Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #45997568

    törölt tag

    válasz TTomax #4845 üzenetére

    Vega 64 most ennyit tud Windows 10-es kornyezetben, bar megjelenes ota 15%+t fejlodott a teljesitmenye azert az nem rossz :U Meg ennyi jonni fog vagy tobb is. Kiderul.

    Nem egy kategoria 1080-al ebben egyetertunk, el is mondom miert nem. A kerdes mire kell, ha jatekra Windows alatt, akkor kiegyensulyozott, bar az utobbi tesztek mar nem teszik egyertelmuve azt amit mondtal. Ahol nekem fontos, Linux alatt nem kell driver mint az NV kartyakhoz amibol mindjart ket elonyom is szarmazik:

    1. alapbol megkapom a teljes funkcionalitasat mindenfele trojai falo program telepitese nelkul.
    2. nem kell imadkoznom azert hogy az aktualis NV driver ne szarja ossze magat es a telepitest amit utana fel ora takaritas es ujratelepites kovet. Mivel mar egy csomoszor megszivatott ezzel ennek kulonosen orulok.

    Az 1 pontbol meg egy erdekes dolog kovetkezik, megpedig hogy alapbol hulyere veri desktop kategoriaban a Polaris 460-am a 1080-at Machine Learning szamitasban, leven NV-nek kell a csodadrivere hozza :Y Anelkul egy darab elektronika, semmi mas, 460-nak meg gyarilag benne van a kernelben, mert hat ugye nyilt szoftverek...

    NV driver-el vagy anelkul felejtsd el a virtualizaciot amire szinten szuksegem van, mert NV alapbol tiltja :U

    "GPU brand: Get a recent AMD GPU. Nvidia disables their device in Windows with ‘Code 43‘ when virtualization is detected though there are some workarounds with recent versions of qemu." Van ra megoldas, de nem teljesen stabil, hagyjuk.

    Mindezek utan ha meg az ember szeretne jatekon kivul masra is hasznalni a gepet, akkor ott a Ryzen 1700, 8/16 szal, tokeletes megoldas mind virtualizaciora mind AI szamitasok megtamogatasara, streamelesre, jatekra, video kodolasra/vagasra, szoftverfejlesztesre mindezeket atlathato, nyitott szoftverekkel, hardveres vedelemmel ellatva akkor... szoval ja, valahogy azt erzem most megvan az a svajci bicska osszeallitas amire mar vartam egy jo ideje.

    Aki jatszik csak, az azt vesz amit akar, aki masra is hasznalna az agysejtjeit mert kell vagy mert van ra ingerenciaja annak Ryzen/Polaris/Vega kombot ajanlom. Dupla aron limitaltabb kornyezetre persze mehet Intel-NV kombo is, volt ugyanezen feladatokra, koszi, nem.

    Ezek meg mind csak a hab a tortan, lehetne sorolni, minek, falra hanyt borso :DDD

    ps: arrol meg nem beszelek hogy AMD nem limitalja a teljesitmenyedet pl ML szamitasok alatt, ott most a Vega 64 mocskosul hulyere veri a 1080-at, de mind1 :P

    psps: ez meg a masik...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák