Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz Sk8erPeter #19027 üzenetére

    aakeylib.js
    Ez egy közös library hotkey-k bekötésére. Adott billentyűzetkombinációhoz egy callbacket, szöveget, egy linkre/gombra kattintást tudsz hozzárendelni. Azért dobtam ki külső forrásba, hogy majd több oldalra csinálok magamnak saját billentyűkiosztást, de nem sokáig jutottam :)

    ph_hotkeys_in_editor.user.js
    Úgy nézem, csak annyi a különbség a userscripts.org-os változathoz képest, hogy itt már a közös keylib-et használom. Az előző változat még ment Opera, FF és Chrome alatt is, ez passz, csak Opera alatt néztem. A forrásszöveg végén szépen látszanak a billentyűkombinációk.

    ph_hotkeys_in_forum.user.js
    Ez volt eddig a pillanatig myware* állapotban. Emlékeim szerint Logouton nagyon nem működik az egész (sem a cikkekben, sem a fórumon), ITCafén a cikkekben igen, míg a fórumon nem, PH-n és MA-n tökéletes. Vagy 10 perc lenne kijavítani, de legalább 1 éve lusta vagyok rá.

    Lehetne mindhármon csiszolni, hogy ne szemeteljenek egyáltalán a global namespace-be, de saját célra megfeleltek eddig. A fenti 2+1 scripten kívül még ezt használom a PH-n, valamint pár CSS szabályt.

    Én anno megnéztem az Opera Extension API-t, aztán úgy döntöttem, ami eddig jó volt user JS-ben, az ezután is jó lesz, ami megy, ahhoz nem kell hozzányúlni :DDD

    * sajnos nem találom meg azt a fantasztikusan jó 6-7 éves blogbejegyzést, ahol a szerző arról cikkezett, hogy a kizárólag saját célra írt myware csak annyira jó, hogy a funkciója elvégzése előtt ne omoljon össze, az ergonómia és szépség nem cél, az ourware a következő lépés, ahol a kockázatokkal a használója tisztában van még, és végül a legtöbb munka azzal van, hogy ebből themware váljon, ami már megüti az átlagfelhasználó kezébe adható szintet

    Penge_4: Én úgy tudtam, hogy azért van, mert biztonságosabbnak tűnt eleve lehetőséget sem adni pl. iframe-ek behívására, mint HTML esetén, ahol ezeket kivétellistára kell tenni és a biztonsági kockázat is nagyobb, hogy iframe-et szúrsz be.
    BBCode esetén is kell regexp a feldolgozáshoz-fordításhoz, akkor pedig már mindegy, hogy egy HTML szintaktikájú korlátozott utasításkészletre írod meg a feldolgozó-szűrő szabályt, vagy egy BBCode szintaktikájúra.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák