Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz 4Grider #14789 üzenetére

    ... de a pénzforgalmi üzletszabályzatuk szerint nekik meg joguk van a bankszámlám egyenlegének elutalása vagy készpénzben történő kivétele miatt érvényesíteni az utalás vagy készpénzfelvétel "költségét".
    Van egy fenét!
    2009. évi LXXXV. tv. 15. § (3):
    A 10. § (1) bekezdés f) pont fa) alpontjában meghatározott esetben a keretszerződés módosításának kezdeményezésekor a pénzforgalmi szolgáltató tájékoztatja az ügyfelet arról, hogy a módosítást az ügyfél részéről akkor lehet elfogadottnak tekinteni, ha annak javasolt hatálybalépése előtt a szolgáltatót nem tájékoztatta arról, hogy a módosítást nem fogadja el. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a módosítás hatálybalépése előtti napig az ügyfél jogosult a keretszerződés azonnali és díj-, költség- vagy egyéb fizetési kötelezettségmentes felmondására.
    Kérd, hogy ezt adják írásban. Meséld el nekik, hogy az üzletszabályzatuk nem lehet ellentétes a törvénnyel. Főleg nem vonhatja el az ügyfél törvényben biztosított jogait. Ha mégis ilyen lenne a szabályzatukban, akkor ez érvénytelen. Végül fenyegesd meg őket a bankfelkügyelettel.

Új hozzászólás Aktív témák