Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz berek21 #76400 üzenetére

    családi ház : olyan tipikus ez. Olyan tipikusan 80-as évek vége 90-es évek eleje magyar.
    Amikor épültek a hatalmas 2-300nm-es 2-3-4 szintes családi házak, mert ezzel mutattuk a falunak, hogy itt bizony VAN, hogy rang ha magasabban van a háztető mint a szomszédé, meg különben is három-négy(!) generáció lakik majd együtt itt.
    Aztán kiderült, hogy erőn felüli vállalkozások ezek, mert olyan rezsijük v an, hogy 1-2 embernek fenttartani képtelenség, sőt sokszor már eleve félbe is maradnak. Mint pl itt a képen látható, ami 1987-es de még a szigeteléséig, vakolásig, (sokszor) erkélykorlátig, lambériáig sem sikerült eljutni.
    25-30-35 éve félkész pénznyelő házakról beszélünk. (tudom, mert az enyém csak 2 szintes, de ez is ugyanolyan volt, igaz az csak 4 évig volt félkész, mert befejeztük, nem kevés pénzből, kb a komplett véltelára lett még utólag rálocsolva, hogy kész is legyen)

    A másik nagy fail ezeeknek az alapelve volt, hogy majd 3-4 generáci együtt lakik : ez ma nem így megy, mert a gyerekek a városban, az unokák ,meg külföldön dolgoznak, aztán lehet a 2-300nm-t E/F energiaosztályon fűteni és csodálkozni, hogy csak a rezsi egy havi minimálbér. Aztán meg áron alul sürgősen kiezsállni belőle.

    Itt a képen látható félkész ház is 45Milla. Ugyan belülről nem láttam, de "lakható" nem túl bíztató, feltételeezem egy ekkoara házra, mire egy mai modern otthon lesz belőle még vagy 20millát minimum(!) rá kéne locsolni, de lehet h keveset mondok.
    Itt a telek elhelyezkedésétől függ, de az ignyt úgy 8-9-el osztanám, úgy talán még van is esélye, hogy eladja.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák