Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz haxiboy #15483 üzenetére

    TTS természetesen van többféle, nemrég szó is volt róla, h már a jobbfajta, wavelet alapú is elérhető magyarul kb. fél éve.

    STT csak angolul van, ami nem is szoftverkérdés, hiszen azon alapul, h a Google Home (vagy Amazon Alexa) eszköz mit tud értelmezni a beállított nyelvén, és csak az abból általa értelmezett parancsot küldi tovább. Olyan lehetőség sajnos nincs, h az ébresztő kifejezés után elhangzottakat küldje el a Google STT szolgáltatásnak (ami egészen jól tudná magyar szöveggé alakítani) és ezt a szöveget adja tovább a házautomatizálásnak, ahol úgyis csak viszonylag egyszerű kifejezésekről van szó, könnyen lehetne a szövegből kihámozni a parancsot.

    A Zigbee2mqtt szoftver, aminek egy ideje asszem már a normál, stabil változata is jó, mert lecserélte végre a régi ZigbeeShepherd-öt a sokkal jobb Herdsman-ra (előbbivel sokat lehetett szívni pl. Xiaomi cuccok párosításánál. Utóbbival egyetlen gombnyomás)
    Hardverből célszerűen egy CC2531 USB stick amit át kell flashelni. Ha nagy kiterjedésű a hálózatod, célszerűen antennás változatban, ha pedig sok (>20) eszköz lóg rajta, router is kell még, szintén vagy CC2531 vagy CC2530.

Új hozzászólás Aktív témák