Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • WinstonWolf

  senior tag

  válasz svgyula #7 üzenetére

  Nem tudom, hogy milyen korú vagy, ismered-e Hofit, de most próbálj meg figyelni merőben ki a fejedből a szemeden át, és értelmezni.

  Ugye az megvan neked, hogy vannak ezek a smart tag-ok, amik alkalmasak arra, hogy bármit nyomon kövessenek velük. Ezek úgy működnek, hogy jönnek-mennek a világban és amikor éppen találnak egy eszközt itt-ott, annak a bluetooth-án keresztül elküldik az aktuális adatukat annak, aki követi őket. Most abba ne menjünk bele, hogy szerintem ez első pillanattól fogva jogilag aggályos, mert az én telefonomat használják fel valamire, amire nem feltétlenül adtam engedélyt. Zárójel bezárva.

  Képzeld el azt a szituációt, hogy van egy kocsid. Egy kocsid, mely neked fontos.

  Megvan?

  Na. Elviszed egyszer egy szervizbe. Ott nem teljesen jó szándékú emberek lemásolják a kulcsodat, feltörik a kocsid védelmi rendszereot, és megoldják, hogy legyen egy kulcsuk amivel elindítják a kocsidat.

  Kissé fura lenne, hogy a szerviz után 1-2 napon belül lopnák el a kocsid, lehet kinéznék belőled, hogy még neked is feltűnne ez az összefüggés. Kérdéses, de lehet.

  Ezért ezek a csúnya gonosz emberek eldugnak valahova a kocsidba egy ilyen smart tag-et hogy kövessék merre van a kocsid.

  Igen, tudom ha leadod akkor ott a forgalmi, ergó tudják hol laksz, tehát hol lehet a kocsi. Okos vagy, nem vitás.

  De ha mégsem, akkor ezzel a smart tag-el poénra be tudják lőni hol a kocsid.

  Na most lép életbe ez az új fejlesztés, figyelj!

  Eddig a telefonod nagy ívben leszarta, hogy a kis életteredben ott van folyamatosan egy olyan eszköz, mely nem a tied. Sőt, szerviesen küldte is az adatait a csúnya gonosz embereknek.

  Ezek után - ha megvalósul ez a fejlesztés - már nem így lesz. A telefonod fog szólni, hogy van egy olyan nyomkövető folyamatosan a közeledben, mely nem a tied, és lehet rosszindulatú...

  Érted mostmár?

  Nem szokásom ennyi időt rászánni emberekre, akik ennyire nem tudják értelmezni maguk körül a világot, de érted - és a többi olvasó miatt - megtettem, mert nagyon félrement a kis gondolat a szürkédben, és nem szeretném, ha mások is így járnának.

  Üdv, WW:

  [ Szerkesztve ]

  WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.

 • WinstonWolf

  senior tag

  válasz svgyula #9 üzenetére

  Öcsém, még ha ki is tiltanak leszarom.

  Baszki Te olyan sötét vagy, hogy a negró világít a szádban

  Nem igazán értem mi a retket keresel ezen a fórumon!

  Legyen szép napod!

  WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.

Új hozzászólás Aktív témák