- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThufirHawat
senior tag
Azért veszik, mint a cukrot, mert ez egy hiánypótló termék. A Pentax nagyon fontos szereplője volt az analóg SLR piacnak Japánban. Rengetegen ruháztak be ''K'' felszerelésbe anno, és várták, hogy mikor lesz végre egy használható DSLR váz a piacon, ami majd kezelni tudja az optikáikat. Ne felejtsük el, hogy a ''K'' bajonett a legrégebbi a DSLR vázakon jelenleg korlátozások nélkül használható csatlakozók közül. És a Pentax nagyon jó optikákat gyártott ilyen véggel.
Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
Dare2Live
félisten
válasz ThufirHawat #52 üzenetére
hátén 300Dt már használható digit dslrnek tartom ésugye pentax ist D nem mondható, hogy lemaradt volna tőle.... sőt.... bár kinek mi.
Aki viszont korábban félt átálni digitre mertugye analógnak azért még mindig rendesen van előnye és kihagyta pl a Dt annak bestybuy.
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ThufirHawat
senior tag
válasz Dare2Live #53 üzenetére
A istD nagy bukta volt, Te is tudod. Ezernyi okból nem jött be a piacnak, hiába frissítgették párszor. A K100D/K110D-nél meg már lehetett tudni, hogy jön valami komolyabb.
Nekem az első normálisabb (félautomata) SLR gépem Pentax volt (ME super), amit a nagypapámtól kaptam 10 éve. Azóta a Pentax a szivem csücske kicsit, és nagyon örülök, hogy feltámadtak hamvaikból... Képstabilizátor, motor az objektívben... ideje volt már.
[Szerkesztve]Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
gyuri10
tag
Szegasztok!
Kicsit kiabrandultam a Pana FZ30-asombol ezert kapisgalok errefele. Szuper gep felhasznalas szempontjabol, csakhat a zaj meg ISO80-on is tengerparti napsutesben is...
Meg sose fogtam kezemben dslr-t, nem is vagyok biztos benne, hogy hogy muxik, ugyhogy elnezest ha ostobasagokat irkalok. Alabb van nehany allitas ahogy en latom a dslr-eket, megtennetek, hogy kijavitjatok a butasagaimat?
1) Ha jol ertelmezem, normalis allasban a tukor lent van es az optikai kereson nezelodhetsz. Ilyenkor a tukor eltakarja a CCD-t igy a kepernyon nem latni semmit.
2) Ha 1) igaz, akkor a kepernyo csak a kep utolagos vizsgalatara illetve menu navigaciora alkalmas EVF-nek nem.
3) Ha csak az optikai kereso hasznalhato, akkor makro felvetelek keszitese gyakran sarban csuszast igenyel, -ellentetben sok kompakt kihajthato kepernyojevel - az optikai keresohoz oda kell hajolni.
4) Elvileg lehetoseg lenne a tukor folyamatos felhajtasara is es ezzel beepiteni a kompaktoknal megszokott sokoldalu kepessegeket. Pl, ilyenkor a kepernyot - kompaktokhoz hasonloan - lehetne keresokent hasznalni. Nyilvan minosegben nem vetekszik az igy elsotetult optikai keresovel, de lehetne kihajthato kepernyot kesziteni, valamint video felvetelt is lehetne vele kesziteni. De ilyen dslr nincs, ugye?Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
PhilBrick
őstag
-
zsiga667
addikt
-
Dare2Live
félisten
egyetlen gép azért létezik ami dslr szinten zajmentes és ''nem'' dslr.
A sony R1es. Azon van elölnézeti kép is és az obija is überbrutál. Ha kitudsz békülni egy 24-120as obival egyértelműen Best Buy.
(btw Ha pentax k10d vmi miatt nemlesz szimpi ő az én kiszemeltem. )
szerk: Ne ezt a topicot offuljuik ellenben szét hanem a melyik digit gépet vegyem be kérem a nem k10dhez kapcsolodó kérdéseket....
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz ThufirHawat #55 üzenetére
Mik voltak ezek az okok?
énis olvastam, hogy jpeg kezelése enyhén szólva is nemvolt a toppon a képe is túl soft de legalább ennyi hibája volt anno a 300dnek is.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
gyuri10
tag
válasz Dare2Live #61 üzenetére
itt meg irdatlan mennyiségű ''belsős'' info [link]
Itt eztet olvastam:
''... They tried to provide the wider range of ISO (50-3200) at first, but then they gave up the idea because they were not satisfied with the IQ at ISO 50 & 3200. They found ISO 50 had only a half dynamic range, compared to other sensitivities... ''
Mi az az IQ itten?Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
werttzui
addikt
A váz már előrendelhető 208-ezerér Lessz ez még olcsóbb is.
PENTAX
-
ArthurMiller
senior tag
Jól hangzik, de azért maradjunk a realitásnál Mégiscsak a 400d, d80 kategóriája ez a gép.
-
j.bravo
addikt
válasz ArthurMiller #69 üzenetére
Ez ugye azért érdekes kérdés, mert a d80 is már mintha egy fél kategóriával feljebb lenne a 400d-nél
Jó lett volna ha jössz a talira. Strapás volt de megérte. Biggamerék még most söröznek, csak nekem el kellett jönnöm (percek kérdése és lépek le itthonról is tovább)Whatever.
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #69 üzenetére
árban tuti....
100Kra betesztelt zárszerkezet nem a 400D kategóriája az tuti. Meg a por/vizállóság sem. Az a d200 kategóriája.
régi lencse kompatibilitási képessége se Nikon/Canon szintű....
ésatöbbi ésatöbbi márleírtam bla, bla, bla....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
j.bravo
addikt
válasz Dare2Live #72 üzenetére
Hát, ha valamelyik beledöglik, biztos nem a canon lesz az, merthogy jóval nagyobb cég mint a többi, több lábon is áll... ezt be kell látnom annak ellenére hogy szeretek a ''mainstream''-mel szembe menni, és a pentax, minolta, nikon mind szimpibb (szigorúan szimpátia alapon, hogy melyik termék miben jobb az más történet...).
Whatever.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz Dare2Live #71 üzenetére
Igen, meg a magnéziumváz, tulajdonságai, paraméterei. Azért én nem hasonlítanám a D200-hoz, nem ugyanaz a kategória. Ha igen, akkor ő kapott volna EISA díjat
Na mindegy, értem neked ez tetszik, nincs is ezzel baj. A pentax mindig jól csengő név volt.
Ja meg a régi lencse kompatibilitás, a D200 is használ cpu nélküli régi lencséket.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #74 üzenetére
k10d még nemvolt eisanal így nehezen nyerhetett volna.
használni használ de mennyi megszorítással....
Nekem emiatt a 3 dolog miatt tetszik a k10d és ezek baromira nem szubjektív csak nekem tetszik dolog:
-Az, hogy minden objektíved auto matice stabilizált azaz nemlesz zajos/bemozdult a kép mint d80/400dnél nem szubjektív nekem tetszik dolog.
persze ha az összes obid stabilizált..... de akinek igen az nem 200Kért vesz dslrt....
-A 100Kra betesztelt zárszerkezet, víz/porállóságot ugye csak d200tudja és mind2ő a hosszú életű dslr kulcsa nemkevés 350D ment el emiatt az örök fotómezőkre. Imho a tartosság megintcsak nem szubjektív tetszik dolog.
-Obik területén Pentaxnál kell a legkevesebb kompromisszumot kötnöd régi lencsék esetén. ésugye kapsz 1000Ftért Pentax K Mount 28mm f2.8 Macro Lencsét [link] nemrossz. Kezdek nagyon örülni annak, hogymár van magyarországon paypal.
Ez a 3dolog baromira nem tetszik, nemteccik dolog.....
Én többre értékelem magában a stabilizált ccdt mint a d80-d200közti összes difit.... na ez szubjektív tetszik dolog.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Stitch
őstag
válasz Dare2Live #75 üzenetére
Ez a stabilizátoros dolog mintha egy kicsit túl lenne lihegve. Hasznos tud lenni, de inkább marketing. Szerintem egy átlag felhasználó közel nem használja ki, vagy mindenki koncertet fotóz telével?! Na meg monopod is van a világon. Az említett nagylátó obit meg nyugodtan próbáld ki dslr-en..annyit elárulok, hogy nem fog tetszeni.
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #76 üzenetére
Számokkal nehéz vitatkozni. Egyébként lehet pentax elszúrja és mégse bestbuy. Azért erre tudva, hogy uazt az érzékelőt használja mint d200/d80 remélem kevés az esély.
Első áresését megvárom 400D/D80/d200 is esett 1-2hónap alatt 15%ot akkor valszeg ez is fog.... addigra megmár kint lesznek a mérvadó tesztek a neten, meg remélhetőleg aztis kitalálom, hogy milen obit/obikat akarok hozzá.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Tuti nemvagy de ettől függetlenül szerintem csak egy amatőr, hozzánemértő nevezi a stabilizátort marketingnak.
amióta kitartottam 1/60on egy S3as canont 432mmen legalábbis nekem ez a véleményem. Kikapcsolt stabival ehez 1/300ra lenne szükségem.
Aki ezt fölöslegesnek nevezi arról a fenti a véleményem.
CCD-shiftes stabi egyébként csak közeli témáknál (100mm) ilyen hatékony ellenben auto matice összes lencséd stabis és nincs + ''stabis'' lencse sem a fény útjában.
Álványt rengeteg esetben nemlehet használni oda meg kellhet a stabi. Ahol meg lehet használni ott ugyis kikapcsolom a stabit és lerakom az álványt. Egyik nem helyetesíti a másikat.
Ismerve magam tuti egy *os 16-50es pentax lesz első obim vagy egy 17-70 dc macro vagy 24-70 ex macro sigma. majd meglátom, hogyállok pénzel.
-
ArthurMiller
senior tag
válasz Dare2Live #79 üzenetére
Te is tudod, hogy az érzékelő csak részben felelős a képminőségért Azért a fénynek oda még el kell jutnia, és ami fontos még utána , a képfeldolgozási algoritmus, a processzor. Na emiatt nem lehet egy napon emlegetni a d80-at és d200-at, meg persze a pentax k10d-t. Ezért mondtam, várjuk meg a teszteket
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #81 üzenetére
fény eljut: objektív ''uaz''
érzékelő: tök uaz
képfeldolgozási algoritmus: különbözik
max a képfeldolgozást tudják elszrani pentaxék megeshet... ezért várjuk meg a teszteket. meghogy essen az ára.
jajde kibeszéltük a témát.....
d80 d200 tesztképek között rémisztően nehéz különbséget észlelni, főleg, hogy a zajszürés állítható off/low/normal/high módban és azt rendszeresen elfelejtik odaírni, hogy pont hogyvolt.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Tesztkép volt kölcsön S3al. Ha gondolod reprodukálom neked 1-2héten belűl ha hihetetlen a dolog....
De inkább kérdezz rá FZ30/S3as topicban vagy nézd meg a dpreviewen mitírnak [link] ''I certainly found it made handheld shots at 3, 4 or even 5 shutter speeds slower than normal perfectly possible. Impressive stuff (though the reliability is much better if you're within 3 stops), and if you take a couple of 'safety' shots when pushing the system hard (1/30th at 432mm for example), you'll usually get at least one 'keeper'. ''
ésúgy nekem se kell kölcsönkérnem egy s3at.
pitman: meglátjuk. Eddigi tesztképek, kiszivárgott képek alapján nincsprobléma.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
pitman
őstag
A stabilizátor esetén erősen nem mindegy, hogy kompakt gépet kell kitartani adott záridőtartományban, vagy dslr-t. Amit az ember egy kompaktal még simán kitart (pl. az emlegetett 1/60, 1/20), az itt nem biztos, hogy menni fog a tükör okozta vibráció miatt. Nyilván ebben is segít valamit a stabilizátor, esetleg tökörfelcsapással kombinálva, az sem árt, ha a téma teljesen mozdulatlan mindezek mellé.
-
Dare2Live
félisten
Tényleg nemértem. Stabi az elmúlt évek egyik hanem legjobb találmánya 2-3fényérték előny nagyon sok.
Marketing meg mindenre ráliheg erre legalább jogosan.
pitman: Annyira nemkell pentaxot félteni, mosthogy samsung ott áll mögöte. Max megveszi samsung mint sony a kmet. Egyébként lassanmár drukkolok pentaxnak, hogy elcsessze k10Dt ugyanis tegnap kiszámoltam, hogy 2 jó obival+álvánnyal + vakuval 560KFt be kerül nekem. Egy R1 meg ugye kézalatt 150K.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
Hermusztok. Nagyon kiváncsi vagyok a gépre, főleg a 100.000 expos zár és a por/cseppállóság miatt. Igazi ''nomád'' váz lesz. A 100.000 expo már digitgéphez illő élettartam, filmes vázakkal ellentétben az embernek sokkal gyakrabban viszket a mutatóujja egy D vázon...ami nem is feltétlenül problem. Bár hallottam már öreg fotósokat fanyalogni a rengeteg silány kép miatt, amit az userek nyomnak szakadatlanul, holott '' xyz művészfotós teljes életműve mondjuk nyolcezer kép összesen'' stb.
Pentax nálam legutóbb azért bukott meg a k100d-vel, mert bulb záridőn értékelhetetlen zajszintet produkál a gép a viszonylag nagy pixelek ellenére. Ugyanez a 6mpx-es sony szenzor dolgozik pl a nikon d50/70-ben, és szinte zajmentes bulb képet ad. Állítólag ez a gagyi minőségű olcsó elektronikából fakadó ''sötétáram'' és más termikus zaj eredménye a k100d-nél. Reménykedhetünk benne, hogy a k10d-be azért egy osztállyal magasabb minőségű cuccot pakolnak, ergo a bulb-zajszint is minimális lesz. Tesztképekről majd kiderül. De eccómincáz én csak akkor vennék ilyen vázat, ha használható bulb-képeket is lehet vele készíteni (kicsit ez már a mániám...szvsz egy váz csak fél váz a jó kis bulb idő nélkül...)
Fotós cimborám részben koncertfotóiból él, tehát ''félprofi'', pentax ist ds vázat használ, és nem hallottam még panaszkodni a váz miatt. Ami kicsit csípi a szemét azok az obiárak pentaxhoz. Pl 300-as fényerős telét az Usa-ból hozatott, mert itthon kb 60%-kkal drágább lett volna, így viszont no gari. -
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz #27070592 #97 üzenetére
Ne mondj ilyeneket mert sose lesz komoly fényképezőgépem.......
kanyon most örül, hogy jólfogy az 5D majdha vki más lép talán. Megugye full framera nagyon komoly objektív is kell, makrónak meg végképp löttek....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest