Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Con Troll #1821 üzenetére

    Ezen már én is gondolkoztam és szinte biztos, hogy így van, de szerintem nem csak önkormányzati szinten.
    Itt is csak ez két szar van és véletlenül se jön ide mondjuk a DIGI, holott itt lehetne kaszálni, mert van egy csomó tömbház és kertes ház is, erre mi történik, a PR véletlen "gyorsít" meg lejjebb viszi az árakat pár forinttal pont akkor, mikor az előfizetők többségének lejár a hűsége és ugye sokan örültek az "akciónak" és kaptak is rajta így megint 2 év és a DIGI-nek 2 évig megint nem éri meg ide jönni, de az biztos, hogy itt is benne van az önkormányzat, főleg hogy ott is ők szolgáltatnak, persze miután nemrég átvették a NIIF-es végpontok üzemeltetését, ami mondanom sem kell, hogy megint nekik jó és nem a NIIF-nek, a vicc meg az, hogy a PR pár ilyen végponton nem is teljesíti az 50/5 Mbit/s-t (sőt van ahol a fele sincs meg), de le se szarják, mert már meg volt a pénzmozgás és mindenki boldog, kivéve azt, aki ezt a szart használja.
    Az se furcsa egyébként, hogy a PR és a T egy csomó pályázatot megnyert meg egyéb támogatásokat kaptak és a felét se fordították hálózatfejlesztésre, á hol, ez így van rendjén, főleg magyarországon.
    Ahol pályázatból építették ki a "szélessávú" hálózatot (főleg a PR-re gondolok), ott most is a legtöbb helyen csak a 20 megás csomagjuk elérhető, csak az tudnám, hogy ez a max 20 Mbit/s mióta szélessávú nekik, főleg ma (lehet, hogy az ISDN-hez képest nekik az) és a többi pénz hova tűnt el.
    Nemrég volt ez a hülye vita is a T meg a kormány között, amit most nem részletezek, de a lényeg, hogy a kormány fel akarta velük bontani az összes szerződést, aztán pontosítottak, hogy csak a mobil előfizetéseket bontják fel, majd végén semmi se lett belőle, csak az a hír maradt meg, hogy a fideszes kormány milyen menő, hogy szembeszáll egy partner céggel és megvédi egy magyar ember jogait ... na persze.
    Ha felbontották volna a szerződéseket, akkor már a legtöbb intézményben (iskolák, kormányzatok stb.) nem lenne net se, meg a kormánytól nem kapott volna a Telekom újabb támogatást, szóval erről ennyit.
    Ezekkel nem sokat lehet kezdeni, legalább is 1-2 embernek semmi esélye, jóval nagyobb létszám kellene és jól oda kellene sózni az egész bandának, beleértve a kormányt meg az összes ilyen korrupt mocskot.

    Amúgy elnézést hogy közbepofáztam, de ma megint sikerült ennek a szar szolgáltatónak felidegesítenie (megint a rohadt tanyanettel, pedig csak egy kis eső esik könyörgöm és 2016-ot írunk és egy kis esőtől beszarik a TV és a net is, sőt a térerő is elég gyenge a mobilokon, egy vicc ez az egész) és ilyenkor már nem tudom szó nélkül hagyni az ilyen dolgokat.

    Fücsök007: Az a baj, hogy itt (Sátoraljaújhely) már a T régóta ígérgeti a fejlesztést, sőt elméletileg 2015 végére már végezniük kellett volna az egésszel, erre kiderült, hogy sehol se tartanak, sőt a NIIF-es végpontokat is egyrészt ezért adták át a PR-nek, pedig a node-osítást elvileg úgy tervezték volna, hogy akár 50-100 Mbit/s-t is el lehet érni a node-ok közelében (úgy oldották volna meg, hogy a NIIF-es végpontok beleessenek, legalább is ezt hallottam), szóval az egész egy nagy kamu.
    Ha elérhető lenne itt a 20 Mbit/s, akkor már régen átmentünk volna, mert itt olcsóbb és jobb megoldás lenne, de a maximum amit kínálni tudnak az a 15 Mbit/s, ami azért már elég kevés, a hozzá tartozó feltöltésről meg inkább nem is beszélek, pedig ha lenne VDSL, akkor simán lehetne akár szimmetrikus csomagokat adni, vagy legalább a letöltés felét adni feltöltésnek, amit optikán nagyjából meg is adnak, de az meg itt sose lesz.
    Amúgy az is jó a rendszerükben, hogy speciel nálunk nem elérhető semmi se, de vagy két házzal odébb már elérhető a 30 Mbit/s, legalább is a rendszerük szerint, viszont valójában max. a felét tudják biztosítani.
    Az utóbbi pedig teljesen igaz, mármint az alvállalkozós rész, érdekes mód, de a legtöbb esetben olyan vállalkozások nyernek pályázatokat, azaz végeznek hálózatfejlesztést a szolgáltatóknál, akikről addig még sosem lehetett hallani, sőt a legtöbb esetben utána se.
    Nem értem, hogy ha egy normális szolgáltatónál vannak normális szakemberek megfelelő felszereléssel, akkor miért bíznak meg egy alvállalkozót azzal a munkával, amit ők is meg tudnának oldani.
    Főleg az a vicc, amikor a nagyobb külföldi cégek azok (Telekom, UPC - bár náluk most az Ericsson végzi a fejlesztés, illetve a karbantartási munkálatokat, az meg megint más), akik alvállalkozókat bíznak meg hálózatfejlesztéssel, pedig azoknak tényleg lenne kapacitása arra, hogy saját erőből megcsinálják, de mindegy is, ők is kapnak támogatást arra, hogy alvállalkozó csinálja meg, ez is csak a pénzmosásra megy, mint ahogy az autópályának a méterjét is milliárdokért csinálják meg, legalább is ebben az országban.

    Tigerclaw:: Alap beállításokkal DHCP-s osztással nincs net? Átjárót, illetve DNS-t oszt az IP címmel és a maszkkal együtt?
    Amúgy már nem először hallok erről a problémáról, persze ez is csak a PR-nél van és ennél a Wifi-s csodánál, bár ha jól hallottam, akkor legtöbbször a Wifi-nél van ez a probléma, tehát kábeles részen DHCP-n keresztül minden rendben van, viszont Wifi-n keresztül nincs net, max fix címzéssel, ami elég érdekes.
    Elméletileg a lebutított szoftver okozza a hibát, főleg ha beregisztrálásnál az első firmware frissítésnél egy kis probléma adódik, vagyis nem frissül le normálisan, onnantól kezdve pedig már csak problémák vannak, főleg hogy a PR nem nagyon ad ki szoftverfrissítéseket.
    Egy reset-et érdemes lenne kipróbálni, akkor teljesen alapra áll és akkor normálisan kell működnie mindenféle plusz beállítás nélkül, ha azután is gond lesz, akkor valószínűleg eszköz hiba okozza, bár még mindig kérdéses, hogy az az eszköz, ami szintén DHCP-n kapja az IP-t azon hogy van net, ha a többin nincs, bár már találkoztam olyan szoftverhibás eszközzel is, ami bizonyos MAC című gépeknek nem osztott IP-t, de ebben az esetben nem biztos, hogy ez a probléma, bár egy MAC módosítással könnyen kideríthető.

Új hozzászólás Aktív témák