Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TonTomika

    aktív tag

    Sziasztok!

    Hú, de régen jártam errefelé. :)
    Van egy szép P42ST60-om, amin már újkora óta észrevettem, hogy ha nagyon világos képre vált, akkor van egy kis cicergő hangja. Ezt főleg esténként, csendben hallani. Én teljesen azt hittem, hogy ez normális, ez az első plazmám, azt hittem, hogy ez ilyen és kész.

    Mígnem ma teljesen véletlenül belefutottam a következő videóba youtubeon: https://www.youtube.com/watch?v=hq2SZI04Byg

    Azt mondja, hogy azért van ez a zörej, mert nem rendes alátétes csavarok vannak, nincsen rendesen odaszorítva, így nem földeli megfelelően a panelt.

    A Panasonictól lehet is rendelni ilyen csavarszettet hozzá, (cikkszám: XYN3+F6FJ-18PK) ugyan az ST60 nincsen felsorolva, de ha kiböngészem az oldalról, az 50-es méretűnél már felsorolják.

    Ti már találkoztatok ezzel a videóval? Elképzelhető, hogy már volt róla szó itt a fórumon, noha próbáltam rákeresni többféleképpen, de nem akadtam ilyen hozzászólásra. Első lépésként megnézem, hogy milyen csavarok vannak benne, ha cserélendő, akkor pedig keresek egy csavarboltot és veszek egy marék csavart, normális alátétekkel.

    Egy kis OFF: ki lehet fogni manapság nagyobb méretű plazmákat jó áron? (ST60, GT60, VT60 szériákból) El biztosan nem adnám a meglévőt, de néha tök jó lenne egy 50-es vagy 55-ös tv.

Új hozzászólás Aktív témák