Hirdetés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
Új hozzászólás Aktív témák
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem tesztelésre localhostra (wamp) a osc3alfa6hu verziót. Az a gondom, hogy miután felmegy, az admin login-nál a megadott belépési adatokkal semmit nem csinál . Kiírja a böngésző hogy kész, de nem lép be. Olvastam valahol, hogy az adatbázisból ha kiveszem az admin táblából a felhasználót, jelszót, akkor újat akar majd csináltatni, de így se műxik. Van valami ötlet erre? Semmi hibát nem ír ki, csak egyszerűen kiüríti a login formot, és alaphelyzetbe áll.
Köszi előre is. -
funkygee
aktív tag
Sziasztok.
Feltettem a 2.2 hu magyar OSC-t, de az admin felület be sem jön, jönnek ezek az open_basedir hibák, erre mi a megoldás? Találok valahol egy részletesebb faq-t vagy ilyesmit a telepítéshez? Köszi.
FG. -
funkygee
aktív tag
válasz oscom.hu #12896 üzenetére
Hali!
Nem localhoston van, hanem már egy élő tárhelyen. Aldomain alá telepítettem fel. Az előzőekben már felraktam nézegetés miatt az új v3 alfát, ami simán felment,kiváncsi voltam milyen az, de legalább a telepítéssel nem volt gond. Nos: Jelenlegi helyzet, hogy az áruház frontendje bejön, az admin viszont csak a hibákat hozza.
Frontend hibák fölül:
Warning: session_save_path() [function.session-save-path]: open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/USER/MYDOMAIN/:/servers/php/lib/php:/tmp/phpupload) in /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/includes/functions/sessions.php on line 169
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/WWW/com/MYDOMAIN/webshop/_/_/admin) is not within the allowed path(s): (/USER/MYDOMAIN/:/servers/php/lib/php:/tmp/phpupload) in /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/includes/header.php on line 15
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/WWW/com/MYDOMAIN/webshop/_/_/install) is not within the allowed path(s): (/USER/MYDOMAIN/:/servers/php/lib/php:/tmp/phpupload) in /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/includes/header.php on line 22Az admin részen más nem látszik, csak ez:
Warning: session_save_path() [function.session-save-path]: open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/USER/MYDOMAIN/:/servers/php/lib/php:/tmp/phpupload) in /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/T3vnEFadmin/includes/functions/sessions.php on line 165
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/T3vnEFadmin/includes/functions/sessions.php:165) in /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/T3vnEFadmin/includes/functions/sessions.php on line 102
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/T3vnEFadmin/includes/functions/sessions.php:165) in /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/T3vnEFadmin/includes/functions/sessions.php on line 102
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/T3vnEFadmin/includes/functions/sessions.php:165) in /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/T3vnEFadmin/includes/functions/general.php on line 22Lehet, hogy ez valami triviális hiba, de előtte zen carttal is próbálkoztam, és hasonlóak voltak, lévén az is OSC alapú. Köszi, ha valaki tud segíteni, vagy észre vesz valamit.
-
funkygee
aktív tag
válasz DiabloCorsa #12898 üzenetére
Köszi, ez volt a gond. Akkor eltájoltam magam, mert a telepítési leírásban az volt, hogy ezt már az admin felületen belépve egyszerűen be tudom írni, csak admin felület sem volt, mostmár van . A frontenden még mindíg van két hiba ( a harmadikat leszámítva, ami a jogosultságot illeti, de azt átírom) :
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/WWW/com/MYDOMAIN/webshop/_/_/admin) is not within the allowed path(s): (/USER/MYDOMAIN/:/servers/php/lib/php:/tmp/phpupload) in /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/includes/header.php on line 15
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/WWW/com/MYDOMAIN/webshop/_/_/install) is not within the allowed path(s): (/USER/MYDOMAIN/:/servers/php/lib/php:/tmp/phpupload) in /USER/MYDOMAIN/MYDOMAIN.com/ecommerce/includes/header.php on line 22ha jól értem ezek a sciptek az install és az admin könyvtár meglétét vizsgálják, ezeket már átneveztem pedíg.
Köszi!
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne még a további kérdésem, hogy STS ből melyik verzió a leg "problémamentesebb"?
Olvastam itt, hogy a 4.x verzió bugos, stb. Másik: van egy lehetőség, ami a 960 grid systemre épül, adaptálták OSC 2.2RC2a hez, itt található a leírása: [link]
Mivel alapvetően grafikával foglalkozok, ez szimpatikus megoldásnak tűnik nekem, csak mintha kicsit kiforratlan lenne a dolog, mert ott kezdődik, hogy a legfrissebb "full package" ki sem tömöríthető rendesen. Valaki vizsgálta már ezt a lehetőséget template-ek készítésére?Köszi, üdv all!
-
-
funkygee
aktív tag
válasz funkygee #12903 üzenetére
Üdv, megint én
Az adminisztrátoroknál zölden világít, hogy van .htaccess védelem, megcsináltam amiket az útmutató írt. De most nem léptet be kétszer, csak az elsődleges jelszó, majd az OSC féle beléptetés kimarad, rögtön az adminba dob. EZ miért van? Az elején működött. Arra gondoltam, esetleg a böngésző megjegyezte a jelszót, de nem , kitöröltem mindent a cacheből, és mégis.
Köszi, üdv
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Az az lenne a gondom, hogy nem tudom rávenni az áruházamat sehogysem, hogy végre kiirja a bruttó árat. Próbáltam egy módosítást, ami elvileg minden uj terméket alapból hozzáad a 25 sz. áfa kategóriához. A termék létrehozásnál kiszámolja szépen mennyi a bruttó, de aztán sehol sincs többet az az ár. Erre van megoldás? Köszi. -
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy jogilag minek kell megfelelnie egy webáruháznak jelenleg, illetve a jogi háttérnek hol tudok utánanézni. Ami az oscommerce-extrán van letölthető verzió rc2.2a, az úgy ahogy van megfelel az elvárásoknak, vagy ki kell még bővíteni.
Köszi szépen. -
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Valaki foglalkozott már Joomla - Oscommerce integrációval? Létezik működő komponens joomla alá, amivel megoldható?Marsy: Láttam egy fórumon, hogy tavaly próbálkoztál a JosC -el, végül azt sikerült letölteni, mert láttam gondok voltak a letöltéssel. Működött?
Üdv, Köszi!
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Milyen kiegészítéssel lehetne megoldani, hogy az új usereim egy külön kategóriába landoljanak, és nekik először csak egy adott szállítási mód legyen elérhető? MAjd mondjuk a második rendeléstől egy újabb, illetve onnantól már minden. Először csak előreutalást akarok engedni, majd később utánvétet is. Ha telepítem az SPPC -t akkor megoldható csak?
Köszi.
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Pontosan mi az amit nekem meg kell őriznem egy adott rendelésből? Hogy tudom azt elérni, hoyg a rendelés mellé elmentődjön az aktuális ászf is? Ügyelnem kell a visszakereshetőségre, vagy ez egy ilyen rendszernél nem megoldható? Vagy technikailag minden számlát papíron őrzök meg, és az áruház erre nem ügyel, ez így helyes? Vagy megoldás az, ha a rendelés visszaigazolás mellé megy pdf ben az ászf is, és a vevőm vagy megőrzi vagy nem? (Meg persze a csomaggal is megy.) Ez elegendő?
Köszi szépen.
Üdv!
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Nem OSC a kérdésem. Esetleg van tippetek arra, hogy hol találok ingyenes CMS-t ami egyszerűbb mint egy joomla, de még WP szintű sem kell, csak valami mini-CMS re gondolok, Van valakinek tippje erre? Köszi! -
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
A legújabb 2.3.1 magyarosításával foglakozik valaki? Nekem van egy lefordított english.php >> magyar.php. (magázó) Esetleg ezt fel tudom ajánlani a projekt javára. Kérdésem az lenne, hogy jelenleg beállítottam a az adatbázist UTF8-ra, az egyeztetés UTF8 hungarian_ci.
Hol kéne még módosítani, hogy a backendből normálisan bekerüljenek az adatbázisba a karakterek Mert az oldalak ékezettel bejönnek, de a phpmyadminban krixkrax-ok vannak és ez nem megnyugtató!Köszi.
-
funkygee
aktív tag
válasz DiabloCorsa #13014 üzenetére
Ennél a 2.3 nál valahogy ( a te demódnál is) az ű például nem azzal a default fonttal jelenik meg mint a többi szöveg, mintha helyettesítve lenne , vékonyabb valahogy (mozillában). De chrome ban például nem látok különbséget. Ott az összes betű vékony. Ez mért lehet?
[ Szerkesztve ]
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan contrib, ami 2.3.1 alatt emailt aktivál? Néztem amit Belba korábban csinosított, de az egy az egyben nem fog működni. Van egyéb lehetőség? Illetve próbáltam a 2.3 nak a dns emil ellenőrzését is, de az nem fogja kiváltani az emil aktiválást, az csak azt nézi dns ben , hoyg van e olyan domain, úgynéz ki ( mást nem is tud ) de azért ügyes.
Sziasztok.
-
funkygee
aktív tag
válasz DiabloCorsa #13031 üzenetére
Hali!
Regisztrál a vásárló, kap egy kódot emilben, amit vissza kell neki írni ( hogy az övé az emilcím) Csak tömören fogalmaztam meg kicsit rosszul is: aktiváló kódot emilben, amivel aktiválja a regisztrációját. Na erről lenne szó. Vagy lehet , hoyg ezt is tudja már alapból, csak nem találtam meg?
Üdv!
-
funkygee
aktív tag
válasz Marsy51 #13029 üzenetére
Üdv Marsy,
Á nem is próbálom, mert belenéztem gyorsba az account_activate.php és account_activate_success.php ba, de include és require terén olyasmi kell neki ami az ujban nincs is. Tutira nem menne "as is" Mármint, alkalmazni kell kell az ujra, mert ugye app..._top illetve app.._bottom van már csak, de sztem menni fog, használható lesz az csak a megfelelő helyre kell tenni a kódot.
Üdv!
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
A következő "hibát" tapasztaltam ( 2.3.1): Eddíg egy nyelven teszteltem egy áruházat, szépen be van neki állítva, hogy default lang= hu. Működött is. Nagyjából az angol fájlok úgy vannak ahogy voltak. Namost, felraktam egy angol firefoxot, és azt tapasztalom, hogy mindenképpen megvizsgálja a browser nyelvét, és annak megfelelőn angolra kapcsolja az áruházat, mondanom sem kell, borul az egész, még ha ki is van töltve az angol tartalom, de ugye nem jól küldi el browsernek, és pl. az ékezetek elvesznek, stb. Tehát akkor ezek szerint, mindenképpen megvizsgálja a browserem nyelvét? Mert nagyon úgy néz ki, felülbírálja a beállításokat.
-
funkygee
aktív tag
válasz DiabloCorsa #13100 üzenetére
Működni működik persze. De ha rámegyek az oldaladra, default-ból angolra kapcsolja azt is, és a látogatónak át kell kapcsolnia magyarra, így nekem is megy, itt az a kérdés, meg lehet-e kerülni, hogy leellenőrizze a user böngészőjét, tehát akármilyen böngészőből ( mondjuk kanadából, egy angol firefoxból) egy ottani magyarnak ne kelljen átkapcsolnia manuálisan. Ha magyarra kapcsol, nyilván a http params a nyelvnek megfelelően megváltozik és abból az angol firefox is tudja már,hogy magyar oldal, de alapból az os angolul küldi el neki először. Ez nálad is így van amikor először betöltöttem.
-
funkygee
aktív tag
válasz DiabloCorsa #13102 üzenetére
Amíg magyar volt csak fenn, addíg angol firefoxra application top error.. hiányolta az angol nyelvi fájlokat. Érthetően. De legalább akkor ha már ha adminban is be van állítva hogy default magyar, mér nem használja ami van neki. Persze másrészről érthető is lehet, mivel az application_top-ban elvégzi a browser ellenérzést úgy néztem, és azt akarja hozzá rendelni. Ha ugy találja, hogy angol, akkor azt. Az meg nem volt neki.
Neked a demo shop végül UTF-8 vagy Latin2 ?
Üdv! -
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Arra van valami megoldás, hogy bizonyos kategóriákat elrejtsek bizonyos nyelvek esetén? ( 2.3.1) -
funkygee
aktív tag
válasz DiabloCorsa #13136 üzenetére
Itt a fórumban való segítséghez nem kell emilcím.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest