Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gery0505

    tag

    Sziasztok!

    Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
    Nemrégen vettem egy új konfigot, egy Asus alaplappal. Ezen természetesen van gigabites LAN port, de én mégis szeretnék egy hálókártyát a gépbe. Csak PCIe foglalatos lehet, mondjuk hasraütésszerűen egy ilyen Delock-ot kiválasztottam, de nem ragaszkodom ehhez. Ha tudtok jobbat akkor az lesz. Természetesen van PCI slot az alaplapon, de az egyiket eltakarja a 3 slotos videókari (Asus HD-7950-DC2T-3GD5) a másikban meg a hangkártya csücsül.

    A következő probléma történt: A DIGI net routerrel van megosztva. Tökéletesen működött a régi gépemmel, amelyben volt hálókártya. A régi gépet először alaplapi hálókártyával használtam, és kinyírta egymást a router is és az alaplapi hálókártya is meghalt. Hasonló jelenség zajlik most is: Először csak belassult a net, aztán most már egyáltalán nem működik. A laptoppal sem. Most úgy megy, hogy a DIGI kábelét közetlenül bedugtam az alaplapi hálókártyába, és közvetlenül csatlakoztam a nethez router nélkül. A router meghalt. Aztán a régi gépnél nem törődtem vele, betettem egy hálókártyát és kész. Aztán egy másik routerrel használtam hosszú évekig hiba nélkül. Most ez a router tette le a lantot, fogalmam sincs miért amikor évekig hiba nélkül ment. Az új gépet természetesen a régi routerre kötöttem rá és kísértetiesen megismétlődött a router elhalálozás. Az alaplapi hálókártya szerencsére még működik, de nem is szeretném ha bekrepálna. Mondjuk azt nem értem, hogy mitől döglenek meg a routerek, ha alaplapi hálókártyával használom őket. Vagy ez egy Asus-jelenség? Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem tesznek az alaplapra egy kis leválasztó trafót mint amilyen a rendes hálókártyákon is van. Nekem az az érzésem, hogy emiatt döglenek meg a routerek, mert feszültségkülönbség van a router és az alaplapi hálókártya között. Vagy bekapcsolási tranziens, vagy gőzöm sincs miért.

    Na szóval úgy döntöttem, hogy beépítenék egy hálókártyát a gépbe, a videókari melletti PCIe portba tenném. Szeretném ha segítenétek nekem kiválasztani egy jó routert, és egy jó hálókártyát is. Szeretném, ha vezetékes lenne, mert már ki van építve a hálózat a lakásban.

    Remélem tudtátok követni, kicsit komplikáltan sikerült leírnom. :)

    [ Szerkesztve ]

    "Failure is always an option." Adam Savage

Új hozzászólás Aktív témák