- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az f2.8-as Sigma-sornak a PDAF fókuszpontjai csak középen, kis területen engedélyezettek, egyes helyzetekben előfordulhat, hogy a fókusz keresi a helyét, közben ide-oda ugrik. Nézd meg ezt, hasonló jellegű használatnál nem lesz vele probléma. A 16mm f1.4-t ajánlom inkább, főleg ha sokat videóztok vele sötétben. Daniduke köszi, valóban ott van még a 21-es Samy is.
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
Azt írtad hogy AF-es obi kéne.
A Samy 24/1.4 manuál fókuszos és FF objektív így bazinagy és nehéz (590g) is lesz. És persze 210e újonan.Ha fényerős kell és kell az AF is akkor marad a Sigma 16mm f1.4
Ha manuál obi kell én inkább a Samyang 21mm f1.4-et nézegetném az legalább natív objektív és kicsi is és a súlya(275g) sem iszonyat.. És persze az ára is barátságosabb.
-
törölt tag
Esetleg még ott a manuálisok között a kevésbé ismert Zonlai 25mm f/1.8 is, nagyon olcsó és jó. De egészében véve a 16-os Sigmát ajánlom én is (figyelembe kell venni a videós cropot is), nagyon kellemes darab, a képe pedig olyan, mintha FF géppel nyomnád.
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Ráadásul a Sigma 16mm f1.4 nyitva is egész jó, 1-2 rekesszel meg kifejezetten, az AF-je meg összeveri a többi E-mountos Sigmáét, gyakorlatilag natív Sony sebesség, és pontos is.
(Nagyon sok tesztet megnéztem róla).
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
syC
addikt
Köszönöm szépen a tanácsokat, a segítségeteket Közben rájöttem, hogy azt a 24-es samyangot af ügyileg (is) nagyon benéztem..
•
-
azerazer
csendes tag
Sziasztok!
Venni szeretnék egy 70-200 f2.8 objektívet, amit egy Nikon D700-al fogok használni.
A kérdésem az lenne, hogy képminőséget tekintve mi éri meg jobban?
Tamron 70-200 G2 újonan, vagy használt Nikkor 70-200?
A keret 300.000 Ft. -
Attila.,
csendes tag
Sziasztok.
Egy Nikon 5300/5600 at tervezek venni, milyen objektív javaslatotok van a következőkre?
1. Makró objektív - nem extrém hanem 1-5 centis rovarokat, lepkéket világosban, természetben, lehetőleg nem csak 10 centiről, mert egy szitakötő azt nem várja meg.
2. Valami olcsó, de még használható tele min 300as.
3. Kutyák mozgás közben (pl, agár verseny, frizbiért rohangáló, ugráló kutyák) - erre jó lehet a kit 18-140mm VR (VBA370K002) vagy inkább valami mást?
Köszönöm előre is.
Attila.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Attila., #28212 üzenetére
1., új: Nikon 40mm f2.8 (de ezzel nem fogsz nagyon élő állatot fotózni, az tuti). És asszem ezzel ki is fújt 100k alatti új makró obi.
2. új: Nikon 55-300, Tamron 70-300VC , mindkettő kicsivel 100k felett. Alatta használtan vannak.
3., jó lesz arra a 18-140-is (ha szabadtéri, nappali eseményről van szó).
szvsz
szvsz2:
ne akarj most egyszerre több obit venni, inkább egy jót, drágábban, aztán gyűjtesz, és ha összejön a zseton , akkor egy másikat, szintén jobbat.
Makróban a 90mm, 105mm és ettől felfele lesz neked hasznos. A 40mm-től 85mm-ig nem biztosN55-300, N70-300VR, T70-300VC alá nem mennék minőségben. Ha hosszabb gyutáv kell, mint a 300, akkor az is zsebbenyúlós lesz.
Kis pénzből fényerőről mondj le.Makrónál még próbálkozhatsz raynox DCR-250 előtét lencsével. 67mm szűrő menetátmérőig használható. Kb 22k huf.
[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
Sziasztok,
fiam szeretne a 70-300 tamronja helyett egy Tamron 150-600mm vagy 150-600mm 1-es
Kérdés: érdemes lenne megvenni a 2-est, vagy van lényeges különbség a kettő között? (jelenleg 120 ezer az ár különbség.....)
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
törölt tag
válasz padi68 #28214 üzenetére
Ilyenem van. A G2 változat (Canon) Csak erről tudok érdemben nyilatkozni: Beszarás!
Igazából a leghasználhatóbb újítás az első változathoz képest, hogy a zoom gyűrű feltolásával bárhol rögzíthetővé válik az objektív. ami egy óriási előny,főleg, ha lefelé is kell használni, vagy erősen felfelé, mert nem csúszik be/ki, illetve, ha csak kézben (inkább állvánnyal együtt) kell vinni, akkor sem fog véletlen kicsúszni. A régin csak a teljesen visszahúzott 150 álláson van rögzítés. teszt
Illetve Nikon esetén elektronikus a blende, így nem a tüskés mechanikus módszerrel dolgozik, ami sorozatfelvételnél nagy előny, és pontosabb is. Jobb a stabilizáció is a tesztek szerint. 600-on már tényleg kell is. De arra készülj fel, hogy kétszer akkora, mint a 70-300.[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
válasz azerazer #28206 üzenetére
Nikon, nekem VR1 van. Volt a kezemben Sigma 70-200 stabis, nem volt az igazi. A Tami 70-200 G2 biztos frankó cucc, bár az fölött e van a 300k-s keretnek, és pl én 500k-t nem adnék egy Tamron üvegért, valahogy mindig a Nikon cuccoknál kötök ki.
Amúgy mire használnád? Mert pl portrézni kellene, akkor ott van a 80-200 kétgyűrűs modell, az se egy rossz darab és könnyebb.
https://www.flickr.com/randras83/
-
azerazer
csendes tag
válasz randras_83 #28218 üzenetére
Nem csak portréra fogom használni, mindenképp stabisat akarok venni.
Az eglobalcentral-ról a tamront megkapom 300-ért, ha hozzáteszek még egy keveset, akkor kapok egy használt nikont.
Azt nem tudom, hogy a D700-on melyiknek jobb a képminősége a G2 tamronnnak, vagy a nikon vrii-nek.? -
randras_83
addikt
válasz azerazer #28219 üzenetére
G2-t sajnos nem volt alkalmam kipróbálni, a VRII tuti, a VRI szintén, de amit daa-raa írt az úgy van.
Amúgy szerintem nem nagyon tudsz mellé lőni egyikkel sem, az csak a saját preferenciám, hogy én a Nikon obikat részesítem előnyben.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Telezoomnál mennyire számít hogy a lencse 55 vagy 70mm-ről indul? Hétvégén teléztem kicsit egy 55-200 Nikonnal, az 55mm végén még nem voltak nagyon 'telések' a képek.
Konkrétan a Nikon 55-300mm és a Tamron 70-300mm között akarok dönteni.
Let the Zone take me if I am.
-
padi68
senior tag
Sziasztok, tudja valaki hogy hol lehet egy Tamron obi regisztrációját( 5 év gari-ra) hol lehet ellenőrizni?
Köszönöm Á
-
robi212
tag
Sziasztok,
Az volna a kérdésem, hogy mennyiben számít a frontlencse átmérője két ugyanolyan adottságú/értékű objektívnél, ha az egyik lencse kisebb, a másik nagyobb?
Pl. a nagyobb átmérős ugyanolyan fotózási körülmények között mondjuk kontrasztosabb képet készít? Vagy ugyanazon témát fotózva, ahhoz hogy ugyanolyan eredményt kapjunk kevesebb záridő kell?Köszi.
Ha a Vasembert felcseréled Bádogemberre, már nem ugyanazt a filmet nézed.
-
PuMbA
titán
DXOMark szerint a Tami sokkal jobb, Nikon rossz. Van még The Digital Picture, illetve Ephotozine oldalak, ezeken letesztelik az élességet, CA-t wide, közép és tele állásban is és így nagyon egyszerű obik között válogatni, mert vannak nagyon rossz obik, amiket érdemes elkerülni.
[ Szerkesztve ]
-
robi212
tag
Nincs ilyen, pusztán csak érdekelt, hogy számít-e valamit, hogy érdemesebb-e egy nagyobb lencseátmérőjű obit választani.
Mint mondjuk egy távcsőnél, ahol minél nagyobb, annál jobb
De legyen pl. a Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM és a Canon EF 50mm F1.4 USM, ahol ha jól tudom a Sigma nagyobb.Ha a Vasembert felcseréled Bádogemberre, már nem ugyanazt a filmet nézed.
-
tothn
tag
válasz vihartigris #28233 üzenetére
A fizika szerint a frontlencse és a többi lencse átmérője meghatározza az objektív fényerejét.
-
padi68
senior tag
Sziasztok, megvan a kiszemelt objektív ( 150-600mm)
van két lehetőség:
Telekonverterrel ill nélküle( 1,4x, ennek értéke 100.000Ft, a kettő szett között ca 30.000Ft a különbség...) )
Valaki azt írta nekem privát beszélgetésbe, hogy " zoommal nem lehet használni mert fix objektívekre szokás tenni, azok elbírják....."
Igaz ez az állítás?
köszönöm
-
hdomiki
csendes tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy ez a 43ezer forintos Nikkor AF 50mm f/1.8 as objektív portrékhoz megfelel?
Esetleg mennyire érné meg inkább a Nikkor AF-S 50mm f/1.8as 64ezerért? -
Byk01
őstag
válasz hdomiki #28241 üzenetére
Attól függ, milyen gépen használnád. Ha D3xxx vagy D5xxx, akkor inkább az AF-S verzió lesz a barátod, mivel az olcsóbban sincs fókuszmotor, és a vázban se, így marad a kézi állítás, ami a kis keresőn elég macerás.
Egyébként meg elég gyakran előfordulnak ezek az objektívek a használtpiacon is, nem kell tőlük félni (hacsak nincs valami különös ok, ami miatt új kell). Az AF verzió kb. 30 ezer, az AF-S 45 ezer körül.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
törölt tag
válasz padi68 #28240 üzenetére
150-600 obit használok, és 2X telekonverterem van hozzá. Simán használható, egy korlátozó tényező van, éspedig a légkör. 1200mm-nél bizony a poros párás légkör komoly kontrasztromlást okoz. De tiszta időben teljesen használható. Amit figyelembe kell venni, hogy 1.4X-nél 1FÉ, 2X-nél 2FÉ a fényveszteség. Így szürkületben le kell mondani az AF-ről, csak napfényes időben van biztos AF 600X2-nél. Minimális plusz CA-t is hoz, de ez simán orvosolható LR-ban. Illetve lágyít is egy keveset. Ezek a kétszerezőre igazak, 1,4-nél gondolom ez kevésbé fog jelentkezni.
-
törölt tag
Bizony. És mivel nem natív, így adódnak kompromisszumok AF téren. (ez nagyban adapter függő) De az viszont nem változtat azon a tényen, hogy telekonverterrel mindenképp romlani fog az AF, főleg a végén kevés fénynél. Ami konverter nélkül még jó, az konverterrel, már lehet, hogy nem.
-
PuMbA
titán
Ezen túlcsúsztam múltkor és tök érdekes, ezért be is teszem Szóval a lényeg, hogy nem biztos, hogy érdemes a nagyobb gyújtótávolságú obit választani, mert egy jobb minőségű, kisebb gyújtótávolságú obival készült képet levágva a nagyobb gyújtótávolságra jobb minőséget is lehet kapni. A tesztben a SIGMA 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary, Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD és a Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM szerepel, hogy lehessen keresni a hozzászólásra
[ Szerkesztve ]
-
Attila.,
csendes tag
Kis Matek Fizika kérdésem lenne objektívekkel kapcsolatban.
Eddig sosem volt cserélhető obis gépem, most akarok egy nikont Makrózni, és ez az egyik jelöltem:
Tamron SP AF 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 (Nikon)Gyújtótávolság 90 mm
Legszűkebb blende f/32
Legnagyobb blende f/2.8
Szűrőméret 55 mm
Objektív felépítése 10/9 lencsetag/csoport
Lamellák száma 9
Maximális nagyítás 1 x
Legkisebb tárgytávolság 29 cm
Látószög 27Az értem, hogy 29cmnél közelebbre nem fókuszol, és 29nél adja az 1:1et ha gondolom,
Tehát ha valami 58cm-re van az kb 1:2-t fog adni (mármint maga a tárgy fele akkora lesz)
Azaz ha lenne egy Zoom Obim, ami 1:2 Makrót tud csak, de 70-300as akkor 180mm-en kb kiadja ugyanazt a képet.Másik kérdés, hogy olvastam hogy 1-2 mm a fókusz mélysége, ezért (is) nehéz Makrózni.
Jól gondolom hogy ez 29cm távolságnál ennyi, és pl. 58 nál már nagyobb? Ki lehet számolni, hogy kb. mennyi valahogyan? Ki lehet e számolni, hogyha zárom a rekesz, akkor mekkora rekesznél, mennyivel lesz nagyobb ami fókuszban lesz?Nekem jól esne 1-2cm, nem mikronokat akarok fotózni, hanem nagyobb rovarokat.
Úgy magyarázzatok, hogy matekból jó vagyok, de az objektívekhez nem értek
Link is jó, ha van ennek a matekjáról.Köszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autóhifi
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest