- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oregcsóka
őstag
Kedves uraim, hozzáértőktől kérnék segítséget: van egy gép, DFI 865PE lapszival és 2.4-es Northwood procival, XP Prof.-al telepitve.
A gond a következő: routeren (Dlink) keresztül kapcsolódik a netre a gép, és nagyon gyakran úgy kapja az IP címet, hogy a hálózati kapcsolatok részleteinél azt írja a DHCP kiszolgáló alatti sorban, hogy a bérleti jog kezdete xxx időpont, és a vége vagy ugyanez az időpont, vagy egy perccel késöbbi.
Naszóval a lényeg az, hogy nincs net. Már amikor előadja ezt a mutatványt.
Amiket eddig próbáltam: XP hálózat ujratelepítése, Ethernet vezérlő illesztőprogram ujratelepítése, router ujrakonfigurálása, (a varázslóval).
Próbáljam meg esetleg PCI-os hálókarcsival, (hátha hibázik az alaplapi LAN chipszike), telepítsem ujra az XP-t, vagy cseréljek egyből routert?''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
And
veterán
-
oregcsóka
őstag
A másik gép, ami a routerre csatlakozik, normális időtartamra kapja a bérleti jogot.
A többi kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni.''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
mezis
félisten
-
oregcsóka
őstag
Bocsánat, helyesbítek, Dlink a modem. A router SMC tipusu.
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
_az
senior tag
sziasztok!
egy kis segítséget kérnék. a probléma: WLAN
adott egy asus laptop, típust pontosan nem tudok, de egy alsó-közép kategória, másfél éves, atheros wlan modullal. van rajta egy winxp home. wlant a windows kezeli, de van egy antenna kikapcsoló szoftveres gomb is...
a router egy smc vw7004, tök alap wlanos.1. az egyik probléma, hogy időnként egyszerűen nem érzékeli a hálót a vindóz. volt valakinek ilyen probléma? tapasztalt?
panelházban használják, néhány újraindítás és csatornátállítás látszólag megoldotta.2. viszont az új esettel semmit nem tudok kezdeni: nem veszi be a vindóz a wpa kulcsot, sem a wepet. routerben belövöm, windózban csatlakozáskor kéri, bepötyögöm, a wlan kis ikonja elkezd veszettül ugrálni, aztán halál, nem fogadja el. olyan, mintha ezredmásodpercre beindulna, aztán leölné... agyhalál.
a kérdésem az lenne, hogy megoldható-e a dolgo szerintetek vindóz újrarakás nélkül???
a lakásan egy másik laptoppal működik a hálózat. esetleg van valami fasság inkompatibilitás? weppel 1 évig működött mindkét géppel. esetleg a win nem a kulcsszót, hanem a belőle generált hosszú kulcsot kérné? vagy netán az smc routerek hajlamosak menstruálni? mondjuk ezt az ssid-t nem látok problémát sem értettem, sztem nem volt csatornaütközés...
esetleg van valami gigamega jó hálózatkezelő utility? minden tanácsnak örülök!
köszönöm!az
-
mezis
félisten
Installáld az InSSIDer-t. (.NET keretrendszert is kérni fogja.) Ezzel könnyen láthatod, milyenek a "légköri viszonyok".
A problémás laposnál még megpróbálhatod először kitörölni az összes kapcsolatot, aztán reset és újra felvenni.
Azt a lökött szövegű "Kapcsolódás akkor is ha nincs jel" nyugodtan pipázhatod, ártani nem fog, ha meg nincs SSID sugárzás, akkor nélkülözhetetlen.
mezis
-
oregcsóka
őstag
Nem Dlink, hanem SMC, a legegyszerübb vezetékes router. 100-200-ig van a tartomány, tehát 100 gép elférne IP cím ügyileg.... Két gép csatlakozik, és a másikon semmi gond nincs. A tartomány 192.168.2.100 - 200-ig.
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
Psytróger
tag
Sziasztok!
A tegnapi napon telepítették nálam az UPC 60 megás net-csomagját, illetve egy TP-Link TLWR642 típusú wifi routert. A routerre az asztali gépem dróttal csatlakozik, 2 egyéb laptop pedig wifivel. Körülbelül 10 perccel (a két notebook épp nem üzemelt) ezelőtt egyszer csak magától újraindult az asztali gépem. Rögtön kikapcsoláskor az UPC-s modem is mintha resetelt volna - egy darabig csak az egyik villogója égett. A gép visszakapcsolásakor nem volt netem, pedig a modem addigra teljes erővel villogott - újabb újraindítás segített a problémán, most már tökéletesen működik minden.
Alapvetően a magától újraindulás zavar - pillanatnyi áramszünetre gondoltam, de ez a többi elektromos cuccomon nem látszik - sem a rádiós-órám nem nullázódott, sem az UPC-s media box nem mutatta újraindulás jelét.
A windows XP eseménynaplójába kb. a kikapcsolás időpontjára a köv. bejegyzés került:Hiba: DHCP
A számítógép a(z) 001D7DA9A355 hálózati című hálózati kártyához tartozó 192.168.1.100 IP-cím bérletét a DHCP kiszolgáló (0.0.0.0) elutasította. (A DHCP-kiszolgáló DHCPNACK üzenetet küldött)További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Ha jól látom azóta/előtte ugyanez a hiba többször is bekerült az eseménynaplóba, de a tegnapi moderm/routertelepítés előtt még nem jelentkezett. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet egyáltalán ez a DHCP hiba, illetve okozhatta-e ez a gép újraindulását?
Előre is köszönöm!
Rataccess>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<
-
Psytróger
tag
válasz Psytróger #10112 üzenetére
Közben megint történt egy újraindulás, muterom szerint a villany is elment egy pillanatra, szóval valószínű tényleg pillanatnyi áramkimaradás volt a ludas.
Azonban: a gép magától újraindulása után a PC-n megint nem volt internet, pedig az azóta bekapcsolt laptop már vígan szörfözött a világhálón. Az előbb idézett hibaüzenet természetesen megint szerepel az eseménynaplóban (a router/modem telepítése óta összesen négy ilyen bejegyzés van, az előtt egy sem).
Manuális újraindítás után visszajött újra az internetem.
Tehát a hiba: kis áramszünet után gép magától újraindul, de nincs net (a többi gépen van), csak ha utána én magam újból újraindítom.
Az gondolom elképzelhetetlen, hogy a gép újraindulása okoz áramingadozást (a lámpák pillanatnyi elsötétülését) a lakásban.>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<
-
Hinnyehunya!
csendes tag
Kiskezicsókolom!
Azt szeretném megtudni,hogy két gép közötti adatátvitelt miként tudnék elérni? Jelenleg vezetékes routerrel (tp-link) van a net megosztva,de nem látom egyik gépről a másikat és szeretnék a winyókról adatokat átvinni.
-
virkir
veterán
A múltkori internetközösítéshez lenne egy szösszenet.
Ugye kitárgyaltuk, hogy ként különböző netkapcsolatot nem lehet szoftveresen közösíteni win alatt de akkor hogyan lehet az ha be van dugva mindkettő akkor a torrent ennyivel megy felfelé.Sőt miközben írogattam feljebb ment 160KB/s-re.
Ráadásul közben a speedtest ezt mutatja.A két kapcsolat elméleti felfelé sávszéle 3072Kbit/s és amíg csak az 1 megás up volt használva soha nem ment 100 KB/s fölé.
A speedtest viszont csak a 8/1-es sebességét méri annak ellenére, hogy a gép a 6/2-es mikróssal lett indítva majd a win betöltődése után lett csatlakoztatva a kábelnet.
Most akkor ezmiez?[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
GML
őstag
Üdv! remélem megtaláltam a keresett totyikot.
a helyzet a kövi:
2 gép, W7 + XP közötte egy router samba szerverrel, háttértáral, nyomtatómegsoztással.
XP-s gépről látni a szervert, lehet nyomtatni. a w7es gép megosztott mappáit teljes mértékkben írni-olvasni.
W7es gépről lehet nyomtatni, de már nem látja a szervert és az XP-s gépet. se ping, se semmi.
van valami ötletetek? próbáltam már tűzfal ki-be, de semmi. a géppel van valami, mert a többi gép lát mindenkit(még engem is a w7 mögött.. csak én vagyok vak)[ Szerkesztve ]
-
GML
őstag
válasz Hinnyehunya! #10114 üzenetére
Ha azonos az oprendszeretek, akkor no para. Egyszerűen csak annyit kell tennetek, h az intézőben jobbklikk az adott mappára/meghalytóra és megosztás. ott be tudod állítani, hogy milyen jogosultságokat engedsz a másiknak. írás/olvasás. a hálózatoknál pedig be kell kapcsolni a fájl és nyomtatómegsoztást. kb ennyi.
és mivel router ossza ki a címeteke ezért ezzel már nincs gond.
remélem neketek fog menni. -
mezis
félisten
válasz Hinnyehunya! #10114 üzenetére
A munkacsoport nevének azonosnak kell lenni. (Vezérlőpult - Rendszer - Számítógé név).
WindowsXp-nél a hálózat számítógépeit (munkacsoportjait) pl. az Intéző - Hálózati helyek - Teljes hálózat - Microsoft Windows hálózat módon lehet megtalálni.mezis
-
sekli
addikt
sziasztok!
Érdekes problémába ütköztem:
Úgy néz ki itthon a hálózat, hogy a meglévő Wl500gP-elé a szolgáltató bekötött egy PPirelli Home Gatewayt. A Wl500gP-n van a webszerver, ftp, plussz a router webes felülete. A belső routeren minden lényeges dolgot átengedtem a tűzfalon. A külsőn DMZ host be van állítva a másik routerhez, plussz még biztos ami biztos forwardolva is vannak a portok, amik kellenének.Ha a külső routeren ki van kapcsolva a tűzfal:
elérem kívülről(WAN)/belülről(LAN) a webes felületet és a webszervert a dyndns címmmel, viszont az ftp-t nemHa be van kapcsolva, akkor:
belülről nem érem el a dyndns-sel a routert, kívülről viszont igen és kívülről megy az ftp is...A belső Wl500gP-n még a NAT loopback is be van kapcsolva.
mitől lehet ez a furcsa működés?
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Van egy gépem 3 hálókártyával. Az egyikbe NET a mások 2-be gép megy.
Ha jól látom a dolgokat akkor a 3 hálókártya miatt, három hálózatom lesz. Routerem nincs, és nem is szándékszom venni. Csak össze lehet fúzni a hálózatokat nem?
Windows bridge lehet megoldás? Nem vagyok otthon a hálózatok terén.Köszi
Brekkk -
shev7
veterán
válasz Brekkk #10126 üzenetére
1. vegyel router, sok fejfajastol kimeled meg magad
2. a ket gephez meno halokartyat bridgeld ossze. Akkor lesz helyi halozat mindeharom gep kozott. Az internetkapcsolatot meg siman oszdd meg.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Brekkk
senior tag
Köszi,
Úgy néz ki megy a dolog.
Milyen gondolk lehetnek router nélkül?
Igazából nem állandóan megy a 3 gép. Ez nagyon ritka. az esetek 95%-ban csak 2 gép megy vagy csak inkább 1.
Volt nekem egy régi 10/100 as kártyám, meg némi kábelem gondoltam beüzemelem. Ne árválkodjanak már
Ezért nem hiszem, hogy lesz router. Újabb porfogó lenne a lakásban.Köszi a segítséget.
Üdv
Brekkk -
Brekkk
senior tag
Igen ez igaz. De ha ez a gép lehal akkor a többit sem igazán tudom majd használni. Szinte minden adat ezen van Tehát ez nem halhat le :-) + a router is +halhat
Nem hittem volna, hogy a WIN 7-ben lévő Virtual bridge képes külön kezelni a kártyákat.
Megy a 10 / 100 / 1000 is úgy hogy a másik kártya csak 10 / 100 -as. + pont a WIN 7-nek.Köszönöm még egyszer.
-
shev7
veterán
válasz Brekkk #10130 üzenetére
"+ a router is +halhat "
Ez igaz, de azert egy gepnel ennek sokkal nagyobb az eselye. De hat te tudod, ha az 1-es gepnek mindig mennie kell ha a 2-es 3-as netezni akar, es nem szamit a plusz aramfogyasztas sem, akkor igaz, nincs szukseg a routerra.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Brekkk
senior tag
Szerencsére, úgy csináltam meg ezt a gépet, hogy 70 W-nál többet nem eszik, monitor nélkül. Pedig van benne jó sok cuccos. Igazi Server lett.
Nem sok gép eszik kevesebbet. Max laptopok . De azoknál azért egy picit gyorsabb.
A router is eszik vagy 10 - 15 W-ot szerinetm óránként. Ha a UPC-s kütyüből indulok ki -
-
Huron
tag
Üdv!
Windows internetmegosztással lehet olyat csinálni, hogy a szerver PC-re megy a net, másik hálókártyájából megy tovább egy switchre, amire a kliensek vannak rádugva és DHCP-n keresztül automatikusan, mindenféle kliensoldali beállítás nélkül - mint egy routerrel - megy rajtuk a net? 1 napra router nélkül marad a hálózat és valahogy így szeretném kihúzni ezt az időt.
-
bonat
senior tag
sziasztok.....
nekem az alábbi gondom lenne:
van egy WIFI-s TP-link router......2 gép kábelen van rákötve és van egy Noti Wifi-n.....
-az egyik vezetékes gépet ha bekapcsolom, akkor eltünik a net......és kb bármit csinálok 1h-n át semmi...aztán magától helyrejön valahogy....
-de ha a másik 2 gép megy...tehát a kábeles..és a Noti Wifi-n akkor semmi gond....ezt csinálta egy sima routerrel is a hálózat.....
sztetek mi a megoldás???
valami gond van annak a gépnek az integrált hálókarijával?? vagy vmit be kell állítanom routeren? -
-
shev7
veterán
egyebkent ha tenyleg tortenik valami a routerral ilyenkor, akkor azt a logbol latni kene. Szoval legkozelebb megtortenik amint elered a rotuert a status oldalon keresd meg a logokat. Az segithet a problema kideriteseben.
-
Face50
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Acer Extensa 5630EZ-m!
Az a gondom, hogy nem tudok csatlakozni vele a netre vezetékes kapcsolattal, pedig minden driver telepítve van...a hálózati helyek nevű ikon felkiálltójeles!
A gépen win7 van!
Aki tudna nekem segíteni annak megköszönném!Acer Extensa 5630EZ, Logitech G5,
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest