Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz dqdb #19025 üzenetére

    Jé, nahát, nem is tudtam, hogy már valaki megtette helyettem, ezek szerint fel akartam fedezni a spanyolviaszt. Köszi. :) Majd kipróbálom. (Mondjuk mostanság őszintén szólva nem használom túlzottan az Operát, de követem a topicot.)
    Jöhetne a fejlettebb változat is. :) Az mit tud pluszban?

    "készítettem a topikban navigálásra is hasonló megoldást, de azt sosem toltam még ki nyilvánosra"
    Mármint konkrétan mire gondolsz, milyen navigálásra? Most hirtelen nem esik le.

    ===

    (#19026) Penge_4 :
    itt Prohardveren mondjuk asszem nem teljesen az általános BBCode-szintaktika van, legalábbis amit én ismerek, ott pl. úgy kell belinkelni, hogy [url=http://example.com]blabla[/url], vagy valami ilyesmi.

    Mellesleg a BBCode úgy, ahogy van, a legnagyobb gyökérség. Lényegében SEMMI értelme. Épp meg akartam fogalmazni a szempontokat, akartam róla írni egy nagyobb litániát, de gondoltam előtte inkább rákeresek, és az a komoly, hogy egy az egyben azokat írja le ez a cikk, amiket gondolok, már amennyire átfutottam:
    http://kore-nordmann.de/blog/why_are_you_using_bbcodes.html
    lényeg: semmivel sem biztonságosabb, mint a rendes HTML-tagek, semmivel sem könnyebb a BBCode-ot megtanulni/begépelni (amit a fórumfelhasználók megszoktak, az is egy tanulási folyamat eredménye, ergo ezt az energiát pontosan ugyanúgy lehetett volna fordítani a HTML-tagek használatának megtanulására, és az SEMMIVEL nem lett volna bonyolultabb, de legalább még hasznos is lett volna), ráadásul fejlesztés szempontjából is sokkal macerásabb az egész (mind szerveroldali validálás/támadás kiszűrése, mind kliensoldali WYSIWYG-szerkesztők készítése tekintetében).
    Szerencsére ezt az oltári baromságot nem is használják pl. a Drupal esetén, ott a kommentűrlapokban rendes HTML-t kell (lehet) használni. Azt tudnám nagyon megütni, aki egyáltalán kitalálta ezt az egész BBCode-őrületet. Büntetnivaló kategória.

    [ Módosította: radi8tor ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák