Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz Touch-ko #439 üzenetére

Az Androidot nem lehet olyan szinten optimalizalni adott hardware-re, hogy az zokkenomentesen, laggolas nelkul fusson. Ezert dobtak ala egy erosebb hardware-t, mert igy normalisabban futott az OS.

Ez inkább hitvita kérdése, nem véletlenül írtam korábban azt is, hogy az OS-t nem szeretném figyelembe venni. Szerintem rengeteg, nálam "fan"-abb Android user ugrana cáfolni a fenti állításodat, én nem tekintem feladatomnak, mert nem tudok jelen pillanatban egy iOS-os készüléket az Android-os telefonom mellé tenni. El tudom fogadni mindenesetre, hogy ebben teljesen igazad lehet: az iOS minden bizonnyal folyamatosabban fut az azt alkalmazó készülékeken, mint az Android az azt alkalmazókon, de nem is erről van szó. Egyébként én valahogy elképzelhetőnek tartom veled ellentétben, hogy a Samsung egyszerűen azért pakolt össze az SGS megjelenésekor erős hardverelemeket az akkori csúcsmodelljébe, mert a csúcsmodelljét csúcsmodellnek szánta. Ellentétben Everman-nel és a lőtéri kutyával, a hardver igen sok embert érdekel és az egyik fontos szempont a tudatos (mobil)vásárlásnál.

Ha ezek kulsore, vagy belsore szerinted nem hajaznak az Apple termekeire, akkor komoly bajok vannak a szemeddel, illetve a memoriaddal..

Külsőre és GUI-ra mindenképpen, ezúttal neked is leírom külön, sokadszorra: úgy gondolom, van alapja az Apple keresetének. Ha esetleg újra elolvasnád, hogy tulajdonképpen mit is kritizálok, az nem volna rossz, még mielőtt a szememre, memóriámra tennél megjegyzéseket.

De ha gondolod: összegezhetem is az álláspontomat, csak hogy ne fárasszam a te szemedet.

1. A Samsung valóban nyúlt formatervi és GUI elemeket az Apple-től, így az Apple keresete jogos. (Még egyszer, ha esetleg nem volna egyértelmű a véleményem! ;) )

2. az azonban marhaság, hogy az Apple a "szegény, az ájfónt a Samsung érintőkijelzős készülékeitől megkülönböztetni képtelen vásárlók" kedvéért nyújtott volna be keresetet a Samsung ellen. Egyrészt el lehet vitatkozni a nyúlás mértékéről és arról, hogy melyik félnek van végül is igaza, viszont ne próbáljunk már meg egy profit- és fejlesztés-orientált céget fogyasztóvédőnek beállítani, amikor ez neki kiváló lehetőség előnyszerzésre a piacon a riválisaival (itt konkrétan a beperelt Samsunggal) szemben (ha bejön neki, akkor vethet egy pár pillantást a Samsung megjelenés előtt álló modelljeire, amit ugye nem kell ecsetelni, hogy előnyt jelent a versengésben). (Még csak arról sincsen szó, hogy ezt minősítettem volna bármilyen szempontból az Apple eljárását, csak épp úgy gondolom, hogy ez az igazi motiváció...)

3. Attól még, mert a Samsung elemeket nyúlt le az Apple-től, nem próbálta iPhone-ként eladni a hasonszőrű termékeit, sőt, minden olvasni és értelmezni tudó vásárló... khm... fogalmazzunk úgy, hogy birtokában van a lehetőségnek, hogy nagyon-nagyon egyszerűen megkülönböztethesse a Samsung termékeit az Apple termékeitől (feliratok a készüléken... a kezdőképernyőn... a dobozon és tartozékokon, mint pl. kijelzőfólia stb. ...). Ez a kínai hamisítványok esetében nem így van. Ennek megfelelően a Samsungot egy szintre helyezni a kínai hamisítvány-gyártókkal igen erős és igen buta csúsztatás.

4. Mivel nem tekintem feladatomnak a Samsung vs Apple, az SGS vs. iPhone 3GS/4 és az Android vs. iOS vitában való állásfoglalást, valamint tiszteletbeli Samsung designer sem vagyok, hogy fejtegessem a Samsung okait, miért érezte szükségét az Apple-től való nyúlásnak, továbbra is úgy gondolom, hogy vagy lehet visszaolvasni, vagy el lehet olvasni az előbbi 3 pontot. Utána pedig ezekbe tessék belekötni, nem pedig sok szempontból nyitott kapukat döngetni, csak mert nem ment az olvasás.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák