mi lesz a soron következő verzió, amiben kijavítják a hibákat, vagy legalább egyiket a kettő közül. Azóta még egy csomó minden felbukkant, pl. görgetem a facebookot olyan csoportban, amin rengeteg kép van, egy idő után nagyon el kezd belassulni, szaggat a görgetés, aztán bezáródik az alkalmazás. Messenger használata közben, ha kijelzővel lefelé leteszem a telefont, és pont 13-14 másodperc múlva veszem fel az asztalról, teljesen lefagy, semmilyen érintésre nem reagál, home gombra sem, csak a power gombra, ki kell kapcsolni, majd be, és akkor megint jó. Pár napja a Safariban akartam 3D Touch-csal megnyitni egy képet, hogy ki tudjam nagyítani, és miközben elkezdett a kép körüli háttér halványodni, lefagyott a Safari. Home gombra főképernyő, Safarira klikkelve visszahozza a fagyott alkalmazás, csak a bezárás segít.
Egy kicsit az Apple Watch-ról: Vettem, hogy vezetés közben azzal tudjam kezelni a bejövő hívásokat, illetve lássam, hogy mikor, ki keres, meg bringázás közben mérje a pulzusom, és motiváljon, hogy ne hagyjak ki egyetlen edzést se. Nos, az első bejövő hívást tudom fogadni vele. Viszont, ha én tárcsázom a Watch-ról, nem a headseten hallom a hívott felet, hanem az órán, csak akkor vált át headsetre, ha azon megnyomom a gombot. A második bejövő hívásnál, miközben beszélek, hallom a headseten, hogy keres valaki, de az Apple Watch nem mutat a világon semmit, holott azt várnám el, hogy írja ki, hogy ki a hívó fél, ugyanúgy, mint a telefon. Erre azt a megoldást találtam, hogy ilyenkor a telefonnal bemondatom, hogy ki keres, ha az adott személy a névlistámban van, abban az esetben, ha bluetooth eszköz csatlakoztatva van a telefonhoz. Akkor egyszer előfordult, hogy bringázás közben kb. 50 perce ment az edzés, amikor egyszer csak eltűnt az óráról az edzés, mintha nem is csináltam volna semmit, 10 perccel a vége előtt, azaz, mivel el akartam menteni, hogy megvolt aznap is az edzés, újra kezdtem az egészet.
Na ezek után meg azt olvastam, hogy a WatchOS 3.1.1-es verziója vissza lett hívva amiatt, hogy pár órát teljesen használhatatlanná tett frissítés közben, amire csak a szerviz a gyógyír... Ha az enyémet is tönkretette volna, és nem akarom megszakítani az edzés szériámat, akkor vennem kell ideiglenesen egy másik Apple Watch-ot, hogy azt használjam, amíg az enyém szervizben van... Szóval azt kell mondanom, hogy amilyen f@sza volt az iOS 9-cel az iPhone, iOS 10-zel a nyomába sem ér, sőt, A LEGGAGYIBB KíNAI ANDROIDOS TELEFON SZINTJÉRE SÜLLYESZTETTE AZ IOS 10! És én ezt azért mondom, mert kiegészítőkkel használom, használnám a telefont, és rengeteg nagyon bosszantó, és nagyon durva hibába botlottam bele. Van olyan ismerősöm, aki csak telefonál vele, facebookozik, meg játszik, se headset, se apple watch... Természetesen ő a végtelenségig elégedett a telefonjával, meg anyukája is, aki csak telefonál vele...
Szoftveresen gagyi lett az iPhone, de még mindig reménykedem a legjobbakban, és bízom abban, hogy a béta szoftverben található feedback -en bejelentett hibákra előbb-utóbb csak születik valami megoldás, bár ki tudja. iOS 9-en a kamera néha lefagyva indult el egészen a 9.3.5-ig, azaz a végleges verzióig, úgyhogy egy év alatt se tudták kitalálni, hogy javítsák meg.
Szóval engem a Messenger alkalmazás újításai, a lufik, meg szívek, meg az új emojik rohadtul nem tudnak érdekelni, és nevetségesnek tartom, hogy az Apple elment ebbe az irányba, és fontosabb, hogy óvodásoknak behozzon újításokat, mint hogy a telefonáláshoz használt funkciók stabilan, megbízhatóan működjenek kiegészítőkkel!!!!!!

"Mindenki hajlamos magáról elhinni, hogy a szerencse fia, aztán egy szép napon arra ébred, hogy halott." Peter7393

(#21) zombinyul válasza Hallosz (#18) üzenetére


zombinyul
(PH! addikt)

A fényképezőnél nekem is előfordult, de aztán a legutolsó frissítés ezt orvosolta.

 iPhone 7 Black......... iPhone 3gS......... Lumia 735......... Lumia 800

(#22) DS39 válasza Roadhammer (#20) üzenetére


DS39
(PH! kedvence)

Éljen az Apple ökoszisztéma.
Nem véletlen hogy egyre több alma fan tér át/vissza Androidra.

(#23) #Chris válasza DS39 (#22) üzenetére


#Chris
(tag)

Nála egy noname headset okoz problémát. Az hol apple hiba? Kiad min. 400k-t telóra meg watch-re és egy 5k-s headsettel szív... na mind1

A másik, hogy minek térne bárki is vissza androidra, aki nem buherálja a telefont, csak használja? Hogy 2 év után frissítés nélkül maradjon a telefon? :D Jó business... 2 év után eldobni vagy mókolni bele a cyanogent. Amennyi emberórát beleöl a mókolásba, annyi alatt kifizeti az apple felárat, ja és bónusz: Az apple nem abból él, hogy eladja az adataid, ellenben, mint a google, ami mélyen bele van integrálva a droidba. Persze ha nem raksz fel playt, akkor talán(!) rendszerszinten nem gyűjt adatot, de play nélkül mi értelme...?

(#24) DS39 válasza #Chris (#23) üzenetére


DS39
(PH! kedvence)

az apple watch-csal is problémái voltak, az nem noname kiegészítő :)

Hogy 2 év után frissítés nélkül maradjon a telefon?
ha Apple árszinten veszel telefont, lehet az 3 év is, de nem hiszem hogy ez lenne a lényeg ha több mindenre lehet használni, és jobban működik, kit érdekel ha nem lesz rá új android verzió? amíg a store-ban app támogatás van rá, addig felesleges a telefon csere. (ami pedig van bőven, 4.4-s droiddal is bőven tudsz alkalmazásokat használni, hiába vagyunk már 7.0-nál)

amúgy az Apple terméktámogatása egy látszat, lehet hogy 4 évig kapnak a telók frissítést, de sok szempontból a hardveres korlátok miatt nem ugyanaz a feature kerül át, egy korábbi modellbe mint egy újba, de a verziószám növekszik és ettől az Apple user elégedett dől hátra. a másik dolog pedig hogy érdekelt az Apple is abban hogy cserélj 2-3 évente telefont efelől ne legyen kétséged, az update-be bele van építve hogy legyen lassabb, bugosabb, stb.

adateladás? jajj hagyjuk már, mindegyik ebből él, Google, Facebook, MS, Apple, nehogy azt gondold hogy az iphone felhasználó adatai védve lennének, szerint ők az elsők, akik az NSA-nek és hasonló titkosszolgálati szerveknek átadják a felhasználói adatokat.

[ Szerkesztve ]

(#25) no more válasza #Chris (#23) üzenetére


no more
(PH! addikt)

Mert a Facebook miből él? Gondolod, hogy nem tudja a fél világ, hogy merre laksz, mit csinálsz szabadidődben, stb? Jaj, te kis butus. Az Apple is simán kiadja az adataid az első szóra bármelyik hatóságnak. :U

A CM-es kommented meg hülyeség, mert már nincs CM + az Apple 34223 éves támogatása is abból áll, hogy lebutítja, szétlassítja a telefont. Tőlük is 2 évig kapsz rendes frissítést, utána tönkreteszik a telefonod. Nekem volt szerencsém élőben egy ismerősöm iPhone 4S-éhez, az egy hulladék lett. Olyan támogatást nem kérek, köszönöm, pláne nem 4 kilóért.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx

(#26) Roadhammer válasza #Chris (#23) üzenetére


Roadhammer
(tag)

A Plantronics nem noname attól, hogy nem ismered. Az Apple által hivatalosan ajánlott headset, apple.com-on tudod rendelni (http://www.apple.com/hu/shop/product/HA315PA/A/plantronics-voyager-legend-bluetooth-headset). És valóban vannak drágábbak a Plantronics headsetek közül is mint az enyém, de olyan nincs, ami a gyakorlatban is hozza a 10 óra beszélgetési időt ilyen, kicsi és könnyű. A telefon szar bluetooth kezelése okozza problémát, és teljesen mindegy, hogy milyen headsetet használok, a Nokiával, Samsunggal ugyanilyen sz@r az egész. iOS 9-el soha nem szakadt meg a kapcsolat a telefon, és a headset között, iOS10-zel folyamatosan, óránként többször is, de beszélgetés közben soha, csak a beszélgetés kezdetekor szokott. Mikor visszatértem iOS 9-re, újra jól működött a headset, és soha nem szakadt meg a kapcsolat. Az Watch miatt pedig kénytelen voltam iOS 10-re lépni, mikor az Apple már nem támogatta az iOS 9-et, úgyhogy megszívtam. Az meg, hogy a watch nem írja ki, hogy ki hív, egyértelműen szoftveres gond, mint az is, hogy a 3.1.1-es verzió gajra vágta a 2. generációs watch-ok nagy részét. De ha visszaemlékszel, anno az iOS 10-re való frissítés sem volt zökkenőmentes, az akik az első órákban frissítettek, megszívták, így járt a kollégám is, nem fejeződött be a frissítés, és lehetett iTunes-szal többször visszaállítani, mire megint működött. És van még egy bizonyíték, amihez még a headset se kell. Mikor újraindítom a telefont kikapcsolt bluetooth-szal, és újraindítás után bekapcsolom, egy pillanatra felvillan a jobb felső sarokban a bluetooth, aztán eltűnik, és 20-30 másodperc múlva kapcsolódik be ténylegesen. Ha felhúzod a control centert, ott is ahogy bekapcsolod, utána kiszürkül egy kicsivel, mielőtt újra bekapcsol.

"Mindenki hajlamos magáról elhinni, hogy a szerencse fia, aztán egy szép napon arra ébred, hogy halott." Peter7393

(#27) Roadhammer válasza DS39 (#24) üzenetére


Roadhammer
(tag)

Pontosan, és az, hogy a Watch nem írja ki a második hívást, azért van, mert nem írták meg normálisan a szoftverét, hogy ilyen alapvető dolgot tudjon kezelni. Egy bejövő második hívás, mintha ez olyan ritka eset lenne, hogy erre már nem is kell fejleszteni. Az meg, hogy edzés közben kifagy az edzés alkalmazás, szoftverhiba. Azaz hiányosan írják meg a szoftverét, és amit megírnak, azt se jól, mert nem működik stabilan. Mondjuk hozzáteszem, hogy 40 edzés alkalmával egyszer fagyott ki, de ilyen árkategóriánál az is sok.

"Mindenki hajlamos magáról elhinni, hogy a szerencse fia, aztán egy szép napon arra ébred, hogy halott." Peter7393

(#28) Roadhammer válasza no more (#25) üzenetére


Roadhammer
(tag)

A 4S tényleg agyon lett vágva az iOS 9-cel, már a 8-cal is nagyon szar lett, viszont ami érdekes, amíg beadtam cserére a 6S Plust, használtam kölcsön iPhone 5-öt amiről azt gondoltam, hogy használhatatlan lesz, és akkor az iOS 9-el teljesen elfogadhatóan működött, szóval ég és föld a 4S, és az 5 közötti különbség, és az még stabil is volt (iOS 9). Nyomkodtam 5S-t iOS 10-zel, és még mindig teljesen használható telefon az is, pedig már 3 éves telefon. De szerintem egyre időtállóbbak lesznek a telefonok, mert olyan teljesítményűek, hogy már nem lesz egyszerű belassítani őket.

"Mindenki hajlamos magáról elhinni, hogy a szerencse fia, aztán egy szép napon arra ébred, hogy halott." Peter7393

(#29) no more válasza Roadhammer (#28) üzenetére


no more
(PH! addikt)

Igen, ebben igazad van viszont! :R

Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx

(#30) #Chris válasza DS39 (#24) üzenetére


#Chris
(tag)

Mondjuk az olyat érdekli, hogy jön-e rá frissítés, aki böngészés közben a legelső hirdetésbe injektált exploit-ot nem akarja beszopni... Mint fentebb is írtam, a telefonon van a legtöbb személyes cucc. Nem szerencsés lyukas OS-t futtatni.

IOS frissítés lehet látszat (kívülről), de biztonsági hibákat rendre javítják.

Apple-ről még nem derült ki, hogy eladná az adatokat. Ha valami bűnüldöző szerv kéri, kötelessége kiadni. Viszont szerintem a felhős szolgáltatásainak ára bele van kalkulálva a készülék árába, így az adatokat nem kell eladnia hirdetőknek, mert pénzénél van.

(#31) 7Heads Drago válasza r3dsnake (#6) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

bocs
9.3.5

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#32) 7Heads Drago válasza #Chris (#5) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

[link]
A szintetikus tesztekben jobb az újabb,de az alkalmazásoknál nem az ios 10 viszi a prímet.
Nem iphone-om van, hanem egy ipad air-om. Telóban nekem még nem tudott senki se olyant mutatni amitől én meg vennék 200-300k-ért egy telót. A droidos telomat se kell sűrűbben újraindítani, mint az air-t. Pedig erről is micsoda ódákat zengenek egyesek. Viszont tabletként teljesen rendben van.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#33) taky1974 válasza Roadhammer (#20) üzenetére


taky1974
(lelkes újonc)

Sok mindenben igazad van. De tudomásul kell venni, hogy ez is egy operációs rendszer (ami az órádon van az is) és sajnos lehet benne bug.
Azonban erős túlzásokba esel:
"A LEGGAGYIBB KíNAI ANDROIDOS TELEFON SZINTJÉRE SÜLLYESZTETTE AZ IOS 10!"
Ez egy orbitális hülyeség, ezt Te is tudod.

"Mondjuk hozzáteszem, hogy 40 edzés alkalmával egyszer fagyott ki, de ilyen árkategóriánál az is sok."
Nekem még egyszer sem fagyott ki edzés közben az órám. De azért 40-ből egyszer fagyott ki, abba nem fogsz belehalni.

"Szóval engem a Messenger alkalmazás újításai, a lufik, meg szívek, meg az új emojik rohadtul nem tudnak érdekelni,..."
A Messenger nem az Apple alkalmazása.

"Pontosan, és az, hogy a Watch nem írja ki a második hívást, azért van, mert nem írták meg normálisan a szoftverét, hogy ilyen alapvető dolgot tudjon kezelni."
Ez nem alapvető. Ha már beszélsz a telefonodon, akkor miért írná ki? Azt a telefon írja ki. Az órád csak egy kivetítése és segédeszköze a telefonodnak. Azért sokat ne várj tőle.

Szóval sok dologban igazad van. De sajnos sok dologgal együtt kell élned. Nem tökéletesek az eszközök. Biztosan vannak dolgok amiket szeretnél, még sem teszik bele. Kompromisszum.
Te már akkor csöppentél bele a dologba, amikor az iOS önmagához képest már nagyon nyitott. Régebben még ennyi sem volt.

(#34) #Chris válasza 7Heads Drago (#32) üzenetére


#Chris
(tag)

A UI sebesség csak egy paraméter a sok közül. Egy operációs rendszer nem csak UI-ból áll. Igaz azzal találkozik a user, de ha az nem kap redesing-t, akkor kb. észre se veszik a változást. Ettől függetlenül a háttérben sok javítást lehet csinálni.

Az újraindításos témát nem értem. Egyik telómat se kellett újraindítani, bár amikor droidom volt valamelyik app úgyis megölte úgy, hogy restart-ra fagyott. ios-nél ilyennel még nem találkoztam.

(#35) Roadhammer válasza taky1974 (#33) üzenetére


Roadhammer
(tag)

Szeretem az iPhone-t, és ezekkel a hibákkal együtt is azt mondom, hogy nem cserélném le, mert vannak olyan előnyei, amik miatt még mindig ezt tartom a legjobbnak, de ha azt veszem alapul, hogy azért váltottam iOS-re, mert nem bosszantott fel semmivel, és nagyon élveztem, hogy végre van egy megbízható telefonom, mostanában meg többet bosszankodok, mint régen az androidos telefonommal, talán nem orbitális hülyeség amit írtam, hogy egy gagyi androidos telefon szintjére süllyedt az iOS 10-zel az iPhone. Mert a jól összerakott androidos telefonok is megbízhatóak már, nem a stabilitás a legfőbb érvem az iPhone mellett.

Abban igazad van, hogy programok futnak ezeken a telefonokon, és a programokat emberek írják, akik hibáznak, tudom. Tudomásul veszem, hogy vannak bugok, fel tudom dolgozni, hogy ez ezzel jár, de azért azt jogos elvárásnak tartom, hogy egy nagyon komoly bug ne maradjon bent hónapokig. A hibás bluetooth kezelés pedig ilyen, és nem csak nálam jelentkezett, hanem a kollégámnak is ugyanígy működik, a mai napig, és együtt várjuk a megoldást. Én kínomban már a béta szoftverekre is regisztráltam magam, hogy a lehető leghamarabb tudjak használni majd egy olyan verziót, aminél végre jól működik megint a headset. És ha már ezt megtettem, akkor visszajelzést is küldtem az Apple-nek, méghozzá videóval illusztrálva a problémát.

""Szóval engem a Messenger alkalmazás újításai, a lufik, meg szívek, meg az új emojik rohadtul nem tudnak érdekelni,..."
A Messenger nem az Apple alkalmazása."
Igen, itt az Üzenetekre gondoltam, csak rosszul írtam. De hát nyilván nem az Apple felelőssége, hogy a Facebook Messenger hogy működik, az Üzenetek alkalmazást viszont az Apple írja, és ezek a szívecskés animációk, a lufik, a konfetti eső, tüzijáték, számomra nem hasznosak. Jól néz ki, és nem is zavarna a plusz funkció, ha mellette stabil maradna a rendszer.

""Pontosan, és az, hogy a Watch nem írja ki a második hívást, azért van, mert nem írták meg normálisan a szoftverét, hogy ilyen alapvető dolgot tudjon kezelni."
Ez nem alapvető. Ha már beszélsz a telefonodon, akkor miért írná ki? Azt a telefon írja ki. Az órád csak egy kivetítése és segédeszköze a telefonodnak. Azért sokat ne várj tőle."
Nekem azért lenne alapvető, mert egy telefon kiegészítője, és szerintem elsődlegesen a telefonálás funkciókat kellene kiegészítenie maradéktalanul, az összes többi, hogy pulzust mér, hogy üzeneteket olvasgathatsz, hogy nézegetheted a naptárat, az másodlagos, meg nem is igazán kényelmes órán végezni ezeket a dolgokat. Viszont, ha az első hívást ki tudja jelezni, mint a telefon, akkor a második hívást is kijelezhetné, és felajánlhatná, hogy elutasítás, vagy felvétel. De egyébként volt már példa arra is, hogy kijelezte a második hívást, nagyon nagyon ritkán, és nem jöttem még rá, hogy ez mitől függ. Meg arra se, hogy ha a második hívást a telefon bemondja, az elsőt miért nem mondja be, pedig úgy van beállítva, hogy mondja be a hívót. :) Most úgy van, hogy az elsőt a watch jelzi ki, a másodikat meg bemondja a telefon. Szóval mindent megtudok, csak egy kicsit összevissza.

"Mindenki hajlamos magáról elhinni, hogy a szerencse fia, aztán egy szép napon arra ébred, hogy halott." Peter7393

(#36) taky1974 válasza Roadhammer (#35) üzenetére


taky1974
(lelkes újonc)

Az iMessage "fejlesztése" hogy megint mennyi emoji került bele tényleg szánalmas. Ezzel reklámozni egy új verzió érkezését az Apple részéről egy vicc.
Azonban amiket jelenleg tud (főleg hogy az órával együtt is mikre képes), nekem bőven elég.
Az órára visszatérve itt nem nagyon értek veled egyet, mert ez egy kiegészítő szerintem. Pontosan arra lett kitalálva hogy a telefonod értesítési tükre legyen és sportolásnál mérje a tevékenységedet. Semmiképp nem a telefonálás a fő funkciója. Ha megnézed az Apple oldalán, ott sem a telefonálással kezdik és ez nem véletlen: [link]

[ Szerkesztve ]

(#37) 7Heads Drago válasza #Chris (#34) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Az ipad-omon se csinálunk fene nagy dolgokat, mégis egyre furább dolgokat csinál. Arról nem is beszélve, hogy a haver 6s-e is problémás. Persze ettől még alma-fan, és semmi pénzért se cserélné le. Szerintem erősen túl van értékelve a legtöbb apple termék, ha másért nem az ára miatt. Mert ha ilyen sokba került annak muszály jobbnak lennie. A régi vezér ötleteinek a hiánya is egyre jobban kiüt a cégen. A kínaiak szép lassan hazavágják, ha nem lépnek...

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#38) Scholes9


Scholes9
(PH! nagyúr)

És meg egy lassan 3,5 éves készüléken is tökéletesen muzsikál :)

(#39) Scholes9 válasza andreas9109 (#8) üzenetére


Scholes9
(PH! nagyúr)

5S semmivel sem lassabb 10-zel, mint 9-cel.

[ Szerkesztve ]

(#40) Scholes9 válasza Roadhammer (#28) üzenetére


Scholes9
(PH! nagyúr)

Pontosan :)

(#41) Roadhammer válasza taky1974 (#36) üzenetére


Roadhammer
(tag)

Lehet, hogy hülyén fogalmaztam, de te is azt írod, hogy a telefonom értesítési tükre. Szerintem értesíthetne a második bejövő hívásról, ha már az elsőről is tud. Szerintem apróság lenne megvalósítani, mégis jó dolog lenne. Meg az óra úgyis ráér kijelezni, mert úgysem csinál semmit. De lehet, hogy úgy gondolták, kevesen használják egyszerre a headset-telefon-watch párost, és ha bejön egy második hívás, úgyis meg tudod nézni a telefonon, hiszen éppen azon beszélsz.
IOS 10.2.1 beta 3-mal továbbra is hibásan működik a headset. Meg vagyok győződve arról, hogy 9-cel megint hibátlan lenne, de talán majd ezzel is az lesz, mindenesetre jelentem megint.

"Mindenki hajlamos magáról elhinni, hogy a szerencse fia, aztán egy szép napon arra ébred, hogy halott." Peter7393

(#42) #Chris válasza 7Heads Drago (#37) üzenetére


#Chris
(tag)

ios-en a hozzá kapcsolt szolgáltatásokért pénzzel fizetsz, nem az adataiddal. Kinek mi mennyit ér... Nekem az adataim többet :)

(#43) 7Heads Drago válasza #Chris (#42) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Miről beszélsz? Sose semmilyen adatom nem veszett oda, és nem lopták el se. Sőt az ismerőseim körében se volt hasonló esett.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#44) #Chris válasza 7Heads Drago (#43) üzenetére


#Chris
(tag)

xD Vagy nem tudsz róla....

(#45) Roadhammer válasza #Chris (#44) üzenetére


Roadhammer
(tag)

Hülyéskedsz? Minden ellopott adatodról értesítenek emailben, SMS-ben, vagy postai úton. :)

"Mindenki hajlamos magáról elhinni, hogy a szerencse fia, aztán egy szép napon arra ébred, hogy halott." Peter7393

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.