Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    Csak annyit ehhez a témához, hogy az volt a legjobb, legbulisabb időszak, amikor nem is tudom, 2001-2002 környékén (?) bejött az ADSL, és a városban eléggé az elsők között szerződtem, utána még évekig (3-4 évig tuti) ment a modemes korszak, sokan, főleg falukban nem tudtak máshogy nethez jutni.

    És ráadásul fizetős dialup szolgáltatók voltak, igaz, hogy a freemail-nek meg több szolgáltatónak volt ingyenes vacka, de az tényleg vacak volt.

    Így én otthon az ADSL netemhez csináltam egy dialup szervert, kis 486os gép, Linux oprendszerrel, benne 2db modemmel, dupla (ISDN) vonallal és több falusi ismerősnek is "szolgáltattam" így 1-2 évig netet :)

    Örültek, mert stabil volt, és nem kellett pluszba a nethasználatért fizetni, csak a percdíjat (este-éjjel meg ugye ingyen volt a Mindenkinek csomaggal). Nekem meg nem számított, bírta az ADSL, pedig akkoriban a 384/64Kbitessel indult a móka. Meg aztán jó volt szórakozni ezekkel a dolgokkal.

    Szóval trükköztünk rendesen, most halál unalmas, hogy mindenkinek csillibájtos netje van és nem kellenek ezek a "barkácsszolgáltató" megoldások :)

    Annak idején modemes korszakban (1996-2002 között kb) kilobiteken ment a harc, hogy "nekem 5.7Kbyte/sec a letöltésem, neked csak 5.1Kbyte, bibibíí". Most meg megabájtokkal dobálózunk :)

Új hozzászólás Aktív témák