Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
válasz Skimaster #18698 üzenetére
"Eleve egy ventilátor csak halkabb lehet, mint kettő."
Ez hülyeség! szóval a brutál 3slotos hűtők is hangosabbak mint a ref.?
Nekem is vizezve van most a kártya elötte értelemszerűen a ref. volt, nem azt mondom hogy halál csendes de nem volt az elviselhető fajta csak nagy nyári melegben! De ez eléggé szubjektív kinek mi a hangos...
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
vbbb
addikt
Megtaláltam a hibát, miért volt magas a kártyám hőmérséklete...a thermal pasta amit használtam átalakult folyékony takony jellegűvé és kifolyt a hűtő és a GPU közül.
Úgy tűnt fel, hogy NFS közben 90C fölé ment a hőmérséklet 100-as ventilátor használat közben. Mondom magamban ennek a fele se tréfa, nosza szedjük szét...eléggé elcsodálkoztam amit találtam.
Most raktam rá ezüstöt tartalmazó pasztát,- csak ez volt itthon bontatlan- vízpapírral óvatosan políroztam a hűtőn és lőn világosság....55C maximum a ventilátor meg alig pörög.Ilyet ne vegyen senki...egy guriga taknyot nem ér. Én CPU-ra se kenném rá ezek után....
Na mindegy a jobb hatásfokú házventilátor meg már úton van...ártani nem fog.
-
vbbb
addikt
válasz Repsol600 #18707 üzenetére
Igen ismerem, de az nem volt most itthon.
Nekem ez a hőfok most tökéletesen elég, a paszta felkenés közben is elég szilárdnak tűnt...szóval nem lesz gond szvsz.
Folyamatosan monitorozom a kártyát játékok közben, ha megint megindulna meredeken felfele a hőmérséklet az MX4 lesz a következő. -
törölt tag
Én a hagyományos coolink fehéret használom, és nálam nagyon bevált. CPU-ra, VGA-ra mindenre jó, és nem folyik.
Meg amúgy sokan csak rányomják a pasztát aztán rá a hűtőbordát, és szét se kenik vékonyan a pasztát, pedig pont az a lényeg hogy egy nagyon vékony réteget kell rákenni, sok Celsius múlik ezen is, hogy az ember, hogyan és mennyit tesz rá
( egyszer sokat tettem rá, aztán csodálkoztam mi ez a sok hőfok, aztán kicsit tettem rá, vékonyan szétkentem aztán már 10-15C°hűvösebb lett. ) -
vbbb
addikt
válasz #97716736 #18709 üzenetére
Én ezt a saját káromon tanultam meg amikor elkezdtem az ipart.
Anno az AMD Barton magos CPU-mat ezüst pasztával megkentem és csodálkoztam, hogy nem indul el a gép.
El kellett telnie egy kis időnek mire rájöttem, hogy a paszta vezeti az áramot...azóta körkörösen ujjbeggyel és mértékkel masszírozgatom az alanyra a pasztát beépítés előtt. Itt a kevesebb több!Ja és ha lehet kerülöm a fém alapanyagú pasztákat, de most kénytelen voltam ezt használni.
WoT most 55-58C! Hoppá! -
F e Z o
veterán
válasz #97716736 #18711 üzenetére
Nagy teljesítménynél 150W+ 8-10 fok is lehet egy minőségi paszta javára. Egyébként én chillaramiq-ot használok. Jól kenhető, gazdaságos kivitel (10gr), s hozza a noctua nth-1 szintjét.
(#18712) vbbb : A minőségi paszták nem vezetik az áramot.
(#18713) Repsol600 : Erről a pasztáról ódákat rengenek, sajna még nem tapasztaltam, milyen.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
vbbb
addikt
válasz F e Z o #18714 üzenetére
Elképzelhető, bár ha fémszemcse van benne ezt hogyan kerülik ki?
Itt egy elég jó teszt sok részvevővel...még csokoládé is van.
Asszem rendelek is Arctic Silver 5-öt, jobb mint az MX-4...ha hinni lehet a tesztnek.
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Nem igazán látogattam 2011. VGA vásárlásom ota a fórumot. Eredeti (vásárláskori) specifikáció szerint, ez a VGA-m típusa: Gigabyte GV-R697D5-2G 2GB. Ezt a megnevezést (típust) már nem találom a Gigabyte lapján, de nem ez a lényeg.
Néha (nem gyakran) Win7-64bit indításakor, függetlenül a Catalyst verziótól és a Win7 telepítésétől (pl. most húztam újra a Wint a legfrisebb Catalyst-el) hibásan indul a kártya, pl. ilyenenek produkál. (2011-ben első telepítéskor is és most is) De ha normálisan elindul (nincs a képeken látható csíkozás), teljesen jól teljesít, húzni is lehetett 930/1420-ig gond nélkül... (Nem kísérleteztem sokat, mert alapbeállításokon teljesen jól kiszolgálta az általam játszott játékokat, így csak 880/1375 használom)3 év garancia van rá, lassan 2 év leketyeg... ráérek kísérletezni.
Mi lenne, ha megpróbálnék BIOS-t frissíteni rajta?Javasoljátok?
Ha igen, hogyan fogjak neki? Honnan lehet letölteni a "tuti hogy a kártyámhoz" passzoló BIOST?
És ha javasoljátok, jelenleg milyen programmal?Kérdéseim feltevése előtt gugliztam pl. BIOS és BIOS editor. Ezek megbízhatók?
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz #97716736 #18730 üzenetére
Köszönöm válaszaitokat!
Legálisan vettem, stb. a garanciáztatással talán csak az a probléma, hogy az üzlet tulajdonosa, a rendszerváltás előtt szokásos kötelező sorkatonaságból eredő katonatársam volt, tehát nagyon jó barátom és szerintem a anno a VGA-t teljesen beszerzési áron adta, tehát ok nélkül (feleslegesen) nem szívatnám...
A lényeg, hogy a képeim szerinti jelenségek, csak PC indításkor jelentkeznek, de ritkán! Ha nincs a csíkozás (tehát normálisan elindul a rendszer és a VGA) semmi gond! Ráadásul a kártyát a "szőrös fánk" , és 1-2 érzékeny játék szerint hibamentesen tudom használni 930/1400 Mhz-en. (De hétköznapi használat alatt soha nem húzom, minden az alap: 880/1350Mhz).
Mielőtt barátom / vásárlás helyén hülyét csinálnék magamból, (a csíkozás indításnál és nagyon ritkán fordul elő), szeretném minden szempontból letesztelni a kártyát.
Tudtok javasolni olyan (GPU/Memória) teszt programokat, ami nem a sebességre, hanem a VGA hardverre van kihegyezve? Pl. olyat mint PC esetén a DOS/Linux alatt futó memtest?
Tehát: valami Gigabyte VGA hardver analizáló programról van tudodámosok, mert eé a guglival megbuktam.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Köszönöm válaszaitokat!
Legálisan vettem, stb. a garanciáztatással talán csak az a probléma, hogy az üzlet tulajdonosa, a rendszerváltás előtt szokásos kötelező sorkatonaságból eredő katonatársam volt, tehát nagyon jó barátom és szerintem a anno a VGA-t teljesen beszerzési áron adta, tehát ok nélkül (feleslegesen) nem szívatnám...
A lényeg, hogy a képeim szerinti jelenségek, csak PC indításkor jelentkeznek, de ritkán! Ha nincs a csíkozás (tehát normálisan elindul a rendszer és a VGA) semmi gond! Ráadásul a kártyát a "szőrös fánk" , és 1-2 érzékeny játék szerint hibamentesen tudom használni 930/1400 Mhz-en. (De hétköznapi használat alatt soha nem húzom, minden az alap: 880/1350Mhz).
Mielőtt barátom / vásárlás helyén hülyét csinálnék magamból, (a csíkozás indításnál és nagyon ritkán fordul elő), szeretném minden szempontból letesztelni a kártyát.
Tudtok javasolni olyan (GPU/Memória) teszt programokat, ami nem a sebességre, hanem a VGA hardverre van kihegyezve? Pl. olyat mint PC esetén a DOS/Linux alatt futó memtest?
Tehát: valami Gigabyte VGA hardver analizáló programról van tudodámosok, mert eé a guglival megbuktam.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Köszönöm válaszaitokat!
Tehát: valami Gigabyte VGA hardver analizáló programról van tudodámosok, mert a guglival megbuktam.Tölem függetlenül a Prohardver átment sorozatvetőbe......
(Nem küldtem el kétszer a hozzászólásom)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezen nincs mit tesztelni, ha már indításkor "ritkán" csíkoz a kártya az már kártya hiba. Az más tészta ha pl tökéletesen megy a kártya, csak mikor az ember játszik a videokártya értékekkel, állítgatja a Mhz-eket, és programok alatt csíkoz vagy kifagy. Az a jelenség azért van mert, vagy kevés kakaót kapott, vagy egyszerűen az a vége a kártyának több teljesítményt nem lehet kicsikarni belőle.
A te esetedben már alapból jelentkezik a hiba, alap beállításon is. Ez 100% hogy kártya hiba, az szokott csíkozni 2D-ben, vagy 3D-ben. Nekem egyszer csinált ilyet a kártyám (AGP HD3650) és garanciával kicserélték.
De ha annyira le akarod tesztelni a kártyát, én mindig Heaven Benchmark DX11 3.0-val szoktam.
Én a helyedben vissza küldeném ha még garanciális. -
VGYke
addikt
válasz #97716736 #18736 üzenetére
. Az általad javasolt Heaven programot Catalyst frissítés gyorsítási eredményekre használtam, alatta soha semmi gondom nem volt.
Amikor próbálgattam a kártya húzhatósági határait, a Szőrös fánk (FurMark) programmal teszteltem. Semmi gond a StressTesztel. Pl. most próbából felhúztam ötletszerűen 900/1400-re, működés hibátlan:Fenntartásokkal kezelem ezen programokat, régebben kísérletként a fenti programmal állítottam be a kártyám által elbírt max. GPU/MEM órajeleket úgy, hogy amikor már hibázott a szőrös fánk, visszavettem a frekvenciát, majd újra futtattam a FurMark-ot. (Kitérő: GPU lehetett maximum közelében, a memória frekvenciára volt érzékeny...)
Fenntartásom indoka: amikor belőttem a kártya húzási határait, pl. a Crysis2 játék grafikája elkezdett hibázni, ha visszavettem a lóerőkből, a játék helyrejött....
Persze a fentiek csak kísérletek voltak, mert mi a fenének húzzak (és fogyasszak több áramot), ha alapon is teljesen akadásmentesen fut minden?A lényeg:
1.) Ha normálisan indul a kártya (kb. 30-ból 29-szer) bírja a gyűrődést, nincs olyan VGA teszt javaslatotok, ami nem a sebességre és stresszelésre, hanem az "alkatrészek" tesztelésére van kihegyezve? Pl. olyan mint PC-nél a (DOS/Linux alatt induló) Memtest, stb. stb?
2.) Ha mégis úgy döntenék, hogy gariztatás előtt megpróbálom a VGA BIOS frissítést, hát ha nem a hardverrel van a baj, hogyan fogjak neki? Alaplapokon, routereken, stb. csináltam már BIOS frissítést, VGA-n soha!
Tudtok segíteni?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
vbbb
addikt
Csíkozós képernyő memória hibára is utalhat. Próbáld ki mondjuk ezt a VGA memória tesztelőt:
-
VGYke
addikt
Nagyon köszönöm tesztelő program javaslatotad
És most kezdődnek a problémák
Windows alatt futtatva, ilyenek az eredmények:
Szóval rengeteg memória hiba. De felmerült bennem az, hogy a hiba nem azért adódott, mert win alól futtattam és az adott memória területet használta a kártya a megjelenítéshezKiírtam az CE V1.2.1 verziót CD-re és CD-ről bootolva (DOS, Linux?) alól futtattam.
Ennek eredménye:
Tehát nulla hiba! (Bocs a Win nélküli képernyőt, csak telefonnal tudtam fényképezni)
Na de, a CD-s (DOS) verzió ahogy látom, csak 268 435 456 byte-ot tesztel, még a win alatt 2 125 152 256 byte (ez sem kerek 2GByte)
Van a CD-s (DOS?) Video Memory Stress Test indítási opciók választható lehetősége is, valószínű itt kellene beállítani 0,1,2, stb. gombok lenyomásával mit akarak tesztelni, de sajnos ehez már kevés a konyhanyelv angolom
Guglival is kerestem a választ, nem találtam.
Pedig ahhoz, hogy vita és harag nélkül bebizonyítsam hogy tényleg hibás a VGA memória, jó lenne itthoni (lehetőleg nem win alól) futatott tesztekkel alátámasztani. Mert egyébként a kártyámnak semmi baja a ritkán, indításkor előforduló problémákon kívül.
Tudtok segíteni?[ Szerkesztve ]
-
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Érdekelne mi a véleményetek erről a 6970 vga-ról a képek alapján (ez valami tákolmány lehet)?
Annyit tudok, hogy állítólag Asus és az az asus címke utólag lett ráragasztva, 44k -ba jönne ki. -
sinya85
senior tag
válasz DeathAdder #18741 üzenetére
Special engem egy powercolor- ra emlékeztet
Szerk: na közben meg is van [link][ Szerkesztve ]
ஜ۩۞۩ஜ
-
mpierre
veterán
Az asus ilyet nem gyárt. Vicces annak eladni.
Szerk: Rá is néztem. Van a tégla, meg a DCII-s és nyista más. Ha kipróbálható, akkor nézd meg, ha nem felejtsd el.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Repsol600
addikt
Ez egy Powercolor. Amúgy nem rosszak, de ez a kártya nekem már gyanús.
[link] -
kockaharcos
senior tag
Szia.
1. Biztos,hogy nem Asus, a többiek is írták,hogy powercolor.
2. Egy HD7850 többet ér, és aprón kb ilyen árban megy, 1-2 év garanciával.Üdv
-
Repsol600
addikt
válasz kockaharcos #18745 üzenetére
44k körűl még nem láttam pedig én is vadászok most egyre v. 7870-re. Sőt inkább amik voltak 48-49k-ért voltak használtan. Pedig 47-ért már kapni dual-x-es Sapphire-t.
-
kockaharcos
senior tag
válasz Repsol600 #18746 üzenetére
Pofátlanok az eladók, 45-50k között mozog iponon a sapphire dual x 7850, most attól,hogy az övé megy 1200-at, nem kéne 50 ezerért adni, az új is mehet, még többet is. Most az,hogy Hynix,vagy elpida..
Tehát akkor maradjunk annyiban, hogy 44k körül kéne árulniuk, a majdnem újakat.
-
Repsol600
addikt
válasz kockaharcos #18747 üzenetére
-
DeathAdder
veterán
Köszi a választ mindenkitől, megakadályoztatok, hogy valami gyanús tákolmányt vegyek meg
Na igen én is elsősorban 7850-ben gondolkodtam, de ahogy mondjátok túl sokat kérnek értük. Az oké, hogy 12.11-el hozza a 6970-et és ha kifogok egy hynixeset akkor elérhető akár a 7950 szintje is, de sokat kérnek értük itt ph-n és rendszeresen olvasom a 7850/70 topikját, hogy bizony voltak problémái egyes usereknek az agyonra húzott 7850-el
Most 40ezerért találtam egy moddolható 6950-et, beszéltem is az eladóval, nagyon korrektnek tűnt és a megbízhatósága is ezt mutatja.
Nekem régen volt moddolható 6950-em és nagyon elégedett voltam vele -
DeathAdder
veterán
válasz kockaharcos #18747 üzenetére
Egybként hol lehet találni iponon 45k-ért 7850-et?
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest