Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aurevol

    csendes újonc

    Két hete, hogy PR-NET 500 használó lettem, és kérném a tanácsotokat, hogy indítsak reklamációt, vagy inkább csendben örüljek magamban...

    A fő jelenség, hogy cat7-es kábellel közvetlenül a modemen mérve Win10 SpeedTest app szerint szervertől függően 40-180 a letöltési sebesség (jellemzően 90), és 20-180 a feltöltés (jellemzően 50). [Nem a kilengés, hanem a végső mért adat!] Ha Netflix féle fast.com-on mérem, akkor szervertől függően 25-45 a letöltés, és 20-30 a feltöltés. Mindkét módszernél előfordult eset, hogy magasabb volt a feltöltés, mint a letöltés. Eltekintve attól, hogy az 500-as letöltés közelében sem voltam soha, alapvetően nekem jó lenne a magasabb feltöltés. Ugyanakkor az Arris Status nagyon magas hibaszámot mutat mind a correcteds, mind az uncorrectables csomagok tekintetében a letöltési csatornákon. Bár a modem nem méri, de feltöltési oldalon is sok a hibás csomag, ha kívülről nézem, és nem tűnik reálisnak a sebességmérők magas feltöltési értéke.

    A dilemmám az, hogy tulajdonképp örülhetnék az 50 körüli feltöltésnek, és nem reklamálnék, hogy nekem csak 20 jár, amennyiben az 50 valós adat. Ugyanakkor ha a feltöltés kilengését is nézem, akkor gyakran felpattan 280-ig, aztán bezuhan 10-re, a végén meg kihozza, hogy 50 Mbps. Nem egy stabil üzem.

    Egyelőre leellenőriztem minden F-csatlakozót az RG11 kébeltől kezdve a modemig, de szerintem csak rontottam rajta. Egyetlen splitter van a vonalban, amit a PR cserélt mikor a korábbi bővítés történt. Szerelőt kérdeztem privátban, hogy akkor ez most mi, de szerinte a SpeedTest a rossz, és itt a Balatontól északra ez az összevissza mérés a jellemző.

    Nem tudom, hogy reklamáljak, vagy ezzel csak pofán csapom magam. (letöltés engem nem érdekel)

Új hozzászólás Aktív témák