Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz koko52 #1131 üzenetére

    OFF: A fedezet a pénzt használók gazdasági termelékenysége. Kérdés, hogy a kriptó esetén milyen termelékenységről beszélünk? Nem véletlen rángatják az az árfolyamot. Erősen spekulatív piacnak használják, nem pedig kiszámítható fizetőeszköznek. Ez utóbbiként a kriptóra csak a kis ember tekint, nem pedig a tőke.
    Persze rá lehet fogni, hogy a volumen miatt. Ez is igaz. Egy kriptó árfolyamot könnyebb befolyásolni, mint az USA dollárt. Viszont a valuták mögött szabályozó/stabilizáló eszközök és érdekek vannak és valós értékteremtés.
    Értem én, hogy megnézünk 1-1 dokut, mint pl. money masters. De attól még nem lesz értéktelen a pénz. Ráadásul az ilyen videókból kiderül, hogy a közösségi pénz értéke kiszámíthatóbb, stabilabb, ha minél erősebb a központi kontroll. Lásd pl. tally stick money system. Ami mutatja, hogy a közösségi pénzek esetében nagyon fontos szerepe van a központi kontrollnak, ami segít megvédeni a pénz használóit. Kriptó esetén nincs ilyen, ezért az érték tekintetében jelentősebb nagyobb a kitettsége a befektetők hatásainak, szemben egy nemzeti, nemzetközi valutával szemben. OFF

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák