- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne még a további kérdésem, hogy STS ből melyik verzió a leg "problémamentesebb"?
Olvastam itt, hogy a 4.x verzió bugos, stb. Másik: van egy lehetőség, ami a 960 grid systemre épül, adaptálták OSC 2.2RC2a hez, itt található a leírása: [link]
Mivel alapvetően grafikával foglalkozok, ez szimpatikus megoldásnak tűnik nekem, csak mintha kicsit kiforratlan lenne a dolog, mert ott kezdődik, hogy a legfrissebb "full package" ki sem tömöríthető rendesen. Valaki vizsgálta már ezt a lehetőséget template-ek készítésére?Köszi, üdv all!
-
oscom.hu
csendes tag
válasz funkygee #12899 üzenetére
Még mindíg szerverbeállítási gond van szerintem
file_exists()
This function returns FALSE for files inaccessible due to safe mode restrictions.részlet a php.ini-ből
; open_basedir, if set, limits all file operations to the defined directory
; and below. This directive makes most sense if used in a per-directory
; or per-virtualhost web server configuration file. This directive is
; *NOT* affected by whether Safe Mode is turned On or Off.
;open_basedir =oscV3 tunning
-
-
funkygee
aktív tag
válasz funkygee #12903 üzenetére
Üdv, megint én
Az adminisztrátoroknál zölden világít, hogy van .htaccess védelem, megcsináltam amiket az útmutató írt. De most nem léptet be kétszer, csak az elsődleges jelszó, majd az OSC féle beléptetés kimarad, rögtön az adminba dob. EZ miért van? Az elején működött. Arra gondoltam, esetleg a böngésző megjegyezte a jelszót, de nem , kitöröltem mindent a cacheből, és mégis.
Köszi, üdv
-
DiabloCorsa
őstag
válasz funkygee #12904 üzenetére
Ha egyszer beléptél miért kéne azt elfelejtenie?
A tárhely megjegyezte az IP címed, az nem tudod "törölni".
Kapcsold ki a géped (bontsd az internetet, stb ) és újra bekapcsolva újra 2x kér jelszót!A tárhely védelem a böngésző ablakodhoz "köt" az admin védelem az IP-hez.
Próbáld ki, hogy új ablakot nyitsz és meghívod az admin oldalt, ismét lesz felugró ablak, pedig a másik ablakban be vagy jelentkezve,
Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
Maximx
tag
Sziasztok!
Hogy lehet 1 termék id számát legegyszerűbben megváltoztatni?
Csak az adatbázisban mindenhol átírni egyesével?
Köszönöm!
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Az az lenne a gondom, hogy nem tudom rávenni az áruházamat sehogysem, hogy végre kiirja a bruttó árat. Próbáltam egy módosítást, ami elvileg minden uj terméket alapból hozzáad a 25 sz. áfa kategóriához. A termék létrehozásnál kiszámolja szépen mennyi a bruttó, de aztán sehol sincs többet az az ár. Erre van megoldás? Köszi. -
DiabloCorsa
őstag
válasz funkygee #12910 üzenetére
Az az alapvető dolog jó, csak az áruház helyének és az adó helyének azonosnak kell lennie.
Pl. ha az adózóna Magyarország és az áruház helye Florida miért látszódjon az adó?Ez a telepítési hiba (?) már pár embert be vitt az erdőbe, amíg nem írt ide.
Áruház beállításainál az áruház helye Minden megye legyen.
Ha a hazai magyarosított telepítőt tettél fel.
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy jogilag minek kell megfelelnie egy webáruháznak jelenleg, illetve a jogi háttérnek hol tudok utánanézni. Ami az oscommerce-extrán van letölthető verzió rc2.2a, az úgy ahogy van megfelel az elvárásoknak, vagy ki kell még bővíteni.
Köszi szépen. -
deviance1976
tag
válasz funkygee #12912 üzenetére
Szia!
A http://torvenyeswebaruhaz.com/ oldalon elég sok mindent megtalálsz. Hasznos dolgok vannak. Én ezt olvasgatom...
-
deviance1976
tag
Üdv mindenkinek!
Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy tud e valaki olyan bővítményről, ami egy komplexebb "Összetett keresést" tud, mint ami alapban van?
Olyanra gondoltam mint pl a http://www.jatekshop.eu/ jobb oldalán található keresőfunkció.
Előre is köszönöm a segítséget...
üdv
-
DiabloCorsa
őstag
válasz deviance1976 #12914 üzenetére
Ilyet lehet csinálni, írni bármire, ehhez hasonlót látsz oldalaim fejlécében, pl. itt: http://pasztoy.hu/uj/
Ha van bővítmény az valaki bizonyára a saját rendszerére írta, aztán feltöltötte.
Az oldalon a Márkák funkció újdonság, a többi keresési mód is a termék leírásban keres, ami benne van az osc keresőben is.
Csupán az elrendezés, a jobb oldali boxban való elhelyezés okoz némi munkát.Tehát, nézd meg az oldalad forrását, amikor betöltötte a böngésző. A keresési részt kell kimásolni új szöveg fájlba, gondolkodni és abban a select feltételeket átírni a kívánt, keresett szavakra és azokat szükség szerint többször bemásolni egy boxba.
Ezzel a másolási móddal a későbbi módosítások nem kerülnek automatikusan bele a keresőbe, de ha minden keresési feltétel, szó szerepel majd a termék leírásban, nincs is későbbi módosításra szükség.Nálam egy sorban lehet több feltételre szűrni, ott minden feltétel új sor. Kb. ennyi a különbség
-
oscom.hu
csendes tag
Vajon megváltozik az "osCommerce"?
HPDL nagyon csöndben van. Valami nincs rendben, de nem tudjuk, hogy mi.
Eljött a vég, vagy a válság ide is begyűrözött?oscV3 tunning
-
deviance1976
tag
válasz DiabloCorsa #12915 üzenetére
Szia Diablo!
Köszönöm a segítséget. Tényleg logikusnak tűnik a megoldás. Nekiugrok, aztán ha elakadok, majd még zargatlak
[ Szerkesztve ]
-
DiabloCorsa
őstag
válasz oscom.hu #12916 üzenetére
Egyáltalán nincs "csöndben".
Fejleszti tovább a 2-es verziót. A fejlődés mentét nyomon követheted a nyilvános fejlesztő oldalon.
Már írta itt vakondka milyen újdonságok kerültek bele. Pár nap múlva az én demo oldalamon megtekinthető lesz.
-
deviance1976
tag
válasz DiabloCorsa #12915 üzenetére
Diablo!
Már az elején elakadtam!
Megnéztem a kódot de nem igazán értem hol kell a SELECT -et használni.
Ez lenne a kód!
Megkérhetlek, hogy legalább egy helyre beszúrnál egy SELECT-et 1-2 value-val? köszönöm
<?php
$info_box_contents = array();
// $info_box_contents[] = array('text' => HEADING_SEARCH_CRITERIA);
$info_box_contents = array();
$info_box_contents[] = array('text' => tep_draw_input_field('keywords', '<<kulcsszó>>', 'style="width: 100%"').'<br style="line-height:1px;"><br style="line-height:5px;">'.tep_draw_checkbox_field('search_in_description', '1') . ' ' . TEXT_SEARCH_IN_DESCRIPTION);
//$info_box_contents[] = array('align' => 'right', 'text' => );
new infoBox_78($info_box_contents);
?>
<?php echo tep_draw_infoBox_bottom();?>
<br style="line-height:1px;"><br style="line-height:10px;">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="2">
<tr>
</tr>
</table>
<br style="line-height:1px;"><br style="line-height:10px;">
<?php echo tep_draw_infoBox_top();?>
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td class="padd_2">
<table border="0" width="100%" cellspacing="4" cellpadding="2">
<tr>
<td class="fieldKey"><?php echo ENTRY_CATEGORIES; ?></td>
<td class="fieldValue"><?php echo tep_draw_pull_down_menu('categories_id', tep_get_categories(array(array('id' => '', 'text' => TEXT_ALL_CATEGORIES)))); ?></td>
</tr>
<tr>
<td class="fieldKey"> </td>
<td class="smallText"><?php echo tep_draw_checkbox_field('inc_subcat', '1', true) . ' ' . ENTRY_INCLUDE_SUBCATEGORIES; ?></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><?php echo tep_draw_separator('pixel_trans.gif', '100%', '10'); ?></td>
</tr>
<tr>
<td class="fieldKey"><?php echo ENTRY_MANUFACTURERS; ?></td>
<td class="fieldValue"><?php echo tep_draw_pull_down_menu('manufacturers_id', tep_get_manufacturers(array(array('id' => '', 'text' => TEXT_ALL_MANUFACTURERS)))); ?></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><?php echo tep_draw_separator('pixel_trans.gif', '100%', '10'); ?></td>
</tr>
<tr>
<td class="fieldKey"><?php echo ENTRY_PRICE_FROM; ?></td>
<td class="fieldValue"><?php echo tep_draw_input_field('pfrom'); ?></td>
</tr>
<tr>
<td class="fieldKey"><?php echo ENTRY_PRICE_TO; ?></td>
<td class="fieldValue"><?php echo tep_draw_input_field('pto'); ?></td>
</tr>
<tr>
<td class="smallText vam bg_input" align="right"><?php echo tep_image_submit('button_search.gif', IMAGE_BUTTON_SEARCH); ?></td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table> -
oscom.hu
csendes tag
válasz DiabloCorsa #12918 üzenetére
Egyáltalán nincs "csöndben".
Te tudsz valamit! Veled csinálja? Amit Vakondka írt annak nagy része már egy éve készen van. Esetleg már a dokumentációt készíti?
oscV3 tunning
-
DiabloCorsa
őstag
válasz funkygee #12901 üzenetére
Olyan nincs, hogy valamely bővítmény csináljon Neked templattét. Van sok olyan program melyek alkalmasak ilyenek készítésére, a legfontosabb a Photoshop. Hiszen bármilyen formát akarsz, abba kell méretre készített kép. Azt neked kell kitalálni, fotózni, szerkeszteni stb..stb.
Olyan megoldás van több, bizonyára az STS is ilyen, hogy lehet egy áruháznak több féle "templatéje" vagy alkalmas arra, hogy készítésnél azon próbáld, amit csinálsz.
A stílus alakításhoz jó a Firefoxhoz készített Developer Toolbar.
Amit én használok sok éve, azon a fejléc, lábléc, boxok és sílus fájl cserélhetők egy áruházon számtalan variációban egy kattintással. Nincs különösebb neve, nekem kiválóan működik.
Az említett csomag kibontható, a tömörítése jó, nálam. Ha a html fájlra kattintasz, még a zipben, akkor valóban hiba üzenet lesz. Csomagold ki és utána kattints rá, és lám, megnyílik a böngésződben.Ha grafikával foglalkozol, készíts szép képeket a fejléce, pl. 1000 pixel szélességben.
-
DiabloCorsa
őstag
válasz deviance1976 #12919 üzenetére
Félre értetted üezentem.
Meghívod a böngészőben a kereső oldalt és ANNAK megnézed a forrását a CRTL+U billenytyűk lenyomásásval. Abban a <form tól a /form> ig tart a keresési utasítást. Ez kell neked és a közte lévő select-eket lehet cserélni.
Így: <option> ezt csréld </option>
Remélem már érthető, ha nem akkor telefon stb..stb.
-
DiabloCorsa
őstag
válasz oscom.hu #12920 üzenetére
Harald utolsó módosításának dátuma September 16, 2010
Követheted munkáját itt: http://github.com/osCommerce/oscommerce2/tree/master/catalog/
-
wjani
tag
Üdv nektek!
Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni.
A [www.webtarhely.com] oldalon kell egy webshopot létrehoznom.
Arra gondoltam, hogy egy meglévő webshopot átteszek.
Létrehoztam az adatbázist, amit mentésből töltöttem fel, majd bemásoltam az összes fájlt, szintén mentésből.A következő lépésként a 2 config.php fájlt vettem kezelésbe, de szerintem nem jó elérési utat írhattam bele, mert a teszt oldalon a nagy fehérségen kívül, mást nem látok, még hibaüzenetet sem.
Abban kérnék segítséget, hogy milyen módon tudom meg, hogy az elérési utat hogy kell beleírnom.
Üdv
Wjani[ Szerkesztve ]
CoViA Online könyvkereskedés,
-
Marsy51
aktív tag
-
wjani
tag
Kedves Fiúk!
Köszike a gyors válaszokat. A legmegfelelőbbet választom.
Új telepítés, majd a régi dolgokkal felülírás.
Üdv
WjaniCoViA Online könyvkereskedés,
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Valaki foglalkozott már Joomla - Oscommerce integrációval? Létezik működő komponens joomla alá, amivel megoldható?Marsy: Láttam egy fórumon, hogy tavaly próbálkoztál a JosC -el, végül azt sikerült letölteni, mert láttam gondok voltak a letöltéssel. Működött?
Üdv, Köszi!
-
oscom.hu
csendes tag
válasz DiabloCorsa #12923 üzenetére
Követheted munkáját
Nem akarok károgni, de valami nagyon nincs rendben. Amit követhetek, az egyáltalán nincs kész, sőt igencsak félbe van hagyva, annak ellenére, hogy augusztusban néhány hétre ígérte HPDL a megjelenést.Az oscommerce angol fórumot olvasgatva, pedig elég vészjósló a hangulat...
HPDL abban hibázik nagyot, hogy nincsen fejlesztői közössége, nem tájékoztat és nem egyesít. Így nem lehet sikeres, persze ez lehet tudatos is, ha valaki meg akarja venni a projektet. Számtalan példát ismerünk a GPL licence világából, ami mára átalakult, mert nem volt fenntartható...
Az oscommercről is voltak leválások lásd zencart. Mára viszont nincs miért leválni az oscommercről, mivel fejlesztők sincsenek körülötte.Ne legyen igazam, de most úgy tűnik az összes oscommerce váz teljesen befagyott állapotban van! Vajon ki fogja kiolvasztani és hogyan?
oscV3 tunning
-
oscom.hu
csendes tag
válasz oscom.hu #12930 üzenetére
Ez talán biztatóbb szöveg...
Hi All..
We're just about there and are now working on the marketing materials. The upgrade guide is based on:
http://github.com/osCommerce/oscommerce2/compare/upgrade23
There still might be some late code changes though.
Kind regards,
[ Szerkesztve ]
oscV3 tunning
-
drtreni
csendes tag
Sziasztok!
Laikusként szeretném a segítségeteket kérni.
Osc webáruház indítása előtt állok.
Egy ismerősöm az osc-vel kapcsolatosan azt mondta, h elavult rendszer...
Mit gondoltok erről?
Érdemes ilyet venn?
Köszönettel: egy laikus
-
DiabloCorsa
őstag
válasz drtreni #12932 üzenetére
és az ismerősöd azt is mondta, hogy ennél sokkal jobb, modernebb az xy rendszer és ő azt tudja neked ingyen?
Vagy semmilyen rendelési rendszere nincs, csak mondott 1 okosat.
Én is mondhatom a 10 éves Hondám mellett, hogy ismerősön 20 éves Ferrari Dinója elavult, hangos, nem környezet barát stb..stb , abból csak 500 készült csak nekem nincs, neki pedig van.
A Hondának kb. 200 a vége, a Dinónak 300 felett. Pedig az öreg, elavult..
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Milyen kiegészítéssel lehetne megoldani, hogy az új usereim egy külön kategóriába landoljanak, és nekik először csak egy adott szállítási mód legyen elérhető? MAjd mondjuk a második rendeléstől egy újabb, illetve onnantól már minden. Először csak előreutalást akarok engedni, majd később utánvétet is. Ha telepítem az SPPC -t akkor megoldható csak?
Köszi.
-
deviance1976
tag
Sziasztok!
A következő a problémám:
Egy elég nagy terméklista adatbázist akarok csv-ből beimportálni. Ezt a listát hetente a frissítések miatt kell majd újraimportálni. De ehhez ki kell törölnöm az összes terméket.
Ha az adminban a kategóriákból kitörlöm az összes mappát, akkor elvileg kitörlődnek a termékek, de a következő beimportáláskor a képek nem jelennek meg, pedig fizikailag fent vannak a szerveren az images mappában. De ha esetleg újra feltöltöm és felülírom a szerveren lévő képeket, akkor viszont már látszanak a termékfotók.A kérdésem az, hogy hogyan tudnám úgy kitörölni az összes terméket, hogy a képeket ne kelljen minden egyes importáláskor felülírnom?
Köszönöm
-
DiabloCorsa
őstag
válasz deviance1976 #12939 üzenetére
elvileg kitörlődnek a termékek,
NEM!
Ha törlöd a kategóriát törlődik a kategória.
Ettől miért törlődne a termék??
Azok ott maradnak az adatbázisban, csak nem lesznek láthatók.
Keresésnél vagy más módon megjelenhetnek, és alaposan megkeseríthetik a munkád, oldalad működését.Ha kép neve és útvonal az új importban azonos, látszódnia kell.
Ha termék ismét "felkerül" miért kell törölni?
Van megoldás problémádra.Frissíteni kell.
-
deviance1976
tag
válasz DiabloCorsa #12940 üzenetére
Köszönöm Diabló! Adatbázis frissítés után tökéletesen működik!
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Pontosan mi az amit nekem meg kell őriznem egy adott rendelésből? Hogy tudom azt elérni, hoyg a rendelés mellé elmentődjön az aktuális ászf is? Ügyelnem kell a visszakereshetőségre, vagy ez egy ilyen rendszernél nem megoldható? Vagy technikailag minden számlát papíron őrzök meg, és az áruház erre nem ügyel, ez így helyes? Vagy megoldás az, ha a rendelés visszaigazolás mellé megy pdf ben az ászf is, és a vevőm vagy megőrzi vagy nem? (Meg persze a csomaggal is megy.) Ez elegendő?
Köszi szépen.
Üdv!
-
DiabloCorsa
őstag
válasz funkygee #12942 üzenetére
Ha az ászf naponta változik, hát mentsd.
Ha 10 évente, akkor elég 10 évente.Miért kell ezt a csomaggal elküldeni???
Aki rendelt, elolvasta. Azt old meg, hogy rendelés küldés csak "Tudomásul vettem" után legyen elküldhető és kész.
Szerintem.
-
Krisz01
tag
A múltkor az oldalamat hacker támadás érte és sajnos újra kellett telepítenem az oldalamat. Szerencsére TC-el korábban lementettem az összes fájt, így magát a dizájnt nem kellett újrakészítenem. Sajnos adatbázis mentésem nem volt, így aki beregisztrált, azoknak újra ezt meg kell tennie. Szerencsére viszonylag új oldal volt, így nem sok veszteség ért. Azonban most megcsináltam a biztonsági rések foltozását, admin mappa átnevezését, tehát amit kell. Viszont olyan kérdésem lenne, az admin felületen történő változásokat és az árukészletet hogyan lehet elmenteni, hogy ha mégis beüt a krakk, akkor ne kelljen egy csomó terméket újból feltenni, mert az elég időigényes! Tehát?
-
DiabloCorsa
őstag
válasz Krisz01 #12944 üzenetére
Admin oldal, Adatbázis mentés. Erre találták ki.
Még nem láttam olyan támadást,amiért az adatbázist törölni és újra telepíteni kellet volna.
El lehet menteni külön csak a termékeket is, létezik erre export-import megoldás. Kollégák itt a csv-t favorizálják, én mást használok ilyen célra. Avval a termék visszaállítás 20-50 másodpercig tart.Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
wjani
tag
válasz DiabloCorsa #12945 üzenetére
Kedves Diablo!
Erre a más típusú megoldásra én is kíváncsi lennék.
Az új védett módú rendszerben sajnos nem működik a CSV import bővítmény, így még nem tudom a megoldást a termékek nagy mennyiségű felvitelére, csak az admin felületen egyenként.Üdv
WjaniCoViA Online könyvkereskedés,
-
deviance1976
tag
Szaisztok!
Szeretnék az oldalamon egy olyan rendezési módot, mint a kép jobb felső sarkában található. Tudom, hogy az ár szerinti rendezés benne van az alap oscommercbe, de nekem template-em van, amiben gyárilag nem volt benne.
Hogyan lehetne ezt megoldani?
köszönöm
-
Krisz01
tag
válasz DiabloCorsa #12945 üzenetére
Köszönöm Diabló, jegyzettömbbel megnyitottam az elmentett adatbázis fájlt és valóban mindent tartalmaz, amit kell. Azonban látom más érdeklődik egyéb megoldás iránt, szóval kíváncsian várjuk!
-
Krisz01
tag
Megint egy kis gondom akadt! A fizetés-kiszállítás moduloknál ha a bankszámlára előre utalás van megadva, akkor kér ilyet:
Cél:
Store Name
Address
Country
PhoneMeg persze ahova a bankszámla számot kell beírnom. Viszont egyszerűen nem találom azt a magyar nyelvi fájlt (moneyorder-ben kellene lennie, de nincs ott a "payment to" sorokat sem találom). Van egy régebbi oscommerce webáruházam, azt használom mintának, ott minden jól be van állítva, de egyszerűen ott sem találom ezeket a sorokat!
Segítség kellene! -
DiabloCorsa
őstag
wjani!
Nem tudom mi az a védett mód, ha megírod privát elérhetőséget kipróbálom, abban működik-e.deviance1976!
Az alap osc a lista több oszlopára tud rendezni. Rendezhet nálad is, de ismeretlen sablonba lehetetlen "messziről" elmondani hová írd bele és mit.
Krisz01!
Mint látod elment mindent!
Csak amíg nem muszáj ne töltsd vissza, mert lehet hogy eltűnnek az ő és ű betűkMivel a keresett szavak nem a nyelvi fájlban vannak, hiába keresed. Vannak dolgok, melyek az adatbázisban vannak, melyeket telepítés előtt az eredeti php-ban kell lefordítani.
Természetes, hogy a Vevő számára ki kell írni az oldalra a cég nevét, bankszámla számát telefonszámát, ha előre kérjük a pénzt. A keresett fordítandó szavakat NEM látni a Vevő oldalon, talán NEKED jól lesz angolul is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest