- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tökmindegy
senior tag
Azt én sem vágom,hogy 100-200-300 ezres hardvereket ,hogyan mernek rábízni egy 5-6 ezres tápra.
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
Departed
őstag
válasz Tökmindegy #5001 üzenetére
Ha az a táp az övé, amit SzlobiG kolléga linkelt, akkor nem 5-6, hanem 24 ezer forint egy olyan. Abban meg már biztos van anyag, hogy ne legyen gagyinak nevezhető.
Bár ezeknél ki tudja, lehet hogy nincsXiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Pug
veterán
Aki rásózta ezt a gyönyörűséges, atomdrága csillivilli táp utánzatot, azt nyugodtan vágd pofán... bontva két ágon lead 26+26A-t, gondolom kombinálva akkor kb max 45-48-at.... a minősége számomra finoman szólva kétséges.... meg mondjuk az VX550-esem, egyben hagyott ága kipumpál magából 42A....
Szóval vidd szépen vidd vissza és kérd meg a kedves boltost/eladót, hogy ennyi pénzért adjon már neked valami minőségi TÁP-ot -
senior tag
Akkor a táp.Köszönöm a segitséget.Erősnek tünt.Az a fura,hogy a 4870X2-t visszarakva ismét stabil a rendszer.Igen,az a táp az és 25-ezerbe került.Többet fogyaszt a 6970 mint a 4870X2? Nem vihetem vissza,használtam másfél évet 4870X2-vel.
[ Szerkesztve ]
ForzaHorizon1-2-3-4-5 - XENON010101
-
nagyúr
Én 4870x2-ről váltottam 6950-re, közel 30%-kal lett alacsonyabb a teljes konfig fogyasztása teljes 3D terhelésen, a 6970-é sem lehet sokkal magasabb, szal nem, az új VGA-d meg sem közelíti fogyasztásban a 4870x2-t.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TTomax
félisten
Az a táp egy Andyson beles ami 12V-on 584W-ot tud....sajnos a hatásfoka is gyenge,mert nem certified még 80%-ra sem...ugy látszik a 6970-el már nem bir ami sokat elmond... egyébként ha van módod akkor teszteld le egy másik táppal ,akár ott a boltban is,hogy biztos légy a cserében!
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Departed
őstag
Mi is a gond a 26+26Amper leadásával? Ezt a részt nem értettem kolléga. Így 52*12=624 wattról beszélünk, az mire nem elég?
Nem a táp minőségéről beszélek, mert papíron bőven elég kakaót ad le, csak nem azért rossz, mert ilyen értékei vannak, hanem mert nem OK módon és stabilan adja le...elvileg.
Vagy rosszul számoltam?Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
yakuza.tora
addikt
Nekem a 6970 egy Athlon II 240-nel Milkyway alatt max 305W-ot eszik. (a vga maxon fut, a proci nem) Mindezt egy 500W-os FSP BlueStorm Bronze szolgálja ki. Szal nem az a lényeg, hogy hány száz watt van a tápra írva!
Alléz Olympique de Marseille!
-
TTomax
félisten
Egyébként papíron a tápnak bírnia kellene... nézd át a csatikat a tápon is... gondolom a két 8pines van a vgara dugva.Nem annyira rossz táp az,de 25K-t nem ér...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
yakuza.tora
addikt
Amikor fLeSs tesztelte a 69xx-es kártyákat, a 70-esnél írt egy olyat, hogy a fogyasztás ingadozik:
Lehet, hogy ezt nem bírja a táp?
Mellesleg a ref Sapphire-omnál nem tapasztalok ilyet, pedig már hetek óta monitorozom...Alléz Olympique de Marseille!
-
TTomax
félisten
válasz yakuza.tora #5011 üzenetére
Igen,sajnos nagyon gyenge junfu kondik vannak a tápban amik nem bírjak az ilyen kiugró terheléseket... itt mutatkozik meg,hogy a W,meg az A még nem minden.Ráadásul ugye cseles a doksi mert a két ág együtt terhelve már nem 52A tud... papíron még akkor is elégnek kéne lennie,de mivel ezek a kondik már másfél évet meg lettek fárasztva egy 4870X2-vel így nem kizárható hogy a 6970 már kifog rajtuk...Bár akkor sem értem 2D-ben miért fagyogat,akkor azért nincs ott olyan terhelés amit ne kéne bírni,ezért ajánlottam a csere előtti próbát,akár kölcsöntáppal,akár ott a boltban mert másképp ezt kiszűrni nem lehet....
Minden esetre még annyit hozzáfűznek,hogy a "noname" kategóriában,ez egy jó tápnak számít.Bár igaz nem CWT beles,de nem is egy kodegány vagy vargáné társa táp...Viszont egy ilyen konfighoz nem szabad ilyen tápot venni,ha 6970-re tellik akkor legyen pénz egy HX620.ra vagy egyéb normális tápra is,amire van 5év gari,mert viheti az egész konfigot...itt van egy-két elrettentő kép... [link][ Szerkesztve ]
-
tthomasso
tag
A driver felrakása nélkül is ua. a probléma? Vagyis akkor is fagy? Vagy csak a driver felrakása után kezdődik a problémád? Múltkor teszten volt Nálam a haver Sapphire 6970-ese, mert egy pár hete kínlódott vele. Annál a karinál driver nélkül rendes üzem volt, mihelyt rákerült a driver, kifagyott vagy kék halál volt vagy fehér képernyő. Nos, Nálam is ua. volt, ezért ment vissza gariba.
Ha fáj az igazság, akkor ne várd el senkitől, hogy igazat mondjon!
-
senior tag
válasz tthomasso #5014 üzenetére
Csak driverrel csinálja.Ha eltávolitom nincs gond.Lehet,hogy ez is hibás?Volt nálam 1 giga 6970 OC,az használhatatlan volt,ment vissza,kaptam helyette ezt/shapphire 6970/.Lehet,hogy ez is hibás?Nem veszek többet semmit itt a bazárosoktól.A táp eddig remekül működött,soha semmi fagyás,leállás nem volt.
-
tthomasso
tag
Szerintem ez nem táp, inkább kártya. Én Fejér megyei vagyok, ha a közelben vagy, megbeszélés alapján szívesen segítek, letesztelem a gépemben. A havernak azóta cserélték már, semmi gondja az új kártyával. Üdv
Ha fáj az igazság, akkor ne várd el senkitől, hogy igazat mondjon!
-
-Solt-
veterán
Csak információként... nekem egy 400-s FSP BS2 viszi a 6970-re moddolt 6950-t!
www.smart-bus.hu
-
SzlobiG
félisten
Most nézem, hogy 1db 6970-el próbáltad nem kettővel azt meg viszont vinnie kell annak a tápnak is hiába az ingadozó terhelés az X2 sokkal többet fogyaszt egy 6970-től. Próbáld meg azt, hogy ha felrakod a drivert és eljutsz a CCC-be vedd le -20%-ra a power tune-t ha úgy is fagy akkor a VGA a hibás szerintem nem a táp.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
A gépem furcsán kezdett viselkedni,és érdekel nem e esetleg a kártya a ludas mivel a monitorozójára kattintottam,és bedobott egy kék halált.
Csináltam két képet a fagyás pillanatáról,és a hiba helyreállításáról.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Pug
veterán
válasz Whit3Rav3n #5020 üzenetére
Így igaz
-
Sontir Fel
őstag
Rere!
Szeretnék segítséget kérni, hátha valaki találkozott már hasonlóval vagy van 5lete.
A gigabyte 6950esem biosát kicseréltem, 880-on és 1375-en megy, 1536 shader mellett. HD filmek mennek, windows stabil, Crysis 2 és L4D2 nem fagyott, de Battlefield BC2 folyamatosan megfagy, csak kikapcsolni tudom, reset sincs. A fagyásnak előjele a játékban, hogy spawnoláskor leesik 1-re az fps szám, majd valamikor 10-20 perc múlva megfagy - volt hogy 20 másodperc után.Amit próbáltam:
-furmarkkal teszteltem a moddolt kártyát több mint 12 percig fagyás nélkül;
-prime95-öt is futtattam - a cpu és a ramok nincsenek húzva, alapon mennek, tápom 750tx corsair;
-a meglévő Geil ramjaimat Kingstonera cséréltem;
-a játékot újra telepítettem, majd megint újra telepítettem másik HDD-re;
-a 11.3-as drivert 11.4esre cseréltem amivel úgy tünt megoldódott a probléma, de aztán megint jöttek a fagyások;
-11.2-es drivert tettem most fel, továbbra is fagyogat;
-visszakapcsoltam 2-es állásba a bios kapcsolót, így is fagy a játék;Amit még megpróbálhatok, mielőtt visszaviszem a kártyát(?):
-win reinstall
-másik gépben kipróbálni a kártyát;Ha valakinek van 5lete annak nagyon örülnék és hálás lennék.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
SzlobiG
félisten
válasz Sontir Fel #5023 üzenetére
(#5025) xenon2 Könnyen lehet, a legjobb az lenne ha valakinél kipróbálnád a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz SzlobiG #5019 üzenetére
Igen,1 kártya!Nincs rajta csak 1 kártyának pci kimenet.Lehet,hogy kaptam egymás után 2 rossz kártyát?Gianni27 bazár.Mindkétszer gyári csomagolt kártyát kaptam.Ennyire szerencsétlen lennék?Kétszer nem lehet ugyanaz a hiba.Az első kártyát bevizsgálták és kiderült,hogy gyári hibás.Ezt 6 hét múlva tudom haza hozni és gariztatni.Most van 1 bika levélnehezékem.:/
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
-
ZolikaE46
senior tag
válasz Sontir Fel #5026 üzenetére
Vagy használod a catalyst gyári venti szabályzását. Kicsit meleg lesz, de bírnia kellene.
-
Sontir Fel
őstag
válasz ZolikaE46 #5027 üzenetére
Igen, azzal küzdök. Nincs olyan program ami nem akad össze a punkbusterrel, de tudom benne szabályozni a kártyát? Esetleg még a powertune-t is állíthatom?
Tegnap végre tudtam játszani másfél-2 órát, de a végén csak belefagyott egyet... remélem, hogy majd a winreinstall segít ezen
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
ZolikaE46
senior tag
válasz Sontir Fel #5028 üzenetére
Nincs nagyon... ha csak nem cseréled le a hűtőt és akkor maradhat a catalyst gyári venti szabályzása. A reinstal nem hiszem , hogy ezen nagyon segítene!
-
Cole86
senior tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem ,hogy nekem egy Gigabyte HD 6950 2gb-os karim van, 6950-es biossal shaderek feloldva és ha kell felrakom 70-es órajelekre vagy amennyit szeretnék.
Minden játékkal gyakorlatilag tökéletes ,de Maffia 2 alatt pár perc játék után hirtelen megáll a kép és a hang szaggatni kezd majd kidob a win7 felületbe (64bites) azzal a hibaüzenettel ,h app crach és a videóvezérlő (calatyst) nem válaszolt.
11.3 volt eddig, aztán most felraktam a 11.4-est ,de ezzel ugyan az a hibajelenség.
Másnak is csinálta ezt ezzel a gammel? A psyhixet nem kapcsoltam be. 1650x1050-es felbontáson játszottam singleplayerben.
Minden véleményt és meglátást szívesen fogadok.
üdv és köszi
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Cole86
senior tag
válasz radi8tor #5032 üzenetére
Crysis-t igen full fullon, cod Black ops-t, modern wf-2t, metro2033mat is..
Nagyon ritkán kifagytak ,de azért ,mert még nem tapasztaltam ki a pontos órajeleket és hogy hol a határ. 6950-es alap órajeleken full stabil és 70-es alap feszen és órajeleken is mindenhol.
Egyedül a maffiába csinálja ezt.
Trixxet használok illetve néha afterburnert.
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
radi8tor
MODERÁTOR
Valamit nem értek.
Alap órajelen járatod akkor a moddolt 6950-es vagy még húzod is mikor kifagy Maffia 2?
Ha húzva, akkor egyszerű a képlet: nem bírja azt az órajelet. Próbáld emelni a feszültséget ha gondolod, de úgy is dönthetsz, hogy nem kínzod a VGA-t, hanem alap órajelen járatod.
⭐ Stella
-
Cole86
senior tag
válasz radi8tor #5034 üzenetére
Nem vagyok annyira amatőr.. a hiba utána full alap órajelen, 6950-es biossal próbálgattam ,de teljesen ugyan az..
A 70-es biost már amúgy is leszedtem és egy módolt 50-es biossal oldottam fel a shadereket.. viszont ott alap a feszültség és az órajelek.
Állítólag softveres probléma.. létezik ,h a kártya a rossz ,ha közben minden más gamenél és tesztprogram (heaven2,5) alatt tökéletes?
[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
válasz radi8tor #5036 üzenetére
Még szép ,h nem
Szerintem a kártyával nincs gond.. inkább valami softveres összeakadás lesz.. gondolom 1game miatt még nem kéne visszavigyem ?
-
Cole86
senior tag
válasz Sontir Fel #5038 üzenetére
Olvastam azt is.. a gond csak az ,h te eredetivel és online játszol ,ahol van punkbuster, az pedig nem kompatibilis a vga vezérlő progikkal... itt single player van és nincsenek +programok a képben ,csak a tisztán a game..
[ Szerkesztve ]
-
ZolikaE46
senior tag
válasz Sontir Fel #5030 üzenetére
Zalman VF3000A = Ebből reszelni kell az egyik hűtőbordából: így!
GELID ICY ReVision Rev.2 VGA Cooler = Ebből is reszelni kell, de ebből kb 1mm-t
-
Cole86
senior tag
válasz SzlobiG #5041 üzenetére
igen én is erre gondoltam ,de másnál ez nem igen jelentkezett.. lehet már csak azért is letöltöm máshonnan vagy megveszem eredetibe.. azért köszi
-
mpierre
veterán
És eljött a - számomra - várva várt nap: az aida64 végre kiolvassa a vrm hőfokot... Beletelt egy kis időbe.
Egész kellemes, ref hűtővel 35°C körül mozog, idle.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz SzlobiG #5044 üzenetére
1.60.1358 beta (2011.04.18.)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Landon
őstag
Ilyet nekem is csinált nem is egyszer. Én úgy gondolom, hogy ez driver hiba. Nekem akkor jött elő amikor már fentlévő catalystre próbáltam ráinstallálni egy újabbat. Másoktól is olvastam, hogy olyenkor elő jött nekik ill. reboot után is. Ez a klasszikus TDR error ha jól sejtem. Ez NAGYON sok mindent jelenthet. Egy helyen kielemezték. Mivel velem is megesett párszor régebben (de azóta egyszer sem) így először azt mondanám, hogy driver gond.
Töröld le teljesen a fentlévő catalystet majd csökkentett módban driver sweeper-el is takarítsd le a fentlévő maradványait. Utána pedig tedd fel a 11.4-es early preview-t (abból a legújabbat, azt hiszem 03 29-es). Utána elvileg nem szabad hogy ezt csinálja többet.
Ha utána is ezt dobálja akkor még van pár ötletem. Húzott a CPU-d? Mert elvileg instabil OC is okozhatja ezt.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
kasa85
őstag
Pontosan úgy szoktam a takarítást végezni ahogy írtad után még Ccleanert rá engedem,és utána ki keresem a megmaradt Atis mappákat,és törlöm.Utána normál indítás,temp mappák törlése+ ccleaner,utána törlöm a reg tisztítót,és tolom fel a friss drivert.
Egyenlőre nem fagyott a 11.3 driveral.
Amúgy szoktál játék közben észre venni a távolban fehér pixeleket főleg objektum sarkoknál.
Hasonló volt az eset a HD5970 karimmal,de ezek szerint nem egyedi eset.
Sétálok a karakterrel,és a távolban egy két fehér pötty jelenik meg az objektumok széleinél.
Mind a két kártyát teszteltem,és a volt HD5970 nél is ez volt a hiba akkor elméletileg nem kártya hiba lehet.
A BFBC 2 meg totál kikészít.HD5970 nél villogott a kép vagyis eltűntek a textúrák a cf nek köszönhetően egy pillanatra,a HD6950 nél meg fagy a játék amit visszább kitárgyaltunk
A procit mindenféleképpen húzom mivel csak így tudom egy bizonyos százalékát ki használni a kártyának.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
Itt egy kép a Operation Flashpoint Dragon Rising nevű játékból.
Az Assasin Screed B is ugyanilyen,és feltöltöm a BFBC 2 által észlelt hibát is ami miatt úgyszintén volt a HD5970 kártyámnál is,amire vram hibára gyanakodtunk.
A régi A S 2 is ugyanilyen volt ahogy sétálok itt ott megjelenik egy,vagy több ilyen kis pötty.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Hajdi
senior tag
Nekem az első 6950-es ilyen képeket produkált, mindennemű tuning nélkül. Ekkor jeleztem a bolt felé, hogy én nem Copperfield kódnevű kártyát szeretnék, jó lesz a Cayman is... Bár ezt még akkor sem értették meg, így sajnos ez a 3. kártya, viszont ez legalább úgy sereg, ahogyan az elvárható.
Halkan megjegyzem: 2 alaplapot és 1 pár ramot is mellékeltek a fent említett kártyához, ami szintén hulladék kategória volt. Így a bolt nálam kiérdemelte a szeméttelep jelzőt.
"The Man Who Sold the World"
Új hozzászólás Aktív témák
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Escape from Tarkov
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- Horgász topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest