Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz mayday00 #27419 üzenetére

    Azért az se mindegy, hogy valaki igényt tart a feliratra, vagy nem. Normális lejátszónál, főleg számítógépen a betűmérettől kezdve, a kitakart háttérig mindent be tudsz lőni, igény szerint. Én például hiába megértek sok mindent angolból, de még mindig szükséges a magyar felirat is.

    Beépített lejátszó nem mindig felel meg az ilyen igényeknek, vagy egy kezdetlegesebb külső lejátszó sem.

    Számomra zavaró szokása például a sorozatkészítőknek, hogy már rég benne vagyunk az epizódban, de még mindig dobálják be a stáblista feliratokat, ami pont összekuszálódik a magyar felirattal, ha nem takarom ki. De mióta párszor így felbosszantottak, most már egy magyar sorozatnál is zavar ez a hülye szokás. Már maga tény is, hogy muszáj nekik majmolni az amerikaiakat.

    Fogalmam sincs mi ez a kandencia, de én semmi különbséget sem láttam...

    Pontosabban kadencia, mint például a Limitless (2011) című film elején van egy jelenet, amikor a kamera megindul a kivilágított irodaház alsó szintjéről, majd egyre gyorsulva, halad fel a tetőig. Csak azért jegyeztem meg pont ezt, mert nekem itt tűnt fel először a jellegzetes rebegés, akadás. Filmek végén az úszó stáblista folyamatossága is érdekes lehet ilyen szempontból.

    De az a vicc, hogy egyébként LCD-n ugyanez nem is feltűnő, gondolom azért nincs róla fogalmad. Majd lehet még...

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák