Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • turbulencia8

    őstag

    Gmail-es alias (gmail-ből kezelt, alternatív domain-ű) email címek beállítása ez alapján pompásan működik, azaz tudok írni mindhárom, gmail-nél használt domain-ről!
    Ez persze olyan alias-nál működik, amit gmail-ben már korábban regisztráltunk, és ha az eredeti domain smtp-jét is megadtuk, minden rendszer teljesen úgy kezeli, mintha azt a hivatalos céges domain-ről küldtük volna.
    Egyszerűen csak hozzá kell adni egy új gmail címet, ahol átírod a nevet és email címet az alias-hoz tartozóra (pl.: xy@bme.hu), viszont, minden más adat (bejelentkezési jelszó stb). ugyanaz, mint a HUB-hoz már hozzárendelt gmail-nél. Az alias címeknél a push-t kapcsoljuk ki, a szinkron is felesleges (mert az alap gmail úgyis push-sal megy, és úgyis megkapod a levelet), ezért az intervallumot szabadon állíthatjuk akár 24 órára is.
    Az alias címeknél már nem fog kontaktokat és naptárat szinkronizálni, úgyhogy nem kell aggódni a duplikációk miatt.
    Akik nem ismernék az alias fiókok előnyeit: a fenti hozzárendelésekkel simán tudsz küldeni levelet a céges címekről is (telefonról és PC-ről egyaránt), úgy, hogy a levélen nem látszik, hogy gmail-ről küldted (ha a Gmail-nél jól beállítottad az alternatív fiókot). Így a spam-szűrés kiváló, minden kontaktot látsz weben (még azt is, akinek csak telefonról válaszoltál), továbbá mindent látsz az elküldött üzenetekben, függetlenül attól, hogy telóról küldted, vagy PC-ről, és persze egyenként más aláírást adhatsz meg a fiókbeállításoknál. A leírás hosszabb volt, mint maga a beállítás, ami kb. 5 perces móka - ennyit nagyon megért.

Új hozzászólás Aktív témák