Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Callisto

    őstag

    válasz oriic #50487 üzenetére

    Jó hát konzolnál mondhatni tényleg mindegy, csak feleljen meg a minimális minőségi elvárásoknak a kábel.
    Egy bizonyos szint felett pedig már nem igazán számít a minősége. Azonban egy dolog a sok közül miért is Nem mindegy: a digitális adatfolyam nem digitális. Nagyon-nagyon nem. Sajnos ugyanúgy hatással van rá a kábel minősége. Elég bonyolult lenne és hosszú elmagyarázni mi az I2S, hogy továbbítódnak a digitális adatfolyamok a kábelen, milyen jelentősége van a jitternek stb.
    Ami bizonyos, hogy HDMI-nél valóban nincs akkora jelentősége mivel ott van CRC ellenőrzés DTS esetén, bár a timing az ettől még problémás lehet.

    (A #50486 del-lel egyetértek.)

    Mégis idemásolok némi magyarázatot angolul:
    "Digital is susceptible to the same electrical influences of the cable as analog, especially at these high speeds. Digital is not zeroes and ones; it is voltage transitions between thresholds within a specific time slot that are interpreted as a high or low signal. The electrical characteristics of the cables definitely impact slew rates, voltage levels, and timing for those transitions. The “ones and zeroes” are impacted by the same electrical and loading characteristics of a cable and the associated electronics as analog – even more so because of the higher frequencies. I have yet to see an analog audio setup that needs to perform reliably at 500 MHz."

    Nagyon Off ez a téma itt. Szóval tényleg megállj magamnak is. :)

    [ Szerkesztve ]

    "A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Új hozzászólás Aktív témák