Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Új hozzászólás Aktív témák
-
cezarlacrone
aktív tag
válasz
Lacikonyha83 #31 üzenetére
Nincs mit, nem veszek.
-
Xantomas
őstag
Ok, én értem, hogy mit akarsz mondani. Amire te gondolsz, az a LIDAR.
Ilyen van a Teslákban, a Google autók tetején, meg egy halom másik helyen. Újabban az önjáró autóknál éli a fénykorát.Attól hogy a VCSEL fényforrást lasernek hívják, még nem lesz pontszerű. A fókuszált fénysugár egyből a laser modul után, a fókuszpont mögött szét van szórva egy mikrolencsés difuzzorral. Kb úgy kell elképzelni mint az írásvetítőkön, vagy projektorokban levő Fresnel lencsét.
A fénysugár itt nem mozog.
Infra pedig napvédő krémnél fekete foltot ad arcodról.
Hidd el, nem. Kevered az infra vöröset az UV-val. Elég csak józan paraszti ésszel belegondolni. Ha infra hősugárzó elé állsz, és bekened a fél arcodat, akkor csak a fél arcodon fogod érezni a meleget? Nem. Mindkettőn.
Ugyanez igaz az éjjel látó biztonsági kamerákra. Ha bekened magad, attól még ugyanúgy fogsz látszódni. Ha így lenne, akkor minden betörő azzal kenegetné magát. -
darvinya
titán
Olvasd el jobban írásomat.
Segítség képpen lézer nem tud szögbe pontot világítani, s erre írtam maga az egységnek kell mozognia.Infra pedig napvédő krémnél fekete foltot ad arcodról.
Stb.xedamen
Látszik szereted szódát, mert ragaszkodsz kék/piros szifon palackhoz.
Igaz a fej repedt, patrontartó füle törött, gumi szigetelés kikeményedeve széteset, gáz mellette kifúj. -
törölt tag
Van bőr a képükön.... Vissza kell venni az arcoskodásból, nincs mese.
-
xedamen
senior tag
Oszinten megvallva sok ertelmet nem latom egybkent, es szerintem az Apple sem tudta hasznositani rendesen a technologiat... Ez a "parasztvakitas" animojik meg snap chat
Ertelmesebb lett volna a health appba belepakolni valami kedvelemzest arcmimika alapjan (szinten hulyeseg, de megsem egy beszelo sz*r)
Kell meg ido es fejlodes ennek az uj iranynak, de szerintem mindenkepp dicseretes, hogy elindult a fejlesztes.
-
viktorhu
veterán
Érdekes, hogy a windows hello nem futott be, pedig számítógépen tényleg praktikus lenne a dolog, mert a laptopon úgyis szembenézel a kijelzővel. Én próbálkoztam is 3rd party alkalmazással, és nagyon hasznosnak tűnt, csak hát egy normál laptopkamerával nem stabil a megoldás.
-
xedamen
senior tag
WoW, sokat tanultam ma is
En sajnos ennyire nem mozgom otthonosan a temaban, de abban egyet tudok erteni, hogy az igeny biztosan meg fog noni ra. Ha csak abbol indulunk ki, hogy mindenki tamadta az Apple-t a Jack elhagyasa miatt es most majdnem minden gyarto koveti...
A nyakamat tennem ra, hogy talalkozni fogunk Face ID szeru zenzorokkal android keszulekekben jovore.
-
Xantomas
őstag
Face Id ebben a formában egy jó ideig nem lesz telefonokban, ahogy az Alma csinálta, szerintem kell egy 2 év mire beérik. Egyszerűen nincs másik gyártó aki ilyen kis méretű TOF szenzort csinálna, a strukturált fényűeket meg hagyjuk...
Az Intelnek vannak próbálkozásai, de valahogy ők sem tudtak betörni a mobil szegmensbe, inkább stereoból, és strukturált fénnyel (lásd Kinect 1) próbálnak mélységet számolni, több kevesebb sikerrel.
A Sony felvásárolta a Depthsense-et, ők nem állnak neki a miniatürizálásnak, valamiért megálltak ott ahol vannak, évek óta semmi újdonság, lényegében a 2013-es iterációjuk körül pörögnek, és a TI-on, Melexisen keresztül próbálnak automotive irányba betörni. Lásd a 7-es BMW belső gesture controlját.
Ott a PMD. Lényegében rájuk épül a Tango Project, leginkább ők érdekeltek a miniatürizálásban is, pörögnek is rajta rendesen. A kedvenc cégem a területen. Az ő szenzorjuk van a Lenovo Phab 2 Pro-ban, meg a Asus ZenFone AR-ben. Érdemes megnézni pár videójukat, vagy kimenni valamelyik kiállításra amin kint vannak, és személyesen elbeszélgetni velük. Tobias (a befont szakállas) egymaga megér egy délutánt. Nem értem miért ilyen alacsony az ismeretségük.
És ott vannak a futottak még cégek:
A Panasonic szenzora brutál nagy, az Espros kb elsűlyedt a mélybe, ect ect..Bár, nem lepődnék meg, ha most valamelyik fent említett cégbe valamelyik gyártó brutál módon elkezdené tolni a pénzt, hogy felgyorsítsák a dolgokat, és egy év múlva hozzanak ki QVGA felbontással olyan kicsi szenzort, amit a front camera mellé lehet tenni, mert a Face ID miett megnő az igény.
-
xedamen
senior tag
Igen, ezzel semmi gond nincsen szerintem sem. Azt viszont mar nem ertem, miert kell masokat kulonfele jelzovel aggatni, csak azert mert megvesznek valamit, amire vagynak?
Rohadtul nem ertem egyebkent a sok elvakult Apple fan-t sem, akik vettek 6 eve januarban egy Galaxy Mini-t (30 ezerert) ami folyamatosan belassult meg lefagyott, aztan vettek egy iPhone-t oktoberben 140 ezerert es hudecsudi meg hudejo. Sosem hasznaltak flagship androidot, de pontosan tudjak, hogy hogy mukodik...
Ugyan ez visszafele. Attol, mert nincs penzem egy Teslara, meg elismerem, hogy jo auto es szivesen vennek. Sok android tulaj, aki nem engedheti meg maganak, hogy 380 ezres telefont vegyen, csak azert szidja az iPhone-t, mert nincs ra penze.
Mindket rendszernek megvannak az elonyei es a hatranyai, orulni kellene, hogy lehet valogatni es nem egymast sertegetni meg az osszes forumon veszekedni, csak azert mert nem egy az igenyunk.
-
S e t h
nagyúr
Ebben minden benne van.
"A fogyasztói lelkesedés az iPhone X és a Face ID rendszer iránt hihetetlenül nagy, és alig várjuk, hogy a vásárlók rátehessék a kezüket "
-
xedamen
senior tag
Annyira orulok, hogy ennyien dolgoznak az Apple-nel a kommentelok kozul.
Minenki tudja a pontos legyartott darabszamot, a Face ID hatekonysagat es az Apple kepessegeit.Nyilvan akar a power gombba is be tudta volna epiteni, ha akartak volna, de nem akartak.
A touch ID nem letezett mobilba az iPhone 5S elott, es utana is voltak szerencsetlen copy-k (lasd Galaxy S5), azota pedig standard lett, mar a 40 ezres Moto E4-ben is van. Szerintem a Face ID ugyan ilyen lesz, es jovore majd kombinalva johet az ujjlenyomat olvasoval a kijelzo alatt az Apple-nel.
Azt butasag lenne mondani, hogy az Apple nem probalta meg belerakni az ujjlenyomat olvasot ("nem tudta" lol) es inkabb dollar milliokat koltott egy olyan technologiara kifejlesztesere, amire az osszes rendvedelmi/biztonsagi hatosag is felkapta a fejet es repesgettek, hogy a technologia alkalmazasan gondolkoznak. Ugye maris butan hangzik, hogy megbizhatatlan hulyeseg.
S8 tulajkent mondom, hogy azert az Iris scanner se tul sok fenynel, se tul keves fenynel nem mukodik (szemuveget felejtsd el), de ott legalabb van ujjlenyomat hatul (ami nekem kenyelmes egyebkent). Itt nem lesz, ugyhogy ha kamu akkor szivas van, de annyira ismerjuk azert mar ugye az Apple-t, hogy nem mutat be olyan technologiat, ami hasznalhatatlan.
Orulok, hogy ismeretlenul engem is sikerult lebirkaznod, ugyanis elo fogom holnap rendelni a keszuleket. Nem azert mert Apple fan vagyok, csupan azert mert minden evben megvettem eddig is es ezutan is meg fogom a legujabb iPhone-t es a legujabb Galaxy-t az elso szeriatol kezdve.
Neked biztosan megfelel a G2 meg az S6, nincs igenyed a legujabb modellekre a piacon (vagy lehetoseged) de nem hiszem, hogy ez felhatalmazna, hogy ilyen velemenyt alkoss masokrol.A samsungnak sikerult 25 millio S8-at eladnia (a + modelt is beleertve) Aprilis ota, az X-rol 40-50 millio elorendelest pletykalnak... Nekem UK fuggetlen, XEU ROM van fent oktober 26-an es meg mindig varok a szeptemberi security patch-re, ugy hogy mar lassan jon a novemberi. BTU-ra sincs meg kint, de nem baj, majd februarban jon az Oreo...
Jossz itt azzal, hogy persze az iPhone X 400K (£999), de szetneztel mar a piacon, vagy csak a fikazzukaztamitnemveszekmeg.hu-t olvasod? A Pixel 2 XL is mar £899, Note 8 £849, Mate 10 Pro £799 itt Angliaban..
Emelkednek az arak, ahogy a gyartoknak nonek a koltsegei. A Huawei sem 100k-ert adja mar a flagshipet, hanem 250-ert (marketing, support, uzletek, sajat szolgaltatasok stb stb stb) ugyhogy nem tudom miert vannak egyesek kiakadva az arakon, ha nem tetszik, akkor hasznalj 2.5 eves S6-ot.
"Van 50 millio birka, aki elorendelte 400K-ert a telojat", igen, amit egy ev mulva 320-ert elad.
Nekem a szinten elorendelt S8-am 280 ezer volt mikor bejott es most fel ev mulva oruljek, ha 140-et kapok erte, mert mar 170-ert kapsz ujat.Szerintem varjuk meg a jovohet penteket, amikor is lesznek mar felhasznaloi tapasztalatok, Az is lehet, hogy ez is puposodik majd mint az iPhone 8, vagy robban, mint a Note 7 (szerk), aztan nem a Face ID lesz a legnagyobb problema...
Utana lehet fikazni
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Hogy mondod?
-
szupermacs
veterán
válasz
He?
-
Lacikonyha83
csendes újonc
elég szar ne vegyetek meg köszi!
hogy meg tudom venni 3-án -
h3lios
addikt
válasz
#40359168 #29 üzenetére
Miért milyen reális haszna van az ujjlenyomattal szemben, azon kívül hogy nekik így egyszerűbb volt a telefont összerakni (és nagyobb a hasznuk rajta)?
Pontatlanabb, mint az ujjlenyomat, mert fényviszonyoktól és kiegészítőktől függ. Szemüvegben pl. rohadt kényelmetlen a használata. Arról már nem is beszélve, hogy az arcodhoz kell emelned a készüléket, hogy fel tudd oldani.
A nem apple-ös korábbi arcfelismerőket hányan használták ? Ez nem verhető át olyan könnyen és biztonságosabb, de a megoldás ugyan az. Senki nem használta a környezetemből azt sem. De mivel az Apple sz.rja a spanyol viaszt ezért ez majd biztos király lesz...
-
h3lios
addikt
Kapásból a demo gif / videó kamu. Ilyen szögben a büdös életben nem fogja leolvasni az arcodat.
2. rohadt kényelmetlen lesz minden feloldáshoz az arcodhoz emelni a telefont (ha nem a jelkódot használod).Összességében az egész 1 totál feleseleges és megbízhatatlan hülyeség, amire azért volt szükség, mert az Apple 2017-ben nem tudta hátra rakni az ujjlenyomat olvasót, mondjuk az apple logóba építve. El kell fogadni, hogy amatőr termékről van szó, amit 400k-ért árulnak majd.
Amúgy az, ha csökkentenek a pontosságon soha nem lesz kimutatható ezért a saját kedvükre játszhatnak vele. Nyilván ők tudják majd mennyire pontos a cucc, de erre igazán legit tesztelési lehetőség nem igazán van. Nem mellesleg ez lenne a leginkább logikus lépés a részükről. Van 50 millió birka, aki előrendelte 400k-ért a telóját. Nyilván nem várathatják őket fél évig, mire telefonhoz jutnak. Az a 3 millió darab, amit decemberig sikerült kihozni nagyjából semmire nem lesz majd elég.
-
tamass.szabo
tag
Hát valahogy ki kell küszöbölni egy újabb, a bemutatónál látott malőrt
-
xedamen
senior tag
Ekkora baromsagot is regen olvastam mar...
Az ujjlenyomat olvaso meg nem mukodik ha gumikesztyuben takaritasz... Vagy mikor hogolyozol...Istenem, csak, hogy kotekedjunk, meg dobaljuk a barna trutyit...
Samsung Iris scanner sem sukodik napszemuvegben vagy a Pass code lock 1 uveg Jager utan.
-
Remus389
veterán
Mi van ha drasztikusan valaki lefogy/meghizik?
Be van programozva az is ha valaki tokát noveszt?
-
mrThomi
addikt
válasz
szupermacs #12 üzenetére
Arcplasztikazas elott kerjuk torolje a jelenlegi arcat, es/vagy adjon hozza egy ujat melyet mutet utan maradektalanul felismerunk
-
Xantomas
őstag
Ezt kifejthetnéd kicsit bővebben
viszont pár dologban butaságot állítasz.
1: Az infra fényforrás előtt egy minimum 90, de inkább 120°-os difuzzor van. Tof szenzor elött is van egy optika. Nem kell ahhoz szögben haladnia a fénynek, mert eleve a fényforrás vetített képe egy kúp.
2: A napvédő krémek nem infra ellen védenek, hanem UV ellen. pont hogy a bőr az, ami infvával megvetítve gyönyörű szépen látszódik. Pont hogy az amp képen fog gyönyörűen látszódni.
3: wiki kis olvasnivaló az alapjairól
-
joey04
titán
remélem kapnak egy pert nyakukba a bloombergnél.
-
válasz
szupermacs #12 üzenetére
Made my day
-
Xaels
félisten
válasz
MikeWazowski #2 üzenetére
Őszintén ha meg is tették ki fogja tudni ezt bebizonyítani?
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #12 üzenetére
Valamint speciális karaktereket is.
-
M3aN
senior tag
Egészen új figyelmeztető üzenetek fognak megjelenni, a jelenlegi: "Jelszava 90 napja frissült utoljára, kérem adjon meg új jelszót!" mondatok helyett: "Tájékoztatjuk, hogy az elmúlt 180 napban Ön öregedett, kérem végezze el újra az azonosítási folyamatot!"
-
hemaka
nagyúr
Hiheto. Meg ha index-szen olvasnam, de itt... lol
-
vicze
félisten
Apple: "Fake News!"
-
janeszgol
félisten
válasz
Miert ne? Negyedevi 3 millio darab az keves ennel a gyartonal, muszaj novelni a kapacitast.
-
tothmaxy182
őstag
válasz
Szerintem meg simán megtehetik... Ki veszi észre, hogy ha millióból nem egyszer, hanem 100-szor téveszt? Senki...
-
szupermacs
veterán
Az a GIF csodálatos, hogy a csaj úszás közben a medence szélén hagyja a telefont, de megfogni már nem meri a kezével.
-
darvinya
titán
Már bemutató videón elbukott az egész, mert fény egyenesen halad nem szögben.
Ehhez magának a szenzornak kell szögben elmodulnia, amiről egyáltalán nincs szó.
Arról nem is szólva, hogy napvédő krémmel bekent arcon infra fekete paca lesz, a lézer pedig elnyelődik egyrésze, másik része pedig más szögben verődik vissza. -
Weeman1
veterán
válasz
Mindent megtehetnek,úgy is megveszik.
-
MikeWazowski
veterán
Szerintem ez a hír egy óriási kacsa. Nem nézném ki belőlük, hogy ilyen módszerekhez nyúlnának. Egyszerűen nem tehetik meg.
-
Ricardo
titán
Már várom a teszteket. Az arcfelismerés az ami igazán előremutató az új iPhone-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bloomberg tegnap belső forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a jobb gyártósori kihozatal érdekében csökkenteni kellett a iPhone X arcalapú azonosításának pontosságán. Az Apple ezt közleményben cáfolja.
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest