Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Morris #75183 üzenetére

    Egyrészt azért, mert amikor legördül a szalagról a készülék, a panel még nagyon "nyers", a karakterisztikája legalább annyi változáson megy keresztül, mint egy ember az első 20 évében. A bejáratási időszak a plazmáknál alsó hangon is 500 óra, addig nem is igazán érdemes megcsinálni, mert kategóriányi értékeket képes később módosulni egy-egy beállítási pont.

    Másrészt az sem mindegy, hogy milyen színteret tud megjeleníteni a rendszerben szereplő lejátszóeszköz, ami kiszolgálja majd a TV-t, ennek megfelelően megintcsak eltérő módon kell kalibrálni. Az sem mindegy, hogy mennyire világos vagy sötét környezethez kalibrálunk.

    Harmadrészt egyetlen gyártó sem feccölne annyi energiát és munkaerőt egyetlen megjelenítőbe se, hogy 500 órát járassa a készüléket szalagról lejövet, hogy aztán egy adott, megszabott színtérhez órákon át kalibráltassa azt annak tudta nélkül, hogy ez a színtér egyébként megfelelő lesz-e a majdani vásárlónak és adott fényviszonyokkal bír-e majd a környezete.

    Szóval ezer meg ezer buktatója van a dolognak és még az ideális együttállás (értsd: bejáratott panel, ismert környezeti tényezők, megfelelő lejátszóeszköz, profi kalibrálóműszer) is csúnyán el lehet tolni egy kalibrálást.

    Hogy szükséges-e? Egy GT60/VT60/ZT60 szintű TV-hez nemhogy szükséges, de kötelező. Különben egyszerűen fölösleges pénzkidobás volt megvenni a TV-t. Nem hinnék el a laikusok, hogy mennyivel "javul fel" a megjelenített kép egy ilyen, tényleg profin elvégzett művelet után.

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák