Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • air

    nagyúr

    Kérdeznék én is egy KRESZ-eset.
    Egy lakótelepi panelház aljában van garázsom. Az utca persze elég keskeny.
    Kedves lakók, és bölcsibe, oviba járók előszeretettel parkolnak a garázsommal szemközt az úttest másik szélén.
    Természetesen így nem tudok megfelelően ki- és beállni a garázsba.
    Ha ott áll egy autó, akkor csak hátramenetben, farral tudok beállni, - legalább 2 előre-hátra manőverrel - és így a kipufogó gáz be- és kiállásnál is a garázsban gyűlik fel, plusz meglehetősen körülményes a csomagtartót belül pakolni, illetve a ki- és beszállás sem egyszerű, mert polcok vannak a falon.
    Kiállásnál pedig kb. 2-5 centire meg kell közelítenem a parkoló autót, hogy magam mögött be tudjam csukni a garázsajtót. Az elhaladáshoz ilyenkor is legalább 2 előre-hátra manőver szükséges.
    A rendőrség szerint csak akkor hajlandóak intézkedni, ha fizikailag képtelenség kiállni a garázsból.
    A beállás nem is érdekli őket, szerintük álljak be akkor, amikor elment a parkoló autó.
    A KRESZ szerint parkoláskor nem akadályozhat a tulajdonom megközelítésében és elhagyásában sem senki.
    Ha egy ki- vagy beállási manővernél összetöröm a saját és/vagy a másik autót is, akkor persze jobb esetben 50-50%-ban vagyunk hibásak, mert a másik autó szabálytalanul parkolt.
    És itt jön a legjobb dolog a történetben. Az én garázsom vonalában van egy megállni tilos tábla, 8:00-15:00 kiegészítéssel. Aminek a világon semmi értelme nincs, mert az esetek többségében 8 előtt akarok elmenni, és 15 után szoktam hazaérni. Abban az időben pedig nincs hatálya a táblának. Jeleztem a kiegészítő tábla problémáját a BIOKOM-nak, de szerintük az úgy jól van.
    Azt vettem észre, hogy egyre többen (több különböző autó) használják ki azt a helyet. Valószínűleg kifigyelték, hogy így is ki-be tudok állni.
    Eleinte feldudáltam a környéket, hogy kerüljön elő az autó gazdája, de persze akkor én voltam a bunkó, hogy mit dudálok. Hogy én miket kaptam az házban lakó öregasszonyoktól akarom mondani, kedves, idős hölgyektől, az nem tűri a nyomdafestéket. (Ha lent lettek volna, és náluk lett volna a táskájuk, talán még jól meg is vernek.)
    Ti mit tennétek ilyen szituációban?
    Mi lesz, ha egyszer túl fáradt leszek, és nekimegyek egy kocsinak? :U

    Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

Új hozzászólás Aktív témák