- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz lorinser #2099 üzenetére
Szerintem a gyári app mintha a színeket lehagyta volna
Pityu.: Abban igazad van , hogy a gyári app a hátsó kamerával talán jobban csinálja a háttér elmosást (bokeh) portré módban. Viszont a Gcam eléggé szinhűnek tűnik számomra.
Szelfit még nem próbáltam , majd megnézem azt is valamior.
-
nagyúr
válasz WhiteWalker #2098 üzenetére
Melyik gcam ot használod? Rápróbálok én is
-
Pityu.
nagyúr
válasz WhiteWalker #2101 üzenetére
Most nem a színhűségre gondoltam ha csinálsz egy szelfit portré módban nézd meg a részleteket gyári appban sima minden és olyan jó a gcamban szinte érdesek a részletek amit az emberek nem nagyon szeretnek mert jobban megmutatja a valóságot
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz DroiDMester #2102 üzenetére
Amit mihione fórum társ linkelt
Innen a DtuxLMC84_R17v6.8_Карлос.xml-t raktam alá.Putyi.: Értem én mire gondolsz , de a színhűség sem egy utolsó szempont.
[ Szerkesztve ]
-
lorinser
senior tag
Ha a felső kép a gyári és az alsó a GCam, akkor még most is azt mondom, hogy jobban tetszik a gyári, több részlet látszódik. Pl. a kanapé huzata a GCam-el életlenebb.
Az pedig, hogy melyik színhűbb, látni kellene a képek hisztogramjait is.Nekem is van GCam a telefonon, lövök majd képeket mind a kettővel és csinálunk egy vaktesztet.
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
Pityu.
nagyúr
Próbából most lecseréltem a beépített videó lejátszót és zenelejátszót de ha bemegyek a fájlkezelőbe és mondjuk rányomok egy videóra nem a társított videó lejátszóban játssza le a videót hanem a fájlkezelőben. Erre van valami megoldás,hogy a külső appal játszale? Alapértelmezettek már beállítva de így is ugyan az.
-
ginola
addikt
A hyperOS. Ez változata eléggé darabos, lassú.
-
elmo
aktív tag
válasz DroiDMester #2078 üzenetére
Kösz a választ, nem voltam képben. Viszont bele kerülnék, olvasgatnék: esetleg van "kéznél" pár link-ed?
Kösz! -
Jamby18
senior tag
Sziasztok! Itt is megkérdezem, mert a "milyen telefont vegyek" fórumban nem kaptam választ:
Le szeretném cserélni elég öreg Nexus 5x telómat, (gyorsan merül, percekig nem történik semmi, android 8) de sajna mindig rájövök, hogy totál homály az új telefon kiválasztása minél több tesztet megnézek.
Leírtam egy lapra nagyjából mik jöhetnek szóba, de ahogy olvasgattam most a fórumot és látom, hogy egy 2021-es POCO F3-nak gyorsabb tesztek alapján a procija mint egy note 13 pro 5g-nek totál elkeseredtem Pedig már megvolt, hogy akkor egy új megjelenésű Redmi Note 13 Pro 5G legyen. [link]
Tetszik a 13T DE! a 200Eft már nagyon lélektani határ.
-Poco X6 PRO látom csak Emagos 159Eft még bele is fér. A fényes hátlap ami nem bejövős bár tokkal megoldható. Itthoni tesztek nincsenek még (Tech2....)
-Samsung A54 so-so
-Google Pixel 7 (220Eft Alza) tetszene ez a vonal is hisz szinte most is erős túlzással ilyet használok, de drága. A 8 pedig méreg drága nekem egy telefonra.
-Nothing Phone 2 239Eft ára miatt felejtős (az 1 meg 2022 júliusi)
Tehát nekem az jött ki, hogy Redmi Note 13 PRO 5G (tesztek alapján jó kamera, jó ár, talán, hogy csak 67W nem is gyilkolná annyira az akksit mint ha a PRO+ venném ami 120W illetve a lekerekített kijelző se tetszik.
Nyilván megváltás lenne a mostani (Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 (20 nm) platformról bármilyen mai teló, jó lenne ha kibírna azért 4-5 évet. Most akkor inkább a Note 13 Pro-ról tegyek le és vegyek egy F5-öt?
[link]
Bár nekem durva, hogy egy F5 ami 2023 Májusi (gsmarena) gyorsabb teszteken mint egy 2023 szeptemberben megjelent Redmi 13 Pro. Bár itt se tiszta valami mert az Note 13 PRO 5G Gsmarena tesztje meg 2024 januári. Vagy ez a Poco,Redmi kavar csak be a Redmi mindig gyengébb mint a fő Xiaomi? Tudom a Redmi,Poco egy almárka.
Előre is köszi az ötletelést -
7Heads Drago
veterán
válasz Jamby18 #2118 üzenetére
Semmi baj sincs az F5-el. Én nem rom-olgatok csak használom. 2-3 napig kitart egy töltéssel. Nekem a Huawei P30 volt előtte arról mentem át iPhone 11-re és innen jöttem át az F5-re. Gcam használata ajánlott a kamerához, de ezen kívül semmi mást nem módosítottam rajta. Jah de... mégis... a reklámokat kikapcsoltam rajta mindenhol. Én csak ajánlani tudom. Illetve a Hyper os-t nem ajánlom hogy felrakd, mivel még kevés vele a tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz 7Heads Drago #2120 üzenetére
HyperOS-sel semmi baj nincs. Jó pár napja használom. A készülék simán hozza a 7 óra vagy feletti SOT-t.
-
ginola
addikt
válasz WhiteWalker #2121 üzenetére
Nem kapcsolja ki az app megnyitásokkor.
-
szkaroly
senior tag
F5 és X6 pro: középkategória felső része
Redmi Note 13 Pro 5G: középkategória közepe (hülyén hangzik, de ez van)GSMArena tesztek:
Chinahandys teszt (németül, de a grafikonok érthetőek):
[link]A Poco modellek sajnos egy ideje nem jelennek meg a nagy webáruházaknál (MM, Euronics) és a szolgáltatóknál, nem tudom miért (pedig az F1, F2, F3, X3 (Pro), X5 Pro modellek nálunk is sikeresek voltak szerintem).
Poco F6
-
pcnet
addikt
Szia!
Stock droid után én Pixelre váltanék. Nem tudom mennyire ismered MIUI-t illetve most már a HyperOS-t. Szerintem ha nem ismered még a MIUI-t, akkor előbb nyomkodd meg, mert azért nem egy kategória a stock droid után. Egyébként én is csak ajánlani tudom az F5-öt. Pár hónapja megvan már, eddig semmi gondom nem volt vele. 35%on van este, úgy, hogy azért én elég hardcore felhasználó vagyok. A 67W-os töltéssel meg megvan egy 20-100% egy vacsora, fürdés alatt. Este még böngészek kicsit, azt meg a reggeli készülödés idején vissza töltöm. Jó, tudom 20-80%, de a telefon van értem és nem fordítva. Az esti 35%hoz még... Megy több mobil játék, Messenger, Viber, Facebook, kevés telefonálás... Piszok jó telefon szerintem, nagyon szeretem.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
lorinser
senior tag
válasz WhiteWalker #2101 üzenetére
Most, hogy jobban megnéztem a képeket, valóban színhelyesebbnek tűnik a Gcam.
Ettől függetlenül egy vaktesztet csinálok majd valamikor.Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
Johnny70
tag
válasz WhiteWalker #2098 üzenetére
A gyári sokkal alacsonyabb rekesszel dolgozik, nagyon szűk az éles tartomány, már a bajusz is mosott a macskán. Majd gyenge fényviszonyok között is nézd meg, ott jön elő igazán a Gcam előnye. Én is feltettem már egy gGcamet, de még nem volt időm próbálgatni komolyabban.
-
Johnny70
tag
válasz Danecay #2011 üzenetére
Gshopper update: Gshopperen nincs vám, az ár mindent tartalmaz. Ott is van német, meg kínai raktár, a német raktárból gyorsan itt van (csak mivel azt itthon a UPS szállította, így hozzánk tovább tartott kihozniuk az F5-öt, mint amennyi idő alatt ideért. Németországból...) 1-2 hete rendeltem egy X6-ot is, az Kínából jött, ma hozza az Express One. Hollandián át jött és nem kell rá fizetni semmit. Amúgy érdemes még cashback (pl. Topcashback) szolgáltatót is igénybe venni, ahol a vásárlás után visszatérítés jár, így az F5-öt pl 10%-os kuponnal vettem, plusz még 4% és 5 dollár visszatérítést kaptam (az 5 dollárt azért, mert rég használtam és volt egy akció)
-
pcnet
addikt
Sziasztok!
Chrome értesítéseit, hogy lehet véglegesen kikapcsolni? Beállítások / Értesítések / Alkalmazás értesítések alatt kikapcsolom, de pár nap múlva magától visszakapcsol.
Köszi!
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
meszi85
tag
Sziasztok.
Akkor én is betenném ide.
- Árkategória: max. 130ezer
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? külföldi webshop
- Hosszú vagy rövid távra tervezel: hosszú kb. 5év
- Mire használnád?
- normál felhasználás, internet: Facebook, YouTube, Insta
- WiFi érzékenység fontos lenne
- fényképezgetés: annyira nem fontos, szerintem ezek megfelelnének nekem
- játékok: NEM
- valamelyik márka fanja vagyok, olyat szeretnék: nincs ilyen
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Mostani HTC U11 5,5" de nem hiszem, hogy probléma a nagyobb. Meg már szinte mind nagy.
Ezt a kettőt néztem ki: Poco F5(12/256 GB) és Poco X6 Pro(8/256GB vagy 12/512GB)
X6 Pro esetén hosszabb szoftver frissítés szól + UFS 4.0
Nem tudom 5-6 év múlva 8GB RAM nem-e lesz kevés? Most mennyi RAM-ot fogyaszt egy teló?
X6 Pro esetén olvastam akku gyors merülést, és melegedési problémákat MediaTek SoC miatt, de szerintem ez csak játékoknál. Plusz Custom ROM hiányt(ez engem nem érintene). [link] [link]
Ja és az F széria ugyebár feljebb van, ez összeszerelés minőségben mutatkozik meg?
A RAM témához hozzá tudna valaki szólni?
Köszönöm. -
Jamby18
senior tag
7Heads Drago,szkaroly,pcnet
Köszönöm a segítséget most videókat nézek a youtube-on ahol a kettőt össze hasonlítják [link]. Igazából a fő különbségek :
-Proci
-grafikus proci
-ram típus
-fényerő
-rendszer támogatás X6 Pro 3év--F5 2év (anno emlékszem ez nem is volt szempont egy telónál a nexus 5x-en azt hiszem kitkat volt megkapta még az oreót és annyi).
-jack hiánya az X6 pro nál (ha ezt választanám akkor kellene majd egy bluetooth füles majd esti kis youtube-hoz . -
WhiteWalker
nagyúr
válasz meszi85 #2131 üzenetére
Túl van misztifikázva az egész. Annyira kevés a különbség a kettő között (az F5 erősebb valamivel mint az X6) meg van pár apróság közöttük (talán még a kamera és a kijelző is ugyanaz) , de a hétköznapi használat során észre sem veszed. Most nem mindegy , hogy a Facebook app 0.3mp alatt nyílik meg vagy 0.2mp??
Igazából a MIUI-t kell megszoknod a Stock droid után.
-
meszi85
tag
válasz WhiteWalker #2134 üzenetére
Igen, teljesen igazad van, eddig én is eljutottam.
Igazából engem a RAM kérdése izgat, h 5-6 év múlva kellhet a 12GB RAM?, mert akkor inkább most befektetek a nagyobb verzióba.(de lehet tök felesleges).Azért árban van különbség:
F5 12/256GB 129k
X6 Pro 8/256GB 110k
X6 Pro 12/512GB 135kIgazából a MIUI-t kell megszoknod a Stock droid után.
Erről kicsit írnál. -
falabu88
aktív tag
válasz meszi85 #2135 üzenetére
Ha 5-6 évre tervezel egy mobillal akkor ez ne legyen kérdés, mindenképp a több ram. Már most észreveszem, hogy pl a böngésző nem tölti újra a megnyitott lapot, ami 8gb-al elég sűrűn újratöltött (pl egy ilyen hozzászólás félig megírása közben át kellett lépni mondjuk messengerbe, és visszalépve kezdhettem elölről a komment megírását. Iszonyat idegesítő).
-
WhiteWalker
nagyúr
Mindenképp a 12 gigás verziót vegyes.
Itt MIUI-n (most már HyperOs) van néhány felesleges app , van ami törölhető , van amihez kell rásegítés , de igazából ha fent hagyod őket sem gond. Ezek rendszerint saját fejlesztésű appok.
Meg van néhány extra beállítási lehetőség , és van ami jobban el van "rejtve" , de semmi nagy varázslat nem kell hozzájuk.
A rendszer stabil , nincs vele semmi gond , pörög rendesen. Ez miatt nem kell aggódni.Kimondottan jó készülék az F5! Én örülök hogy ez mellett döntöttem.
-
7Heads Drago
veterán
120-130k ft-ról beszélünk. Én pl biztos nem fogok 5-6 évig az F5-el élni. Max 2-3 évet adok neki. 2-3 év múlva annyit fejlődik a hajlítható technika hogy úgy se bírnék várni. Vagy jön egy másik olyan tulajdonság ami nagyon tetszene. De nekem ez így költségben tökéletesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
bepe79
addikt
válasz falabu88 #2136 üzenetére
Ez szerintem nem a RAM hiánya, hanem a szarul/semennyire optimalizált RAM-management hibája. Bőven-bőven elégnek kéne lennie 8 GB RAM-nak böngésző és messenger RAM-ban tartásához, ahogy a Samsungoknál is elég, ott sikerül megcsinálni ezt. A kínai cégek valahogy szeretik úgy megcsinálni a launchert/ram-kezelőt, hogy kilövöldözgessen mindig minent a memóriából.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
Terentius
őstag
válasz 7Heads Drago #2139 üzenetére
El lehet nyomogatni 10 évi múlva is egy akksicsere után. Az más kérdés hogy ki akar vele kínlódni már akkor.
OnePlus 12 16/512
-
pingwin92
aktív tag
Én egy 8 gigás Redmi Note 10 Próról váltottam 12 gigás F5-re. Bár az F5-ön több app, és tovább marad benn a RAM-ban, de két teljesen más hardverről és szoftver verzióról van szó. A Redmin még MIUI 13 van. Az F5-ön már HyperOS – ami elvileg ebben pont javult, hogy tovább maradnak megnyitva a dolgok, így lehet, hogy csak ennek köszönhető. Ez nagyon OS függő.
Sőt, elsősorban szerintem inkább app függő. Az F5-ön is van olyan app, hogy kilépek, nyitok egy notepadet, visszalapozok az előzőbe, és újratölti, pedig be van lakatolva, és a battery saver-ben is ki van kapcsolva minden megszorítás; és szabad RAM is van bőven, 3 vagy 4 gigával kiterjesztve.Közben a kettővel ezelőtti, 4 gigás Huawei P Smart Z-men is előfordul, hogy valamit két nap múlva úgy visszahoz, ahogy leraktam – bár igaz, közben abban a két napban nem használom. És amikor használom nem tudja azt megcsinálni, mint a N10P.
Illetve attól is függhet, hogy hogy használod.
A Note 10 Prón már többször volt, hogy zsinórban 6-7 órát nyomkodtam, és a végén simán előszedte RAM-ból a 6 órával azelőtt háttérbe rakott appot. Aztán ráraktam töltőre, és vagy csak úgy gondolta, hogy na, akkor most már tényleg nem lesz szükségem ezekre, vagy elkezdett valamit csinálni a háttérben, és azért szorult ki néhány app a RAM-ból, de bezárogatott olyan nemrég használt appokat, amik ott maradtak volna, ha tovább nyomkodom. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz 7Heads Drago #2146 üzenetére
Nah igen , mondjuk az A54-be virtuális közelség érzékelő szerelve.
-
Pityu.
nagyúr
válasz WhiteWalker #2134 üzenetére
Végre valaki jól látja a dolgot legtöbb telefon között nincs nagy különbség csak generálják a fogyasztást,hogy mindig változtatnak xy időnként valamit amúgy átlag ember meg sokszor nagy különbségeket nem vesz észre pláne,hogy nem nagyon van.
Ez mi ez mi? Kiwi browserből írom ezt átléptem facéba,messengerbe megnyitottam ezt azt aztán vissza jöttem ide és lám amit beírtam folytathattam tovább 8gb rammal. A gond nálad lehet akkor ha nem elég a 8gb
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz 7Heads Drago #2139 üzenetére
Lehet,hogy fejlődik az a híres hajlítható technológia viszont írod,hogy ez a telefon költségben tökéletesen megfelel na arra a gatyád is rámenne még 2-3 év múlva is szóval árban neked biztos nem lesz megfelelő egy hajlítgatható telefon
Igen mondjuk ez az egy hátránya van a kiwi browsernek,hogy nincs google fiók bejelentkezési közvetlen lehetősége viszont kis fifikával máshogy is átlehet vinni a könyvjelzőket a kiwibe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest