Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szubence

    csendes tag

    Sziasztok!

    Hosszas huzavona után végre sikerült átvennie a T-Home-nak az Inviteltől az ADSL-emet és szombaton jönnek bekötni az IPTV-t is.Viszont lenne egy kérdésem. A probléma az, hogy most a telefon anyám lakásába megy, ott van a modem és egy WiFi router, így jut a mi lakásunkba a net (2 vékony fal van csak köztünk, meg 5-6 méter), a telefon meg csak anyámnál van, nekem nem is kell. A tv viszont csak nálunk van. Ennek a kábelezésére ugye 4 mód lenne:
    1. UTP kábellel, két vékony fal átfúrásával, a fel mellett vezetve kb.12 m kábellel. Ezt a T-Home-os szerelő megcsinálja ingyen és bérmentve???
    2. Az elektromos hálózaton 2 adapterrel, amit a T-Home kínál (kb, 28 ezer ft-ért). Mikor ezt a kérést jeleztem az szerelő-időpont egyeztetésekor, akkor a hölgy közölte (először fogalma se volt az egészről...) hogy ennek a "beszerelését" a szerelő nem tudja vállalni...előadta ez mekkora munka lenne...meg amúgy is ilyet nem tudnak csak úgy hozni...(tudtommal gyakorlatilag csak be kell dugni őket...). Erről valami tapasztalat? Az a kínom még ezzel, hogy nem tudom menne-e mert külön villanyórán vagyunk anyáméktól...
    3. Vezeték nélküli megosztás. Elvileg erre is van a T-Home-nak saját megoldása (ezt már meg se mertem kérdezni az ügyintézőtől). Ebbe mennyire kavarhat be, hogy a net is WiFi-n megy? Illetve megoldható-e saját eszközökkel is (routet, access point), tudom már volt itt hasonló kérdés, de érdemi választ nem találtam rá. Esetleg ha úgyis hoznak egy gateway-t amin van WiFi router, akkor felszabadul a mostani WiFi routerem (802.11g), ezt fel lehet-e valahogy használni?
    4. Ez a verzió valszeg hülyeség...A telefonkábel ami anyámékhoz megy itt jön a mi ablakunk felett...esetleg erről lehet-e valahogy leágazni és erre kötni a gatewayt, a másik ág meg menne be anyámhoz a mostani modemmel a végén (telefon+WiFi routerrel). Vagy egyszerűen az egészet hozzánk behozni és anyámnak venni valami vezetéknélküli telefont, csak akkor a telefon töltőállomása nálunk kéne hogy legyen...

    Köszönöm a segítségeteket, ha lehet olyanok válaszoljanak a kérdésekre, akik érdemi választ is tudnak adni...ne olyat hogy minek kellett neked IPTV, stb...:)

Új hozzászólás Aktív témák