- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Nagyon jól tudom, hogy mire képes a Type-C. (A Win10 hamarosan érkező Type-C-n keresztüli Thunderbolt 3-n keresztüli natív driverless audio támogatásáról pont ma írtam a vonatkozó topikban). De attól még analóg audio helyett dupla digitálist ajánlani távolról sem ésszerű, hasonlít a négyszögletes kerékre.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Balint1408
aktív tag
Mivel én nem szoktam telefonon zenét hallgatni, ezért nekem nem fog hiányozni.
A térerő veled van!
-
Kormi76
aktív tag
válasz Den Hadnagy #99 üzenetére
"az emberek nagyobb része 5-10 ezer forintos cuccot használ az utcán, ott meg nem venni észre nagy különbséget a vezetékes javára."
Pedig de. És én messze nem vagyok audiofil. Komolyan, olyanok minek kommentelnek, akik maguk nem próbálták ki, amiről szó van? Papíron, adatokból ezt a kérdést nem lehet megítélni.
#schawo: ez persze igaz, de egy ugyanazon a jó/rossz DAC-on is szarabbul szól a BT, mintha jacken kapja a jelet. Elég sok variációt próbáltam, de minél jobb a DAC, annál feltűnőbb volt a BT hátránya, persze egy rossz DAC ezen tovább tud rontani, de ez a lényegen nem változtat. Egy átlag telefonban lévő DAC bőven van olyan jó, hogy már érezd a különbséget, a BT szabvány egyszerűen nem minőségi, hanem tűrhető audioátvitelre van kitalálva, oda ahol fontos a vezeték nélküliség, így hajlandóak kompromisszumot kötni.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
De nemám.
Én egy xiaomi piston 2-vel hallgatok zenét. Előtte egy Xears fülesem volt de megment. Előbbi nagyon jól szól de sajnos az utóbbi minőségibb volt hangzásban.
Nem tudom, hogy ha én ezt a minőséget akarom hozni vezeték nélkül akkor milyen BT fülest kéne vennem. De biztos, hogy mocsok drága lenne és cserébe töltögethetném az akksiját annak is....
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Kormi76
aktív tag
Az a baj, hogy lehet akármilyen jó DAC-od a fülesben, ha azt analóg jellel küldöd meg, akkor egyszerűen mindig jobb lesz, mint a BT, akkor minek erőltessük? Aki akar most is használhat BT fülest (ahogy én is teszem), ezért teljesen érthetetlen a cikkben szereplő szándék. USB-C is minek a telefonra? Fotókat, zenét küldd át BT-n vagy wifi és töltsd QI-n. Mindent meg lehet oldani így is, úgy is, de valamelyik azért mégis jobb. Hát ezért. Maradjon csak a jack, akit zavar, hogy porosodik, az úgyse használja, tehát nem lesz gond a porból, nemde?
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz rottenbull #47 üzenetére
Hagyd már ezt a baromságot, az Apple összesen 1x cserélt töltő csatlakozót 10-12 év alatt, akkor váltottak Dock Connectorról Lighingra.
Nézzük már meg hogy ezalatt egy Nokia/Samsung hányszor? Kezdetben mindenkinek volt teljesen saját egyedi töltője, utána lett nagy nehezen mini usb, utána micro usb, most meg usb-c. Mindezt 10 év alatt. Az apple 1x cserél akkor a kurva anyját, ha a többiek ez idő alatt 3x, akkor az teljesen rendben van.
-
aelod
veterán
USB-C is minek a telefonra?
Mert most ez menő és a mobilaréna cikkében ha van akkor + pont.
Maradjon csak a jack, akit zavar, hogy porosodik, az úgyse használja, tehát nem lesz gond a porból, nemde?
Így van. Ha meg zavarja a por vegyen xiaomi mi keyt akkor nem megy bele.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Den Hadnagy
senior tag
"Pedig de. És én messze nem vagyok audiofil. Komolyan, olyanok minek kommentelnek, akik maguk nem próbálták ki, amiről szó van? Papíron, adatokból ezt a kérdést nem lehet megítélni."
És azt megkérdezhetem, hogy honnan veszed, hogy nem próbáltam?
Amennyiben az értőolvasás olyan jól megy, ahogy a vehemens észosztás "deigendenemdeigen" tematikával, akkor talán el tudod képzelni, hogy ugyanazzal a telefonnal kipróbáltam, hogy adott fül- és fejhallgatókat közvetlenül jackbe dugva, illetve BT-n jelet átküldve a vevő jackjébe dugva, és voilà:
- utcán, forgalmas nagyvárosi környezetben a különbség elenyészően kevés, a külső zajok még agybadugós fülessel behatolnak annyira, hogy fedjenek;
- otthon négy fal között már egy huszonezres Takstar 80 is kiadta a hibákat, de nem ez a felhasználás főprofilja, azt gondolom.
Amúgy meg nem kizárólag a tapasztalat kell, hogy egy hozzászólás megszülethessen, hanem adott esetben a vitakultúra megléte is.
Komolyan nem értem ennek hiányában minek kommentelnek ide "ilyenek".[ Szerkesztve ]
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
titán
válasz Den Hadnagy #115 üzenetére
Ha a BT általában megfelelne, akkor nem döntene meg minden rekordot a drága, és jobbnál jobb hangminőségű hordozható DAP lejátszók eladása annak ellenére, hogy minden telefonban ott van egy valamilyen analóg forrás (kivéve ebben a nyomi LeSzaromban).
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Kormi76
aktív tag
válasz Den Hadnagy #115 üzenetére
Tehát elismered, hogy végeredményben minden pontban igazam van, de azért csakmégis, csakazértis. És nekem rovod fel a vitakultúrát? Ezt nem hinném, hogy átgondoltad.
-
Den Hadnagy
senior tag
Akinek erre van igénye, annak tökmindegy, hogy van-e jack vagy nincs. Tömegigényre jó a BT, akinek meg több kell, ott a belépőszinten a Sandisk Sansa-tól a csillagos égig bármi. Arról nem beszélve, hogy bármikor jöhet egy újabb BT szabvány, ami majd zárójelbe teszi a kérdéskört (hiszen jövőidőben beszélgetünk)
Amúgy meg nem reprezentatív "felmérésem" alapján azt látom, hogy a népek a gyári fülesekkel is jól elvannak, nem olyan magas a léc hangminőség terén, ebbe már nem kifejezetten rondítana bele a BT a minőségromlással, amikor a jó hangzás többnyire egyenlő a V karakterrel, meg a fullbass-fulltreble eq-val, ha átlagjózsit kérdezed.
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
rottenbull
senior tag
válasz buvartacsko #113 üzenetére
Gondolom azert volt az Apple a tema, mert elottem mas azt hozta fel.
Remelem nem haragszol, hogy kifejtettem a velemenyem. Veled ellentetben en nem kurvaannyaztam legalabb.
Koszike.[ Szerkesztve ]
-
Den Hadnagy
senior tag
Miben is volt igazad, amit el kellene ismernem / elismertem?
Írtam elsőre, hogy van minőségromlás, de átlagkörülmények közepette nem jön elő, pláne nem a 5-10 ezres átlagkategóriában.
Feltételezed, hogy anélkül írok, hogy kipróbáltam volna, amiről beszélek. Leírtam, hogy kipróbáltam, és erre jutottam.
Szóval?
-
buvartacsko
addikt
válasz rottenbull #121 üzenetére
Egyedul csak a kommentemre nem sikerült érdemben reagalnod. Király !
-
rottenbull
senior tag
válasz buvartacsko #124 üzenetére
Nem is akartam. Majd ha nem parasztba tolod, akkor megfontolom.
[ Szerkesztve ]
-
Kormi76
aktív tag
válasz Den Hadnagy #122 üzenetére
Én egyedül azt állítottam, hogy a BT nem hozza a jack hangminőségét, ezt te elismerted, de hozzátetted, hogy téged ez nem is zavar. Ez utóbbit nem kérdezte senki, és nem is releváns abból a szempontból, amit állítottam. Szóval nem igazán értem miről beszélgetünk még, és neked mi nem világos.
Tud most bárki BT fülest használni, ha akar? Igen. Miért zavar az bárkit, ha valaki nem éri be a BT nyújtotta minőséggel, és szeretne jacket IS használni, mert neki nem probléma a kábel? Miért kell kizárólagossá tenni valamit? Miben akadályozza a jack megléte azt, hogy valaki BT-n hallgasson zenét? Miért kell örülni annak, hogy egy választási lehetőséget elvesznek tőled? Ha nincs igényed jackre, mert neked bőven jó a BT, akkor nem veszel jack fülest, de miért nem lehet elfogadni, hogy valaki igényesebb és nem szeretne majd a jövőben nagyítóval keresni olyan telefont, amin jack van? Csupa, csupa kérdés.
A felhasználóknak amellett kéne kiállni, hogy pénzükért többet kapjanak, ehelyett azt látom, hogy sokan, mint a zombik, simán lenyelik azt, ha elvesznek tőlük valamit, és még meg is magyarázzák, hogy ez nekik miért jó. Konzumidiotizmus at its best.[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz rottenbull #125 üzenetére
Szoval nem tudod megmagyarázni hogy az Apple miért szemétláda amiért 13 év alatt 1x változtattak töltőt, a többiek meg miért szupi szuper jofejek amiért csak 3x.
-
rottenbull
senior tag
válasz buvartacsko #129 üzenetére
Nem, ugyanis ezt te hozod fel nem en. En senkivel sem hasonlitgattam.
Magyarazd meg magadnak, ott vagy magadban, beszeljetek meg. En spec abban vagyok erdekelt, hogy marad e a 3.5 mm-es jack vagy sem, ezt a fanboykodast meghagyom a plebsnek. Jo szorakozast. -
Den Hadnagy
senior tag
"Miért kell örülni annak, hogy egy választási lehetőséget elvesznek tőled? Ha nincs igényed jackre, mert neked bőven jó a BT, akkor nem veszel jack fülest, de miért nem lehet elfogadni, hogy valaki igényesebb és nem szeretne majd a jövőben nagyítóval keresni olyan telefont, amin jack van? Csupa, csupa kérdés."
Ja, csak mind felesleges, ha végre elolvasnád a 99-es hozzászólásomat normálisan.
Segítek, csak az első mondatomat fogd fel kérlek.
"(...) Az ötlet nekem sem tetszik (...)"De úgy en bloc goto 99, mert nagyon elbeszélsz mellettem. Élhető kompromisszumról van szó, nem feltétlenül konzumidiotizmusról (remélem már csak egy lépésre vagy a birkázástól ). Nem is az, hogy zavar-e vagy sem, hanem mekkora a jelentősége.
Ahhoz képest, hogy egy lehetséges jövőről beszélünk, nagyon biztos vagy a dolgodban.
Az ilyen fordulatokat meg kerüld már, ha sikerül, hogy tőlem ki mit nem kérdezett. Vagy a fórum fogalma ennyire nem világos? Pedig nem vagy újonc. De ha úgy gondolod, hogy egy vélemény van, és az a tiéd, akkor a szobád falára is írhatsz, neked lesz igazad
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha nem lesz jack, hogy lesz antenna a rádióhoz?
-
Mr.Silkó
veterán
Idegesít sokszor a tekergő, mindenbe beleakadó fülhallgató kábel, de mind hangminőségben, mind praktikusság szempontjából (nem kell tölteni, kevésbé sérülékeny, olcsóbb) egyelőre szerintem nincs méltó utódja a hagyományos füleseknek.
-
xedos
addikt
Ez hasonló, mint amit a SIM-ekkel eljátszottak :-(
A normál és micro különbség még OK. de a micro és a nano közötti????
A telefonok mérete meg nő.
Itt egyedül az APPLE szoftveres SIM-je lenne az újdonság. -
Graphics
Jómunkásember
A helyfoglalás akkor is kevesebb, minden esetben kisebb méretű nyákot tervezhetnek.
A SIM-nél is volt lázongás, de megnézve belül a készüléket egy normál sim parádés helyet foglal...
A nano sim is hülyeségnek tűnik, de jelentősen kisebb, konkrétan feleakkora hely és struktúra kell hozzá
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest