- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
adik803
csendes tag
Pl fém gözölés. Nem el írás két vékony átlátszó fém réteg ezért van fólia a rezisztíven és ezért kell nyomni, a nyomásnal ahol össze ér ott érzékeli. Ezért nem képes a multi tácsra. A kapacítivrol én sehol nem olvastam hogy távolságot is érzékel. Ott ahol az ujj hozzá ér töltést vezet el a tested igy érzékeli a pontot. Persze nem vívtatkozom ne értsd félre
-
baloghab
csendes tag
Szia
Idézet a már többször is említett cikk 2. pontjából:
A valóság az, hogy mind a rezisztív, mind a kapacitív technológiák képesek lehetnek dual-touch és multi-touch vezérlésre!
Alatta több videó is található ezt bizonyítván.
Ill. egy régebbi kérdésre lehetséges válasz: (1 ponr-ból)
Egy dologra viszont érdemes itt felfigyelnünk! A dual-touch üzemmódot minden egyes ma létező legfrissebb verziójú operációs rendszer ismeri, a multi-touch-ot pedig nem mindegyik (sőt jelenleg csak kettő...)!
Sajnos nem említi pontosan, h. melyik rendszerekre gondol, ill. h. mi az a 2 szerinte ami mulitouch-ot tud. Vélemény?
Üdv:
Bence -
adik803
csendes tag
válasz baloghab #303 üzenetére
Üdv. Én a multi tácsra gondoltam hogy nem ismeri. Itt is az van írva képesek lehetnek! Tudom fejlődünk de szerintem a kapacitiv kényelmesebb mindenképpen kiforrottabb és jobb megoldásnak tartom mint a rezisztivet. Szerintem világos melyik két rendszer. Iphone és android de nem azért bence melyikre írtad ezt?mert arról beszélgettünk kiskivel hogy a kapacitiv tud e távolság érzékelest.
[ Szerkesztve ]
-
baloghab
csendes tag
Szia
Ahha, én úgy értelmeztem, h. szerinte 2 telefon tud multitouchot. Ezért kérdeztem, h. vélemény. Az androiddal kapcs. megjegyzi, h. 2.0-s verzióban elvileg van csak benne, mert nem műkszik, csak a dual-touch...
Plusz, h. kicsit cáfoljalak, a te általad említetteken kívül a "WM" is képes, azaz inkább a HTC Idézet a HD2 cikkből:
Ezzel el is érkeztünk a készülék legimpresszívebb részéhez, a 4,3 hüvelyk átlójú, 480 x 800 pixeles felbontású, kapacitív érintőkijelzőhöz, mely az iPhone-hoz és az újabb Androidokhoz hasonlóan képes több ujj nyomását is érzékelni.
A 301-es hsz-re írtam, arra a részre, h. a rezisztív nem képs a multitouch-ra:
Pl fém gözölés. Nem el írás két vékony átlátszó fém réteg ezért van fólia a rezisztíven és ezért kell nyomni, a nyomásnal ahol össze ér ott érzékeli. Ezért nem képes a multi tácsra. A kapacítivrol én sehol nem olvastam hogy távolságot is érzékel. Ott ahol az ujj hozzá ér töltést vezet el a tested igy érzékeli a pontot. Persze nem vívtatkozom ne értsd félre
Üdv:
Bence[ Szerkesztve ]
-
adik803
csendes tag
válasz baloghab #305 üzenetére
Igen de én úgy tudom a hd2 kapacitit. És csak dual tács. Mert a több ujj azért mar három vagy több. Az pedig mar multi. Egyébként az iphone ki használja a 2nél több érintést? Én úgy tudom a multi az más cég szabadalma. Méghozzá a synaptic. Én úgy emlékszem tud multit a droid 2.0.
Mas:kinek mekkora az ideális kijelzö méret? -
baloghab
csendes tag
Szia
A mobilarénás cikkekben nem emlékszem, h. meg lettek volna különböztetve a többujjas érintések, vagy tudta a készülék a multitouch-ot, vagy nem. Igen, a HD2 az első kapacitív rendszerrel szerelt WM telcsi, de ez eddig nem volt része a felsorolásnak, csak azt néztük melyik tud multi-t, azt nem melyik milyen kijelzővel (bár mindegyik kapacitív). A droid/milestone-nal kapcs:
A képek visszanézegetése villámgyors, és itt végre kiderül, hogy a Milestone multitouch kijelzőt kapott, azaz két ujjal nagyíthatjuk és kicsinyíthetjük a fotókat.
multitouch kijelző, kétujjas nagyítás... most akkor mindenki döntse el, h. mi van
Nekem a 3.5"-os az igazi Persze azért, mert ehhez szoktam hozzá
Üdv:
Bence -
adik803
csendes tag
válasz baloghab #307 üzenetére
Persze nem volt része de felhoztad én meg írtam milyen érintési technológia nem rezisztit. Meg van különböztetve a se cikkében is úgy emlékszem. Single touch dual touch multi touch. Azt hiszem egyértelmű szerintem is a megfelelő méret. Igy még elfogadható a készülék mérete is. Pl nexus one ezért nem tetszik. Hatalmas. De ez mar nagyon offB-)
-
kiski
aktív tag
válasz baloghab #305 üzenetére
Ne vicceljetek. A rezisztív technológia magában hordozza a multi touch képességét. (Így a Dual Touch-ot is). A technológiából ered, hogy sokkal könnyebb egy kézírásfelsimerőt létrehozni, mint egy kapacitív panelen. Utóbbi sokkal összetettebb, és bonyolultabb, nehezebb kivitelezni rájuk ezeket a funkciókat. Természetesen kezelhetőbb, kényelmesebb és időtállóbbnak tűnik. (Legalábbis számomra).
szerk: A True Multi Touch (2-nél több érintés érzékelése) egyenlőre ha jól tudom csak az iPhone 3GS-ben van. Legalábbis olyan hardver, ami ezt támogatja. Szoftveresen még nincs kifejlesztve, de lehet hogy a következő iPhone-t már több ujjal vezérelhetjük. Ezt mind az SE cikkben olvastam.
[ Szerkesztve ]
kiski
-
baloghab
csendes tag
Szia
Igen, én is azt mondtam, h. a rezisztív képes a multitouch-ra, olv, a 303-as hsz-omat. A se cikkben leírtak alapján egyetértek veled.
adik803 Én azt írtam, h. a mobilarénás cikkekben nincs különbség téve a között, h. hány ujjat érzékelnek multitouch néven. A se cikk pntosan leírja, az tette számomra világossá a témát.
Üdv:
Bence -
adik803
csendes tag
Egy pillanant. Mi is a dual touch? Két független pont érzékelese egyszerre. A multi touch meg 2vagy több független pont érzékelese. Persze egyszerre a több pont. Na ezt nem tudja még a rezisztiv. A kézírás az mindig egy pont csak. Gondoljatok bele
[ Szerkesztve ]
-
baloghab
csendes tag
Szia
Az se cikkből szedtem a videót:
http://www.youtube.com/watch?v=MsfxdxmAUoo
Nem csak 2, de állítása szerint unlimited = végtelen számú érintést képes érzékelni (rezisztív technológia)
Üdv:
Bencekiski: semmi baj
[ Szerkesztve ]
-
adik803
csendes tag
Nah kiski igazad van valóban képes a kapacitiv a távolság érzékelesere. Bence neked is igazad van mert az uj technológiák multi touch képesse teszik a rezisztiv megoldást. Jó régen olvastam el azt a cikket akkor még nem volt még 4 oldal. Ezért emlékeztem rosszul ne haragudjatok:$
-
adik803
csendes tag
Azért abban remélem egyet értetek velem-főleg bence-hogy a kapacitiv megoldást jobb kezelni. Tehát kényelmesebb egy kemény felületet érinteni finoman mint nyomkodni egy műanyag fóliát. Szerintem strapa bíróbb is. Na nem offolok.
-
baloghab
csendes tag
Szia
Abszolut egyetértek veled! Nemrég akadt a kezembe egy Jet, és hát már majdnem megkérdeztem, h. én vok-e annyira béna, h. nem tudom rendesen vezérelni, mire a tulaj elkezdte a körmével bögyörészni, úgy meg mint az álom dolgozott Szóval igen, ujjbegyes vezérlés kizárólag kapacitívon (Vagy olyan brutál reziszítven, mint a linkelt videóban-bár kétlem, h. olyan drága panelt raknak valaha telcsibe )
Üdv:
Bence -
kiski
aktív tag
-
Dani0504
tag
Huh, kicsit már sok lett itt a technikai információ! Le vagyok maradva egy kicsit, de nem baj. Egyébként a Nokiámon(5800) ujjal használom bár fárasztó néha, sms íráshoz mindig elő kell vennem a stylust, mert fele annyi idő leírnom amit akarok, alfanumerikus billentyűzettel érintőképernyős telón írni kicsit ciki. Azért van rajta qwerty, hogy azt használja az ember...
Elgondolkodtam a telón és arra jutottam, hogy várok szépen pár hónapot addigra több olcsóbb Androidos lesz szerintem/remélem, de ha anyagilag olyan helyzetben leszek és megveszem úgy is szólok!"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"
-
adik803
csendes tag
Na a stylust azt meg utaltam nagyon:@ vonaton-mert én sokat utazom nem lehetett írni. Azóta akarok újra érintő kijelzös telefont mióta lehet őket nagy hatásfokkal kezelni. 5800? A kis olcsó kp500at csak ujjal kezeltem. Volt hozzá stylus de nem használtam. Annak külön örülök hogy terjed a kapacitiv. Pl az arénaban nagyon tetszik hogy edzett üveg. Bárcsak minden telefonba ilyet tennének
-
raulicio
senior tag
Nem akarok nagyon ünneprontó lenni, de a különböző kijelzőkről szóló eszmecserét nem lehetne máshol folytatni? Csak mert ez itt kb annyira off, mintha arról kezdenék el írni, hogy tegnap milyen volt az esti foci...
-
baloghab
csendes tag
válasz raulicio #332 üzenetére
Szia
Nos igen, általában optimista vagyok, és ezzel együtt jókedvű Ezzel a hsz-ommal pedig van szerencsém mindkét kérésednek eleget tennem
Igen, ki lehet választani, h. kizárólag 2G, vagy kizárólag 3G hálózatot használjon. A kedves rendszer még azt is hozzáfűzi, h. a 2G hálózat használata energiát spórol, a 3G pedig gyorsabb
Üdv:
Bence -
kiski
aktív tag
-
kiski
aktív tag
válasz raulicio #335 üzenetére
jahh, boccs! XD De ez jó volt. "Nekem sose menjen fel!" Valaki (már nem emlékszem, hogy ki) írta, hogy hol lehet ezt beállítani Androidban. Lehet hogy nem ezen a fórumon.
Viszont, ha neked volt arénád, akkor te vagy az én emberem!
Most ugye s100-ad van. Összehasonlítanád a 2 telefont? Én Arénáról váltanék erre a telefonra. (Ill még az SE Xperia X10 jöhet szóba).kiski
-
raulicio
senior tag
Nem, még nincs S100-am csak sanszos, hogy ma veszek egyet
Az X10 meg szép is és jó is csak kérdés, hogy mikor lesz kapható és mennyiért. Ugyan ez a bajom a Nexus One-al is,pedig az tényleg minden szempontból megelelne az igényeimnek. Igazság szerint az S100-ba is csak egy AMOLED kijelző kellett volna és akkor még ennyit sem gondolkodnék rajta mint most[ Szerkesztve ]
-
adik803
csendes tag
válasz baloghab #333 üzenetére
Tényleg bence hogy a telefonról is legyen szó ennyi idő után az akku hogy alakul? Kíváncsi vagyok az üzemidore. Nekem tetszik az hogy ha kell, teszem azt vmi fájt töltök le átvált 3gre. Jó dolog ez viszont az érdekelne még hogy a naptár stb mennyi adatforgalmat használ el? Vagy lehet tiltani? Attól még használható a pim funkció?
-
baloghab
csendes tag
Szia
No mármost kedves barátom, te is offoltál enyje-benyje
Az akksit továbbra is naponta töltöm. Találtam több widget-et is a market-ben ami 2G-3G között vált egy tapicsra (one touch ). A naptár rész adatforgalmáról sajna nem tok nyilatkozni
Felhívtam az acer Hu-t, és azt mondták, h. ők ezt a terméket nem szervízelik magyarországon, mindenképp a viszonteladót kell megkeresni hiba esetén.
duc 286-as hsz-ra:
Tényleg úgy dolgozik a kis drága, ahogy írtad. 28 mp-s hívásnál még feléled, 33-nál már nem (nekem 30s a screen off). Köszi, most kísérletezgetek mennyivel járok rosszabbul, ha nagy intervallumra állítom
Üdv:
Bence -
AlienM
tag
Új ROM 1.008.00 EMEA GEN1.
http://download.acer-club.ru/garbage/ -
adik803
csendes tag
válasz baloghab #339 üzenetére
Üdv. Igen én is offoltam kicsit fanyalgok az egynapos üzemidon. De amikor az anextek sp230 gépem volt volt hozzá két akksi és úgy bírtam ki egy teljes napot intenzív használattal, akkor nem zavart:-D na ez a garancia hozzáállás zavar. Nem igaz hogy nem lehet ezt megoldani nemzetközi garanciával:@ legalább az eun belül.
-
Dani0504
tag
Nézegettem az XXL Gsm honlapján a telót! olcsóbb és ha gond van könnyebb velük egyezkedni, mint a Pixmania-val!
"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"
-
raulicio
senior tag
Még egy kérdés:
A marketet is lehet használni csak wifin? -
tibi666
senior tag
hol lehet megvenni ezt a telefont?
az xxlgsm-nél látom gyártói garanciával.de máshol? valami nem zug helyen? media markt ilyesmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest