- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakondka
őstag
Szia,
Ami ingyenes, az fent van az osCommerce oldalán.
Ilyen pl a PayPal, Moneybookers, stb.A CIB bank szerződéskötés esetén elküldi a kommunikációs protokoll leírását,
nem küld kész programot, amit beépíthetsz a shopba.
51 oldal csak a leírás, hogyan kellene működnie az általad megírt cib fizetési modulnak
és még külön doksi a hibakódok és kezelése...https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
DiabloCorsa
őstag
válasz deviance1976 #12452 üzenetére
Írsz rá egy modul, beteszed a modules mappába és az index.php-vel meghívod.
VAGY a kategoria képeket cseréled valami "normális" képekre.
A kategoriákhoz bővítménnyel lehet leírrást tenni. Nem arra lenne szükséged?A leírásban lehet kép is.
Példa látható itt: http://www.pasztoy.hu/2010/oscadminoldal-c-2.html
Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
DiabloCorsa
őstag
válasz Zsolt!ka #12449 üzenetére
Talán azért mert, a beviteli mező alatt látható: 25:8.50,50:5.50,10000:0.00
Értelemzése: 25:8.50, 50:5.50, 10000:0.00
Ha odafigyel az ember, nem csinál butaságot.
Tehát tizedes az PONT, az elválasztás VESSZŐ.
Nálad 1:1, 2:2, 3:3, aztán a 6:60 tehát hatnál HATVAN, aztán 7:7
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt!ka
csendes tag
válasz DiabloCorsa #12454 üzenetére
Nem, nemérted. Sajnos nem ez a probléma
Ha bemásolom az alap "25:8.50,50:5.50,10000:0.00" -t akkor:1 kg 8,50
2 kg 8,50
3 kg 5,50
4 kg 5,50
5 kg 5,50
6 kg 0,00Ebből én arra a következtetésre jutottam, hogy 25 helyett csak 2-t, az 50 helyett csak 5-t lát.
még egy pl: "100.00:100.00,200.00:200.00"
100 kg 0
de 1kg 100
és 2 kg 200
felette 0Tegnap azért írtam a 6:60-at, hogy lássam hogy nem az ár kétjegyűségével van a baj, hanem a tömegével.
-
deviance1976
tag
válasz DiabloCorsa #12453 üzenetére
Diablo
A kategoriákhoz bővítménnyel lehet leírrást tenni. Nem arra lenne szükséged?
De, pont ilyenre lenne szükségem. Tudnál nekem segíteni, hogy melyik ez a bővítmény???
köszönöm
-
Marsy51
aktív tag
válasz deviance1976 #12456 üzenetére
Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
Zsolt!ka
csendes tag
válasz DiabloCorsa #12459 üzenetére
Minden bizonnyal.
Akkor marad a modulcsere.
De azért köszönöm a segítséget! -
Pilu 007
tag
Sziasztok!
Örömmel jelentem be, hogy elkészült egy új oldalam: http://aprohirdetes24.hu/ ingyenes apróhirdetési oldal, mely Mala és Gyurkesz keze munkáját dicsérik.
Ha valamelyikőtöknek, van bármi eladó portékája (Diablonak a szép munkásruha) had kérjelek már meg benneteket, hogy tegyétek fel az oldalra, mert egyenlőre csak tesztelünk. Keressük a bugokat. És ebben minden segítség jól jönne.
Köszi Szépen!
Piluhttp://www.webshop.munkaruhadiszkont.hu/ - - - - - http://www.munkaruhadiszkont.hu/
-
vakondka
őstag
válasz Pilu 007 #12461 üzenetére
Szia,
Szerintem a regisztrációt kicsit feltűnőbben kellene feltüntetni,
mert elveszlik a szöveges linkek között.
Ja, és ne az legyen a szöveg, hogy fiók létrehozása, mert az "átlag júzer" nem fog rájönni hogy ez nem asztalfiók, hanem RegisztrációA "A fiókját létrehoztuk..." szövegnél kicsit túlzás ez a nagyon kék aláterítés,
nehezen olvasható a szöveg és nagyon furcsán néz ki hogy nem a sor elején kezdődik a szöveg hanem távolabb.A Termék állapota mező kicsit fura, ha nem terméket hirdet valaki, hanem mondjuk szolgáltatást.
Egyébként egészen jó oldal, esetleg a szöveges linkeknél a zöldet egy árnyalattal sötétebbre venném.
https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
Pilu 007
tag
válasz vakondka #12462 üzenetére
Köszi, továbbítom az illetékesnek!
Annyit tegyél már meg légyszi, hogy 1 belső üzenetet küldesz nekem, (mondjuk a bakancsos hirdetéshez) mert nekem nem engedte, hiába szerettem volna.
Köszi a hirdetést és a véleményezést!
Piluhttp://www.webshop.munkaruhadiszkont.hu/ - - - - - http://www.munkaruhadiszkont.hu/
-
Zsolt!ka
csendes tag
válasz DiabloCorsa #12459 üzenetére
Megoldódott a szállítási költség probléma:
A magyar nyelvben fel volt cserélve a tizedes pont és a vessző. A termék megadásánál a súlyra továbbra is 1 kg esetén 1.00-t ír ki, de a szállítási költség számolásánál már helyes eredmény jön ki. Ha valakinél hasonló probléma van, ennek a hibának a lehetőségét is vegye figyelembe!
-
DiabloCorsa
őstag
-
Zsolt!ka
csendes tag
válasz DiabloCorsa #12465 üzenetére
Ja bocsi, akkor félreértettelek, nem volt egyértelmű számomra, hogy a nyelv beállítására gondolsz. Akkor utólag is köszönöm!
-
Zsolt!ka
csendes tag
válasz DiabloCorsa #12465 üzenetére
Viszont egy újabb érdekes probléma tárult fel: 45 kg felett a megadott ár kétszeresét számolja:
44:44,45:45,46:46,47:47
43 kg-nál: 44 Ft
44 kg-nál: 44 Ft
45 kg-nál: 45 Ft
46 kg-nál: 92 Ft
47 kg-nál: 94 Ft -
Zsolt!ka
csendes tag
válasz DiabloCorsa #12468 üzenetére
de legalább kiküszöbölhető azzal hogy fele akkora szállítási költséget adok meg 45 kilón felül....csak aztán meg ne javuljon magától...
-
vakondka
őstag
I. osCommerce Konferencia Budapesten: 2010 június 6.
Még van néhány hely, jelentkezz most a weboldalunkon !A tervezett tematika:
08:00 - 08:30 regisztráció
08:30 - 09:00 Megnyitó köszöntő
Önmagunk bemutatása Előadók: VAKONDKA, TGELY, MARSY, BOLDI, MALA
OsCommerce bemutatása Előadó: VAKONDKA
SZÜNET (10 perc)9:10 - 09:40
- XAMPP szerver telepítése és bemutatása Előadó: MARSY
SZÜNET (10 perc)09:50 - 10:20
- OsCommerce RC2.2a kezdőknek Előadó: MALA
SZÜNET (10 perc)10:30 - 11:00
- OsCommerce RC2.2a haladóknak Előadó: VAKONDKA
SZÜNET (10 perc)11:10 - 12:40 Barta Tibor - online marketing
12:40 - 13:30 EBÉD
13:30 - 14:00
- Sablonok és CSS design az osC2.2a-ban Előadó: BOLDI
SZÜNET (10perc)14:10 - 14:40
- Sablonozás az oSC3-ban Előadó: TGELY
SZÜNET (10perc)14:50 - 15:50
- Osc3 bemutatása fejlesztési irányai, lehetőségei Előadó: TGELY
- osC verziók összehasonlítása Előadó: TGELY
SZÜNET (10perc)16:00 - eszméletvesztésig
- osC2 biztonsága, kérdések-válaszok, kötetlen beszélgetés Előadók: VAKONDKA, TGELY, MARSY, BOLDI, MALARészletek: OsCommerce konferencia
Twitter: http://twitter.com/oscommerceextra
[ Szerkesztve ]
-
cozmo
őstag
Sziasztok régi ismerőseim!
Rég írtam ide... Más irányba terelődött az életem de ez OFF
A minap az alábbi hibaüzenetet kaptam, aminek az az érdekessége, hogy nem tudom mitől lehet. Az adminban állítgattam ezt azt és most nem működik a megrendelés szerkesztés, mikor a megrendelés szerkesztése gombra kattintok az alábbi hivaüzenet fogad egy fehér képernyő kíséretében.
Fatal error: Call to undefined method shipping::get_shiptotal() in /web/xxxxxx/xxxxxx.hu/catalog/includes/modules/shipping/indvship.php on line 53
Vakondka: Látom már egy konferencia is kilátásba helyeződött, az akkori "öregekkel" gratula nektek!
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
DiabloCorsa
őstag
Pedig elég egyértelműen oda van írva , mi okozza a hibát.
A get_shiptotal függvén nincsen definiálva. Ha visszaállítgatsz mindent, amihez hozzá piszkáltál, megjavul(hat).
Pl. mi az a indvship.php?
Ez okozza a hiba üzenetet, mint ahogy ezt te is láthatod. Az 53. sora meghívja a fenti függvényt, mely nincs.
-
cozmo
őstag
válasz DiabloCorsa #12473 üzenetére
Üdv DiabloCorsa,
Hmm letöltöttem egy javított indvship.php-t és megoldódott a probléma.
Úgy látszik valami beállítás kombináció amit az adminban eszközöltem kibuktatott egy rejtett hibát.
Felrakom a többi javítást is ehhez a kiegészítéshez: [Individual Product Shipping Prices - v.4.5 full]A fenti linken megnézheted mi ez a remek kiegészítő.
Köszi a segítséget! Nem segítettél vele ugyan de elindított egy irányba
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
reewer
aktív tag
Sziasztok
Tudtok ajanlani olyan programozot, aki akar egy `template` alapjan osszetud dobni gyorsan egy egyszeru webshopot?
Ezek lennenek a kriteriumok:
Minden fajta online fizetési lehetőség (bankkártya, átutalás, paypal utánvét stb.), biztonságos fizetés (bankkartyas fizeteshez a paypal rendszere jonak tunik, ezt kene integralni)
bevásárlókosár. vizuális, nem visz el másik oldalra csak mejelenik oldalt és hozzáadódik, nem kell regisztrálni
felhasználóbarát a látogatóknak egyszerű/könnyű navigáció
professzionális, letisztult kinézet.
regisztrálás lehetősége, hírlevél, fórum?
könnyű adminisztráció, árak, termékek, irások egyszerű módosítása
automatizált: felveszi és kigyűjti a rendeléseket, e-mail értesítés a vevőnek és az eladónak, számlakiállítás, készlet ellenőrzés?
a termék kiválasztásánál, szin és mennyiség kiválasztás (drop down menu)Varom az ajanlatokat. (ha esetleg rossz topicba raktam a postot akkor attudtok iranyitani? )
Koszonom,
reewerSi vis pacem, para bellum.
-
DiabloCorsa
őstag
válasz reewer #12475 üzenetére
Minden fajta online fizetési lehetőség (bankkártya, átutalás, paypal utánvét stb.), biztonságos fizetés (bankkartyas fizeteshez a paypal rendszere jonak tunik, ezt kene integralni)
Bankártyához NEKED kell szerződést kötnöd a választott bankkal, melynek van ilyen szolgáltatása, a többi megoldhatóbevásárlókosár. vizuális, nem visz el másik oldalra csak mejelenik oldalt és hozzáadódik, nem kell regisztrálni
Megoldhatófelhasználóbarát a látogatóknak egyszerű/könnyű navigáció
professzionális, letisztult kinézet.
A professzionális, letisztult kinézet elég tág fogalom, de megoldható, ha konkrétabban megfogalmazod, esetleg mintán bemutatod milyet szeretnél. Talán erre szolgál az template?regisztrálás lehetősége, hírlevél, fórum?
Megoldható.könnyű adminisztráció, árak, termékek, irások egyszerű módosítása
Mit akarsz írni? A többi megoldható.automatizált: felveszi és kigyűjti a rendeléseket, e-mail értesítés a vevőnek és az eladónak, számlakiállítás, készlet ellenőrzés?
Rendeléseket a Vevő küldi, azokat a kért szempont szerint válogathatod, és TE írsz róla számlát, AMIKOR tudsz a rendelt áruból adni. A rendszer csak PROFORMA (ELŐ) számlát készít. A többi megoldható.
a termék kiválasztásánál, szin és mennyiség kiválasztás (drop down menu)
Megoldható.
Ára?
Ahhoz sok mindent meg kell beszélni.Hívj fel: 20-9380-068 Mielőtt tárcsázol, nézd meg ezt az oldalamat:http://www.pasztoy.hu/2010/komplettaruhazak-c-28.html
[ Szerkesztve ]
-
imanoob
csendes tag
Sziasztok.Nekem egy olyan kérdésem lenne ,hogy ha a php file-okat átírom pl:vevőnek levél küldése vásárláskor,köszönet, miegymás,regisztráláskori levél üdvözlő szöveg ilyenek,de ezután nem küldi el a mailt , az lehet tárhely hiba?Már nem tudok mire gondolni mivel még kezdő vagyok,de ha az eredeti sablonomat teszem fel semmi buhera nélkül akkor sem küld emailt.(ezek után,mert előtte küldte)
EditPlusszal szerkesztek és miután úgy gondolom kész vagyok mentem és próbálom.Sokszori próba után egyszer csak nem küld emailt,majd egy nap elteltével magától megjavult Persze örültem de az öröm korai volt mert egy másik rész át írása után semmilyen levél nem érkezik se reg levél se vásárlási .
Persze még lenne-lesz sok kérdésem,de mivel erre nem találtam sehol rákeresve ezt kérdezném először.Köszönöm a választ.Vakondka igen tanulom az alapokatÜdv laczkó..!
-
DiabloCorsa
őstag
válasz imanoob #12477 üzenetére
Tételezzük fel. hogy tárhelyszolgáltatódnál működik a php levélküldés.
Mivel nem tudjuk, csak feltételezzük.Feltételezzük hogy CSAK a NYELVI FÁJLOKAT "írod" át, és ezt a megfelelő szabályok betartásával teszed, akkor lehet gondolkodni mi a hiba.
Míg ezeket nem tudjuk, lehet találgatni, aminek nem sok értelme.
Ki a szolgáltatód, ahol az áruházad van?
Milyen verziót telepítettél és a szolgáltatódnál milyen MySql és PHP fut?
stb..stb...
-
imanoob
csendes tag
válasz DiabloCorsa #12478 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Szolgáltatóm: One.com
phpMyAdmin 2.9.2 (ha minden igaz de én csak sessiont javítottam itt egyszer ,másra még nem kellett!!)
MySQL client version: 5.0.32(ez sem kellett még semmire)
Vásároltam egy sablont ami: osCommerce 2.2 Milestone 2
Update 051112
Magyar nyelvi fájl az oscommerce.com-röl tettem fel:
Updated hungarian language pack for 2.2 RC2.a
(kicsit kijavítva mert sok benne a helyesírási hiba,és egy két funkciónak az elnevezése is hibás sőt nálam hiányos volt)A hiba akkor történt mikor kb a 10-edik nekifutásra próbáltam "nah még ezt hozzáírom"a levél tartalmához mentése után nem jött több levél.Ezután fejvakarás,és átnézése mit is írtam......de ott csak a szöveget csinosítgattam.Semmi extra!Majd gondoltam visszateszem az eredeti nyelvi csomagot hátha valami olyan hiba amit nem veszek észre de mivel nem kaptam több levelet átettem másnapra a megoldást.Másnap egy próbával kezdtem és jött is a levél de angolul ,és kezdem előröl(magyarítás szöveg módosításai ott ahol kell),de a hiba ismét az hogy több próba után nem küldi a levelet.
Ezután letöröltem az egész shopot és feltettem megint mindent.(eredeti nem magyarított)de ez sem hozta meg a kívánt eredményt:se reggelés email,se vásárlási semmilyen nyelven....angol német spanyol.....
Szóval ha töröltem mindent a tárhelyről létezik hogy valamit kell olyankor csinálni?(mint írtam nem vagyok programozó csak most ismerkedek egy sablonos webshop magyarított verziójának beállításával[ Szerkesztve ]
-
imanoob
csendes tag
Hiba megoldódott
Tőlem kívülálló okokból(csak várni kellett fél napot)
A kérdésem továbbra is fennáll.Idegesítő hogy napi "x" amit javíthatok.
Ez a 2 -dik és gondolom még lesz többször is,ha nem sikerül elsőre amit szeretnék. Most nekiállok magyarítani és beállítgatni megint.Addig is kérdezem ki jön a konferenciára? -
imanoob
csendes tag
Ezzel a hibaüzenettel találkozott már valaki?Ha igen mi okozhatja és hogyan tudom javítani?
Deprecated: Function eregi() is deprecated in................admin/includes/classes/language.php on line 87[ Szerkesztve ]
-
DiabloCorsa
őstag
válasz imanoob #12481 üzenetére
A hibaüzenetben megadott fájl 87-ik sorában...Eddig remélem érthető és egyértelmű.
A további, amit vakondka írt. Mi lenne ha
Szerver Információ
Szerver Host: s16 (127.0.0.1) Adatbázis host: 127.0.0.1 (127.0.0.1)
Server operációs rendszere: Linux 2.6.27 Adatbázis: MySQL 5.0.32-Debian_7etch11-log
Szerveridő: 2010/05/10 09:54:44 Adatbázis indulása: 2010/05/10 09:54:44
Szerver indulása:
HTTP Szerver: Apache
PHP Verzió: 5.2.6 (Zend: 2.2.0)ilyen szerveren futna az áruházad?
Ehhez a szolgáltató segítsége, vagy másik szolgáltató kell. Ezen fut minden gond nélkül.
-
imanoob
csendes tag
válasz DiabloCorsa #12483 üzenetére
Vakondka linkével javítottam.Köszönöm!
Most úgy tűnik jó,de gondolom lenne még bőven problémám ha így maradok.
A hibajavítás rész alatt a következő olvasható:
Módosítás: mint kiderült rendeteg helyen kell módosítani az új php verzió miatt,
ezért a fentiek inkább csak például szolgáljanak, hogyan kell megoldani a hiba elhárítását régebbi verzióknál.
(Régi verziónak számít az 2.2RC2a és minden ezelőtti verzió.).
Tehát nem ez volt az első hibám mint kiderült.
DiabloCorsa amit te írsz az nekem azt jelenti hogy kérjem meg a szolgáltatót tegye a tárhelyemet olyanná hogy működjön minden ahogy kell vagy keressek másik szolgáltatót,vagy van még az hogy rakjak fel egy újabb osCommerce -t?
Amúgy a gyümölcstárhelyen tegnap reggeltem egy 14 napos ingyenest,de nem tudtam éjjel beüzemelni még.Róluk mit tudtok?Vagy merre keressek egy ilyen szolgáltatót ahol ez a régi sablon működne?
Esetleg dobjak össze egy szervert?
Én kezdem azzal hogy megpróbálom feltenni a v3.x-et és közben írok egy levelet a szolgáltatónak mit lépnek rá.Ha van hír jelentkezem. -
Marsy51
aktív tag
válasz imanoob #12484 üzenetére
A a Gyümölcstárhely az jó választás. Én is náluk vagyok, 8 oldalt működtetek ott. 5GB tárhely 21238Ft/év, megéri.
Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
vakondka
őstag
válasz vakondka #12485 üzenetére
Én a Médiacenter nevű céget ajánlom.
Nem a legolcsóbb, de talán a legjobbHosszú évek óta náluk vagyok számtalan domainnal, kiváló a szerver és az ügyfélszolgálat is remek !
-
imanoob
csendes tag
A szolgáltatónál azt mondták hogy az osCommerce összes példányának kitűnően kell működnie,és hogy semmilyen későbbi kiadás cseréjére nincs lehetőségem(phpmyadmin MSQL és ami kell).Viszont írjam meg nekik emailben a hiba üzenetet és gondjaimat ők megmondják mi a gondom ,és hogy tudom kijavítani.
Úgyhogy még most várok szolgáltatót cserélni,és megnézzük mit tudnak .
Addig is keresgetem a fórum archívumokban a gondjaim megoldását. -
Belba
őstag
Sziasztok Fiúk és Lányok!
Két problémán töröm a fejem és szeretném a tanácsotokat (segítségeteket) kérni :
===================
Első probléma :
===================
Látom a jogszabályokat böngészve, hogy újabban kötelező közzétenni az Általános Szerződési Feltételek-et (ÁSzF)...
Sőt, ezt letölthető formában is ki kell tenni, sőt egyes oldalakon azt olvasom, hogy a Megrendelés-visszaigazolásban is linknek kell(ene) lennie, amiről letöltheti a Kedves Vevő az ÁSzF-t.Nos, mit tudtok ti erről???...
Van erre valamiféle sablon-szöveg, ami segítség lehet???...
====================
Második probléma :
====================
A könyvelőnk szerint (és már máshonnan is ezt hallottam) nem tanácsos a Számlán feltüntetni a szállítási költséget...De akkor HOGYAN???...
Adózás szempontjából külön kell választani a termékek árát és a szállítási költséget, de ezt a webshopban hogyan tudom különválasztani?! (A megrendelt termékek árától függ a szállítási költség és ezt szereti látni a Vevő megrendeléskor.)
El sem tudom képzelni, hogyan csináljam :
- ne számítson fel a webshop rendszere szállítási költséget, hanem utólag adjak meg egy táblázatot a Vevőnek, kalkulálja ki maga?...
- a webshop rendszere továbbra is felszámolja a szállítási költséget, csak a Számlán nem lesz rajta, esetleg a szállításról külön adunk egy Szállítólevelet???...Ti ezt hogyan oldottátok meg???...
==========================
Ja, és van még egy BÓNUSZ-kérdésem is...
A jogszabályokban azt olvasom, hogy a "8 munkanapon belüli feltétel nélküli elállás jogáról" írásban, kinyomtatott formában kell tájékoztatni a Vevőket!
Ez most KOMOLY???...
1 doboz C-vitamin kapszula mellé küldjünk a Kedves Vevőnek 10 oldal nyomtatványt a jogszabályokról?!
Ti ezt csináljátok egyáltalán???...
[ Szerkesztve ]
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Almosluca
tag
Szia Belba!
Az ÁSZF-et még én is régebben olvastam, és van is egy letölthető nyomtatható verzió, amit a regisztráláskor is és a rendelés befejezésénél is el kell fogadnia a kedves vevőnek. Igaz nekem a visszaigazoló levélben nincs link
A szállítási költség dologról én még nem is hallottam. Miért ne lehetne a számlán? Szolgáltatás tehát számlázható ...
A papírkát én már kb. fél éve küldözgetem a szlához csatolva a 8 napos elállási jogról (rövidített változatot). Erről egy kedves ügyvéd vásárlóm tájékoztatott, azóta küldöm is.
De kíváncsian várom ki mit tud a feltett kérdéseidről.
"A világ a Microsofté, én csak benne élek ..."
-
Belba
őstag
válasz Almosluca #12490 üzenetére
Szia Almosluca!
Épp az előbb néztem a te ÁSzF leírásodat, ez biztosan jó!
Jó lenne tudni, vajon nincs erre egy sablon-szöveg???
Vagy ezt mindenki maga találja ki?Az elállási jogról elég csak 1 db A4-es papír?
Ez bíztató!
(Lehet, hogy a Számla másik oldalára is nyomtathatnánk ezt a szöveget???)Hű, ezt elküldenéd nekem???
Állítólag azért nem jó, ha a Számlán szerepel a szállítási díj, mert :
- így a te szolgáltatásoddá válik és adóznod kell utána...
- ha a Vevő visszaküldi a cuccot (joga van hozzá!) akkor a szállítási díjat is vissza kell téríteni neki, mivel ez is a Számlán szerepel!!! (Ha nem szerepel a Számlán, hanem külön jelenik meg, akkor már nem kell visszatérítened, csak a termék árát.)Végülis a szállítási díj (akár a futárszolgálat díja, akár a Magyar Posta díja) nem a te szolgáltatásod!
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Almosluca
tag
Az Ászf-et az egyik mobilszolgáltatótól kölcsönöztem és átalakítottam az én shoppomra. Elvileg minden benne van. Idemásolom, amit én küldök a számlával:
"Elállás joga
A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében a Vásárló 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.Ismertető a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletből:
A Vásárló a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
A Vásárló az elállási jogát gyakorolhatja:
A termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig. Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig. Ha a törvényi előírás szerinti írásbeli megerősítés kézhezvétele, annak ismertetésére a termék kézhezvételének napjától, vagy a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, abban az esetben attól az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb, mint nyolc munkanap van hátra. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. A Forráskereső Kft. (cyranose.hu) a Vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríti.
A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A Vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
A felek eltérő megállapodása hiányában a Vásárló nem gyakorolhatja a törvényi előírás szerinti elállási jogot az alábbi esetek alkalmával:
Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte. Olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ. Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó. Hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta. Hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében.
Szerencsejáték-szerződés esetében. Élelmiszerek, valamint egyéb mindennapi fogyasztásra szolgáló termékek rendszeres házhozszállítására vonatkozó szerződésekre. Az olyan szállást nyújtó, szállítási, étkeztetési vagy szabadidős szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekre, amelyek alapján a vállalkozás e szolgáltatásokat meghatározott időpontban vagy meghatározott időszakban nyújtja.
Elállási jog gyakorlásának menete
Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).
A termék visszaérkezését követő harminc napon belül cégünk a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát."Elvileg naprakész, de érdemes utánanézni ...
És ha a számlán szerepel a "A számla közvetített szolgáltatást tartalmaz" mondat, akkor is vissza kell fizetni?
Nézd meg ezt az oldalt : törvényeswebáruház.com
Itt elég jól le van írva minden és most nézem, hogy frissült az e-book ami a jogokról, kötelességekről szól.
-
Pilu 007
tag
Szia!
Ha ez segít, én minden számlára ráteszem (mármint aki fizet) a szállítási költséget, és már túl vagyok 1 Apeh vizsgálaton -ahol szerencsére mindent renden találtak.
Mivel minden importőröm, és nagykerem leszámlázza áruval együtt, így én se vagyok rest.
Röviden ott költség - itt bevétel. Lehet, hogy nem helyes, de szerintem mindenki így csinálja. Kivéve aki nagyon keveset számlázik ilyet, és nem bosszantja ha csak 1 ilyet kell havonta.http://www.webshop.munkaruhadiszkont.hu/ - - - - - http://www.munkaruhadiszkont.hu/
-
Pilu 007
tag
Ja és egy technikai kérdés.
A Vásárlók adatait szeretném importálni, cím név cég email, valamilyen használható formában - tud valaki erre valami contribot hál'Istennek?
Ünnepekkor nem lenne rossz képeslapot küldeni a leiratkozott vevőknek, stb
Köszi!
-
Belba
őstag
válasz Almosluca #12492 üzenetére
Hogyan nyissunk elektronikus boltot?
"... Gyakori kérdés, hogy indokolás nélküli elállás esetén lehet-e korlátozni az eredeti
kiszállítás díjának visszafizetését. A kereskedőre nézve kétség kívül méltánytalan az
a megoldás, hogy egy indokolás nélküli elállás esetén feltétlenül neki kelljen viselnie
a termék házhozszállításának költségeit, mivel ezt neki természetesen meg kell
fizetnie a csomagküldést végző cég vagy a posta felé. Egyes értelmezések szerint,
ha a kereskedő a kiszállítás díját külön számítja fel, és külön, mint közvetített
szolgáltatást jelöli a számlán, ennek a visszatérítésére nem köteles. Ilyen esetben
lehet azt mondani, hogy a kiszállítás egy önálló szolgáltatás, önálló szerződéssel,
csak a kettő díja jelent meg egy számlában. A kiszállításra vonatkozó önálló
szerződéstől viszont azért nem állhat el a fogyasztó, mert az olyan szolgáltatás, amit már teljesítettek az elállási határidő lejárta előtt (lényegében azonnali teljesítés) – ez az eset pedig ki van véve az elállási jog hatálya alól..."Itt van egy letölthető ÚTMUTATÓ, ebben találtam a fenti szöveget!
[ Szerkesztve ]
-
DiabloCorsa
őstag
EZT a problémát megoldaná, ha az ÁRUHÁZ üzemeltetők NEM foglakoznának a szállítási díj számlázásával, csak kiírnák az oldalukon, hogy annak számlázását a szállító, fuvaros, posta számlázza, tőlük kell erről számlát kérni, ha netén nem akanak adni.
Így rendkívül egyszerűen FEL SEM MERÜLHET a szállítási költség vissaztérítése.
Sajnos nem ez a gyakorlat, mindenki többféle felesleges fizetési mód kiegészítéset kér áruházához.
-
Almosluca
tag
válasz DiabloCorsa #12498 üzenetére
Kedves Diablo!
Nem értek veled egyet, mert például ha vki leszerződött egy futárcéggel az nem a TE vevődnek számláz, hiszen neki TE vagy a vevő! Továbbszámlázol és kész. Márpedig ha szerződsz egy futárcéggel sokkal kedvezőbb az ár, így pedig versenyképesebb vagy azokhoz képest, akik szerinted jobban gondolkodnak. Én inkább gondolkodok rosszul, és felteszem a kiegészítést és számlázom a szállktsg-t. Az MPL 1980,- Ft simán, szerződve 750,- Ft, ami a vevőnek sem mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest