Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- DIGI Mobil
- MIUI / HyperOS topik
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- 206 gramm, 6550 mAh, 150 ezer forint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csocsesz75
őstag
A70 teszt a közeljövőben lesz nálatok ?
-
forgonati
őstag
Szerintem 100 megapixelig meg se álljanak. Aztán éljenek a 30-40 MB-os fotók, meg a fél év alatt betelő 15GB Google tárhely. Vicc. Komoly profi fényképezőkben sincs ennyi néha, nemhogy szaros telefonban. Csak tudnám kinek kell ez a felbontás egy telefonban...
Keelah Se'lai!
-
dud998
őstag
Na meg hiába nagy a megapixel szám, ha maga a pixel méret nagyon kicsi és kevés fényt tud befogni. Lásd a mostanában "divatos" 48MP-s szenzorok.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Dilikutya
félisten
Nem kötelező 48/64 megapixelen menteni a képeket. Kisebb felbontáson így részletgazdagabb lesz egy 16 megapixeles, mint 16 megapixeles szenzorral, és gyakorlatilag veszteségmentes lehet bizonyos mértékig a digitális zoom is. Ezt már a Nokia is megcsinálta évekkel ezelőtt. De önmagában a felbontás tényleg nem minden. Középkategóriásként a szenzortól nem várnék többet, így meg tényleg csak a részletgazdagabb kép és a tűrhető digitális zoom szól mellette. Egyébként semmi értelme nagy számokkal dobálózni a középkategóriában, amíg a gyakorlatban ezeket sok egyéb tulajdonság visszafogja. De egy vagy több ilyen nagyfelbontású és fényerős, nagy szenzor már érdekes lehet, persze csúcsmodellekben.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
dud998
őstag
Csak az a baj a Samsungoknál A50/70, hogy nem állítható a felbontás. Csak a képarány. Mindkettő max felbontással készíti a képeket. Ha lejjebb lehetne venni, akkor valszeg jobb lenne a képminőség is. Ha lenne rá GCam port, kívácsi lennék azzal milyenek.
[ Szerkesztve ]
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
don_ferenc
újonc
válasz Csocsesz75 #1 üzenetére
Szia. Igen lesz, most 29.en / 29.e utan.
-
Narancskoma
tag
Kifejezetten tetszetős az A széria.
-
dud998
őstag
Aha! Ezt nem tudtam, köszönöm szépen.
-
dud998
őstag
-
janeszgol
félisten
Hova siet a Samsung? Kidől a Huawei, nem lesz verseny. Lásd a Nokia idei kezdőajánlatát (1 Plus, 3.2 és 4.2). Három szar telefon jó drágán.
-
szenesember
aktív tag
Itt a szenzor mérete a lényeg, nem a megapixel. (Régebben csúcskompakt fényképezőgépek kaptak ekkora szenzorokat.) Egyébként meg eleve úgy lett tervezve ez a 64 megapixeles szenzor, hogy négy pixel összevonásával 16 megapixeles képeket készítsen. (Szoftverese lesz lehetőség a teljes felbontásra, csak értelmetlen). Ezt azért csinálják, mert így "szebb" a képzaj, jobbak a kevés fényben készült képek. Így összevonva a pixelméret sem lesz kicsi.
-
törölt tag
válasz szenesember #13 üzenetére
Nem értem amúgy, hogy ugyanekkora szenzorra miért nem 16 MP kerül? Gondolom hatékonyabb lenne mint ez a pixel binning.
-
törölt tag
válasz szenesember #13 üzenetére
Így van, kár hogy a gyártók nem nagyon kommunikálják ezt (meg sok "szakoldal" sem), így a legtöbbeknek csak számháborúnak tűnik a dolog. Pedig nagyon is van értelme.
(#14) erahurka:
Mert így a magas felbontás miatt zoom-olásra is lehet használni, hogy legyen használható minőségű átmenet a normál és a 2-3-5x nagyítású lencse között.
-
szenesember
aktív tag
válasz #42308056 #14 üzenetére
Nem feltétlenül lenne hatékonyabb. A végeredmény nagyjából ugyan az.
kdavid94: Gondolom, azért, mert a laikusok még mindig ezeket a számokat nézik, mivel ezt ismerik, tudják, hogy mit jelent, ellenben a szenzorméretekkel, és annak jelentőségével. Így a nagy megapixel számmal két legyet ütnek egy csapásra: veszteségmentes zoom, és jó marketing a nagy többségnek.
-
Csocsesz75
őstag
válasz don_ferenc #6 üzenetére
Köszönöm. 👍
-
törölt tag
válasz szenesember #16 üzenetére
Érdekes. Én annyira nem vágom hogy van ez. Nincs a pixelek határán vakfolt? Mint amikor több monitorból akarsz egy nagy kijelzőt építeni. Arra gondolok, hogy kevesebb pixellel nagyobb lenne a hasznosítható terület egy szenzoron.
-
szenesember
aktív tag
válasz #42308056 #18 üzenetére
A fényaknák közti "határokra" gondolsz. Igen, ez igaz! Fizikailag tényleg kevesebb lesz a hasznos terület, kevesett fotont érzékel pixelenként. Viszont a gyakorlatban jelentéktelen mértékben ront a jel/zaj viszonyon. (Pl ha lenne két egyforma méretű szenzorunk, az egyik 16mpx-es, a másik 64mpx-es, és feldolgoznánk a nyers képeket úgy, h a 64mpx-es szenzor képét leskáláznánk 16mpx-re, akkor a nagyobb felbontású szenzor képét találnánk picivel élesebbnek/részletesebbnek, illetve a képzaj jellege "kellemesebbnek" tűnne. Ezért hoz egy kis előnyt a pixelösszevonás, pláne, ha a veszteségmentes digitális zoom-ot is ide vesszük. Ehhez pakolnak egy jó minőségű, legalább f/1.8-as fényerejű lencsét, és egy hatékony képfeldolgozó alkoritmust, és mobiltelefonokhoz képest meglepően jó végeredményt kapunk.)
-
bandi0000
nagyúr
Előg bosszantó, hogy itt a Note 10, ha kész van a szenzor, és kész van, akkor simán lehetne idő arra, hogy beletegyék, sőt számolhattak is volna rá, hogy kész lesz addig, de nem, notch eltűntetése és az új szenzor is egy középkategóriás telefonban debütál... great job én meg fizessek ki 400k-t a note 10 ért amiben nincs annyi innováció
Xbox One: bandymnc
-
szenesember
aktív tag
Egyébként a P30 Pro főkamerájának a szenzormérete is ekkora, és megfelelő beállításokkal tényleg túlszárnyal minden eddigi mobilkamerát gyönge fényben.
Az a baj, hogy a gyártók nem hagynak lehetőséget a kameraszoftverben a zajszűrés mértékének szabályozására. Sokszor nem lenne indokolt, hogy ennyire "kimossa" a képeket az algoritmus, főleg, hogy ez a képrészletek rovására történik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szenesember #21 üzenetére
Igen, nagyon jó lenne ha lehetne a feldolgozás pár paraméterét állítani. Én pl. kifejezetten nem szeretem a Huawei túlkontrasztolt képeit.
-
szenesember
aktív tag
válasz #42308056 #22 üzenetére
Az tényleg borzasztó! Ahogy a Samsung zajszűrése is! Semmi részletet nem hagy....
Remélem, hogy pár év múlva ez a szenzorméret lecsusszan a középkategóriás készülékebe is. Így már lesz értelme mobillal fotózni! Bár szerintem lehetne ezt a felbontást akár 8mpx-ig is leskálázni! Kinek van annál nagyobb felbontásra szüksége?
-
törölt tag
válasz szenesember #23 üzenetére
Az én telefonomban most 21 van, az talán nem létszükséglet, de szerintem 16 kellene azért. Nagyon jó hogy nagyok a képek, bele lehet nagyítani, lehet croppolgatni belőle ha úgy adódik.
De mondjuk az éjszakai fotók lehetnének 8-asak, azokba még a csúcs telókkal sem lehet olyat lőni amit nagyon croppolni lehetne. Sőt, éjjel akár lehetne egy 4-es mód is.
[ Szerkesztve ]
-
logitech1
tag
Lenne 5 colosba akkor talán.Lapát telefon.
Posta nem érdekel Átvétel: személyesen helyszíni próba garanciával (3 nap) - utána egyéb garancia, visszavétel nincs! Alku nincs! Nem fér bele az időmbe
-
vasi79
aktív tag
válasz don_ferenc #6 üzenetére
Már várom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max 512 GB eladó
- Eladó Motorola Edge 50 Pro telefon 12/512GB, Garancia ALZA 2026.09.26-ig
- iPhone 14 128GB - (Éjfekete, fehér és kék) - Csak 1-1db! - Akció!
- Samsung Galaxy S23 Ultra (Dual SIM, 5G, független, 512GB/12GB, Zöld)
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3882
- IPhone 15 Pro 256GB Akku: 100% Ciklus: 149 Apple Vásárlás! Jótállás: 2026.05
- IPhone 14 Pro Max 128GB Független! Akku:90% 3 Hó Jótállás!
- IPhone 15 128GB Független! Akku:88% Ciklus: 355! 3 Hó Jótállás!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Silver Független 2026.07.14-ig garanciális Csere/beszámítás is!
- Iphone 12 pro max 256gb space gray /hátlap törött/
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest